Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Ik kan m'n telefoon niet meer ontgrendelen na ongedaan maken vingerafdrukherkenning. Hoe los ik dat op?

  • 14 augustus 2018
  • 18 reacties
  • 7044 Bekeken

Ik heb vingerafdrukherkenning uitgeschakeld (werkte vaak niet goed). Nu kan ik mijn telefoon niet meer gebruiken. Met mijn pincode ontgrendel ik de simkaart op mijn scherm en daarna kan ik er niets mee. Ik krijg dan een scherm met mijn foto met het rekenschermpje met het delete kruisje
Opnieuw opgestart, simkaart verwijderd en weer terug gedaan maar ik kan mijn telefoon niet meer gebruiken. Ik kan wel gebeld worden, maar ik kan zelf dus ook niet bellen, mailen, whatsappen enzovoort.
Kan dus ook niet naar instellingen gaan
icon

Beste antwoord door Groentjuh 15 augustus 2018, 09:19

Het toestel vraagt daar niet om de pincode van de simkaart, maar naar de ontgrendelpin van het toestel.Die code heb je zelf ingesteld voor het instellen van je vingerafdrukken.Daar kun je soms met behulp van je google account omheen. Vaak als je die code meerdere malen (stuk of 5 tot 10 keer) verkeerd invoert krijg je een optie pin vergeten of iets dergelijks. Als die verschijnt moet je waarschijnlijk met je google account inloggen en dan kun je toch weer in je mobiel. Sommige toestellen hebben deze optie, maar sommige toestellen hebben deze optie ook niet. In dat geval is een nog maar één optie.Een andere (en soms enige) optie is het toestel weer instellen op fabrieksinstellingen. Je bent dan wel al je data, foto's, whatsappjes kwijt. Maar dat kun je doen door de instructies in dit filmpje te volgen. Dat is beter dan het toestel tegen de muur gooien, dan is je data weg omdat het toestel kapot is. Op deze manier kun je je toestel weer gebruiken!
Bekijk originele reactie

18 reacties

Reputatie 7
Misschien handig dat je ook het merk en model ban je telefoon vermeld. Je moet de toetsvergrendelingcode hebbben. Deze maak je meestal aan in combinatie met je vingerafdruk.

Dit staat overigens wel los van Simyo maar we helpen graag. Juiste en complete info is dan ook een must.
Dat kan ik enorm waarderen, vandaar dat we ook al jaren 2 abonnementen bij jullie hebben ;-)

De toetsvergrendelingscode zou ik niet meer weten en zou ook niet weten hoe je die kan opvragen zoals je dat bijvoorbeeld bij een vergeten wachtwoord kan doen.
Het is een Huawei Ascend Mate 7

Ik begrijp nu ook dat als ik mijn simkaart in een nieuwe telefoon zou doen, het probleem ook opgelost is?
Reputatie 7
Bij mij heb je geen abonnement hoor, ik ben ook klant 😉

Volgens deze site 5x een foute code invoeren, dan kun je hem via je google account herstellen.

http://www.phonenomena.com.au/blog/2013/03/20/how-to-reset-your-android-screen-lock-security-patternpin/
Oh sorry, maar blijf je toch dankbaar voor de hulp. Ik ga het even proberen!
Helaas dit werkt ook niet. Na 3 keer bewust foute pincode ingevoerd vraagt hij al de puckcode.
Deze heb ik ingevoerd en ik ben weer terug bij af (het schermpje met foto en telefoontoetsen waar ik niets mee kan. Op deze site hebben ze het ook over beveilgingspatroon, maar bij mij gaat het om de vingerafdruk. Dank je wel voor je moeite
Reputatie 7
Vraagt ie dan niet gewoon om je simpincode aangezien hij na 3x fout om de pukcode vroeg.

