Meest spraakmakende mobile games

Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Caspar heeft ontvangen van andere leden.

CasparCaspar auteur
Moderator
Reacties: 1814 Sim Only
Open boek

Open boek

Gewoon Slim

Gewoon Slim

IJsbreker

IJsbreker

iOS expert

iOS expert

Globe trotter

Globe trotter

Android expert

Android expert

Meedenker

Meedenker

Boomerang

Boomerang

7 februari 2017, 15:21

Hoi allemaal,

In maart 2017 komt Super Mario Run uit voor Android, nadat het al een tijdje uit was voor iOS. Er komen steeds meer leuke games uit voor je mobiel. Tijd om de meest spraakmakende games even op een rijtje te zetten!

Pokémon Go

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Heb je het nog nooit gespeeld, dan zal je er vast wel over gehoord hebben. Pokémon Go: het spel dat heel de wereld op z’n kop heeft gezet! Het heeft ook tot een aantal hilarische situaties geleid. Zo dacht de politie een verkennende inbreker te betrappen, terwijl hij gewoon op zoek was naar een Weedle. Wat dacht je van heel Central Park dat op zoek was naar Charizard. Klik hier voor een grappig filmpje van mensen die op zoek zijn naar Pokémon.

Oké, wat voor spel is het nou eigenlijk? Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers Pokémon zoeken, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld, en dit is nou exact wat het spel zo leuk maakt!

Clash of clans

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Van woedende barbaren tot tovenaars die graag een brandje stichten; stel jouw eigen leger samen en leid je clan naar de overwinning! Clash of Clans is een gratis strategiespel uit het genre massively multiplayer online game (MMO). Je bouwt een aantal gebouwen voor het opslaan van grondstoffen en voor het trainen van manschappen. Door omliggende dorpjes en kampen te plunderen groeit de schatkist. Stammen uit de omgeving kunnen het dorp van de speler ook aanvallen! Het is dus belangrijk om je dorp te verdedigen door verdedigingswerken te bouwen. Bij een gewonnen aanval krijgt de speler trofeeën en bij een verloren aanval verliest hij trofeeën. Spelers kunnen zich aansluiten bij een clan. Een belangrijk onderdeel van de gameplay van Clash of Clans zijn de clanoorlogen. Denk jij dat je samen met je clan al de andere clans kan verslaan?

Mobile Strike

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Je kent het vast van de reclames met Arnold Schwarzenegger: Mobile Strike. Dit is een actiegame met moderne oorlogsvoering waarmee je een basis moet opzetten en het met je elitetroepen kunt opnemen tegen vijanden op het slagveld! Met de nieuwste aanvalsvoertuigen in je bezit kan je in deze MMO-game tactisch en strategisch te werk gaan. Het gaat er niet om wie het grootste arsenaal heeft, maar wie het beste arsenaal heeft! Pas je basis aan en kies wat voor held je wilt zijn. Verzamel verdedigingssystemen om je basis te beschermen of stel een ongeëvenaard arsenaal voor op het slagveld samen. Het zou geen MMO zijn als je je niet kon aansluiten bij een alliantie en samen de strijd aan kan gaan! Veel plezier met oorlogje spelen!

Game of War

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Verover het koninkrijk van Game of War! Deze online multiplayer strategy game lijkt een beetje op Clash of Clans en zelfs op Mobile Strike. Ook hier moet je een sterk leger bouwen en jouw stad beschermen tegen andere spelers of andere gevaren. Net als meerdere games kan je in Game of War je aansluiten bij een alliantie en samenwerken. Het spel bevat speler tegen speler gevechten, speler tegen omgeving quests (tegen bijvoorbeeld monsters of het onderzoeken van dungeons) en quests om een stad te bouwen.

Super Mario Run

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS (binnenkort voor Android)

Mario is back! Wie kent de beroemde loodgieter nou niet. Hij is nog steeds de prinses aan het redden maar dan nu op je mobieltje. Er is wel een verschil met de vorige games. In Super Mario Run rent Mario namelijk automatisch over het scherm van links naar rechts. Het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment op het scherm tikken om hem te laten springen. Houd het scherm ingedrukt om de besnorde loodgieter hoger te laten springen. Het is een bewuste keuze van Nintendo om Mario automatisch te laten rennen, omdat dit het spel heel erg geschikt maakt om met één hand te spelen. Handig als je onderweg bent of maar één hand vrij hebt!

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

En dit is mijn favoriet! Ik heb al een aardig pretpark gebouwd... In Rollercoaster Tycoon 4 heb je de opdracht om een zo leuk mogelijk pretpark te bouwen! Van draaimolens tot een spookhuis, je hebt echt superveel attracties waarmee jij een tof attractiepark kan bouwen. Het allerleukste is natuurlijk je eigen achtbaan bouwen, maar er zijn ook heel veel toffe presets aan achtbanen. Verder kan je je park mooi maken met verschillende decoraties zoals bomen, fonteinen en lichtjes. Je kan zelfs een hotel en een casino in je pretpark plaatsen om de buzz te vergroten. Genoeg opties dus om een superleuk pretpark te bouwen!

Heb jij één van deze games wel eens gespeeld? Zo ja, wat vond je er van? Of zijn er juist andere games die jij helemaal suf speelt? Laat het weten. Zelfgemaakte reviews en highscores zijn ook van harte welkom! :D

Groetjes,
Caspar
Alsjeblieft alleen privéberichten sturen als een moderator er om vraagt.
1 reactie
 • Je ziet hier hoeveel reputatiepunten Angela heeft ontvangen van andere leden.

  AngelaAngela
  Community manager
  Reacties: 4317 Sim Only iOS
  Gewoon Slim

  Gewoon Slim

  Globe trotter

  Globe trotter

  Gangmaker

  Gangmaker

  iOS expert

  iOS expert

  Meedenker

  Meedenker

  Android expert

  Android expert

  IJsbreker

  IJsbreker

  Vlugge Japie

  Vlugge Japie

  Gewoon gezellig

  Gewoon gezellig

  Boomerang

  Boomerang

  Open boek

  Open boek

  13 februari 2017, 09:14

  Wat een mooi overzicht! Ik heb zelf heel veel Pokémon Go gespeeld. De lol is er ondertussen wel vanaf, dus ik heb de app al een tijd niet meer geopend. Verder speel ik veel Ruzzle 🙄 Dat is ook een tijdje een 'hype' geweest, maar ik vind het nog steeds leuk zo nu en dan.
  Graag alleen privéberichten sturen als hier om gevraagd wordt. Bedankt!

Reageer

Bezig met uploaden:
0%
bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Grote afbeeldingen duren soms iets langer voordat deze geladen zijn.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)
bekijk mobiele versie