Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Vertraging in het verbruik in de app

  • 26 november 2015
  • 8 reacties
  • 360 Bekeken

Badge
Ik heb de heledag (26 nov) gebruik gemaakt van 3 G, de laatste meting was op 26 nov om 13:06 uur, nu ik dit bericht plaats is het 26 nov 22:15 uur, dat is 9 uren lang dat er geen update is geweest van het data verbruik, jammer dat de app zo traag werkt, gelukkig gebruik ik ook 3G Watchdog, dus kan ik zien of ik niet over mijn bundel ga.
Als het verbruik van de Belbundel ook zo traag gaat (ik heb vandaag daar geen gebruik van gemaakt) dan bestaat de kans dat mensen over hun bundel heen gaan alleen komen ze daar na vele uren pas achter.
Groetjes,
Bartel.
icon

Beste antwoord door Angela 27 november 2015, 12:38

Hoi Bartel,

Goed dat je dit even komt melden.

Het klopt dat er een verwerkingstijd zit in het verbruik via de app. Hier kunnen we helaas niet onderuit.

Het verbruik wat geregistreerd wordt in de masten, wordt met een vertraging aan ons doorgegeven. Om deze reden kunnen we het niet realtime verwerken in jouw verbruik. Dit is vaak niet meer dan een aantal uur. In jouw geval duurt het op dit moment wat langer. Sorry hiervoor.

Gelukkig krijg je van je databundel een realtime sms'je vanaf het netwerk. Deze komen op tijd en houden je op de hoogte van jouw verbruik op 80% en 100%.

Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?

Groetjes,
Angela
Bekijk originele reactie

8 reacties

Reputatie 7
Badge +10
Hoi Bartel,

Goed dat je dit even komt melden.

Het klopt dat er een verwerkingstijd zit in het verbruik via de app. Hier kunnen we helaas niet onderuit.

Het verbruik wat geregistreerd wordt in de masten, wordt met een vertraging aan ons doorgegeven. Om deze reden kunnen we het niet realtime verwerken in jouw verbruik. Dit is vaak niet meer dan een aantal uur. In jouw geval duurt het op dit moment wat langer. Sorry hiervoor.

Gelukkig krijg je van je databundel een realtime sms'je vanaf het netwerk. Deze komen op tijd en houden je op de hoogte van jouw verbruik op 80% en 100%.

Laat je het weten als je hier nog vragen over hebt?

Groetjes,
Angela
Had zelfde probleem.
Nieuwe telefoon simkaart omgezet nog geen watchdog er op en ja hoor binnen de korste tijd 80% van bundel bereikt.
10 minuten later 100 % bereikt.
Normaal heb ik aan 500 mb meer dan genoeg.
Snel geprobeert om mobiel data uit te zetten. Helaas na 5 minuten al 129 mb over bundel, hopa of ik maar even €19 euro wil afrekenen.
Wel kunnen aangeven dat 100 % heb verbruikt maar niet in instellen dat ik dan geen data meer wil ontvangen.
Ik pleit er dan ook voor voor de veiligheid van potomonaie van de klant om bundel als plafon in te kunnen stellen tellen.
Ik heb nu op de telefoon een maximum ingesteld maar dit zou eigenlijk door de provider ingesteld moeten worden.
De mb'sijn te duur om over de bundel heen te gaan.
Niemand zal dit ook bewust doen.
Je zou wel gek zijn.
Helaas maken providers maar al te graag gebruik van deze onbedoelde bundel overschrijdingen.
Waneer gaat symio hier iets aan doen?

Met vriendelijke groet
Tom arts
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Tom,

Wist je dat je ook 500 mb kunt bijkopen?
Je hebt in deze zelf de optie of je deze gebruikt als je 100% over je bundel gaat.
als de bundel pas de volgende maand is bijgewerkt heeft dat weinig zin.

GR Ton Arts
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Liesbeyh,

Tussendoor kun je ook MB's bijkopen.
https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/hoe-koop-ik-extra-mbs-2508

Snap je het nu?
Reputatie 2
Badge +5
Hoi Ton,

Zoals Angela aangegeven heeft, zijn de waarschuwingsberichten real time. Omdat je geen plafond kunt instellen, is het misschien een idee om het verbruik extra goed in de gaten te houden als je 80% van de internetbundel verbruikt hebt. Je geeft aan dat je in 10 minuten tijd 2 waarschuwingsberichten ontving. Ik raad je aan om een kijkje te nemen op deze pagina. Het lijkt erop dat er iets niet helemaal goed ingesteld staat op je telefoon.

Als je MB's bijkoopt, worden deze direct bijgeschreven. Zodra je internetbundel verbruikt is, maak je direct gebruik van de extra MB's. Deze zijn geldig tot de laatste dag van de maand. Via deze pagina kun je meer hierover lezen.

Heb je er verder nog vragen over?

Groetjes,
Estelle

@maikel.twinnie, bedankt 😉!
Klopt helemaal.
Maar als je de laatste dag van de maand over de bundel gaat en je weet niet hoeveel. en de volgende dag wordt het saldo pas bijgewerkt. dan ben je te laat om de bundel nog te verhogen.
In mijn geval was dat zo, omdat ik een nieuwe telefoon had.
En op deze nog was ingesteld met watchdog waardoor ik in notime over mijn bundel was.
Ter bescherming van de klant zou er een plafon op de bundel van 0 euro moeten staan.
Dit komt er ook zeker in de toekomst, maar tot dan stelen providers van hun klanten met exorbitante bedragen voor hum extra MB´s.
Gelukkig regelt de markt zich zelf en komt er altijd een alternatief.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Ton Arts,

Je hebt een goed punt, maar dit kun je dus zelf in de gaten houden door een datameter op je telefoon (wachtdogs of een ingebouwde datameter). Zo weet je dus hoeveel MB's je buiten de bundel verbruikt. Daarnaast is het sms'je met 100% realtime, dus hoeft dit geen verrassing voor je te zijn 🙂.

Groetjes, Tiury

Reageer