Wat voor code wordt er gevraagd?
Zal je even stap voor stap zeggen wat ik doe en te zien krijg :
Start telefoon opnieuw op
Telefoon vraagt om pincode van simkaart. Met goede pincode krijg ik foto met telefoontoetsen (kan ik verder helemaal niets meer.

Start telefoon opnieuw op
Telefoon vraagt om pincode van simkaart. Na 3 keer foute sim pinnen, zegt hij "gelieve contact op te nemen met uw provider om uw toestel te ontgrendelen. Als ik dan op OK druk, vraagt hij om Pukcode.
Als ik pukcode invoer, vraagt hij om pincode en bevestiging. Dan krijg ik "simkaart ontgrendeld" en kom ik weer op dat k.. scherm met foto en telefoontoetsen😫
Ik heb mee zitten lezen. Een kleine vraag ter controle zit er 1 simkaart in en geen 2?
Er zit 1 simkaartje in.
En als je jouw simkaart in een ander toestel doet en daar de simpin vraag uit zet en daarna je sim weer in je telefoon plaatst. Probeer eens of je dan wel toegang krijg tot de functies.
Ga ik proberen. Ongelooflijk wat een geduld heb jij😄
Nee, helaas ook dat werkt niet. Tenminste ik weet niet goed wat je bedoelt met "de simpin vraag uitzetten",
hoe ik dat moet doen.
Via instellingen naar beveiliging, daar kun je de vraag om de simpin opheffen.
Heb ik gedaan. Simpin opgeheven. Maar hij blijft zeggen: "ontgrendel de telefoon" en kom dan weer op dat ene scherm met toetsen om te bellen en het delete kruisje, dus kan ook niet eens meer bellen
Ik denk dat ik hem tegen de muur ga smijten, dan zal hij misschien ontgrendelen😡
Het is door deze extra methode die gebruikt is duidelijk dat de schermvergrendeling het probleem is. Lees even het antwoord van @Ray in dit topic.

Laat je even weten of dit jou helpt?
Reputatie 7
Badge +9
Het toestel vraagt daar niet om de pincode van de simkaart, maar naar de ontgrendelpin van het toestel.

Die code heb je zelf ingesteld voor het instellen van je vingerafdrukken.

Daar kun je soms met behulp van je google account omheen. Vaak als je die code meerdere malen (stuk of 5 tot 10 keer) verkeerd invoert krijg je een optie pin vergeten of iets dergelijks. Als die verschijnt moet je waarschijnlijk met je google account inloggen en dan kun je toch weer in je mobiel. Sommige toestellen hebben deze optie, maar sommige toestellen hebben deze optie ook niet. In dat geval is een nog maar één optie.

Een andere (en soms enige) optie is het toestel weer instellen op fabrieksinstellingen. Je bent dan wel al je data, foto's, whatsappjes kwijt. Maar dat kun je doen door de instructies in dit filmpje te volgen. Dat is beter dan het toestel tegen de muur gooien, dan is je data weg omdat het toestel kapot is. Op deze manier kun je je toestel weer gebruiken!
Eh @Groentjuh, scherven brengen toch geluk? 😁😉
Reputatie 6
Badge +4
Hoi KyanCaranBodi,

Van harte welkom op het Simyo Forum! :)

Wat superjammer dat het niet wil lukken om je telefoon weer te ontgrendelen. Zo te zien hebben Ray, Friesian en Groentjuh je al een heel eind op weg geholpen, top!

Wat ik je aan raad om te doen is je telefoon zonder simkaart erin te herstarten en te zien of je dan wel de mogelijkheid hebt om je account te herstellen na de vijf mislukte inlogpogingen. Als er geen andere manier te vinden is om je telefoon in te komen ben ik bang dat Groentjuh zijn oplossing nog een 'last resort'.

Hou je ons op de hoogte of het zo nog gelukt is?

Dank forumtoppers voor het meedenken Ray, Friesian, Groentjuh!! :D

Groetjes,
Thomas

Reageer