Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

je nummer actief te houden 2 SMS verstuurd maar lijkt niet te werken. Waar kan het aan liggen?

  • 7 april 2021
  • 10 reacties
  • 76 Bekeken

Maar het is nog niet te laat hoor! Wil je voorkomen dat je telefoonnummer wordt afgesloten? Voer dan binnen 7 dagen minstens één uitgaand telefoongesprek of stuur een sms'je. Je kan ook je beltegoed opwaarderen of een bundel kopen om je nummer actief te houden.

2 SMS verstuurd, gratis blijkbaar want niet gefactureerd.

Dat werkt dus niet.

Maar nu weer deze melding! 

Hoe houd ik mijn nummer actief ?

icon

Beste antwoord door RicoK 8 april 2021, 11:21

@Assumption Dat is het gekke, want een sms'je moet wel van het beltegoed af gaan. Het heeft er alle schijn van dat dit sms'je niet is geregistreerd door Simyo.

Nu ja, ik kan niet anders dan mee te denken. Ik verwacht dat een Moderator (= Simyo medewerker) dit elk moment kan gaan oppakken.

Oh wacht, wat ik mij nu bedenk, heb je dit sms’je wellicht op een iPhone verzonden naar een andere iPhone? In dat geval is het geen sms’je, maar een iMessage. Berichten tussen iPhones gaan niet van het bel-/sms-tegoed af. Deze zijn ‘gratis’ via WiFi of 4G. Als je gebruik maakt van een iPhone kun je dit checken aan de hand van de kleur van het verzonden bericht. Is dit blauw, dan is het een iMessage, is het groen dan is het een regulier sms'je.

Bekijk originele reactie

10 reacties

Reputatie 7

@Assumption Ik heb weinig tot gen ervaring met prepaid, maar ik kan wel even proberen mee te denken. Kun je zien dat je sms'je(s) ook daadwerkelijk is/zijn verzonden? Staat/staan deze dus bij je verzonden sms’jes?
Je stelt dat je verzonden sms'jes niet op je beltegoed in mindering zijn gebracht, maar als ik zo vrij mag zijn te vragen, waar kun je een gratis sms'je heen zenden? En misschien kun je proberen een (niet gratis) sms'je te sturen naar een huisgenoot, familie of vrienden?

Ja de sms zijn verzonden en ontvangen naar een normaal telefoonnummer. Dat is gecontroleerd.

Het is geen gratis sms, maar ze zijn niet gefactureerd, daardoor dus gratis?

En daardoor ook niet geldig om je simkaart geldig te houden.

Reputatie 7

@Assumption Dat is het gekke, want een sms'je moet wel van het beltegoed af gaan. Het heeft er alle schijn van dat dit sms'je niet is geregistreerd door Simyo.

Nu ja, ik kan niet anders dan mee te denken. Ik verwacht dat een Moderator (= Simyo medewerker) dit elk moment kan gaan oppakken.

Oh wacht, wat ik mij nu bedenk, heb je dit sms’je wellicht op een iPhone verzonden naar een andere iPhone? In dat geval is het geen sms’je, maar een iMessage. Berichten tussen iPhones gaan niet van het bel-/sms-tegoed af. Deze zijn ‘gratis’ via WiFi of 4G. Als je gebruik maakt van een iPhone kun je dit checken aan de hand van de kleur van het verzonden bericht. Is dit blauw, dan is het een iMessage, is het groen dan is het een regulier sms'je.

Ja, dat was het. We zaten op dezelfde wifi. Het was een imessage geworden. En de andere telefoon was ook een iphone.

Opgelost!  bedankt RicoK

Reputatie 7

@Assumption Fijn om te horen! Graag gedaan! Nu moet je dan alleen nog of even een ‘echt’ sms'je sturen of even bellen naar de andere iPhone, want regulier bellen tussen iPhones gaat wel via de belbundel/beltegoed ;)

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Assumption,

 

Welkom op het Simyo forum, fijn dat alles met behulp van RicoK opgelost is! Mochten we je verder ergens mee kunnen helpen, dan horen we het graag!

 

@ RicoK thanks voor je snelle hulp!

 

Groetjes,

Daisy

Reputatie 7

Ja, dat was het. We zaten op dezelfde wifi. Het was een imessage geworden. En de andere telefoon was ook een iphone.

Opgelost!  bedankt RicoK

 

Nu ik nog eens jouw bericht terug lees even een kleine aanvulling. Het maakt hierbij niet uit of je op hetzelfde WiFi netwerk zit. Het gaat ook op bij het versturen van iMessages via WiFi naar 4G v.v. en tussen ‘vreemde’ WiFi Netwerken. Dus ook als je buiten op straat een iMessage stuurt wordt deze niet als reguliere sms verzonden, maar wordt dit in mindering gebracht op je internettegoed i.p.v. je bel- en sms-tegoed.

kan op slot.

Reputatie 7

@Assumption Berichten gaan hier nimmer op slot. Men, de TS of andere klanten,krijgt de gelegenheid er altijd een keer op terug te komen.

Reputatie 6
Badge +4

Wat RicoK zegt klopt inderdaad! Fijn dat het opgelost is in ieder geval 😊 En mocht je in de toekomst nog ergens tegenaan lopen, dan weet je ons te vinden! 😉

Reageer