Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Mobiel geklungel op de fiets verbieden?!

  • 28 september 2014
  • 97 reacties
  • 5233 Bekeken

Reputatie 6
Badge +9
Moet gedoe met de mobiele telefoon verboden worden op de fiets?

Ik vind absoluut van wel!

Als veelfietser (ook woon-werkverkeer) zie ik dagelijks meerdere (vooral jongere) fietsers klungelen op/met hun mobiele telefoons op de fiets of zelfs bromfiets. En geloof me, de meeste van hen letten dan absoluut niet goed op. En slingeren zie ik meer dan eens. Bellen is tot daaraan toe maar vaak gaat het om heel andere dingen, zoals whats appen enz.
Zelf ben ik daar al eens het slachtoffer van geworden. Op een 2-baans fietspad kwam een whatsappende griet, die met haar neus in haar mobiel zat, mij tegemoet. Ze reed als een zombie.  Net op het moment dat ze ingehaald werd door een knul, begon ze door haar mobiel geklungel te slingeren. De knul begon daardoor ook te slingeren en reed vervolgens tegen mij aan. Ik ten val, de knul ten val en die domme griet fietste gewoon door. Had ook helemaal niets van het gebeuren gemerkt door haar verkeerd gefocuste gedrag,
Ik vind dat -met hun mobiel- klungelende fietsers beboet moeten kunnen worden. En een stevige boete. De politiek liet anders weten onlangs. Domme zet.

En is een -met zijn mobiele telefoon klungelende en absoluut niet op het verkeer lettende- fietser bij een aanrijding met een auto nog steeds de kwetsbare verkeersdeelnemer waardoor de automobilist aan het kortere eind trekt?

Wat vind jij?

Moet mobiel geklungel op de fiets verboden worden?


97 reacties

Heey de leon,

Dat is toevallig, onlangs heb ik een soortgelijk topic gestart met dezelfde gedachte.
Smartphone en verkeer... 🆒

Ik heb ook op Ja geklikt.


Men is er mee bezig......... Kijk maar.:)

Of dat speciaal voor jou is weet ik niet, misschien voor die griet met haar neus.....:p

Groet,
Friesian
Reputatie 6
Badge +9
Dat mag mooi zijn zo'n campagne:

"De campagne 'Aandacht op de weg' roept fietsers dan ook op om even op een veilige plek stil te gaan staan als ze iets op internet willen opzoeken of zich willen verdiepen in de sociale media. Automobilisten werden al langer gesommeerd een parkeerplaats op te zoeken of een (handsfree) telefoongesprek zo kort mogelijk te houden."

En dat geleufde gij? ;)
Ik ben voor de campagne: "Fietser, handen aan het stuur en ogen op de weg!! Zien we beiden hangen aan je mobiel, 300 Euro dokken."
En deze tekst geplaatst op een grote poster met Bromsnor erop of anders vervaarlijk kijkende ogen der wet. ;)

http://zeeland.blog.nl/files/2011/06/bromsnor-blog.jpg


En dat geleufde gij? ;)

As gu niks gluifd wa hè du dan....?:p
Nie veul perru werd, hè?
http://dimasplace.files.wordpress.com/2010/12/ik-geloof-boomerang.jpg
Ik zal je het nog sterker maken, In China gaan ze nog een stuk verder.
Wat men allemaal niet verzint.......
http://www.mobilecowboys.nl/raarmaarwaar/19522
Reputatie 6
Badge +9
Wat een gekkigheid. :p
Dan moeten ze hier ook maar aparte fietspaden voor mobiel gebruikende fietsers aanleggen.............fietspaden rechtstreeks de sloot in. 😃. Ik zie dat helemaal voor me. Iemand die whatsappend op de fiets stilstaat in de sloot met een hoop kroos / waterpest op z'n kop en een paling in z'n neus.
Reputatie 7
Badge +9
WVW artikel 5:

Artikel 5 - Kapstokartikel
Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt, of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

De omschrijving "eenieder" geeft aan dat hetgeen in artikel 5 vermeld staat voor iedereen geldt. Ook als je niet zelf direct aan het verkeer deelneemt kan je gedrag van invloed zijn op de veiligheid van anderen binnen het verkeer. Bijvoorbeeld: voetballend op straat, of takken verbranden in je tuin, waardoor het zicht wordt belemmerd. Maar ook rijdend in je auto als situaties niet geregeld zijn mag je de verkeersveiligheid nooit in gevaar brengen. Niet geregelde situaties vallen onder verkeersinzicht

Dit artikel geeft altijd ruimte om (o.a.) een fietser met een mobiel te bestraffen, ondanks dat het gebruik op zich niet verboden is.
Ik ben wel voorstander van een verbod!

