.

Beantwoord

Waarom heb ik sinds kort geen 4G verbinding meer?

  • 6 January 2023
  • 12 reacties
  • 619 Bekeken

Badge

Ik heb sinds kort geen internet via 4G op mijn telefoon.

Via wifi werkt alles maar via 4G werkt alleen Google apps (chrome en google home)

Apps als simyo, nos en vele anderen werken niet. (geen internet verbinding)

Als ik een andere internet browser gebruik krijg ik de melding ‘DNS-adress kan niet gevonden’

Tot voor kort werkte alles prima (jarenlang!)

icon

Beste antwoord door Gmark 9 November 2023, 12:43

Bekijk originele reactie

12 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @fvaken,

Bedankt voor je bericht. Oei, wat onhandig dat je geen verbinding meer krijgt met het 4G netwerk! Ik heb even op je aansluiting gekeken en ik zie meteen al dat je een hele oude simkaart hebt. In dit geval vermoed ik sterk dat een nieuwe simkaart de oplossing zal zijn. Zou je mij een privébericht willen sturen met jouw volledige naam, geboortedatum, postcode+huisnummer en e-mailadres? Dan maak ik dit graag voor je in orde 😊.

Groetjes,
Amy

Badge

Dag, zojuist mijn vervangende simcard geactiveerd.

Helaas lost het mijn probleem niet op.

geen internet via 4G 

Heel bijzonder alleen google apps werken wel (chrome gmail etc.)

Alle andere niet!

Iemand die dit probleem kent??

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @fvaken,

Bedankt voor de terugkoppeling. Wat jammer dat de nieuwe simkaart niet de oplossing heeft gegeven! Welk type toestel gebruik je? Dan zoek ik graag even de juiste instellingen op die je dan kan doornemen op jou type toestel. Zou je wellicht een screenshot van jouw netwerkinstellingen kunnen delen in dit topic?

Ik zie graag je bericht tegemoet! 

Groetjes,
Amy

Badge

 

Hoi Amy,

Ik heb een Poco F1 (xiaomi)

Thx 

 

Reputatie 7
Badge +7

@fvaken Bedankt voor de screenshot! Ik heb deze ingezien en verwijderd omdat jouw 06-nummer te zien was in de screenshot, voor je eigen veiligheid 😊.

Wat gebeurd er als je handmatig een netwerk selecteert? Het werd mij helaas niet helemaal duidelijk waar de netwerkmodus op geselecteerd staat in jouw toestel dus ik wil je vragen om de volgende stappen nog even door te nemen via de instellingen van jouw toestel. Ga naar Instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Netwerkmodus. Je zult dan een menu zien met verschillende mogelijke opties. Om 4G op jouw Pocophone F1 aan te zetten moet je 4G / 3G / 2G auto selecteren.

Mocht dit al goed staan dan kan je de volgende stappen doornemen om het internet handmatig in te stellen via Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk > Toegangspuntnaam, SIM-instellingen of iets vergelijkbaars. Vul vervolgens deze gegevens in: Bij Verbindingsnaam voer je Mobiel Internet in (wordt ook wel aangeduid als profielnaam, netwerkaccount, of connection name in sommige toestellen). Bij APN voer je internet in. Bij Proxy- of IP Poort: Voer niets in. Bij Gebruikersnaam/login voer je KPN in. Bij Wachtwoord voer je gprs in. 

Ik hoor graag van je of deze tips hebben geholpen. Zo niet, zou je mij dan een privébericht willen sturen met jouw persoonlijke gegevens? Dan kan ik even contact opnemen met de Netwerk Specialist.

Groetjes, 
Amy

 

Hoi! Ik heb hetzelfde toestel en precies hetzelfde probleem. Alleen zelfs binnen chrome dat sommige apps niet werken. Ben recentelijk overgestapt en hoop dat het probleem verholpen kan worden.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @J.lievense,

Bedankt voor je bericht. Goed dat je contact opneemt! 

Heb je ook de tips al doorgenomen die ik eerder in het topic had vermeld? Wellicht helpt dit om verbinding te krijgen met het 4G netwerk. Ook heb ik even een reset uitgevoerd op de simkaart. Zou je het toestel voor 10 minuten kunnen uitschakelen zodat de reset kan voltooien?

Ik hoor graag of dit heeft geholpen!

Groetjes,
Amy

Badge +1

Hi Amy, 

 

Gelukkig vind ik deze thread! 

Zelfde toestel (Poco F1) zelfde probleem, sinds gisteren dat ik het merkte.

Begon met geen enkel internet via 4g maar telefoon heeft netwerk en alle instellingen nagekeken en goed. Vandaag sommige apps wel contact, andere niet. Simyo en Nu.nl bijvoorbeeld niet; Chrome wel maar ongeveer helft van de sites in zoekresultaten kunnen niet laden (ERR_NAME_NOT_RESOLVED).

Netwerk connectiviteid nog gecheckt op mijn toestel met Phone Check&Test en ben verbonden met LTE. 

Lijkt erop dat je TS en een ander hebt kunnen helpen? 

Graag! 

 

Groetjes van Mark 

Badge +1

Oh ja, ik heb alle stappen aangeraden in dit topic gevolgd natuurlijk. Helaas geen resultaat. 

Reputatie 7
Badge +6

Hi @Gmark,

Bedankt voor je bericht. Wat vervelend dat je hetzelfde probleem hebt!

Ik heb zojuist een internet reset uitgevoerd op je simkaart. Het is belangrijk dat je je telefoon nog even uitschakelt voor 15 minuten zodra je dit bericht leest om de reset te voltooien. Mocht dit niet geholpen hebben, dan wil ik je graag een nieuwe simkaart versturen. Ik zie namelijk dat je een verouderde simkaart hebt. Je kunt mij hier een privébericht voor sturen met je persoonlijke gegevens. 😊

Groetjes,
Roeqajja

Badge +1

OPGELOST! 

Probleem : op mobiel netwerk hebben sommige apps internet maar de meeste niet; chrome browser werkt maar veel pagina's laden niet. (ERR_NAME_NOT_RESOLVED)

Specifiek op Pocophone f1 in dit topic maar kan ook op andere telefoons.

Oplossing : bij instellingen ga naar verbinding en delen (of soortgelijk) en zet Private DNS op uit.

Dit heeft het voor mij opgelost. 

Private DNS stond bij mij op automatisch, waarschijnlijk door een buitenlandse simkaart is die instelling erin gezet. 

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Gmark,

Bedankt voor het delen van de oplossing! Fijn dat het werkt 😊.

Groetjes,
Amy

Reageer