.

Beantwoord

Veilige marge datalimiet/gegevensbeperking Android

  • 10 September 2023
  • 3 reacties
  • 76 Bekeken

Goedemorgen,

Ik heb een vraag.

Ik ben een nieuwe Simyo-klant, en wil voorkomen dat ik over mijn 10GB datalimiet heen ga. Ik vind het overigens schandalig dat klanten gigantisch op kosten worden gejaagd wanneer zij over de datalimiet gaan, zonder dat er een mogelijkheid van een dataplafond bestaat. Andere budgetproviders bieden zo'n dataplafond wél aan, dus het is onbegrijpelijk dat Simyo nog steeds geen plafond heeft. Dat terzijde.

Wanneer ik op Android een gegevensbeperking instel, dan krijg ik de waarschuwing dat mijn provider mogelijk een andere meetmethode van MB’s hanteert, waardoor de ingestelde gegevensbeperking niet accuraat kan zijn.

Ik vraag mij dan ook af wat een veilige marge is om aan te houden bij het instellen van de gegevensbeperking. Een aftrek van 100 MB? 500 MB? 1 GB?

Ik ben benieuwd hoe jullie dat hebben gedaan zodat je nooit buiten je bundel gaat, en hoor dit dan ook graag.

Met vriendelijke groet,

JoeyVG

icon

Beste antwoord door Groentjuh 10 September 2023, 21:13

Bekijk originele reactie

3 reacties

Reputatie 3
Badge +1

Nooit buiten mijn bundel van 4Gb. Waarschuwing bij 3,5. stop bij 3,9 Mb.

Reputatie 7
Badge +9

Op 6 GB heb ik waarschuwing op 5,8 GB en afsluiten op 5,9 GB. Ik zelf heb zo'n 0.07% afwijking gezien op mijn mobiel, dus dan zit ik er op 6 GB zo'n 5 MB naast.

Je kunt uiteraard misschien eerst voorzichtig beginnen met bijvoorbeeld afsluiten op 9 GB en dan aan het einde van de maand kijken hoe groot de meetverschillen daadwerkelijk zijn. Als ze klein zijn, dan kun je altijd nog iets bijstellen naar boven.

Je kunt het ook laag houden en dan in principe een reserve achter de hand houden.

Reputatie 7
Badge +6

Hi @JoeyVG,

Bedankt voor je bericht. Ik zie dat je vraag is beantwoord door @abj@Kaas Berrie en @Groentjuh. Super bedankt voor jullie hulp, toppers! 😊

Groetjes,
Roeqajja

Reageer