Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Wanneer is de factuur beschikbaar?

 • 5 januari 2021
 • 16 reacties
 • 467 Bekeken

Badge +1
 • Aspirant
 • 11 reacties

De factuur voor februari staat in mijn simyo. Maar de januari factuur is niet meer te zien. Normaal maakt het niet uit, dan zijn ze gelijk, maar dit is de eerste factuur. Met name vanwege de gefactureerde maar niet verschuldigde aansluitkosten vind ik het handig deze te kunnen volgen.

icon

Beste antwoord door Daisy 5 januari 2021, 13:01

Hoi HGD,

 

Welkom op het Simyo forum, leuk dat je een kijkje neemt!

 

Misschien goed om te weten dat de factuur van de huidige maand altijd in de laatste week van de maand erop beschikbaar is. De januari factuur is eind februari beschikbaar in Mijn Simyo, daarnaast zijn ze een jaar zichtbaar. Alleen het verbruik is maar tot 6 maanden terug zichtbaar. 

 

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag! Thanks Ray voor je snelle reactie!

 

Groetjes,

Daisy

Bekijk originele reactie

16 reacties

Reputatie 7

Facturen blijven een jaar zichtbaar op je MijnSimyo omgeving. Simyo kan ouderen eventueel en op verzoek wel toezenden via mail.

Reputatie 7
Badge +5

Hoi HGD,

 

Welkom op het Simyo forum, leuk dat je een kijkje neemt!

 

Misschien goed om te weten dat de factuur van de huidige maand altijd in de laatste week van de maand erop beschikbaar is. De januari factuur is eind februari beschikbaar in Mijn Simyo, daarnaast zijn ze een jaar zichtbaar. Alleen het verbruik is maar tot 6 maanden terug zichtbaar. 

 

Mocht ik je nog ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik het graag! Thanks Ray voor je snelle reactie!

 

Groetjes,

Daisy

Badge +1

Ik ben blij dat je het zelf het beste antwoord vindt. Maar de vraag is niet beantwoord. De factuur over januari met het stukje december stond er wel in, maar nu NIET meer. En aangezien de factuur niet in een keer goed opgemaakt kan(?) , vind het het prettig om deze te kunnen volgen. Dat kan nu niet, en zou het zo maar kunnen dat ik het afgeboekte bedrag straks moet storneren. En dat kan jullie administratie waarschijnlijk niet handelen.

Reputatie 7
Badge +9

Simyo maakt 3 weken na een maand de factuur van die maand op. Bijvoorbeeld 3 weken na de maand januari (in de derde week van februari) maakt Simyo de factuur van januari op. Op de factuur in dat voorbeeld staan de abonnementskosten van februari (abonnementskosten betaal je voorbij) en de verbruikskosten van januari. Ook andere extra kosten (bijvoorbeeld aansluitkosten, nieuwe simkaart etc) van januari staan hierop.

De eerste 6 maanden staan ook de verbruiksgegevens (wie je hebt gebeld/ ge-sms't) staan op de factuur. Na 6 maanden verwijderd Simyo i.v.m. AVG deze gegevens.

Na 12 maanden verwijderd Simyo zelfs de hele factuur.

Nadat facturen zijn verwijderd kun je de factuur zonder verbruiksgegevens enkel nog krijgen door deze op te vragen bij de klantenservice. Dat laatste kan heel gemakkelijk door te vragen of ze je de factuur/facturen van #maand# #jaar# willen sturen. Het staat niet heel duidelijk in je bericht, maar wil je de factuur van januari 2020 opgestuurd krijgen?

Als je overigens facturen lange tijd nog wil inzien, dan raad ik aan om ze elk maand/kwartaal te downloaden en zelf ergens in je administratie op te slaan!

Badge +1

Weer een antwoord van niks. Le-zen kinderen, lezen.

Reputatie 7
Badge +9

Weer een antwoord van niks. Le-zen kinderen, lezen.


Kennelijk begrijpen zowel ik als de moderator dan niet wat jij wilt. Kun jij nog eens laten weten wat je wilt van de klantenservice?

