Meest spraakmakende mobile games

  • 7 februari 2017
  • 7 reacties
  • 743 Bekeken

Reputatie 5
Badge +9
Hoi allemaal,

In maart 2017 komt Super Mario Run uit voor Android, nadat het al een tijdje uit was voor iOS. Er komen steeds meer leuke games uit voor je mobiel. Tijd om de meest spraakmakende games even op een rijtje te zetten!

Pokémon Go

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Heb je het nog nooit gespeeld, dan zal je er vast wel over gehoord hebben. Pokémon Go: het spel dat heel de wereld op z’n kop heeft gezet! Het heeft ook tot een aantal hilarische situaties geleid. Zo dacht de politie een verkennende inbreker te betrappen, terwijl hij gewoon op zoek was naar een Weedle. Wat dacht je van heel Central Park dat op zoek was naar Charizard. Klik hier voor een grappig filmpje van mensen die op zoek zijn naar Pokémon.

Oké, wat voor spel is het nou eigenlijk? Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers Pokémon zoeken, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld, en dit is nou exact wat het spel zo leuk maakt!

Clash of clans

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Van woedende barbaren tot tovenaars die graag een brandje stichten; stel jouw eigen leger samen en leid je clan naar de overwinning! Clash of Clans is een gratis strategiespel uit het genre massively multiplayer online game (MMO). Je bouwt een aantal gebouwen voor het opslaan van grondstoffen en voor het trainen van manschappen. Door omliggende dorpjes en kampen te plunderen groeit de schatkist. Stammen uit de omgeving kunnen het dorp van de speler ook aanvallen! Het is dus belangrijk om je dorp te verdedigen door verdedigingswerken te bouwen. Bij een gewonnen aanval krijgt de speler trofeeën en bij een verloren aanval verliest hij trofeeën. Spelers kunnen zich aansluiten bij een clan. Een belangrijk onderdeel van de gameplay van Clash of Clans zijn de clanoorlogen. Denk jij dat je samen met je clan al de andere clans kan verslaan?

Mobile Strike

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Je kent het vast van de reclames met Arnold Schwarzenegger: Mobile Strike. Dit is een actiegame met moderne oorlogsvoering waarmee je een basis moet opzetten en het met je elitetroepen kunt opnemen tegen vijanden op het slagveld! Met de nieuwste aanvalsvoertuigen in je bezit kan je in deze MMO-game tactisch en strategisch te werk gaan. Het gaat er niet om wie het grootste arsenaal heeft, maar wie het beste arsenaal heeft! Pas je basis aan en kies wat voor held je wilt zijn. Verzamel verdedigingssystemen om je basis te beschermen of stel een ongeëvenaard arsenaal voor op het slagveld samen. Het zou geen MMO zijn als je je niet kon aansluiten bij een alliantie en samen de strijd aan kan gaan! Veel plezier met oorlogje spelen!

Game of War

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

Verover het koninkrijk van Game of War! Deze online multiplayer strategy game lijkt een beetje op Clash of Clans en zelfs op Mobile Strike. Ook hier moet je een sterk leger bouwen en jouw stad beschermen tegen andere spelers of andere gevaren. Net als meerdere games kan je in Game of War je aansluiten bij een alliantie en samenwerken. Het spel bevat speler tegen speler gevechten, speler tegen omgeving quests (tegen bijvoorbeeld monsters of het onderzoeken van dungeons) en quests om een stad te bouwen.

Super Mario Run

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS (binnenkort voor Android)

Mario is back! Wie kent de beroemde loodgieter nou niet. Hij is nog steeds de prinses aan het redden maar dan nu op je mobieltje. Er is wel een verschil met de vorige games. In Super Mario Run rent Mario namelijk automatisch over het scherm van links naar rechts. Het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment op het scherm tikken om hem te laten springen. Houd het scherm ingedrukt om de besnorde loodgieter hoger te laten springen. Het is een bewuste keuze van Nintendo om Mario automatisch te laten rennen, omdat dit het spel heel erg geschikt maakt om met één hand te spelen. Handig als je onderweg bent of maar één hand vrij hebt!

