De lekkerste vegetarische recepten. Wat is jouw favoriet?
Hoi allemaal,
Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Een mooi moment om eens bewust na te denken over het eten van vlees. Want wist je dat als een volwassene één week geen vlees eet je 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom bespaart? Niet alleen is het beter voor het milieu, het is ook nog eens erg lekker!
Wil je graag vegetarische eten, maar weet je niet zo goed wat? Er zijn verschillende Apps die je hier een handje mee kunnen helpen. Mijn favoriete Apps zijn Allerhande, Tasty en Jamie Oliver. Heb je van alles in huis en wil je geen extra boodschappen doen? Dan is Receptenmaker een handige App!
Mijn favoriete vegetarische recept is zonder twijfel de aardappeltortilla. Dit recept is van de Allerhande:
1 rode paprika
1 ui
4 el traditionele olijfolie
450 g koelverse aardappelschijfjes
300 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Verrwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.
Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Serveertip:
Laat de tortilla uit de oven 5 min. staan of laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
Welk vegetarisch recept vind jij lekker? Deel 'm hieronder!
Groetjes,
Asma
Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Een mooi moment om eens bewust na te denken over het eten van vlees. Want wist je dat als een volwassene één week geen vlees eet je 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom bespaart? Niet alleen is het beter voor het milieu, het is ook nog eens erg lekker!
Wil je graag vegetarische eten, maar weet je niet zo goed wat? Er zijn verschillende Apps die je hier een handje mee kunnen helpen. Mijn favoriete Apps zijn Allerhande, Tasty en Jamie Oliver. Heb je van alles in huis en wil je geen extra boodschappen doen? Dan is Receptenmaker een handige App!
Mijn favoriete vegetarische recept is zonder twijfel de aardappeltortilla. Dit recept is van de Allerhande:
1 rode paprika
1 ui
4 el traditionele olijfolie
450 g koelverse aardappelschijfjes
300 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Verrwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 5 min. bruin. Schep ze op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 min.
Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Vet de ovenschaal in. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
Klop de eieren los. Klop de crème fraîche en al-andalus erdoor. Bestrooi met peper en zout. Schenk over de groenten. Bak de tortilla in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Serveertip:
Laat de tortilla uit de oven 5 min. staan of laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.
Welk vegetarisch recept vind jij lekker? Deel 'm hieronder!
Groetjes,
Asma
Reageer
Meld je aan
Heb je al een account? Inloggen
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.