Hey allemaal,
Eten is heeeurlijk! Heb jij laatst nog een heel lekkere nieuwe schotel gemaakt of een overheerlijk recept ontdekt die je met ons wil delen? Laat het hier achter.
Ik ben zelf niet zo'n koker, dus de wereldgerechten rijzen de pan uit bij mij thuis. Maar ik ben niet te beroerd om wat van jullie te leren.
Wat is nou echt een aanrader?
Bladzijde 3 / 4
Dit topic is wel zo toepasselijk met de komende dagen;)
Iemand een goed kerstrecept wat gedeeld mag worden?
Iemand een goed kerstrecept wat gedeeld mag worden?
Boerenkool met worst is mijn favoriet!
Mijn favo is Thaise curry cocos en die maak ik zelf met wat lime blaadjes erin :)
Boerenkool is een superfood zeggen ze....super gezond en ook erg lekker.
Boerenkool is een superfood zeggen ze....super gezond en ook erg lekker.
De mijne favoriet is friet met stoofvlees.
Dat klinkt allemaal heel lekker jongens! Ik kom zo bij jullie aan tafel ;)
Eén van mijn favorieten is rundvlees met stoofperen 😳
Eén van mijn favorieten is rundvlees met stoofperen 😳
Dat klinkt allemaal heel lekker jongens! Ik kom zo bij jullie aan tafel ;)
Eén van mijn favorieten is rundvlees met stoofperen :o
Dat wordt schuiven, euhhhhh aaanschuiven.
Het witte "tafellinnen" ligt al klaar, voor het zout ff buiten wachten. :D
http://www.hhnk.nl/contents/pages/51131/zoutstrooier.jpg
Zegguh Naomi.
Als keukenprinses...heb je nog meer recepten?
Als keukenprinses...heb je nog meer recepten?
Okee; 1tje met 2 varianten.
Men neme een schoongemaakte, verse paling (zie foto, verser krijg je 'm niet en ter illustratie van formaat; mijn hand)
Variant 1: Leg op een flinke strook aluminiumfolie.
Besprenkel met wat citroensap, en strooi er wat zeezout en peper over. Partjes citroen erbij, alsmede een handjevol peterselie.
Wikkel de paling als een toffee in het folie en hop, op de grill/bbq! Lekker gaar laten stoven en smullen maar.
Variant 2: Snij de paling in moten van +/- 4 cm.
Verhit een flinke klont roomboter in een koekepan met dikke bodem. Doe daar een béétje water bij en een flinke scheut witte wijn. Rangschik de mootjes paling in de pan en besprenkel ze met wat verkruimelde beschuit. Laat ze langzaam op laag vuur garen en dan geld ook hier: smullen maar!
Men neme een schoongemaakte, verse paling (zie foto, verser krijg je 'm niet en ter illustratie van formaat; mijn hand)
Variant 1: Leg op een flinke strook aluminiumfolie.
Besprenkel met wat citroensap, en strooi er wat zeezout en peper over. Partjes citroen erbij, alsmede een handjevol peterselie.
Wikkel de paling als een toffee in het folie en hop, op de grill/bbq! Lekker gaar laten stoven en smullen maar.
Variant 2: Snij de paling in moten van +/- 4 cm.
Verhit een flinke klont roomboter in een koekepan met dikke bodem. Doe daar een béétje water bij en een flinke scheut witte wijn. Rangschik de mootjes paling in de pan en besprenkel ze met wat verkruimelde beschuit. Laat ze langzaam op laag vuur garen en dan geld ook hier: smullen maar!
Ah...Ernst, jij bent ook van de vis begrijp ik. Btw waar had je die tang voor nodig?
Leuk zo die recepten hier 🙂. Heeft iemand nog een geniaal vegetarisch recept?
Yep, alles wat lekker is....maar laat het vlees weg :P
Bedenk me door jouw recept dat ik ook nog een aantal leuke ovenrecepten heb!
Zal eens in mijn kooknotities gaan spitten!!
Zee ze 8 maand geleden en wij ondertussen maar wachten en wachten...:8
">
Boerenkool is een superfood zeggen ze.....
