.

Sticky

Alles over 4G internet

  • 18 December 2014
  • 0 reacties
  • 3543 Bekeken

Reputatie 6
Badge +10
  • Oud-moderator
  • 5265 reacties

Simyo biedt sinds maart 2014 4G internet aan voor alle klanten. Een uur na het activeren van 4G op Mijn Simyo, kun je er al gebruik van maken. Zo heb je er zo snel mogelijk plezier van!

Het KPN 4G netwerk maakt gebruik van de 800 MHz frequentie. Controleer dus eerst even of je telefoon 4G deze frequentie kan ontvangen.

Voordat je deze bundel activeert, is het slim om nog een paar andere punten te controleren. In het topic "Wat moet je controleren voordat je 4G internet neemt?" kun je deze punten doornemen.

De gemiddelde snelheid van 4G internet is 20 Mbps tot maximaal 25 Mbps. Dit is veel sneller dan de maximale 3G snelheid: 14,4 Mbps. Om deze reden adviseren wij je om een internetbundel van minimaal 2000 MB te nemen en een datamonitor of een MB meter te installeren.

Heel veel plezier met 4G internet!

 

Edit 23 juni 2020:

Jouw Simyo simkaart is standaard geschikt voor het 4G netwerk, hier hoef je zelf niks voor aan te passen in Mijn Simyo. Zie je op je toestel dat je geen 4G verbinding maakt? Dit kan aan de omgeving liggen of aan je toestel, je vind hier een link hoe je de instellingen in je toestel kan aanpassen. Zoek eerst je toestel op en kies vervolgens voor "internet handmatig instellen". De meeste smartphones die na 2014 zijn uitgekomen zijn geschikt om de 4G frequentie te ontvangen. 

 

Heb je nu nog steeds geen 4G verbinding? Neem dan contact op met de klantenservice om eventueel je simkaart te laten resetten zodat deze opnieuw aangemeld kan worden op het netwerk. De actuele openingstijden van onze klantenservice en via welke kanalen je ons kan bereiken vind je op de homepage van ons forum. 

 

Meer topics over dit onderwerp vind je hier: https://forum.simyo.nl/internet-62


Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.