Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe lang duurt het voordat ik Compleet kan activeren?

  • 4 november 2020
  • 6 reacties
  • 409 Bekeken

Ik heb al een tijdje Simyo, mijn vrouw is sinds afgelopen maandag om naar Simyo, toch een stuk beter dan de T-Mobile met de verbinding waar het steeds weg viel.

Daardoor ook met de Thuis verbinding overgestapt naar KPN, alle klant voordelen bij de concurrent zouden vervallen en dan ben ik bij KPN met betere spullen wel iets duurder uit, maar met Simyo weer goedkoper voor twee abonnementen, onder de streep zelfde prijs per maand en zelfs iets meer aan data op de mobiel.

Nu zou ik dus Simyo Compleet moeten kunnen aanvragen, hoe lang duurt het voordat de systemen dit gecontroleerd hebben, KPN is actief vanaf 30/10, mijn mobiel al een poosje langer, mijn vrouw haar abonnement sinds 2/11, als het goed is staan de adressen hetzelfde, alleen aan de KPN kant staat er geen postcode bij en er voor gebeld en in hun systemen staat het wel goed.

Ben ik nu te ongeduldig of gaat er toch iets niet helemaal goed.:hugging:

icon

Beste antwoord door Tessanne 4 november 2020, 12:09

Hoi Doornekamp33,

 

Welkom terug op het Simyo forum! 

 

Heel verstandig dat je contact hebt opgenomen! Zo te zien staan de instellingen nu goed en je hebt ook de juiste dingen (adresgegevens) gecontroleerd. Toch zie ik nu nog op jouw aansluiting dat je niet in aanmerking komt voor Simyo Compleet. Dit kan komen doordat de KPN wellicht nog niet de vernieuwde lijst met adresgegevens heeft aangeleverd. Daarom wil ik aanraden nog even te wachten tot vrijdag. Als ik vrijdag nog steeds op jouw aansluiting zie dat je niet in aanmerking komt, ga ik contact opnemen met onze technische afdeling en de helpdesk van KPN en laat ik jou in dit topic weten wat de uitkomst is van deze acties 

 

Groetjes,

Tessanne 

Bekijk originele reactie

6 reacties

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Doornekamp33,

 

Welkom terug op het Simyo forum! 

 

Heel verstandig dat je contact hebt opgenomen! Zo te zien staan de instellingen nu goed en je hebt ook de juiste dingen (adresgegevens) gecontroleerd. Toch zie ik nu nog op jouw aansluiting dat je niet in aanmerking komt voor Simyo Compleet. Dit kan komen doordat de KPN wellicht nog niet de vernieuwde lijst met adresgegevens heeft aangeleverd. Daarom wil ik aanraden nog even te wachten tot vrijdag. Als ik vrijdag nog steeds op jouw aansluiting zie dat je niet in aanmerking komt, ga ik contact opnemen met onze technische afdeling en de helpdesk van KPN en laat ik jou in dit topic weten wat de uitkomst is van deze acties 

 

Groetjes,

Tessanne 

Goedemiddag @Tessanne , Bedankt voor het welkom terug.

Ik ga het even afwachten, dus toch een beetje te ongeduldig, niet dat ik zelf het extraatje nodig heb maar mijn vrouw straks wel, die heb ik een scherp abonnement gegeven.:grin:

KPN kennende zal dit ongetwijfeld 1 dezer dagen goed komen, ben in ieder geval blij dat jullie er (nog) zijn en naast KPN mogen blijven opereren en niet opgenomen worden in het grote geheel zoals er met Telfort is gebeurt.

Groetjes,

Peter

Reputatie 6
Badge +3

Hi Peter,

 

Het is heel begrijpelijk dat je graag wilt weten wanneer de dubbele bundels actief gaan hoor, dit vind ik niet ongeduldig. :stuck_out_tongue_winking_eye: Het gaat helemaal goedkomen, ik ga voor jullie aan de slag! Dan kunnen jullie als het goed is beide gebruik maken van de dubbele bundels volgende maand. 

Ja wij zullen ook nog wel even op onszelf blijven bestaan hoop ik, al hangt dat natuurlijk altijd af van onze grote baas KPN.:grin:

 

Groetjes,

Tessanne

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Peter,

 

Zojuist heb ik even de aansluiting gecheckt en zie hier op dat jij nu wel Simyo Compleet kan activeren! Dit doe je door in te loggen in de app of op mijn.simyo.nl en daar op de overzichtspagina Simyo Compleet te activeren. 

Dan zullen de dubbele bundels volgende maand ingaan! :blush:

 

Groetjes,

Tessanne 

Goedemorgen @Tessanne ,

Ik denk zal even een update geven dat ik het gisteravond tegen kwam in de App en het geactiveerd heb, zie nu dat jij er ook naar gekeken had, netjes dat je dit hebt gecontroleerd.

Het is nu dus vanaf volgende maand actief, was dus ongeduld van mijn kant, jammer dat KPN een week te laat was met aansluiten anders had het deze maand al ingegaan, maar dat is een eerste wereld probleem, dus eigenlijk niet.:grin:

Bedankt voor de goede zorgen.:wink:

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Peter,

 

Fijn dat het allemaal is opgelost! Mocht je in de toekomst ergens tegen aanlopen dan zien we je graag terug op het Simyo forum!

 

Groetjes,

Daisy

Reageer