Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe werkt een Dual sim telefoon?

  • 4 juli 2017
  • 4 reacties
  • 3086 Bekeken

Badge
Geen idee of het topic hier past of niet maar goed.

Ik ben van plan om binnenkort een dual sim telefoon te kopen omdat ik over een tijdje op reis ga buiten Europa en ik daar een lokale prepaid simkaart wil kopen (voor internet zodat ik niet afhankelijk ben van gratis wifi) maar wisselen is zo onhandig. Uiteraard koop ik een simlock vrije telefoon. (Zit te denken aan de Huawei P8 of P9 Lite)

Maar nu vraag ik mij af hoe dat in de paktijk gaat.
Op mijn telefoon staan uiteraard apps zoals facebook, whatsapp, google drive etc. Kan ik die apps gewoon gebruiken als mijn buitenlandse sim actief is? Of wordt Facebook en whatsapp etc dan geblokkeerd omdat mijn andere simkaart actief is? Of blijven beide actief en moet ik opletten dat ik niet per ongeluk niet via de 3G van simyo online ga i.p.v, die andere kaart?

Beetje warrig verhaal maar ik hoop dat iemand het snapt. Ik wil namelijk die lokale simkaart kopen zodat ik gewoon normaal alles kan gebruiken als dat nodig is.
icon

Beste antwoord door Friesian 5 juli 2017, 08:10

Je verhaal is duidelijk..

Dual sim standby zijn het merendeel van dat soort toestellen. 2 simkaarten, telefoon met 1 antenne. Op 2 nummers bereikbaar, wat betreft 3G kan 1 sim op 3G de ander op 2G. Kwestie van instellingen. Voor zover ik weet kun je de bereikbalkjes ieder een afzonderlijke kleur geven, dat werkt handig bij het aanzetten van de juiste sim voor data..welke sim data gebruikt is dus afhankelijk van de juiste keuze door jou.WhatsApp is ook bij dat toestel maar èèn nummer te gebruiken op de app, dus de data daarvoor kan slechts per 1 nummer..(op 1 simkaart).

Het is dus zaak van tevoren in te stellen welke sim je gebruikt voor 3G.☆Let wel☆ buiten de EU zijn de kosten per MB ontzettend hoog(€5.00 per MB), ik raad je dan ook aan om alles via de buitenlandse sim te laten lopen of wanneer mogelijk via wifi.Bij een dual sim active telefoon heb je 2 simkaarten en 2 antennes op je toestel, beiden kunnen dus 3G gebruiken..rest van het verhaal blift hetzelfde.Wil je je Simyo nummer blijven gebruiken in het buitenland, zet op mijn Simyo, instellingen, netwerkinstellingen internet in het buitenland aan.

(Data) roaming aan op je toestel.Heb je nog vragen stel ze...

Is het zo duidelijk?Geef wel even aan naar welk land je gaat dat kan verschil maken qua toestel.Alvast een fijne tijd gewenst.
Bekijk originele reactie

4 reacties

Je verhaal is duidelijk..
Dual sim standby zijn het merendeel van dat soort toestellen. 2 simkaarten, telefoon met 1 antenne. Op 2 nummers bereikbaar, wat betreft 3G kan 1 sim op 3G de ander op 2G. Kwestie van instellingen. Voor zover ik weet kun je de bereikbalkjes ieder een afzonderlijke kleur geven, dat werkt handig bij het aanzetten van de juiste sim voor data..welke sim data gebruikt is dus afhankelijk van de juiste keuze door jou.

WhatsApp is ook bij dat toestel maar èèn nummer te gebruiken op de app, dus de data daarvoor kan slechts per 1 nummer..(op 1 simkaart).
Het is dus zaak van tevoren in te stellen welke sim je gebruikt voor 3G.

☆Let wel☆ buiten de EU zijn de kosten per MB ontzettend hoog(€5.00 per MB), ik raad je dan ook aan om alles via de buitenlandse sim te laten lopen of wanneer mogelijk via wifi.

Bij een dual sim active telefoon heb je 2 simkaarten en 2 antennes op je toestel, beiden kunnen dus 3G gebruiken..rest van het verhaal blift hetzelfde.

Wil je je Simyo nummer blijven gebruiken in het buitenland, zet op mijn Simyo, instellingen, netwerkinstellingen internet in het buitenland aan.
(Data) roaming aan op je toestel.

Heb je nog vragen stel ze...
Is het zo duidelijk?

Geef wel even aan naar welk land je gaat dat kan verschil maken qua toestel.

Alvast een fijne tijd gewenst.
Badge +7
Hoi Geisha,

Wat leuk dat je straks op reis gaat buiten Europa! Een Dual Sim telefoon zou dan inderdaad heel handig zijn, omdat je zo je Simyo simkaart en je buitenlandse simkaart tegelijkertijd in je telefoon kunt hebben.

Hoe dit precies werkt, hangt een beetje af van je telefoon. De meeste Dual Sim telefoons hebben een poortje geschikt voor 2G en een poortje voor 3G. Ik raad je aan om je Simyo simkaart in die van 2G te doen, en de buitenlandse simkaart in die van 3G te doen. Je gaat je Simyo simkaart toch niet voor 3G gebruiken. Zoals Friesian al aangeeft, heb je ook telefoons waarbij ze allebei op 3G kunnen.

Ik raad je aan om op Mijn Simyo de optie 'Bellen in/naar het buitenland' aan te laten en de optie 'Internet in het buitenland' uit te laten. Op deze manier kan je Simyo simkaart wel een verbinding maken in het buitenland, maar kan je hier niet mee internetten in het buitenland. Zo weet je zeker dat je hier ook geen kosten voor kunt maken.

Wat betreft je apps: Whatsapp is gekoppeld aan je telefoonnummer. Deze kun je maar voor 1 simkaart gebruiken. De andere apps staan geïnstalleerd op je telefoon. Welke simkaart je gebruikt, maakt hierbij niet uit. Je kunt deze zelfs zonder simkaart gebruiken als dat moet. Al gaan je apps niet werken via je Simyo simkaart als deze niet is verbonden met internet. Je zult in de praktijk dus deze apps via wifi of je buitenlandse simkaart gebruiken.

Ik hoop dat je iets aan de antwoorden van Friesian en mij hebt. Laat je het weten als je nog verdere vragen hebt? We denken graag met je mee.

Groetjes,
Samantha

@Friesian, Bedankt voor je goede hulp 🙂
Badge
Dank je wel beiden. Was zowiezo van plan om internet in het buitenland uit te zetten zodat ik met mijn simyo kaart alleen op internet kan als ik wifi heb en ik dus geen hoge kosten heb achteraf tenzij ik moet bellen.

Heb op het moment geen vragen meer maar wellicht op een later moment nog wel zodra ik een dual sim telefoon heb gekocht.
Reputatie 7
Badge +10
Hi Geisha,

Ik ben blij dat je tevreden bent met de geboden oplossingen 🙂 Slim dat je al van plan was die optie uit te zetten via Mijn Simyo.

Trek je aan de bel als je nog een andere vraag hebt?

Groetjes,
Jihane

Reageer