Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe zit het precies met de roamingkosten vanaf 1 juni?


Hallo, Is het vanaf 1 juni mogelijk om binnen mijn bundel in bijvoorbeeld Duitsland, een duits nummer te bellen of zullen hier nog steeds extra kosten aan verbonden zijn? Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Friesian 10 mei 2017, 07:23

Natuurlijk want jij bevindt je in Duitsland, zone 1.
Bekijk originele reactie

76 reacties

Natuurlijk want jij bevindt je in Duitsland, zone 1.
Reputatie 7
Badge +9
Bellen naar het buitenland valt in Nederland buiten de bundel. Dit verandert op 1 juni niet. Het enige wat veranderd is dat het gebruik van je mobiel binnen Europa hetzelfde kost als binnen Nederland. Hieronder staan enkele voorbeelden, waarin duidelijk wordt wat precies veranderd op 1 juni!

Als je in Nederland naar een Nederlands nummer belt/smst, valt dat voor 1 juni binnen de bundel.
Als je in Nederland naar een Nederlands nummer belt/smst, valt dat vanaf 1 juni binnen de bundel.
Als je in Duitsland naar een Nederlands nummer belt/smst, valt dat voor 1 juni buiten de bundel.
Als je in Duitsland naar een Nederlands nummer belt/smst, valt dat vanaf 1 juni binnen de bundel.

Als je in Nederland naar een Duits nummer belt/smst, valt dat voor 1 juni buiten de bundel.
Als je in Nederland naar een Duits nummer belt/smst, valt dat vanaf 1 juni buiten de bundel.
Als je in Duitsland naar een Duits nummer belt/smst, valt dat voor 1 juni buiten de bundel.
Als je in Duitsland naar een Duits nummer belt/smst, valt dat vanaf 1 juni buiten de bundel.

Als je in Nederland het internet op gaat, valt dat voor 1 juni binnen een databundel.
Als je in Nederland het internet op gaat, valt dat vanaf 1 juni binnen een databundel.
Als je in Duitsland het internet op gaat, valt dat voor 1 juni buiten een databundel.
Als je in Duitsland het internet op gaat, valt dat vanaf 1 juni binnen een databundel.
Gebruikt voorbeeld is in Duitsland vanaf 1-juni.


Als je in Duitsland naar een Duits nummer belt/smst, valt dat vanaf 1 juni buiten de bundel.Weet je dat zeker? Je bent in dit voorbeeld binnen de EU aan het roamen met je Simyo telefoon en je belt naar een nummer dat in een EU land is geregistreerd. Dat valt vanaf 1 juni dus binnen je bundel. Lijkt me.
Reputatie 7
Dat lijkt mij ook wat Scotsman schrijft.
Juust 🙂
Reputatie 6
Badge +6
Hé Frank kort en duidelijk antwoord kun je hier wat mee😁
Bedankt voor de snelle reacties. Dat wat Groentjuh schrijft klopt dus niet? Kan iemand mij zwart op wit laten zien waar dat staat wat jullie zeggen of misschien is er iemand van Simyo die antwoord kan geven?
Een moderator meldt zich nog maar het staat ook op het forum...
Goed nieuws sim only.

https://forum.simyo.nl/officieel-nieuws-acties-verstoringen-59/goed-nieuws-sim-only-bundels-vanaf-1-juni-de-hele-eu-gebruiken-38048

Nog meer info nodig. .? :)

https://www.google.nl/amp/s/www.simyo.nl/blog/roaming-bellen-internetten-vanuit-bundel-buitenland/amp/

Duidelijk? 🆒
Reputatie 7
Badge +9
Technisch verhaal, maar:

Als je in het Duitsland bent, dan ben je verbonden met het netwerk van de Duits provider. Deze provider doet niet veel meer dan alles doorsturen naar je thuisnetwerk Simyo. (Doet de provider wel dingen, dan ga je richting Alternatieve Roaming Provider en Local Breakout. Dat zijn andere complexe beesten!).

Als je vanuit het Duitsland naar Nederlands nummer belt, dan stuurt de provider in het Duitsland dit gesprek naar het thuisnetwerk Simyo in Nederland en Simyo verbind je naar dit Nederlandse nummer.
Als je vanuit het Duitsland naar Duits nummer belt, dan stuurt de provider in het Duitsland dit gesprek OOK naar het thuisnetwerk Simyo in Nederland. Simyo stuurt vervolgens dit naar de provider van het Duitse nummer en via die provider komt het gesprek aan bij het Duitse nummer. Simyo hangt daar dus midden in!

