Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sticky

iPhone 6 kan onbruikbaar worden door reparatie buiten Apple om

  • 5 februari 2016
  • 13 reacties
  • 832 Bekeken

Reputatie 7
Badge +9
Bezitters van een iPhone 6 kunnen te maken krijgen met een foutmelding die de smartphone volledig onbruikbaar maakt. Dat gebeurt als de iPhone is gerepareerd buiten Apple om.

Duizenden mensen klagen op het Apple-forum over 'error 53'. Een woordvoerder van Apple heeft tegenover The Guardian bevestigd dat error 53 de smartphone onbruikbaar maakt.

Het probleem heeft te maken met de Touch ID-sensor waarmee de vingerafdruk wordt gelezen. Vingerafdrukken worden via Touch ID gekoppeld aan de telefoon.

Touch ID is verbonden met onder meer de thuisknop (waar de sensor in zit) en het scherm. Als onderdelen worden vervangen buiten Apple om, wordt de vingerafdruk niet meer herkend en wordt de vingerafdrukscanner uitgeschakeld.

Onderdelen

Wanneer er daarna een update of herstel van iOS wordt gedaan, worden er extra veiligheidschecks uitgevoerd. De iPhone gaat als gevolg daarvan op slot en geeft error 53 als er vervangende onderdelen zijn gevonden. Volgens de woordvoerder van Apple is het halen van een nieuwe iPhone de enige oplossing.

Een technologiejournalist die de foutmelding eerder onderzocht heeft, kreeg van Apple te horen dat er geen enkele hardware- of softwareoplossing is voor het probleem. Ook is het geheugen onbereikbaar.

Klachten

De website iFixit meldt dat waarschijnlijk veel gebruikers last hebben van de fourmelding. Op de site, waar mensen elkaar helpen met computerproblemen, is een speciale pagina over error 53 meer dan 183.000 keer bezocht.

Gebruikers hekelen dat Apple de telefoonbezitter niet de mogelijkheid biedt de iPhone of Touch ID volledig opnieuw in te stellen. Als de foutmelding er eenmaal is, kan de telefoonfabrikant er ook niets meer mee.

Mensen stappen vaak naar onafhankelijke reparateurs, omdat reparaties bij Apple een stuk duurder zijn. Zo kost het vervangen van de thuisknop ruim 200 euro.

Bron: nu.nl
Link: http://www.nu.nl/mobiel/4209848/iphone-6-kan-onbruikbaar-worden-reparatie-buiten-apple.html

13 reacties

Reputatie 7
Badge +10
Oei, een gewaarschuwd mens telt voor 2! Bedankt voor het delen van dit bericht Franswon!

Ik snap dat mensen iPhone's niet altijd bij Apple laten maken. Laten we eerlijk wezen, goedkoop is het niet. Maar of je nu zo blij moet zijn met een telefoon die helemaal niet meer bruikbaar is? Uiteindelijk kost het je alleen maar meer geld.
Je zal maar een appleflap zijn, tja het leven is zwaar......

:P:D
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Angela,

Misschien goed dit topic wat meer onder de aandacht van de mensen te brengen, als moderator heb je daar misschien de gereedschappen voor.

Ook al ben ik geen Apple-fan.... ik wil de mensen die wel een iPhone6 hebben uiteraard niet op kosten jagen.
Ik vraag me af of dat wel de oplossing is franswon, klanten van andere providers lezen dit forum niet - denk ik.
Simyo verkoopt in de telefoonshop geen iphone, het lijkt me beter dat apple kijkt naar het kostenplaatje en zich niet verschuilt achter derden.
Maar ja, ik ben geen expert.
Reputatie 7
Badge +9
Ik bedoelde het wat duidelijker onder de aandacht van onze forumleden te brengen, niet iedereen leest dit forumonderdeel.

Het zou toch zonde zijn als mensen op enorme kosten worden gejaagd en zonder back-up ook nog verlies van gegevens.

Apple zal zich waarschijnlijk beroepen op de garantiebepalingen.
Ik begrijp je bedoeling wel franswon en die trek ik ook niet in twijfel, in tegendeel.:)
Mij gaat het om deze regel, ik citeer....

Mensen stappen vaak naar onafhankelijke reparateurs, omdat reparaties bij Apple een stuk duurder zijn.
Reputatie 7
Badge +9
En ik wil juist, in dit specifieke geval, mensen hiervoor behoeden.
Reputatie 6
Badge +9
Een woordvoerder van Apple heeft tegenover The Guardian bevestigd dat error 53 de smartphone onbruikbaar maakt.......dus ook voor diegenen die een iPhone 6 gejat hebben en denken er een goejekope thuisknop opnieuw in te laten zetten om zo e.e.a. te omzeilen? :? Maak het inderdaad breed bekend, misschien werkt het ook preventief bij die loosers.


Thanks Frans voor je Applecare. 😉
Ik weet het niet hoor, hou me ten goede. Maar wanneer ik denk aan het verhaal dat er in toestellen iets in zit dat de apparaten minder doet werken na een tijd om de verkoop op gang te houden dan heb ik bij dit verhaal ook mijn twijfels over wat er op de achtergrond speelt.

Wanneer erkende reparateurs en niet alleen Apple reparateurs met de goedgekeurde onderdelen mochten werken en scherp geprijsd zouden werken dan zou ik minder twijfels hebben. De waarschuwing op zich van franswon daar is niks op aan te merken.
Reputatie 7
Badge +9
Hoi FriesIan,

Het is niet iets dat de apparaten minder laat werken na verloop van tijd. Een reparatie kan voor ieder apparaat eens nodig zijn. Als je deze reparatie buitenom Apple laat doen zit je in de problemen, veel andere reparaties hebben hier geen last van.

Dus het lijkt me niet dat dit is ingebouwd om de verkoop op gang te houden.
Reputatie 7
Badge +10
Ik zal eens aan Alex vragen of we dit topic een tijdje sticky kunnen maken. Dan zijn mensen hier in ieder geval op de hoogte 🙂
Reputatie 7
Badge +9
UPDATE:

Apple lost 'error 53'-probleem op met iOS-update


Apple heeft een software-update voor iOS uitgebracht, waarin het 'error 53'-probleem wordt opgelost.

Gebruikers met een iPhone, iPad of iPod kunnen iOS 9.2.1 installeren. Apparaten getroffen door de error 53-foutmelding werken na het installeren van deze update weer correct. Apple beschrijft op een website hoe de update kan worden geïnstalleerd op een defecte telefoon.

Onlangs klaagden duizenden Apple-gebruikers over error 53. Deze foutmelding verscheen op toestellen die door een onofficiële reparateur waren gerepareerd.

Het probleem kwam voor als de homeknop hierbij was vervangen. In de homeknop zit een vingerafdrukscanner, waarvan onofficiële versies een veiligheidscheck niet konden passeren. Op deze apparaten kan de foutmelding verschijnen, waarna het toestel onbruikbaar werd.

Excuses

Apple maakt tegenover TechCrunch excuses voor de problemen die de error heeft veroorzaakt. "Klanten die buiten hun garantie om hebben betaald om het kapotte toestel te vervangen, moeten contact opnemen met AppleCare om terug te worden betaald."

Bron: nu.nl
Link: http://www.nu.nl/mobiel/4217129/apple-lost-error-53-probleem-met-ios-update.html
Reputatie 7
Badge +10
Dat is netjes!

Zoals je ziet heb ik dit topic tijdelijk sticky gemaakt 🙂 Zo valt hij wat meer op!

Reageer