Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom heb ik geen SMS gekregen toen mijn internetbundel op was?

  • 27 april 2021
  • 6 reacties
  • 82 Bekeken

Badge

Hallo,

 

Mijn dochter heeft een nieuwe mobiel en is enthousiast bezig. Zo enthousiast dat ik zojuist tot mijn schrik zie dat ze in 2 dagen 4 GB gebruikt heeft. Dat is 2 GB buiten de bundel! Maar, we hebben helemaal geen SMSjes gehad waarin gewaarschuwd wordt dat de bundel bijna op is. Het is dat ik nu toevallig kijk anders was het nog veel meer geweest. Waarom komt er geen waarschuwing of afsluiting als de bundel (bijna) op is?

Verder heb ik MBs bijgekocht om te zien of dat de kosten wat kon dempen, maar blijkbaar tellen die bijgekochte MBs niet mee voor al gebruikte data? Hoe kan ik die extra MBs weer teruggeven?

 

met vriendelijke groet

Iemand

icon

Beste antwoord door Daisy 28 april 2021, 17:07

Hoi delemand,

 

Welkom op het Simyo forum! 

 

Bij Simyo ontvang je een sms wanneer de internetbundel voor 80% en 100% is verbruikt, daarna kun je blijven internetten voor €0,15 per MB. De bundel die je hebt bijgekocht word inderdaad niet met terugwerkende kracht verrekend. Mocht je deze de helemaal niet gebruiken kunnen we deze vergoeden, wanneer er wel MB's zijn verbruikt kunnen we dat niet meer voor je doen.

 

Ik zie dat er in dit geval iets niet helemaal goed is gegaan, kun je me een privébericht sturen met de bijbehorende adresgegevens? Dan kijk ik even wat er precies is mis gegaan en help ik je daar verder.:blush:

 

 

Groetjes,

Daisy

Bekijk originele reactie

6 reacties

Reputatie 7
Badge +5

Hoi delemand,

 

Welkom op het Simyo forum! 

 

Bij Simyo ontvang je een sms wanneer de internetbundel voor 80% en 100% is verbruikt, daarna kun je blijven internetten voor €0,15 per MB. De bundel die je hebt bijgekocht word inderdaad niet met terugwerkende kracht verrekend. Mocht je deze de helemaal niet gebruiken kunnen we deze vergoeden, wanneer er wel MB's zijn verbruikt kunnen we dat niet meer voor je doen.

 

Ik zie dat er in dit geval iets niet helemaal goed is gegaan, kun je me een privébericht sturen met de bijbehorende adresgegevens? Dan kijk ik even wat er precies is mis gegaan en help ik je daar verder.:blush:

 

 

Groetjes,

Daisy

Reputatie 5
Badge +7

En dan even om dit in de toekomst te voorkomen:

Je kan instellen dat je toestel stopt als je buiten je bundel komt. In Android toestellen kan dat standard, voor

iPhones heb je een app nodig,

Welk toestel heeft je dochter?

Badge

En dan even om dit in de toekomst te voorkomen:

Je kan instellen dat je toestel stopt als je buiten je bundel komt. In Android toestellen kan dat standard, voor

iPhones heb je een app nodig,

Welk toestel heeft je dochter?

Bedankt voor het meedenken. Ik had inderdaad een limiet ingesteld. Maar blijkbaar was de boodschap nog niet goed aangekomen, en de melding van datalimiet bereikt snel weggeklikt 😞 Ik houd het wel in de gaten, maar had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.

Reputatie 6
Badge +4

Hoi DeIemand,

Slim dat je het de komende tijd in de gaten houdt! 

Heb je onze app ook op je eigen toestel geïnstalleerd? Je zal dan niet de SMS’jes ontvangen, maar zo kun je in ieder geval wel af en toe spieken of het allemaal nog goed gaat 😊

Daarnaast is het ook handig om samen met je dochter even alle tips in dit blog door te lopen!

Groetjes,
Bas

En daarbij, 2Gb is natuurlijk voor die kids een flut bundeltjes, effe een paar filmpjes en het is op.

Je weet hoe dat gaat, groepje bij elkaar en ze vergeten alles en iedereen, maar het is voor hun wel een zorgeloze tijd over het algemeen.

Reputatie 5
Badge +7

En dan even om dit in de toekomst te voorkomen:

Je kan instellen dat je toestel stopt als je buiten je bundel komt. In Android toestellen kan dat standard, voor

iPhones heb je een app nodig,

Welk toestel heeft je dochter?

Bedankt voor het meedenken. Ik had inderdaad een limiet ingesteld. Maar blijkbaar was de boodschap nog niet goed aangekomen, en de melding van datalimiet bereikt snel weggeklikt 😞 Ik houd het wel in de gaten, maar had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.

 

Volgens mij kan je (in ieder geval in Android) twee limieten instellen. Eentje waarbij een waarschuwing komt, en eentje waarbij hij blokkeert. Ik zou dan de eerste op 90 procent zetten, en de tweede op 95 procent van de bundel. 95, en geen 100 om meetverschillen tussen Simyo en het toestel te voorkomen.

Reageer