Yep, met al die vette spekkies, vette jus en een vette worst word je er superdik van. 😛
Yep, alles wat lekker is....maar laat het vlees weg :P
Bedenk me door jouw recept dat ik ook nog een aantal leuke ovenrecepten heb!
Zal eens in mijn kooknotities gaan spitten!!
Zee ze 8 maand geleden en wij ondertussen maar wachten en wachten...:8
Boerenkool is een superfood zeggen ze.....
Yep, met al die vette spekkies, vette jus en een vette worst word je er superdik van. 😛
Iets met een velletje van de vis 😛
Ik kom ook even gezellig meekoken als jullie het niet erg vinden.
Mijn recept voor een vullend voorgerecht.
Heb je even 25 minuten de tijd is dit zeker aan te bevelen.
Salade met bospadenstoelen en gekonfijte sjalotjes.
- 15 sjalotjes, gepeld
- 50 gram boter of vloeibare boter.
- 100 ml rode wijn.
- 100 ml witte wijn.
- 100 ml vleesbouillon van een tablet.
- 250 gram gemende bospaddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en versgemalen peper het liefst uit een molen!
- 100 gram magere gerookte spekblokjes.
- 2 teentjes knoflook, gehakt mensen (En dat is niet gesneden!)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 125 gram gemengde bladsla (ijsbergsla geniet de voorkeur)
- 2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen.
- Gehakte peterselie (In een bus is ook prima)
We gaan eens heerlijk koken!!!
Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
Wijnadvies:
Een normale rode wijn volstaat.
Een droge witte wijn is voor het gerecht aan te raden omdat een zoete witte wijn ook direct de smaak hoger maakt.
Succes met koken mensen!
@ Alex,
Zonder de spekjes is dit een prima vegetarisch gerecht.
Mijn recept voor een vullend voorgerecht.
Heb je even 25 minuten de tijd is dit zeker aan te bevelen.
Salade met bospadenstoelen en gekonfijte sjalotjes.
- 15 sjalotjes, gepeld
- 50 gram boter of vloeibare boter.
- 100 ml rode wijn.
- 100 ml witte wijn.
- 100 ml vleesbouillon van een tablet.
- 250 gram gemende bospaddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en versgemalen peper het liefst uit een molen!
- 100 gram magere gerookte spekblokjes.
- 2 teentjes knoflook, gehakt mensen (En dat is niet gesneden!)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 125 gram gemengde bladsla (ijsbergsla geniet de voorkeur)
- 2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen.
- Gehakte peterselie (In een bus is ook prima)
We gaan eens heerlijk koken!!!
Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
Wijnadvies:
Een normale rode wijn volstaat.
Een droge witte wijn is voor het gerecht aan te raden omdat een zoete witte wijn ook direct de smaak hoger maakt.
Succes met koken mensen!
@ Alex,
Zonder de spekjes is dit een prima vegetarisch gerecht.
Laat ik mijn favoriete recept dan ook maar eens openbaar maken! Hebben jullie ooit gehoord van spinazie pannenkoeken? Klinkt gek, smaakt heerlijk. Daarbij is het ook nog super simpel en snel te bereiden.
- Zorg dat je een taartvorm klaar hebt staan
- Bak 7 pannenkoeken
- Bak 1 zakje spekjes op van +/- 150 gram
- Zijn de spekjes klaar? Meng hier dan pijnboompitten doorheen. Hoeveelheid naar smaak.
- Verwarm je oven vast voor op 180 graden
- Spinazie á la crème uit de vriezer halen, in een pan doen en opwarmen.
- Spekjes en pijnboompitten door de spinazie heen mengen.
Daarna ga je stapelen in de taartvorm. 1 pannenkoek, laagje van het spinaziemengsel, 1 pannenkoek enz. Uiteindelijk eindig je ook met een pannenkoek bovenop. Hier strooi je nog wat geraspte kaas overheen. Nu kan alles nog een half uurtje de oven in. Is dit ook achter de rug? Dan is het tijd om te genieten 😉 Als jullie besluiten dit recept uit te proberen, hoor ik natuurlijk graag welk oordeel jullie hierover vellen!
Groetjes,
Angela
- Zorg dat je een taartvorm klaar hebt staan
- Bak 7 pannenkoeken
- Bak 1 zakje spekjes op van +/- 150 gram
- Zijn de spekjes klaar? Meng hier dan pijnboompitten doorheen. Hoeveelheid naar smaak.