Op dit moment betaal je voor dit doorsturen van gesprek naar het thuisnetwerk. Daarom maakt je extra kosten voor zowel bellen als gebeld worden als je aan het roamen bent. Je betaald voor het doorsturen over het netwerk in het buitenland, tussen jouw mobiel en het thuisnetwerk Simyo in Nederland. Vanaf 1 juni niet meer.

Hierdoor maakt het niet meer uit of je met het netwerk van Simyo of het netwerk van een andere Europese provider. Dit heeft als gevolg dat alles hetzelfde kost als in Nederland en bundels dus ook in andere Europese landen werken.

Ik laat het verder echter aan een moderator om het allemaal uit te leggen.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Frank vd W,

Welkom op 't forum :)

Goed van je dat even navraagt hoe het nou precies zit. Zoals Friesian zegt, valt het bellen in Duitsland naar een Duits nummer vanaf 1 juni binnen de bundel.

Heb je hier verder nog vragen over?

@Friesian, Ray, Groentjuh, Scotsman en Ron H bedankt voor het meedenken!!

Groetjes,
Caspar
Reputatie 7
Badge +9
Caspar, kun jij het voor mij even op een rijtje zetten:

Als ik in Nederland naar een nummer in Duitsland bel/sms, zit dan in de bundel of niet?
Als ik in Duitsland naar een nummer in Duitsland bel/sms, zit dan in de bundel of niet?
Als ik in Duitsland naar een nummer in België bel/sms, zit dan in de bundel of niet?
Reputatie 7
Caspar, kun jij het voor mij even op een rijtje zetten:

Als ik in Nederland naar een nummer in Duitsland bel/sms, zit dan in de bundel of niet?
Als ik in Duitsland naar een nummer in Duitsland bel/sms, zit dan in de bundel of niet?
Als ik in Duitsland naar een nummer in België bel/sms, zit dan in de bundel of niet?


Ja, het valt mij ook wel een beetje tegen dat Caspar niet direct de uitleg geeft waar jij om vroeg. :P

Groentjuh, je hebt er heel veel verstand van, meer dan ik, maar toch heb ik het gevoel alsof jij het (onnodig/te) complex maakt.

Volgens mij is het zo:
Als je binnen de landsgrenzen belt/sms't en dus niet aan het roamen bent op/via een netwerk in het buitenland betaal je extra, of wel buiten de bundel, voor het bellen naar een buitenlands nummer.
Als je in het buitenland bent en dus aan het roamen bent over een buitenlands netwerk gaat het gebruik met ingang van de volgende maand vanuit de bundel.
Kleine opmerking Rico, in een ander topic al aangegeven.

Gebruikers van T2 roaming TM in Nederland grensstreekbewoners daarvoor maakt het straks ook verschil. Dit als ze vaker verbinding hebben met een Duitse / Belgische mast.
Top, bedankt Caspar en alle anderen op dit forum!
Badge +7
Hoi Groentjuh (en de rest),

Ik merk dat er nog wat onduidelijkheid is over wat wel en niet binnen de bundels komt te vervallen. Ik ga het proberen te verduidelijken.

Al je verbruik binnen landen in zone 1 (alle EU landen en een aantal uitzonderingen), gaat per 1 juni van je Nederlandse bundels af. Ik neem Duitsland even als voorbeeld. Als je in Duitsland sms't, belt of internet, gaat dit van je Nederlandse bundel af. Het maakt hierbij niet uit of je vanuit Duitsland belt naar een Nederlands nummer, naar een Duits nummer of naar een Frans nummer. Het gaat allemaal uit je Nederlandse bundel.

Dit geldt niet wanneer je vanuit Nederland naar een Duits nummer belt. In dit geval ben je niet aan het roamen. Daarom mogen providers hiervoor nog wel kosten in rekening brengen. Bellen vanuit Nederland naar een Duits nummer kost € 0,23 per minuut.

Laten jullie het weten als hier nog vragen over zijn?

Groetjes,
Samantha

@RicoK en Friesian, Heel erg bedankt voor het meedenken:)
Reputatie 7
Al je verbruik binnen landen in zone 1 (alle EU landen en een aantal uitzonderingen), gaat per 1 juni van je Nederlandse bundels af.......
.....
Dit geldt niet wanneer je vanuit Nederland naar een Duits nummer belt. In dit geval ben je niet aan het roamen.....


Klopt dit nu wel?

'Al je verbruik binnen landen in zone 1', dient dit niet te worden gecorrigeerd door iets in de trant van "al je 'roaming' gaat per 01/06 van de bundels af"? Want tenslotte, als je in NL naar een Duits nummer belt, ben je ook aan het 'verbruiken', maar niet aan het 'roamen'.

