Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

FAQ: Mijn nummerbehoud is afgewezen, wat nu?

  • 28 maart 2014
  • 6 reacties
  • 8802 Bekeken

Reputatie 2
Badge +6
Edit 16 april 2018: De informatie in dit topic is inmiddels verouderd. Uitleg en informatie over nummerbehoud vind je in dit topic.

Om een nummerbehoud aanvraag te doen, hebben we een aantal gegevens nodig. Als eerst willen wij het telefoonnummer weten die we moeten overnemen. Daarnaast willen we weten wat het simkaartnummer is van je huidige simkaart. We willen weten bij welke provider je vandaan komt en wanneer je contract eindigt. Als je een Prepaid aansluiting hebt, dan heb je geen einde contractdatum. Je kunt er dan vanuit gaan dat wij ongeveer vijf werkdagen nodig hebben om je telefoonnummer over te nemen.

Alle gegevens moeten echter wel kloppen. Hieronder geven wij de meest voorkomende oorzaken waarom de aanvraag wordt afgewezen.

- Te vroeg aangevraagd
- Simkaartnummer
- Nummer is afgesloten
- Nummer/Provider niet bekend
- Portingverzoek al in behandeling
- Klantnummer onjuist/ontbreekt

Voor alle afwijzingen geldt, dat klanten zelf een nieuwe aanvraag zullen moeten indienen. Simyo doet dit niet automatisch, omdat er ergens foute gegevens zijn ingevuld. Op Mijn Simyo kun je zelf een nieuwe aanvraag indienen.

Bovenaan op het tabblad overzicht zie je een blauwe balk staan met de tekst: 'Nummerbehoud afgewezen. Bekijk de reden en vraag opnieuw aan'. Controleer wel alle bovenstaande punten met je huidige provider, als je dezelfde fout(en) maakt, wordt de aanvraag weer afgewezen.

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.

6 reacties

Reputatie 2
Badge +6
Te vroeg aangevraagd

Als je abonnement nog niet verlopen is, kun je al wel een aanvraag indienen. Doe je dat eerder dan 60 dagen voordat je huidige contract is afgelopen, dan wordt de aanvraag altijd afgewezen. Je kunt dus pas twee maanden voor je contract is afgelopen een aanvraag indienen. Stel je contract loopt tot 10-05-2014. Dan kun je pas op 11-03-2014 een aanvraag indienen. Alle aanvragen voor 11-03-2014 worden dus afgewezen.

Zakelijk

Bij zakelijke abonnementen heb je drie maanden opzegtermijn i.p.v. de één maand bij een particulier abonnement. Vanwege de langere opzegtermijn, kun je eerder doorgeven dat je wil overstappen naar een andere provider. Je kunt al vier maanden voor je contract eindigt een aanvraag indienen. Stel dat je abonnement eindigt op 10-05-2014, dan kun je al vanaf 11-01-2014 een aanvraag doen. Alle aanvragen daarvoor worden echter ook afgewezen. Doe je het echter pas één maand van te voren, op 11-04-2014, dan kun je pas over drie maanden overstappen, namelijk op 11-07-2014.
Reputatie 2
Badge +6
Simkaartnummer

Als het simkaartnummer niet klopt, geeft je huidige provider dit aan ons door. Gevolg is dat de aanvraag wordt afgewezen. Controleer je gegevens goed, voordat je die invult op de website. Neem desnoods eerst contact op met je huidige provider om te controleren wat je simkaart nummer is. Bij een afwijzing raden wij klanten aan om het simkaartnummer te controleren bij de huidige provider.
Reputatie 2
Badge +6
Nummer is afgesloten

Als je telefoonnummer is afgesloten bij de huidige provider, dan kunnen wij dat nummer niet meer overnemen. Het nummer bestaat niet meer. De enige optie die over blijft, is om de aanvraag te annuleren en het (tijdelijke) nummer van Simyo als eigen, nieuwe nummer te gaan gebruiken. Geef dat wel eerst aan ons door, want als je gaat bellen zonder dit te annuleren betaal je het buitenbundeltarief. Je kunt hiervoor een topic aanmaken, een bericht sturen via Facebook of Twitter, mailen of bellen 🙂
Reputatie 2
Badge +6
Nummer/Provider niet bekend

Als je een verkeerd telefoonnummer aan ons doorgeeft of een verkeerde provider, worden de gegevens niet herkend en zal de aanvraag worden afgewezen. Controleer dus goed of het opgegeven telefoonnummer klopt en of je de juiste provider aan ons hebt doorgegeven. Op Mijn Simyo kan een nieuwe aanvraag worden ingediend.
Reputatie 2
Badge +6
Portingverzoek al in behandeling

Als je al eerder een nummerbehoud aanvraag hebt ingediend en je doet het nog een keer, dan krijg je deze foutmelding. Als er een andere aanvraag voor nummerbehoud is ingediend, kunnen wij niet je nummer overnemen. De andere aanvraag moet eerst geannuleerd worden.

Deze melding kan op twee manieren voorkomen. Je hebt bij ons twee keer een aanvraag ingediend of je hebt bij een andere provider een aanvraag ingediend. Als je bij een andere provider een aanvraag hebt gedaan, annuleer die dan eerst voordat je een nieuwe aanvraag bij ons indient.
Reputatie 2
Badge +6
Klantnummer onjuist/ontbreekt

Dit geldt alleen voor zakelijke klanten. Als je een zakelijk abonnement hebt, moet je ook je klantnummer invoeren bij de aanvraag voor nummerbehoud. Als deze niet klopt, wordt de aanvraag afgewezen. Wil je je juiste klantnummer weten? Neem dan contact op met je huidige provider. Alleen zij kunnen je deze gegevens geven. Als je je juiste klantnummer hebt, kun je die opnieuw invoeren op Mijn Simyo voor een nieuwe aanvraag.