Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sticky

Nieuw bij Simyo VoLTE: bellen via het 4G netwerk [testers gezocht] (gesloten)


Reputatie 6
Badge +4

Hoi Allemaal,

Goed nieuws! Binnenkort kun je met Sim Only van Simyo bellen via 4G.

Testers gezocht

Omdat we zeker willen weten dat bellen via 4G goed werkt zijn we op zoek naar Sim Only klanten die dit willen testen. Lijkt het jou ook leuk om met ons mee te testen? Meld je dan aan door een reactie te plaatsen in dit topic. Als je je hebt aangemeld dan kun je in de week van 16 juli aan de slag met VoLTE! 🙂

Wat is bellen via 4G?

Met VoLTE (Voice over LTE) voer je telefoongesprekken via het 4G netwerk. Op dit moment maakt je telefoon gebruik van het 2G- of 3G-netwerk om een verbinding tot stand te brengen. Gebruik je 4G internet? Dan betekent dit dat je telefoon eerst moet terugschakelen naar 3G voordat je kunt gaan bellen. Hierdoor duurt het net iets langer voordat je verbinding maakt. Met de introductie van VoLTE is dat niet meer nodig.

Welke voordelen heeft VoLTE?

Bellen via 4G heeft een aantal voordelen ten opzichte van bellen via andere netwerken. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

• Het 4G signaal is sterker zodat je binnenshuis nóg beter bereik hebt.
• Je hoeft met VoLTE minder lang te wachten tot de telefoon overgaat.
• De gesprekskwaliteit is hoger.


Gebruik ik met VoLTE meer MB’s?

Met VoLTE gebruik je zoals gezegd het 4G netwerk, maar je maakt géén gebruik van internet. Je kunt je belminuten dus blijven gebruiken zoals je gewend bent. Bellen via 4G heeft dan ook geen invloed op je internetsnelheid.

Vanaf wanneer kan ik bellen over 4G?

Vanaf juli gaan we aan de slag met het mogelijk maken van VoLTE. We verwachten dat we begin september hier klaar mee zijn zodat iedereen met Sim Only kan gaan bellen over het 4G netwerk. Het is mogelijk dat dit wat langer kan duren.

Kan ik al eerder VoLTE gaan gebruiken?

Ja, dat kan! Wij zoeken namelijk testers. Kan je niet wachten tot het zover is en wil je als een van de eerste Simyo klanten gebruikmaken van VoLTE? Reageer dan nu op dit topic. De eerste 50 Sim Only klanten die zich aanmelden kunnen begin juli al testen hoe het is om te bellen via 4G!

Heb je hier nog vragen over? Stel die dan gerust in dit topic. :)

Groetjes,
Thomas

 

Edit 23 juni 2020:

Inmiddels zoeken wij geen testers meer en is deze functie live, mits jouw toestel daar ook geschikt voor is. 


118 reacties

Reputatie 7
Badge +9
@Thomas ,

Zoals je weet wil ik graag meedoen. Toestel S7 duos.
Ik zie de instelling niet maar die wordt waarschijnlijk pas zichtbaar als het signaal ook aanwezig is.
Reputatie 7
@Thomas

Ik zie nu dat mijn reserve telefoon (Huawei P Smart) het ondersteund en zelfs aan stond. Dus je zou me aan te test kandidaten kunnen toevoegen.
Reputatie 6
Badge +4
Hoi franswon en Ray,

Superleuk dat jullie mee doen, jullie staan genoteerd! 🙂

@franswon als het goed is zou je de optie al moeten kunnen vinden in de instellingen van je telefoon app. Bij de Galaxy S7 moet dit staan bij Meer > Instellingen > VoLTE. Daar kun je aangeven dat je VoLTE wilt gebruiken wanneer het beschikbaar is. Laat je het weten of het lukt om aan te zetten? :)

Groetjes,
Thomas
Reputatie 6
Badge +6
@Thomas bij deze wil ik me ook graag aanmelden, wat betreft de instelling ben al driftig aan het zoeken kan hem nog niet vinden😱 iPhone 6
Reputatie 4
Badge +4
Ik zou graag willen testen Thomas!

Edit: Ik heb een iPhone X
Reputatie 6
Badge +6
Gevonden😃
https://support.apple.com/nl-nl/ht203078
Reputatie 7
Badge +9
Mag mijn Samsung Galaxy S8 ook meedoen? Zit wel nog eventjes te genieten van 4g op Rhodos. Dat is geen probleem toch?

Bellen over 4G staat aan op mijn toestel, dus dat staat al goed.
Reputatie 2
Badge +3
Ik zou ook graag willen testen Thomas.

ik heb een iphone 8 plus.
Reputatie 5
Badge +5
Leuk dat jullie mee willen doen! Staat allemaal genoteerd. 😉

@ Groentjuh, dat zou geen probleem moeten zijn! Geniet nog even!