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile

Prijs: Gratis (met de mogelijkheid tot in-game aankopen)
Voor: iOS en Android

En dit is mijn favoriet! Ik heb al een aardig pretpark gebouwd... In Rollercoaster Tycoon 4 heb je de opdracht om een zo leuk mogelijk pretpark te bouwen! Van draaimolens tot een spookhuis, je hebt echt superveel attracties waarmee jij een tof attractiepark kan bouwen. Het allerleukste is natuurlijk je eigen achtbaan bouwen, maar er zijn ook heel veel toffe presets aan achtbanen. Verder kan je je park mooi maken met verschillende decoraties zoals bomen, fonteinen en lichtjes. Je kan zelfs een hotel en een casino in je pretpark plaatsen om de buzz te vergroten. Genoeg opties dus om een superleuk pretpark te bouwen!

Heb jij één van deze games wel eens gespeeld? Zo ja, wat vond je er van? Of zijn er juist andere games die jij helemaal suf speelt? Laat het weten. Zelfgemaakte reviews en highscores zijn ook van harte welkom! :D

Groetjes,
Caspar

7 reacties

Reputatie 7
Badge +10
Wat een mooi overzicht! Ik heb zelf heel veel Pokémon Go gespeeld. De lol is er ondertussen wel vanaf, dus ik heb de app al een tijd niet meer geopend. Verder speel ik veel Ruzzle 🙄 Dat is ook een tijdje een 'hype' geweest, maar ik vind het nog steeds leuk zo nu en dan.
Reputatie 6
Badge +7
Wauw, wat een leuk overzicht!

Ik speel niet veel spelletjes, maar als ik eraan begin dat ben ik van de oldskool spelletjes. Denk hierbij aan Tetris, Pacman en natuurlijk Super Mario. Heerlijk om je soms gewoon weer even kind te voelen.

Groetjes,
Asma
Vraagje, past een beetje in dit topic, Nokia komt weer terug met de good old 3310.
Wie herinnert zich nog Snake? Zijn er nog gamers van dit spel? 🙂
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Friesian,

Ha! Snake! :8 Daar was ik vroeger zo goed in! Ik kan me nog herinneren dat ik daar hele schoolpauzes aan gewijd heb. Er is (zoals je wel weet Friesian, want jij hebt 'm aangemaakt!) een topic aangemaakt over die nieuwe oude telefoon.

Je had op die oude telefoons ook wel eens een spel dat een beetje leek op ping-pong, waarbij je met een balkje telkens een balletje moest kaatsen. Dat was ook leuk! '

Verder speel ik eigenlijk nooit echt games op mijn mobieltje. Ik speelde ook wel Pokémon Go tijdens die twee weken waarin het een hype was 😃 Maar ik denk dat ik Super Mario Run wel wil uitproberen zodra hij voor Android beschikbaar is.

Groetjes,
Jihane
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Jihane,

Je schrijft voor Android, ik dacht dat je een iOS toestel had :)

Voor Pong was er zelfs een main-frame versie, dat speelden we weleens als de baas niet keek 🙂
Frans, Jihane gebruikt common sense, ze heeft talloze slapeloze nachten gehad als gevolg van Friesian in de gaten houden achter het Apple-vizier als een echte Apple fanboy. Dat wordt iedereen beu, dus heb ze een Samsung S7.

Is toch zo hè, Jihane? ;)
De techniek is wat dat betreft veel verbeterd en veranderd, Een steeds betere processor.

Wat te denken van het ook bekende Candy Crush Saga....
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Friesian,

Jihane had altijd een Apple, maar is inderdaad overgestapt op de S7. Volgens mij is ze er echt heel blij mee, toch Jihane?

Candy Crush Saga heb ik nooit gespeeld, maar wat dacht je van Wordfeud... of Draw Something.. of Trivia Crack. Aan alle drie was ik toch wel een tijdje verslaafd 😛 Iemand hetzelfde gehad?

Groetjes,
Caspar

Reageer