 

PS. Ik ben net als u gewoon een klant van Simyo. Ik probeer u en moderatoren te assisteren. Ik krijg daar niets voor terug. Als u zo een denigrerende toon aanslaat dan zijn forum experts (= behulpzame klanten) zo klaar met het bieden van zulke hulp en zoekt u het maar uit met moderatoren (= medewerkers). Moderatoren komen veelal maar 1 keer per dag langs in topics. Als het dan niet duidelijk is voor een moderator wat er gevraagd wordt of als benodigde informatie ontbreekt, dan mag je dus al snel weer een werkdag wachten!

Reputatie 7

De factuur over januari met het stukje december stond er wel in

 

Je bedoelt de factuur met de gebruikskosten van december en de bundels van januari (die betaal je namelijk vooruit). Die verschijnt dus in de 3e week van de huidige maand, in dit geval januari. 

 

Klik op “Verschijnt rond 21 (welke datum er bij jouw staat) en je factuur opent maar nog zonder de specificaties.

Als dit het ook niet is dan is de vraag van @Groentjuh zeker van toepassing. 

Reputatie 6
Badge +6

Hoi HGD,

 

Is het antwoord te vinden in de reactie van Ray? Zo niet dan zou ik je willen vragen jouw vraag nog een keer te stellen en misschien kun je deze dit keer anders formuleren?

Alvast bedankt!

 

Groetjes,

Tessanne  

Badge +1

Het gaar om de factuur van december en januari. Nieuwe klant, dus gedeelte december en geheel januari en evt. aansluitkosten. 

Die stond in 2020. Ik zie nu alleen 2021. 

Reputatie 7

Hoi @HGD 

 

Zie jij dit niet?

 

 

Dit is een voorbeeld van mijn eigen MijnSimyo. 

Badge +1

Helaas niet. Dat was tot 3112 wel. Nu alleen dit. Geen pulldown menu.

 

Reputatie 7

Ik zie dat je via de app kijkt. Zie je enig verschil als je op een laptop / computer op de web pagina kijkt? https://mijn.simyo.nl

Ik vraag dat om te kunnen ontdekken waar het hem in zit. Als blijkt dat je het heb daar wel ziet dan is er iets mis in de app. Je zou die dan kunnen verwijderen en opnieuw installeren. En anders is dit toch iets voor Simyo. 

Badge +1

Via de website precies hetzelfde.

In de app staat voor dezelfde factuur 18,00 euro, online nog 0.00. Het is een administratieve rotzooi.

Reputatie 7

Klik eens op “Verschijnt rond 18 februari 2021”? Die €0,00 is mijn inziens ook verwarrend. Maar dat komt omdat die factuur nog niet vast staat, er kunnen nog kosten veranderen. Dat heeft met het vooruit betalen van de bundels te maken en achteraf van eventuele extra kosten zoals buiten de bundel. 

Ik heb hetzelfde probleem.

En ook gekeken vanwege de wel op de factuur gezette aansluitkosten. Terwijl die 0 euro zouden zijn.

Abonnee sinds december.

Met vriendelijke groet,

Hanss51

Reputatie 7
Badge +5

Hoi HGD,

 

Ik heb even meegekeken naar de aansluiting, jouw eerste factuur is einde deze maand beschikbaar. Deze word ook einde deze maand geïncasseerd, de factuur bedraagt €22,80.

 

De kosten bestaan uit:

 • aansluitkosten €15 (maar deze zijn verrekend)
 • abonnementskosten december €4,80
 • abonnementskosten januari €18

Je kan de factuur inderdaad momenteel niet zien in mijn simyo, omdat het om de december factuur gaat. De volgende factuur zal gewoon €18 bedragen, je kunt dit het beste via de website in de gaten houden. De overzichtskosten in de app kloppen niet altijd, dit is een weergave fout. Dit is ook bekend en word aan gewerkt. Ik hoop hiermee je vragen duidelijker beantwoord te hebben?

 

Thanks Ray en Groentjuh voor jullie hulp en advies!

 

Groetjes,

Daisy

 

 

Reageer