Groetjes,
Els
Beste Thomas,

Zou graag deelnemen aan Volte bellen met 4G gebruik geen internet. Hoe kan ik zien op mijn Iphone 7 dat ik bel over 4G, instellingen zijn mij bekend. Komt er een 4G logo op mijn Iphone of is dit alleen als ik data cq internet gebruik?.
Reputatie 7
@Thomas

Met mijn Nokia 8 kan ik blijkbaar niet 4G bellen, kan het niet vinden. Mijn reserve telefoon (Huawei P smart) kan dat wel. Dus ik ben bang dat ik weer van de lijst kan want die reserve gebruik ik niet dagelijks.
Reputatie 6
Badge +4
Hoi Orphanmountain,

Leuk dat je ons op het Simyo Forum gevonden hebt, welkom! 🙂 Je staat nu op de lijst van deelnemers. Binnenkort kun je VoLTE gaan gebruiken, je kunt zien dat het werkt als je tijdens het bellen nog steeds 4G komt te staan in je telefoonscherm inderdaad. Je zult het (waarschijnlijk) direct merken doordat de gesprekskwaliteit veel beter is. Als je nog vragen hebt dan weet je ons te vinden!

@ Ray Ah jammer dat je Nokia 8 niet VoLTE-ready is! Ik kan het ook niet terugvinden in de handleiding. Het staat straks in ieder geval aan voor het geval dat je toch je reserve telefoon nodig hebt; baat het niet dan schaadt het niet. 🙂

Groetjes,
Thomas
Reputatie 6
Badge +6
@Thomas ik begreep wel als je daadwerkelijk gebruik wilt maken/Testen van Volte dat diegene aan de andere kant van de lijn ook moet beschikken over Volte!?
Artikel Apple eerder gepost
Ik zou ook graag willen testen!

Ik heb een s7 edge
Reputatie 6
Badge +4
Hi Kaasgier,

Leuk dat je ook mee gaat testen! 🙂 Ik zet je op de lijst. Binnenkort kun je gaan bellen via 4G met jouw Galaxy S7 Edge.

@ Ron H wat ik heb begrepen hoeft dat niet zo te zijn. Immers maak je zelf verbinding via de 4G zendmast, deze zet het signaal om in een signaal dat te ontvangen is door degene die je probeert te bellen.

Laat je het weten als je nog vragen hebt?

Groetjes,
Thomas
Hallo Thomas,

Misschien een ideetje om de mensen een sms of emailtje te sturen als ze zijn omgezet naar bellen 4G volte. Weet niet of dit haalbaar is. Mensen die data cq internet gebruiken hebben al sowiezo altijd een 4G logo in het scherm dus als er bellen over 4G volte bijkomt is het moeilijk te weten dat ze omgezet zijn.

Groetjes, Orphanmountain.
Reputatie 7
@Thomas Wanneer gaat het starten? Vanaf juli lees ik.

Edit: Ik heb vernomen op Tweakers dat het met de Nokia's ook kan. Je hoeft niks te veranderen. Iemand linkte een mooie lijstje met ondersteunde toestellen op het Forum van de rooie..
Reputatie 6
Badge +4
Hoi Iedereen,

@ Orphanmountain Het kan zijn dat we nog gaan mailen over het beschikbaar maken van VoLTE, maar op dit moment zijn daar geen plannen voor. Voor jullie testers kun je er vanuit gaan dat je na volgende week er gebruik van kunt gaan maken. Komende week wordt het namelijk in orde gemaakt voor jullie. :D

@ Ray Top dat je toch met je Nokia 8 mee kunt doen! :)

Zijn er nog meer lezers die graag VoLTE alvast willen proberen?

Groetjes,
Thomas
Reputatie 2
Badge +3
Jazeker, wil ik mee testen 👍👍👍
Reputatie 6
Badge +4
Jazeker, wil ik mee testen 👍👍👍

Super, je staat op de lijst. Eind deze week wordt VoLTE voor alle testers aangezet dus vanaf dan kun je gaan testen.

Heb je nog vragen over VoLTE?

Groetjes,
Thomas
Reputatie 2
Badge +3
Ik heb geen verdere vragen. Bedankt dat ik ook mag testen.
Je mag mij op de lijst zetten. Doe graag mee.
Reputatie 6
Badge +4
Hi rwel,

Welkom op het Simyo Forum! 🙂

Top, ik heb je nummer op de lijst gezet. Ik ben benieuwd hoe VoLTE je gaat bevallen!

@ jgeurts graag gedaan natuurlijk :)

Groetjes,
Thomas
Ook ik heb interesse. Is het nog mogelijk om in te schrijven? 🙂
Reputatie 2
Badge +3
Wanneer wordt VoLTE aangezet voor ons? 😊

Reageer