- Verwarm je oven vast voor op 180 graden
- Spinazie á la crème uit de vriezer halen, in een pan doen en opwarmen.
- Spekjes en pijnboompitten door de spinazie heen mengen.
Daarna ga je stapelen in de taartvorm. 1 pannenkoek, laagje van het spinaziemengsel, 1 pannenkoek enz. Uiteindelijk eindig je ook met een pannenkoek bovenop. Hier strooi je nog wat geraspte kaas overheen. Nu kan alles nog een half uurtje de oven in. Is dit ook achter de rug? Dan is het tijd om te genieten 😉 Als jullie besluiten dit recept uit te proberen, hoor ik natuurlijk graag welk oordeel jullie hierover vellen!
Groetjes,
Angela
Hier heb ik nog een broodje welke ik laatst kreeg van iemand waar we bij waren.
Je hebt nodig.
1x baguette
Spek (om uit te bakken)
Sla (Liefs van het blad)
Komkommer
Tomaat
Ham (Hoeft niet perse)
Kaas
Mayonaise.
Wat men doet.
Je laat de pan heet worden. Legt er het spek in en bakt de spek lekker krokant. GEEN BOTER GEBRUIKEN
(als je niet weet wanneer de pan heet is, een druppel water in de pan gooien en als het alle kanten op gaat of gaat bruisen is de pan heet)
We snijden de baguette open en gaan hem alvast wat mayo op smeren, gevolgd door de kaas, en de ham als je dat wilt.
Snij de tomaat en de komkommer in plakken en was de sla.
Doe dit alle 3 op de baguette en geniet van iets heerlijks.
Smakelijk!
Je hebt nodig.
1x baguette
Spek (om uit te bakken)
Sla (Liefs van het blad)
Komkommer
Tomaat
Ham (Hoeft niet perse)
Kaas
Mayonaise.
Wat men doet.
Je laat de pan heet worden. Legt er het spek in en bakt de spek lekker krokant. GEEN BOTER GEBRUIKEN
(als je niet weet wanneer de pan heet is, een druppel water in de pan gooien en als het alle kanten op gaat of gaat bruisen is de pan heet)
We snijden de baguette open en gaan hem alvast wat mayo op smeren, gevolgd door de kaas, en de ham als je dat wilt.
Snij de tomaat en de komkommer in plakken en was de sla.
Doe dit alle 3 op de baguette en geniet van iets heerlijks.
Smakelijk!
Dat klinkt als een heerlijk broodje Maikel.twinnie. Niet zo goed voor de lijn met de mayo en bacon ;)
Groetjes,
Angela
Groetjes,
Angela
Vet vet vet...
Kan ik niet goed tegen.
Dus nu een mager receptje graag!
Ik weet er even geen.
Druk druk druk
Kan ik niet goed tegen.
Dus nu een mager receptje graag!
Ik weet er even geen.
Druk druk druk
Hmm, wat dacht hier van Koorelle?
Kabeljauw met prei-pesto
4 personen, 25 min bereiding (310 Kcal pp)
Benodigdheden:
4 stukken kabeljauw filet van 100 gram
Zak Prei a la crème (diepvries)
1 tomaat
1 rode uit
1 courgette in kleine stukjes
3 eetlepels pesto
2 eetlepels olijfolie
Zwarte peper
Werkwijze:
Bak de courgettestukjes en de rode ui in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuutjes. Voeg de prei en de tomaat erbij en bak het geheel door. Schep de pesto door de groenten en verwarm kort mee. Bak in een andere pan de 4 stukken kabeljauw in olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar en bestrooi met de verse peper.
Leg de groenten op een bord en leg daarop de kabeljauw en smullen maar!
Groetjes,
Angela
Kabeljauw met prei-pesto
4 personen, 25 min bereiding (310 Kcal pp)
Benodigdheden:
4 stukken kabeljauw filet van 100 gram
Zak Prei a la crème (diepvries)
1 tomaat
1 rode uit
1 courgette in kleine stukjes
3 eetlepels pesto
2 eetlepels olijfolie
Zwarte peper
Werkwijze:
Bak de courgettestukjes en de rode ui in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuutjes. Voeg de prei en de tomaat erbij en bak het geheel door. Schep de pesto door de groenten en verwarm kort mee. Bak in een andere pan de 4 stukken kabeljauw in olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar en bestrooi met de verse peper.
