Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

[Poll]Welke bescherming zouden jullie waarderen/willen tegen hoge datakosten?


Hallo forummers,

Stel Simyo zou plannen smeden om iets te doen aan bescherming tegen hoogverbruik door data.
Wat zou jullie voorkeur hebben?

 • Een dataplafond.
 • Geen dataplafond.
 • Dataverkeer knijpen bij bereik van limiet, optioneel data los bij kunnen kopen. (Geen buitenbundel kosten)
 • Geen mening.
 • Anders, omschrijf.

Graag jullie reactie.

Bescherming hoge kosten vanwege datagebruik.


61 reacties

De spanning is om te snijden. 😛
Reputatie 5
Badge +11
Nou, Friesian... Goed om het onderwerp als klant zijnde op een constructieve manier op de agenda te zetten.
Maar om nu te spreken van een hot topic?
Reputatie 5
Badge +10
Ik zou zeggen een data plafond met de mogelijkheid MB's bij te kopen.
Door de geweldige hoeveelheid reacties heb ik een 10 koppig team aangesteld om alles te verwerken.:P
Reputatie 6
Badge +9
de Leon is al jaren voor 'knijpen', da's geen geheim. 😉
Reputatie 7
Mocht het mij eens overkomen, dan kies ik voor knijpen of extra bijkopen. Ben daar nog niet helemaal uit.
Oei, door de overweldige aantal reacties heb ik ook nog de familieleden van die 10 man sterk als hulp in moeten roepen. Tis wa !!:P
Tijdelijk bespeur ik een daling in het aantal reacties. Zouden een aantal forummers um knijpen of zijn er die ertussenuit knijpen?:D:cool:
Reputatie 7
Badge +9
Ik denk dat je wat "link building" moet doen vanuit topics waar mensen daadwerkelijk die limiet hebben behaald!
Daar heb ik al lang aan gedacht, beste Groentjuh. Maar dat lijkt me een beetje link. Verder hanteert Simyo zoveel mogelijk d.i.y.filosofie. Verder is het zo dat ik beniewd ben naar de mening van mensen die de limiet zowel wel als niet hebben bereikt...
Reputatie 7
Zet de link in je handtekening 🙂
Hoeveel mensen lezen die?
Hoeveel mensen zien die op de smartphone?
Leuk gevonden. Bedankt voor het meedenken zeggen moderatoren dan.
Reputatie 5
Badge +10
Het verbaast mij dat dit topic al 10 dagen open is en er eigenlijk nog inhoudelijke reactie is vanuit een moderator.

@Team Simyo,

Is Simyo hier al over aan het nadenken?
Net als Maikel.Twinnie gaat mijn voorkeur ook uit naar een dataplafond en de mogelijkheid om tegen gunstig tarief extra MB's bij te kopen. Youfone biedt deze mogelijkheid namelijk al wel...
Reputatie 7
Badge +9
@Team Simyo,

Is Simyo hier al over aan het nadenken?


Dit is zeker niet de eerst keer dat dit onderwerp aan bod is gekomen. Dat soort dingen veranderen zal binnen Simyo en KPN zullen niet makkelijk zijn om te nemen.

Het maakt mij eigenlijk niet eens uit welke methode ze nemen. Afsluiten, afsluiten met optie tot bijkopen(telfort), knijpen of knijpen met optie tot bijkopen(kpn). Het is allemaal prima met het bereiken van het doel: Ik wil zonder al te veel zorgen internetten zonder zorgen te hoeven maken dat mijn MBs op zijn! Per MB betalen wil ik (en vele met mij) niet!
Badge
In de huidige situatie met beperkte databundels zou ik zeggen dat afknijpen en eventueel MB's bijkopen de beste optie is.

In het ideale geval zou er een onbeperkte databundel zijn (daar zou ik best wat voor overhebben), dan doet de vraag er überhaupt niet meer toe.

Da's mijn mening.
Reputatie 5
Badge +11
Het verbaast mij dat dit topic al 10 dagen open is en er eigenlijk nog inhoudelijke reactie is vanuit een moderator.

@Team Simyo,

Is Simyo hier al over aan het nadenken?


Ik geloof niet dat er echt om een inhoudelijke reactie van Team Simyo gevraagd wordt, maikel.twinnie 😉
Schopje omhoog.🆒
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Friesian,

We hebben de mogelijkheid om databundels bij te kopen als je huidige bundel op is (of bijna op is) gekozen als één oplossing om hoge facturen/dataverbruik tegen te gaan.

Daarbij krijg je nu een berichtje bij 80%, met de uitleg hoe je deze bundels kunt aanschaffen en met de melding dat dit toch wel verstandig is om te doen 🙂.

Uiteraard heb je daarnaast zelf nog de tools om je datagebruik in te zien en bij bijvoorbeeld Android en Windows Phone de mogelijkheid om zélf een datalimiet in te stellen.
Hoi Friesian,

We hebben de mogelijkheid om databundels bij te kopen als je huidige bundel op is (of bijna op is) gekozen als één oplossing om hoge facturen/dataverbruik tegen te gaan.

Daarbij krijg je nu een berichtje bij 80%, met de uitleg hoe je deze bundels kunt aanschaffen en met de melding dat dit toch wel verstandig is om te doen 🙂.

Hoi Tiury.

De tijd zal het leren, maar ik blijf mijn bedenkingen houden. 🙂
Reputatie 4
Badge +7
Knijpen met de optie los data bij kopen.
Reputatie 6
Badge +9
Een condoom om je foon is de beste bescherming. Afrollen, frutje uittrekken en voor de rest niet meer met je vingers aanzitten. 😃 😛
Reputatie 4
Badge +8
Een condoom om je foon is de beste bescherming. Afrollen, frutje uittrekken en voor de rest niet meer met je vingers aanzitten. 😃 :P

Whahahahahaha!!!Ik ben in ieder geval heel blij met de door Simyo aangedragen oplossing om, mocht het bijna misgaan, embees bij te kopen.
Een condoom om je foon is de beste bescherming.
Maat XXL te klein.... Is dat wat je bedoelt met pleituh voor knijpuh?:P:D

Leesvoer🆒
Reputatie 5
Badge +11
Ik ben in ieder geval heel blij met de door Simyo aangedragen oplossing om, mocht het bijna misgaan, embees bij te kopen.

Dank je, koorelle 😳

Reageer