Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

contacten overzetten Nokia

  • 24 juni 2013
  • 11 reacties
  • 17700 Bekeken

Ik heb nu een nokia, gewoon een oud toestel maar nu heb ik een HTC gekregen en als ik mijn simkaart overzet dan zijn al mijn contacten weg. Moet ik nu alles met de hand gaan invoeren?
icon

Beste antwoord door Charlene 25 juni 2013, 10:00

Ik heb nu een nokia, gewoon een oud toestel maar nu heb ik een HTC gekregen en als ik mijn simkaart overzet dan zijn al mijn contacten weg. Moet ik nu alles met de hand gaan invoeren?Hoi plingster,Je zou met de handleiding van je toestel kunnen uitzoeken of er een mogelijkheid is om een backup van je contacten te maken op je pc. Dan kun je ze straks van je pc weer op je HTC zetten.

Anders zit er niets anders op dan je contacten opnieuw in te voeren. Dit kan voor je HTC wellicht door de contacten op je pc op te slaan, en daarvandaan te synchroniseren. Dan hoef je dat de volgende keer niet weer te doen.

Wie weet hebben Nokia-gebruikers nog specifieke tips, dus ik zet je vraag even bij het onderwerp Nokia neer, ok?Groetjes,

Charlene
Bekijk originele reactie

11 reacties

Badge +8
Ik heb nu een nokia, gewoon een oud toestel maar nu heb ik een HTC gekregen en als ik mijn simkaart overzet dan zijn al mijn contacten weg. Moet ik nu alles met de hand gaan invoeren?

Hoi plingster,

Je zou met de handleiding van je toestel kunnen uitzoeken of er een mogelijkheid is om een backup van je contacten te maken op je pc. Dan kun je ze straks van je pc weer op je HTC zetten.
Anders zit er niets anders op dan je contacten opnieuw in te voeren. Dit kan voor je HTC wellicht door de contacten op je pc op te slaan, en daarvandaan te synchroniseren. Dan hoef je dat de volgende keer niet weer te doen.
Wie weet hebben Nokia-gebruikers nog specifieke tips, dus ik zet je vraag even bij het onderwerp Nokia neer, ok?

Groetjes,
Charlene
Helaas gaat dat niet want het is echt een oude nokia en die heeft geen aansluiting voor een pc. Dat word dan met de hand invoeren vrees ik. Bedankt voor de reaktie. Groetjes van mij
Badge +1
Helaas gaat dat niet want het is echt een oude nokia en die heeft geen aansluiting voor een pc. Dat word dan met de hand invoeren vrees ik. Bedankt voor de reaktie. Groetjes van mij


Hallo Plingster,

Bij de meeste telefoons bevindt zich onder het instellingen menu een optie om de contacten van uw telefoon te exporteren naar uw simkaart.
(Waarschijnlijk bij extra instellingen onder het contacten menu.)

U kan uw telefoonnummers dus eerst op uw oude telefoon exporteren naar de SIM.
Daarna de SIM in de nieuwe HTC doen en dan de contacten importeren.

Het is waarschijnlijk even zoeken in de instellingen, maar ik weet zeker dat dit bestaat.
(Heb het zelf ook meerdere malen gebruikt)

Hopelijk lukt dit, want handmatig overtypen is natuurlijk een drama. 🙂
Reputatie 3
Badge +9
Als je je sim overzet en je contacten zijn weg, dan staan ze niet op je simkaart. Kun je je contacten niet eerst naar je sim kopieren?
tjee ..eindelijk gevonden hoor, alle nummer op de sim gezet en verwisseld. Alles doet het! Bedankt iedereen voor de goeie tips..klasse
Reputatie 3
Badge +9
Moooooi zo !
Reputatie 5
Badge +10
Heel erg bedankt voor jullie bijdrages brvandoorn en Martijn. Goed om te lezen dat plingster er wat aan heeft gehad :D

Groetjes,

Alex
Beste allen,
Ik heb 5 jaar later hetzelfde probleem (ik ben een late-adapter), alleen ben ik vrij zeker dat ik mijn contacten in de oude telefoon op de sim-kaart heb gezet. Mijn ouwe NOkia is een 225 gadgetphone dus geen smartphone, en mijn nieuwe telefoon is een Fairphone2 met Android 7. Als ik op mijn Fairphone naar Contacten ga en 'Importeren van SIM-kaart' selecteer komen er geen opties.
Heeft iemand een idee? Of moet ik een nieuw topic openen?
Groeten, Paul
Reputatie 6
Badge +5
Hi PdeG,

Welkom op het Simyo Forum!

Ook late adopters helpen we graag, maak je geen zorgen 🙂 Onhandig dat het importeren van contacten niet lukt. Zou het kunnen dat je de contacten op je Nokia hebt opgeslagen, in plaats van op je simkaart? Dit kan je controleren en aanpassen via deze handleiding.

Daarnaast wil ik je nog het volgende blog meegeven. Ik hoor graag of je wat hebt aan deze tips!

Groetjes,
Niels
Beste Niels,
Dank je. Ik heb de contacten op mijn sim-kaart gezet en deze in mijn nieuwe telefoon geplaatst - zoals de handleiding waar je naar linkt (maar dan natuurlijk van telefoon naar SIM ipv van SIM naar telefoon),maar ze waren nergens te bekennen nadat ik mijn SIM in de nieuwe telefoon had gezet (en deze door de telefoon was herkend - dus de SIM werkt wel).
De andere blog gaat over overzetten vanaf nieuwere telefoons. Ik zie in de Nokia geen mogelijkheid om contacten op MicroSD-kaart te plaatsen. Ik ga het later deze week nog even met Bluetooth proberen maar dat lijkt alleen mogelijk om te importeren (op de Nokia). Er is in principe een mogelijkheid om op internet te komen via de Nokia, maar die heb ik bewust nooit gebruikt. Daar zal ik ook nog even op kijken, maar als dat teveel moeite is, ga ik mijn kerst toch maar op overtypen gebruiken (?!).
Groeten,
Paul
Reputatie 7
Badge +10
Hi Paul,

In het blog zie je alleen smartphones, dat klopt! Is jouw Nokia geen smartphone? Bij verouderde toestellen wordt het al snel moeilijk, en zul je misschien zelfs terug moeten vallen op de wat oudere manieren van contacten overzetten... Wat voor Nokia heb je? Dan denk ik met je mee.

Groetjes,
Jihane

Reageer