Leg de groenten op een bord en leg daarop de kabeljauw en smullen maar!
Groetjes,
Angela
Klinkt lekker, Angela!
Gisteren heel eenvoudig maar oh zo lekker stukjes kip klaargemaakt.
100 ml Griekse of Turke yoghurt, mengen met een flinke eetlepel kerriepoeder en een stuk of acht stukjes kip van rond de 100 gram erin rollen en een uurtje of twee afgedekt in de koelkast laten staan.
Het yoghurt/kerrie mengsel is dan redelijk ingetrokken en hup, zo die stukjes in de pan en met een niet te hoog vuurtje laten garen.
Gisteren heel eenvoudig maar oh zo lekker stukjes kip klaargemaakt.
100 ml Griekse of Turke yoghurt, mengen met een flinke eetlepel kerriepoeder en een stuk of acht stukjes kip van rond de 100 gram erin rollen en een uurtje of twee afgedekt in de koelkast laten staan.
Het yoghurt/kerrie mengsel is dan redelijk ingetrokken en hup, zo die stukjes in de pan en met een niet te hoog vuurtje laten garen.
Dus nu een mager receptje graag!
Deze zus?
du Pain rôti met kamillethee.
Benodigdheden:
- zakkie kamillethee merk maakt niet uit, zelfgeplukt mag ook
- 0,5 l ongekookt water
- waterkokurd
- snee wit brood
- broodroosturd
Kook het water in de waterkoker en laat even afkoelen.
Schenk dit in een ruim glas.
Hang de kamille erin maar niet langer dan 10 minuten.
Frot intussen de witte snee brood in de broodrooster en laat minimaal 2 minuten roosteren.
Af laten koelen.
Drapeer alles leuk op een groot bord met een takje peterselie.
Smullen maar! 😛
Oh, die van jou klinkt ook goed Ernst! Wat eet je daar dan voor groente bij? Of kun je dit met alles combineren?
Dus nu een mager receptje graag!
Deze zus?
du Pain rôti met kamillethee.
Benodigdheden:
- zakkie kamillethee merk maakt niet uit, zelfgeplukt mag ook
- 0,5 l ongekookt water
- waterkokurd
- snee wit brood
- broodroosturd
Kook het water in de waterkoker en laat even afkoelen.
Schenk dit in een ruim glas.
Hang de kamille erin maar niet langer dan 10 minuten.
Frot intussen de witte snee brood in de broodrooster en laat minimaal 2 minuten roosteren.
Af laten koelen.
Drapeer alles leuk op een groot bord met een takje peterselie.
Smullen maar! :P
... Dat klinkt als een 'water en brood' dieet De Leon. Ik sta er niet echt te springen om dit te proberen eerlijk gezegd 😉 Maak dan een lekkere bananenbroodje!
Wat heb je nodig:
3 bananen
150 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
Snufje zout
2 eetlepels honing
1 hand noten (Denk aan hazel- of pecannoten)
Snufje kaneel
Olie om in te vetten
En dan:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag. Giet het mengsel in de vorm en zet de cakevorm in de oven. Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar. Haal het brood vervolgens uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd het vervolgens in plakken.
Smullen maar!
Groetjes,
Angela
Dus nu een mager receptje graag!
Deze zus?
du Pain rôti met kamillethee.
Benodigdheden:
- zakkie kamillethee merk maakt niet uit, zelfgeplukt mag ook
- 0,5 l ongekookt water
- waterkokurd
- snee wit brood
- broodroosturd
Kook het water in de waterkoker en laat even afkoelen.
Schenk dit in een ruim glas.
Hang de kamille erin maar niet langer dan 10 minuten.
Frot intussen de witte snee brood in de broodrooster en laat minimaal 2 minuten roosteren.
Af laten koelen.
Drapeer alles leuk op een groot bord met een takje peterselie.
Smullen maar! :P
... Dat klinkt als een 'water en brood' dieet De Leon. Ik sta er niet echt te springen om dit te proberen eerlijk gezegd 😉 Maak dan een lekkere bananenbroodje!