Op dit moment is het in de hand hebben van een mobiele telefoon voor bijna alle bestuurders verboden..... een tablet mag dus wel (als artikel 5 niet wordt toegepast) zolang deze tablet niet geschikt is om te bellen.

Op mijn scooter kom ik regelmatig groepen scholieren, met 5/6 naast elkaar, op het fietspad tegen, mobiel in de hand, koptelefoon op (stel je voor dat je gehinderd wordt door een claxon of sirene).
Zelfs op die dag met die 3 aanrijdingen met 150 auto's/motoren en 2 dodelijke slachtoffers op de A58 reden ze, in de mist, zonder (voldoende) verlichting en al mobiel actief op de fietspaden vlakbij deze ongevallen. 1 geluk, ze zullen de sirenes etc. niet gehoord hebben 😞
Reputatie 4
Badge +7
Moet gedoe met de mobiele telefoon verboden worden op de fiets?

Ik vind absoluut van wel!

Als veelfietser (ook woon-werkverkeer) zie ik dagelijks meerdere (vooral jongere) fietsers klungelen op/met hun mobiele telefoons op de fiets of zelfs bromfiets. En geloof me, de meeste van hen letten dan absoluut niet goed op. En slingeren zie ik meer dan eens. Bellen is tot daaraan toe maar vaak gaat het om heel andere dingen, zoals whats appen enz.
Zelf ben ik daar al eens het slachtoffer van geworden. Op een 2-baans fietspad kwam een whatsappende griet, die met haar neus in haar mobiel zat, mij tegemoet. Ze reed als een zombie.  Net op het moment dat ze ingehaald werd door een knul, begon ze door haar mobiel geklungel te slingeren. De knul begon daardoor ook te slingeren en reed vervolgens tegen mij aan. Ik ten val, de knul ten val en die domme griet fietste gewoon door. Had ook helemaal niets van het gebeuren gemerkt door haar verkeerd gefocuste gedrag,
Ik vind dat -met hun mobiel- klungelende fietsers beboet moeten kunnen worden. En een stevige boete. De politiek liet anders weten onlangs. Domme zet.

En is een -met zijn mobiele telefoon klungelende en absoluut niet op het verkeer lettende- fietser bij een aanrijding met een auto nog steeds de kwetsbare verkeersdeelnemer waardoor de automobilist aan het kortere eind trekt?

Wat vind jij?


Het slaat helemaal nergens op, als voetganger ben je vogelvrij. Zelf woon ik tegenover een vrij grote middelbare school. En geloof me, daar zie je het massaal en zelfs de leerkrachten maken zich er schuldig aan. Wanneer de school aan gaat, zie je ze massaal met gebogen hoofd op de fiets zitten en botsen zelfs tegen elkaar. Je kan om die tijd niet even je hond uitlaten, want er wordt ook massaal over het trottoir gefietst en gewoon aan de kant gedonderd, want ze zien je toch niet. Een klacht indienen helpt niet, want ook de leerkrachten maken zich er schuldig aan. De politie heeft geen tijd en bla bla bla ...... zo kan je nog wel even doorgaan. Geen leven hier voor een renoster. Overweeg toch maar weer naar m'n natuurpark in Limpopo terug te gaan.
Reputatie 5
Badge +11
Hier, in het Amsterdamse heeft men al wat sneller lak aan regels, dus een Whatsapp verbod of iets dergelijks zal echt niet heel veel uithalen hier.
Fietsers fietsen overal, automobilisten parkeren overal en rood licht bestaat voor niemand.
Maar waar ik me echt heel druk over kan maken zijn toeristen.
Persoonlijk ben ik er een voorstander van dat er 1 basisverkeersregel wordt uitgelegd in het vliegtuig naar Schiphol:
Die brede roze streep langs de weg is geen stoep!
Fiets je nietsvermoedend door de stad (netjes 2 handjes aan het stuur) moet je je best doen om onwetende toeristen te ontwijken die met hun rug naar de rijrichting schuin oversteken. En waar wij opgroeien met het geluid van een fietsbel, herkent de gemiddelde Aziaat of Amerikaan dat dus niet...
Reputatie 1
Badge +8
Ik heb ook Ja gestemd. Net als de 5 andere dus :)

