Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Geheugen LG blijft vol ondanks micro SD kaart. Wie kan me helpen?


Omdat het geheugen van mijn nieuwe LG al na een paar dagen vol zat heb ik een SD kaartje gekocht. Helaas is het probleem nog niet verholpen want mijn mobiel geeft nog steeds aan dat het geheugen vol zit. Alles wat ik kon verplaatsen naar de SD kaart heb ik verplaatst. Maar de grootste bestanden Chrome, Google en Spotify zijn niet te verplaatsen naar de SD. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Iemand een idee?
icon

Beste antwoord door Groentjuh 28 mei 2015, 23:28

Bij android kan je niet alles op de SD-kaart zetten. Apps met bijvoorbeeld widgets of apps, die meegeleverd zijn met het toestel kun je niet naar de SD-kaart verplaatsen. De 4 GB intern geheugen blijft daardoor zeer belangrijk is is zoals je gemerkt heb niet echt groot.Probeer zo min mogelijk apps te installeren en ruim het interne geheugen zo goed mogelijk om. Bij instellingen -> apps kun je zien hoeveel MB iedere app gebruikt. Sommige apps gebruiken heel veel intern geheugen daardoor ze van alles cachen(= "tijdelijk" opslaan van gegeven zodat de app sneller werkt). Bijvoorbeeld de nu.nl app deed (en doet het misschien nog steeds) dit veel. Voor zulke apps kun je onder dit menutje de app aanklikken en op gegevens wissen en cache klikken om soms wel enkele honderden MBs weer vrij te maken. Helaas moet je de app hierna vaak wel weer opnieuw instellen!
Bekijk originele reactie

19 reacties

Badge +1
Om welk type toestel LG gaat het?
De LG D320 L70
Reputatie 7
Heb je veel foto's en andere media bestanden op je telefoon? Probeer die ook eens naar de SD kaart te verplaatsen mocht je dat nog niet gedaan hebben.
Ja, alles wat ik kon verplaatsen naar de SD kaart heb ik verplaatst. Alleen bij sommige apps is dat niet mogelijk.
Reputatie 7
Badge +9
Bij android kan je niet alles op de SD-kaart zetten. Apps met bijvoorbeeld widgets of apps, die meegeleverd zijn met het toestel kun je niet naar de SD-kaart verplaatsen. De 4 GB intern geheugen blijft daardoor zeer belangrijk is is zoals je gemerkt heb niet echt groot.

Probeer zo min mogelijk apps te installeren en ruim het interne geheugen zo goed mogelijk om. Bij instellingen -> apps kun je zien hoeveel MB iedere app gebruikt. Sommige apps gebruiken heel veel intern geheugen daardoor ze van alles cachen(= "tijdelijk" opslaan van gegeven zodat de app sneller werkt). Bijvoorbeeld de nu.nl app deed (en doet het misschien nog steeds) dit veel. Voor zulke apps kun je onder dit menutje de app aanklikken en op gegevens wissen en cache klikken om soms wel enkele honderden MBs weer vrij te maken. Helaas moet je de app hierna vaak wel weer opnieuw instellen!
Reputatie 5
Badge +11
Hoi wens02, welkom op ons forum :)

Wat fijn dat je al zoveel hulp krijgt!
In aanvulling op Groentjuh's antwoord kun je hier een handleiding downloaden.

Laat je nog even weten of je zijn tips op kunt volgen?
Bedankt voor de tips. Ik ga er mee aan de slag. Gisteren veel foto's en filmpjes gemaakt bij een concert en nu doet de LG het helemaal niet meer. Ik hoop met jullie tips en handleiding hem weer aan de praat te krijgen. Pff, had ik dit geweten van het kleine geheugen dan had ik de LG niet gekocht. Tegenwoordig heb je veel apps nodig en kan je haast niet meer zonder. Ik laat het jullie weten of het lukt. Bedankt voor alle hulp!
De LG D320 L70
Ik heb dit topic in de gaten zitten houden, maar hij heeft geen klein geheugen (in mijn ogen).
Werkgeheugen begint bij RAM 512 MB......dan 1GB en nog meer met 2GB.
Met een geheugenkaart, bijvoorbeeld kruidvat, van 32 GB kun je heel veel fotos kwijt. Wanneer je 1 foto maakt aan het begin denk ik dat je telefoon ook vraagt om de opslaglocatie te veranderen naar sd kaart.
Reputatie 7
Badge +9
Foto's en filmpjes kun je prima allemaal naar de SD-kaart zetten. Dat zou het probleem niet moeten zijn. Toestellen met kleine interne geheugens hebben vooral last van de steeds groter wordende apps!
Reputatie 5
Badge +10
@Friesian,

De telefoon vraagt niet om de opslag locatie te veranderen leert de ervaring.
Wel ken ik nog truckjes!

De app's die je veel gebruikt (verwacht whatssapp) op automatisch updaten zetten (wel via wifi)
De andere apps die je misschien niet gebruikt en wel op je mobiel hebt staan zet je terug naar de begin settings (zoals ze op de telefoon zijn aangeleverd) en automatisch updaten zet je bij die apps uit.
Dit kan wel enkele mb's opleveren leert de ervaring.

Ook foto's en filmpjes naar de SD kaart zetten is zeker aan te raden.
Ooit over gedacht om Onedrive of Google Drive te gebruiken?
Dan kun je werken vanuit de cloud en dit is super handig.
@Friesian,

De telefoon vraagt niet om de opslag locatie te veranderen leert de ervaring.
.

Die van mij wel, beste kerel.. 1 keer of na terugzetten naar fabrieksinstelling.:)
Reputatie 7
Je kan in de instellingen van je telefoon bij opslag (of iets in die trent, even zoeken 🙂 ) aangeven waar nieuwe apps naar toe moeten bij het downloaden. Apps die niet op de sd kunnen om wat voor reden dan ook worden automatisch op je telefoon gezet dan. Volgens mij kun je ook bij camera instellingen aangeven waar gemaakt foto's opgeslagen dienen te worden. Ook zou je, reeds eerder genoemd, nutteloze apps kunnen uitschakelen.
Denken jullie dat ik via verkenner op de laptop een aantal bestanden van het intern geheugen naar de micro sd kan verslepen? En dan die bestanden van het intern geheugen verwijderen, dus dat ze alleen op de micro sd staan? Of moet ik daar mee uitkijken?
Wanneer je bestanden versleept (verplaatsen) naar sd dan worden ze al verwijderd van het intern geheugen.
Iets dat verwijderd is kun je niet opnieuw verwijderen. Snappie?
Of moet ik daar mee uitkijken?
Je versleept bestanden van A naar B, dit houdt in dat ze verplaatst worden oftewel verwijderd.
Is het gevaarlijk om iets te verwijderen wat al verwijderd is? Is het wel mogelijk? Lastig !
Begrijp je wat ik wil duidelijk maken?
Ik versleep ze, maar in feite worden ze gekopieerd naar de SD kaart en niet verwijderd van het interne geheugen. Dat is nog een extra handeling.
Reputatie 3
Badge +7
Hoi wens02

Fijn dat iedereen hier zo behulpzaam is hé:D
Dankjewel allemaal.

Heb je meer ruimte op je intern geheugen nu?
Ja, het is gelukt. Ik denk dat ik nu vaker via de computer bestanden ga verplaatsen en verwijderen. Bedankt allemaal.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi wens02,

Dat is geen slecht plan! Je kunt als het goed is in de camera app opties kiezen waar je de foto's opslaat. Hier kun je vervolgens de sd-card selecteren. Dat scheelt weer een handeling.

Groetjes, Tiury

Reageer