Wat heb je nodig:
3 bananen
150 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
Snufje zout
2 eetlepels honing
1 hand noten (Denk aan hazel- of pecannoten)
Snufje kaneel
Olie om in te vetten
En dan:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag. Giet het mengsel in de vorm en zet de cakevorm in de oven. Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar. Haal het brood vervolgens uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd het vervolgens in plakken.
Smullen maar!
Groetjes,
Angela
Ik krijg honger als ik dit lees.. Helaas heb ik geen recept voor jullie..
Dit kun je met alles combineren wat je er lekker bij lijkt, Angela!
Thee en brood, Angela. Thee en brood...
Dit kun je met alles combineren wat je er lekker bij lijkt, Angela!
Thee en brood, Angela. Thee en brood...
Tometo - tomato / poteto - potato ;)
Groetjes,
Angela
Yammie! Ik wou altijd al eens bananenbrood maken! Ik ga hem zeker eens proberen Angela :D
Dit weekend was mijn familie op bezoek en had ik kip gemaakt in de oven. Ik had er broccoli, wortels en champignons apart bijgemaakt met rijst. De saus kan je lekker over de rijst en groenten doen :)
Wat je nodig hebt:
4 kippenpotten/ bouten
2-3 rode uien (in stukjes)
2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
2 el balsamico-azijn
4 el worcestershiresaus
2 el basterdsuiker
3 el olijfolie
2 tl tijm
2 tl paprikapoeder
Chilipoeder (naar smaak)
Peper & zout (naar smaak)
Je kan de oven voorverwarmen op 200 graden. De kip moet ongeveer 45 minuten in de oven. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de grote van de kip. Ik heb zelf de kippenpotten op een gegeven moment ingesneden, dat ging iets sneller :P
Omdat het oog ook wat wil, hierbij nog een fotootje ;)
Dit weekend was mijn familie op bezoek en had ik kip gemaakt in de oven. Ik had er broccoli, wortels en champignons apart bijgemaakt met rijst. De saus kan je lekker over de rijst en groenten doen :)
Wat je nodig hebt:
4 kippenpotten/ bouten
2-3 rode uien (in stukjes)
2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
2 el balsamico-azijn
4 el worcestershiresaus
2 el basterdsuiker
3 el olijfolie
2 tl tijm
2 tl paprikapoeder
Chilipoeder (naar smaak)
Peper & zout (naar smaak)
Je kan de oven voorverwarmen op 200 graden. De kip moet ongeveer 45 minuten in de oven. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de grote van de kip. Ik heb zelf de kippenpotten op een gegeven moment ingesneden, dat ging iets sneller :P
Omdat het oog ook wat wil, hierbij nog een fotootje ;)
Een eenvoudig recept....
Je hebt nodig....
Melk
Suiker
Vanillesuiker
Ei
Bloem
Appel
Ik gebruik bij voorkeur geen zout !
Maak een pannenkoekbeslag met daar in stukjes appel.
Pannenkoekjes van bakken.
Naar voorkeur wel/niet met poedersuiker bestrooien.
Je hebt nodig....
Melk
Suiker
Vanillesuiker
Ei
Bloem
Appel
Ik gebruik bij voorkeur geen zout !
Maak een pannenkoekbeslag met daar in stukjes appel.
Pannenkoekjes van bakken.
Naar voorkeur wel/niet met poedersuiker bestrooien.
**Kuch kuch** ff dit topic afstoffen. Is al een tijd niet gebruikt.
Een zeer eenvoudig gerecht welk past bij bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een lapje gebakken vlees.
Tuinbonen
Gerookte spekblokjes
Cognac
Tuinbonen koken.
Spekblokjes bakken in boter.
Blussen met cognac.
En daarna spekblokjes mengen met tuinbonen.
Een zeer eenvoudig gerecht welk past bij bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een lapje gebakken vlees.
Tuinbonen
Gerookte spekblokjes
Cognac
Tuinbonen koken.
Spekblokjes bakken in boter.
Blussen met cognac.
En daarna spekblokjes mengen met tuinbonen.
Reageer
Meld je aan
Heb je al een account? Inloggen
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.