Het is een nobel idee om mobiel gebruik op de fiets te verbieden, ik ben alleen bang dat het niet te handhaven is.
Zoals franswon al aangeeft, de politie heeft Art 5 al om dit aan te pakken, dus een wetswijziging zal er niet in zitten denk ik. 
Ik vraag me alleen af wat de sancties kunnen zijn. Voor automobilisten kan direct het rijbewijs ingenomen worden, daar of je een fiets/scooter wilt confisqueren? Dat wordt wat lastiger denk ik. Ik ben wel benieuwed of en wat er nog gaat gebeuren vanuit Den Haag.
Reputatie 6
Badge +9
Hier, in het Amsterdamse heeft men al wat sneller lak aan regels, dus een Whatsapp verbod of iets dergelijks zal echt niet heel veel uithalen hier.
Fietsers fietsen overal,In Amsterdam zou er sowieso een algeheel verbod op verkeer moeten komen. Ook op fietsers, die peddelen als bezetenen...haha. Lijkt wel of ze allemaal paddo's of pilletjes gebruiken daar..... :D:p 
..
Reputatie 6
Badge +10
Bedoel je dit, de leon? ;)

Reputatie 6
Badge +9
Bedoel je dit, de leon? ;)


 
Yep exactum. Het gezicht van de 4e persoon in het blauw spreekt boekdelen. Gevalletje van ouderwetse arretjes spacecake. 😃
Reputatie 5
Badge +11
Gevalletje van ouderwetse arretjes spacecake.

Bedankt voor de tip!
Reputatie 4
Badge +8
JA gestemd.
Vind ook dat ze het bij scootmobielerikjes moeten verbieden.
Reputatie 7
Badge +9
Van de week een vrachtwagenchauffeur, rijdend, met z'n zendapparatuur zien klungelen, terwijl hij met z'n grote combinatie ongeveer 80/uur reed. Hij was duidelijk niet aan het praten/luisteren, maar z'n bakje aan het afstellen. Nadien zag ik, op de achterkant, dat hij ook nog gevaarlijke stoffen vervoerde.

Van de weg met zo'n chauffeur, zo'n combinatie kan een ongeleid projectiel worden.

Hij had net zijn tank laten vullen bij de BASF in Antwerpen, kenteken Litouwen, ik heb de 'blauwe lijn' (politie Antwerpen) gebeld, reactie bedankt voor de melding, maar we hebben het erg druk :mad: en waarschijnlijk kunnen we hem niets maken, zodra we hem te pakken heben zal de zender het wel doen en misschien zelfs uitstaan.
Reputatie 6
Badge +9
Yep, als je zelf door roekeloos 'zit tijdens het rijden gewoon ergens mee te spelen maakt niet uit met wat...:p' gedrag de plomp in wilt rijden, dikke bult door eigen schuld. 🆒. En blijf daar maar lekker liggen ook. Maar belast dus niet een ander ermee. Helaas is dat maar al te vaak wel het geval. En dat maakt het geheel uiterst onfraai. :mad:
Reputatie 5
Badge +11
En daar zou zo'n Artikel 5 weer voor gebruikt kunnen worden
Reputatie 7
Badge +9
Het was in België, zullen ze ook wel zo'n artikel hebben denk ik.
Reputatie 5
Badge +11
Het was in België, zullen ze ook wel zo'n artikel hebben denk ik.
Ik wilde aanvankelijk heel enthousiast iets als 'Vast wel!' typen, maar België...? 😉
Reputatie 7
Badge +9
Jij denkt ook: "Ik heb m'n twijfels over België....."
Reputatie 4
Badge +8
Hahahaha:)
De topictitel had volgens mijn bescheiden mening ook kunnen zijn, mobiel geklungel tijdens het mobiel zijn.  🆒😕
Reputatie 5
Badge +11
"Geklungel op de fiets verbieden tijdens het mobiel bezig zijn"?
Reputatie 7
Badge +9
"De mobiel verbieden tijdens geklungel aan de fiets"?
"Het is verboden voor klungels om tijdens het fietsen mobiel bezig te zijn."
Reputatie 6
Badge +9
:mad: 't Is weer zover. Geklungel met de paraplu op de fiets. Met tegenwind voor je houden dat je amper wat ziet aankomen en maar zwieberen. Koop een regenpak, lui! :mad:

Reageer