Het is toch zo dat alle verbruik/gebruik d.m.v. het roamen (!) per 01-06 van de bundel gaat en het gebruik in NL ook behalve het bellen van een buitenlands nummer vanaf het NL netwerk?
Reputatie 7
Edit: Het gaat over het roamen, dus spreekt het voor zich dat Nederland daar niet bij valt als je een Nederlands nummer hebt. Of zie ik iets gek? 😃
Edit: Het gaat over het roamen, dus spreekt het voor zich dat Nederland daar niet bij valt als je een Nederlands nummer hebt. Of zie ik iets gek? :D

Dat zie je helemaal goed. Op dit moment is roamen binnen Nederland met een Nederlandse simkaart niet mogelijk, dus gemakshalve is het begrip "roamen" hetzelfde als "verbonden zijn met een buitenlands netwerk".

Nu gaan er wel stemmen op, zeker hier in de UK, dat je ook binnen je eigen land zou moeten kunnen "roamen" d.w.z. gebruik maken van een andere provider dan waarbij je klant bent. Het grote voordeel is dat je dan op een lokatie waar je eigen netwerk slecht of geen bereik hebt (bijvoorbeeld in de dunbevolkte Schotse Hooglanden), je kunt overschakelen op het netwerk van een concurrent (als dat beschikbaar is op die lokatie). Maar zover is het nog niet. Dus voorlopig doe je roamen alleen maar in het buitenland.
Scotsman nogmaals voor jou. 🙂 T2 gebruikers roamen in het geval van 2G/3G op TM met een NL simkaart. Zolang dit nu speelt in NL zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Maar ben je verbonden met een buitenlandse mast is het een ander verhaal. Geloof me maar.:)
Badge +7
Hoi allemaal,
.
@RicoK, Je hebt gelijk, Nederland is hier een uitzondering in. Dat komt precies door wat Ray zegt, bij verbruik in Nederland ben je niet aan het roamen. Omdat ik ervan uit ging dat jullie wel snapten dat ik het over verbruik in het buitenland had, heb ik dit niet direct in die zin als uitzondering genoemd. Misschien is dit beter: Al je verbruik in het buitenland in landen van zone 1 (alle EU landen en een aantal uitzonderingen), gaat per 1 juni van je ook van je Nederlandse bundels af. Al wordt het uit deze zin ook niet meteen duidelijk dat wanneer je vanuit Nederland naar een buitenlands nummer belt, hiervoor wel kosten in rekening worden gebracht. Hoe dan ook, je hebt meerdere zinnen nodig om deze hele verandering uit te leggen.

Iedereen vat deze zinnen anders op. Sommige mensen nemen letterlijk elke zin op al waarheid, anderen kijken naar het gehele verhaal. Ik ben daarom bang dat je dit verhaal nooit kan uitleggen zodat iedereen het snapt en dat iedereen het ermee eens hoe het is uitgelegd. Kijk maar naar dit topic. Jij hebt een vraag over deze zin, voor Ray is het hartstikke duidelijk.

@scotsman Dat roamen binnen eigen land zou soms ook niet zo verkeerd zijn. Ik ben wel benieuwd of en wanneer dat er gaat komen.

@Friesian Hier komt straks voor hen ook verandering in, toch?

Hebben jullie hier nog meer vragen over?

Groetjes,
Samantha
Badge +4
@Samantha, het moge duidelijk zijn dat op deze manier menigeen het bos in gestuurd wordt.
Ik denk dat de tijd rijp is dat Simyo b.v. bij "Tarieven buitenland" en met een nieuwsbrief e.e.a.helder maakt. Menigeen zal afhaken als hij dit verhaal op het forum (met goede bedoelingen ontstaan) moet doorspitten.
Nog ca 2 weken en dan is het zover.
Badge +4
Verwarring compleet ?
De Telegraaf van 13-05-17 meldt:
"Roamen zonder Grenzen"
"Vanaf15 juni Nederlands tarief in hele Europese Unie
Dat het vlgs de Telegraaf voor de Europese Unie geldt wordt nog eens onderstreept door de voorlaatste alinea "Overigens is er een aantal landen waar de nieuwe regels niet gelden: de landen die niet binnen de EU vallen (Zwitserland bevoorbeeld)"

Europese Unie is toch wat anders dan Europa of zone 1 bij Simyo.


Om precies te zijn..Noorwegen, IJsland en Zwitserland.
https://www.google.nl/amp/s/www.droidapp.nl/nieuws/roamingkosten-2017-veranderingen-buitenland/amp/
Badge +4
Hey Friesian. Dit is toch in lijn met andere uitspraken op dit forum ! Daar zou de afspraak gelden voor zone-1 en dat is inclusief de door jouw genoemde landen.

Reageer