Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Nieuw! De Slimme Dingen Gids


Reputatie 7
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 5116 reacties
Helemaal nieuw en helemaal voor jullie. Sinds gisteren hebben wij een Slimme Dingen Gids waar we slimme apps en gadgets onder de loep nemen. Je kunt denken aan veelzijdige telefoonhoesjes, handige navigatie-apps en draadloze speakers voor al jouw muziek. 🆒

We testen de apps en gadgets uitvoerig en laten jullie weten wat wij ervan vinden. We beoordelen ze op hoe slim wij ze vinden. Natuurlijk gaan we onze slimme dingen gids regelmatig aanvullen met nieuwe apps en gadgets waar we een review over schrijven.

We vinden het altijd erg fijn als jullie met ons meedenken. Heb jij nou een app waarvan je denkt, die moeten jullie testen? Of ben jij benieuwd wat wij vinden van die ene nieuwe gadget? Laat het weten en wie weet gaan wij kijken hoe slim deze apps of gadgets nou echt zijn :)

Wij verkopen zelf geen apps of gadgets. Het is daarom niet mogelijk het product of de app via de website van Simyo aan te schaffen. Maar geen zorgen! Slim als we zijn, plaatsen we wel een link naar het product zodat je precies weet waar je het kan vinden.

Wat zou jij graag terugzien in onze Slimme Dingen Gids?


22 reacties

Doet me een beetje denken aan dit . 🙂
Badge +7
Hoi Friesian,

Het heeft inderdaad wel overeenkomsten he? Het grote verschil hierin is dat we nu apps en gadgets ook echt gaan testen en officieel gaan beoordelen. Leuk toch?

Dus als jullie suggesties of tips hebben, horen we dat graag :D

Groetjes,
Samantha
Bouwmarkten, supermarkten, elektronica, kruidvat, hema, van rijsingen....voorbeelden van waar je klantenkaarten krijgt. Je portemonnee komt bol te staan door de voordeelkaarten. ;)

Voor verschillende kaarten zou je iedere keer een aparte app kunnen gebruiken. Ik heb de klantenkaarten app, 1 app met daarop alle voordeelkaarten. Natuurlijk bestaat er een mogelijkheid dat boefjes hiervan misbruik willen maken. Maar op zich kan dat ook wanneer je elke app apart zet op je telefoon.

Klantenkaarten app. Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.stocard.stocard&hl=nl&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3Dstocard&pcampaignid=APPU_1_TtYGWcuEDozRgAbD8L7YDA
Badge +4
Apple - iPhone heeft ook zoiets. De app heet Keyring
Badge +7
Hoi Friesian en Frenske,

Heel erg bedankt voor je tip! Ik ga het meteen doorgeven. Hopelijk komt deze straks ook in de Slimme Dingen gids te staan:)

Als jullie nog meer tips hebben, horen we dat graag :)

Groetjes,
Samantha
Badge +4
Dit is toch het topic Slimme Dingen Gids ! Is er ergens nog een andere
Zou zomaar kunnen..:)

https://forum.simyo.nl/gewoon-slim-92/nieuw-de-slimme-dingen-gids-38024/index1.html#post160003
Reputatie 4
Badge +4
Apple - iPhone heeft ook zoiets. De app heet Keyring

Ik gebruik Stocard. Werkt iets prettiger naar mijn mening.
Apple - iPhone heeft ook zoiets. De app heet Keyring

Ik gebruik Stocard. Werkt iets prettiger naar mijn mening.

ahmed_a ;)🆒!
Badge +4
@ahmed_a: Ik heb Stocard op je advies even bekeken. Misschien een te voorbarige conclusie maar ik mis het syncroniseren via de iCloud om voor mijn vrouw en mijzelf een compleet kaartenbestand te hebben. Er zijn wel ander mogelijkheden tot syncroniseren. Zo heeft ieder (gelukkig) zijn eigen voorkeuren.
Reputatie 4
Badge +4
@ahmed_a: Ik heb Stocard op je advies even bekeken. Misschien een te voorbarige conclusie maar ik mis het syncroniseren via de iCloud om voor mijn vrouw en mijzelf een compleet kaartenbestand te hebben. Er zijn wel ander mogelijkheden tot syncroniseren. Zo heeft ieder (gelukkig) zijn eigen voorkeuren.

Dat zou goed kunnen. Dat syncen heb ikzelf niet nodig, dus voor mij voldoet het.

Overigens frappant dat jullie één Apple ID gebruiken voor twee devices. Dat gaat een keer fout.
Badge +4
Tot nu toe geen problemen. We zullen wel zien:$
Reputatie 5
Badge +10
Hey allemaal,

Leuk dat het onderwerp 'klantenkaarten' app hier wordt besproken. Een mooie oplossing voor als je teveel pasjes/klantkaarten hebt. We hebben hier vorige zomer een leuk blog over geschreven. In dat artikel worden verschillende apps besproken. O.a. Stocard. De apps zijn niet uitgebreid gereviewd zoals we dat op de Slimme Dingen Gids pagina doen. Maar dit kunnen we zeker meenemen.
Reputatie 7
Badge +9
Een leuke app voor als je ergens in een vreemde stad nodig naar het toilet moet ....

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.hogenood&hl=nl

iOS (ook Apple gebruikers z..ken soms :)) https://itunes.apple.com/nl/app/hogenood-vind-en-beoordeel-toiletten/id523502209?mt=8
Reputatie 7
Badge +10
Hi Franswon,

Wow dat is echt een goed idee! 😃 Zelfs in een bekende stad, haha! Handig, ga ik meteen downloaden.

Groetjes,
Jihane
Deze klopt niet helemaal.
https://www.simyo.nl/slimme-dingen-gids/here-wego/

Bij uitbreidbaar geheugen kun je selecteren of komen kaarten op de sd kaart.
Reputatie 7
Badge +9
Zijn er nog slimme dingen sinds april bij gekomen?
Reputatie 7
Badge +10
@Friesian, dank je! We hebben de tekst wat aangepast zodat dit punt erin vermeld wordt!

@Groentjuh, goed gezien! Er zijn inderdaad geen nieuwe slimme dingen bijgekomen. Dit komt omdat we opzoek zijn naar een nieuw concept. We willen natuurlijk graag vernieuwend zijn. Op dit moment worden de plannen concreet en hopen we snel weer slimme dingen te plaatsen 🙂
Reputatie 5
Badge +10
Smart watchs test?
Reputatie 7
Badge +10
Hi Maikel,

Goed idee! 😃 Bedoel je dan dat er meerdere merken tegenover gezet worden? Of verschillende soorten binnen hetzelfde merk?

Groetjes,
Jihane
Reputatie 5
Badge +10
Hee Jihane,

Kan alle 2.
Maar dan zou je dit in principe ook met smartphones kunnen doen 🙂
Reputatie 6
Badge +7
True! Bedankt voor het meedenken. 😄

Reageer