Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe ga jij om met je privacy, welke gegevens op social media?

  • 10 oktober 2017
  • 6 reacties
  • 297 Bekeken

Ik gebruik, geef heel weinig info over mezelf op Social media. Facebook, weinig delen. Bepaal wie mij mag volgen. Instagram, privé account.
Ik maak me zorgen of er niet te veel macht uit gaat van Social media, zonder een goede instelling kan heel de wereld alles van je weten, zien.
Begint al op openbare sites, en ja dit forum is er ook 1, met het plaatsen van een avatar.... Afbeelding van jou? Zou je dat wel doen?

Hoe ga jij om met je gegevens?
icon

Beste antwoord door Groentjuh 10 oktober 2017, 09:52

Het is vrij interessant om op je privacy te letten als het gaat om social media. Vele verwachten dat je er veel mee doet. Het niet hebben van bijvoorbeeld Whatsapp kan tegenwoordig echt niet meer! Oh, geen facebook, dan kun je deze dienst niet gebruiken (, want zonder te veel rechten op je facebook account kunnen wij te weinig verkopen van jouw gegevens en ook niet deze dienst adverteren via jouw tijdlijn!)Google weet ongeveer alles van mij. Ik loop met een android toestel in mijn zak en gebruik veel google services. Gmail, maps, calendar, hangout en natuurlijk de zoekmachine.Apple en Facebook houd ik echter flink buiten de deur. Zo kun je mij op Hangout wel vinden, maar het veel grotere whatsapp (van jawel, facebook) is geen manier om mij te vinden.Microsoft zit daar een beetje tussenin. Ik heb geen Linked-in, maar op Skype kun je mij weer wel op vinden.Ik denk dus overal dat ik mij best zorgen maak en daarom besluit met bepaalde dingen niet mee te gaan.
Bekijk originele reactie

Maak jij je zorgen om de macht van social media?


6 reacties

Reputatie 5
Badge +4
Actueel onderzoek Friesian! (ivm met mogelijk referendum)
Wat mij betreft probeer ik zoveel mogelijk voorzichtig om te gaan met mijn privacygegevens.
Ik had bijvoorbeeld eerder bij Simyo bij mijn persoonlijke gegevens wat over mijn loopbaan, hobby´s geschreven totdat ik er achter kwam dat dit openbaar is en op geheel internet te zien, dus snel verwijderd-aangepast.(als je uitlogt en dan op Simyo forum kijkt via Google bijv. kun je alles lezen van je zelf op het forum dus een ander ook)
Mijn profielfoto-avatar heb ik enigszins bewerkt met een filter, ik vind het prettig als mensen je gezicht kunnen zien. De moderators (en sommige klanten) hebben ook een herkenbare profielfoto, vind ik fijn.
En mijn juiste woonplaats geef ik nooit, soms wel de omgeving of provincie.

Ik gebruik géén Facebook, Instagram of Twitter, juist omdat daar privacy niet gewaarborgd is.
Wel heb 1 andere site maar die is puur voor vriendschap, gezelligheid (kleinschalig) en om mooie achtergronden te maken, creativiteit zeg maar.

Succes met de enquête
Frida🕵️
Reputatie 7
Badge +9
Het is vrij interessant om op je privacy te letten als het gaat om social media. Vele verwachten dat je er veel mee doet. Het niet hebben van bijvoorbeeld Whatsapp kan tegenwoordig echt niet meer! Oh, geen facebook, dan kun je deze dienst niet gebruiken (, want zonder te veel rechten op je facebook account kunnen wij te weinig verkopen van jouw gegevens en ook niet deze dienst adverteren via jouw tijdlijn!)

Google weet ongeveer alles van mij. Ik loop met een android toestel in mijn zak en gebruik veel google services. Gmail, maps, calendar, hangout en natuurlijk de zoekmachine.

Apple en Facebook houd ik echter flink buiten de deur. Zo kun je mij op Hangout wel vinden, maar het veel grotere whatsapp (van jawel, facebook) is geen manier om mij te vinden.

Microsoft zit daar een beetje tussenin. Ik heb geen Linked-in, maar op Skype kun je mij weer wel op vinden.

Ik denk dus overal dat ik mij best zorgen maak en daarom besluit met bepaalde dingen niet mee te gaan.
Reputatie 5
Badge +5
Leuk topic, Friesian. Zeker een goede kwestie om deze tijd eens nader te bekijken.

@ Groentjuh, ik deel je mening. Ook mijn (Android)telefoon heeft Google al voorzien van waarschijnlijk al mijn geheimen, waarschijnlijk weten ze daar meer over mij dan ikzelf. Vrij eng!

Groetjes,
Els

Even dit topic weer tevoorschijn halen vanwege het onderwerp privacy en waar het tegenwoordig over gaat een corona app.

Schuilt er niet het gevaar dat we teveel van onze verworven rechten verspelen ondanks dat natuurlijk corona vreselijk en is we maatregelen moeten hanteren....?

Hoe denken jullie hierover?

Reputatie 7

@Friesian Wat betreft de Corona-app. Ik weet van het bestaan af, maar de details ervan heb ik mij nog niet zo in verdiept. Wat ik in ieder geval wel begrijp, is dat het inderdaad een inbreuk is op je privacy. Ook al zal de Corona-app met alle goede intenties worden gelanceerd, ik zal, je hebt toch de keuze?, niet van deze app gebruik gaan maken.

Reputatie 5
Badge +4

Ik denk dat we nog even moeten afwachten waar ze daadwerkelijk mee komen. Vooralsnog liggen er alleen wat plannen op tafel die aan alle kanten worden afgeschoten. 

Sta ik te springen om met de overheid of bedrijven te delen waar ik ben en met wie ik omga? Nee. Ga ik het doen? Weet ik niet. Ergens denk ik bij mezelf “ik doe dat al dus het is niet alsof ze heel veel nieuws te weten komen”. En als ik er mensenlevens mee kan redden, why not. Aan de andere kant vraag ik me wel af in hoeverre deze app nou echt gaat helpen en of we nou echt voor de zoveelste keer een stukje van ons privéleven moeten inleveren. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de accu van mijn iPhone 6S van vijf jaar oud al snel genoeg leeg is zonder Corona-app, laat staan met :joy:

Reageer