Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom heb ik de melding niet gehad dat ik buiten mijn bundel ging?

  • 18 juli 2017
  • 8 reacties
  • 103 Bekeken

Gister logde ik in op mijn simyo en zag tot mijn grote schrik dat ik al ruim 6,- buiten mn bundel aan mbs had verbruikt. Normaal gesproken ontving ik een waarschuwing per sms, maar nu helemaal niks. Ik vind dit erg vervelend want ik vertrouw erop dat ik gewaarschuwd wordt. En daar heb ik ook behoefte aan, zodat ik niet voor zulke dure verrassingen kom te staan.
icon

Beste antwoord door Caspar 19 juli 2017, 14:32

Hoi Reginakrijt,

Welkom op 't forum :)

Wat vervelend dat je buitenbundelkosten hebt gemaakt deze maand en dat het lijkt alsof het sms'je niet verstuurd is.

Ik heb even je aansluiting erbij gepakt en zag dat we op 15 juli om 16:57:11 het sms'je hebben verstuurd met de waarschuwing dat je bundel voor 80% op is, en op 16 juli om 12:13:34 hebben wij de waarschuwing verstuurd dat je bundel voor 100% op is. De sms'jes zijn dus beiden verstuurd. Kan je ze helemaal niet terugvinden in je toestel?

Ik zie verder dat je nog erg oude bundels hebt. Er zijn tegenwoordig veel voordeligere bundels. Kijk eens op je Mijn Simyo voor deze voordeligere bundels!

Heb je verder nog vragen?

Groetjes,
Caspar

@Ray bedankt voor je hulp!
Bekijk originele reactie

8 reacties

Reputatie 7
Buiten het feit dat je dat smsje hoort te krijgen (Simyo zal daar meer over kunnen vertellen) is het verstandig om ook zelf je verbruik in de gaten te houden met de MijnSimyo app bijvoorbeeld. Maar ook een data manager kan handig zijn. Denk aan 3G Watchdog. Kun je ook een limiet instellen, kan bij Simyo niet.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Reginakrijt,

Welkom op 't forum :)

Wat vervelend dat je buitenbundelkosten hebt gemaakt deze maand en dat het lijkt alsof het sms'je niet verstuurd is.

Ik heb even je aansluiting erbij gepakt en zag dat we op 15 juli om 16:57:11 het sms'je hebben verstuurd met de waarschuwing dat je bundel voor 80% op is, en op 16 juli om 12:13:34 hebben wij de waarschuwing verstuurd dat je bundel voor 100% op is. De sms'jes zijn dus beiden verstuurd. Kan je ze helemaal niet terugvinden in je toestel?

Ik zie verder dat je nog erg oude bundels hebt. Er zijn tegenwoordig veel voordeligere bundels. Kijk eens op je Mijn Simyo voor deze voordeligere bundels!

Heb je verder nog vragen?

Groetjes,
Caspar

@Ray bedankt voor je hulp!
@caspar, bedankt voor je reactie. Ik heb geen enkele sms ontvangen, dus geen van beide. Ik kan je een printscreen sturen van mn sms berichten? Bundel kijk ik later na. Ik wil graag eerst dit opgelost hebben 😌
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Reginakrijt,

Graag gedaan. Een screenshot is niet nodig hoor. Ik heb je zojuist een test sms gestuurd. Kan je eens kijken of je deze wel binnen hebt gekregen?

Groetjes,
Caspar
@caspar, ik heb 2 maal een testbericht per sms ontvangen om 13.35u
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Regina,

Ah! Goed dat sms'jes dus wel aankomen. Wel raar natuurlijk dat het tweemaal aangekomen is. Gebeurt het vaker dat je sms'jes dubbel ontvangt?

Ik zie toch echt dat die waarschuwingsberichten over je internetbundel verstuurd zijn op dezelfde manier dat het testbericht verstuurd is. Omdat dit gewoonweg lastig te controleren is, wil ik je tegemoetkomen door je 1000 MB's cadeau te doen 🙂 Je kunt deze MB's uitpakken door in te loggen op Mijn Simyo (via de App of via de website). Dan kun je het cadeautje digitaal uitpakken. Hou je er rekening mee dat de MB's actief zijn in de maand waarin je ze uitpakt? Als je dat dus nu doet, zijn ze alleen in juli geldig. Wacht je tot augustus? Dan zijn ze in augustus geldig.

Vind je dit goed?

Groetjes,
Jihane
@jihane, bedankt voor je reactie. Ik heb geen vb dat andere sms'jes dubbel aankomen. Ik weet wel heel zeker dat ik geen van beide waarschuwingen heb gehad, want dan zou ik meteen mn internet gedrag aanpassen. Ik vind je oplossing top! Ben ik erg blij mee. Ik ga kijken of ik het cadeau uitgepakt krijg 😌 👍🏼
Badge +7
Hoi Reginakrijt,

Wat fijn om te horen dat je blij bent met deze oplossing. Zo te zien is het je ook gelukt om de MB's uit e pakken.

Ik raad je aan om dit de komende maanden een beetje in de gaten te houden. Mocht je weer zien dat je bundel (bijna) op is, maar dat je geen sms hierover hebt ontvangen, dan gaan we kijken of alles wel goed staat.

Groetjes,
Samantha

Reageer