Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iPhone 12

  • 8 november 2020
  • 36 reacties
  • 960 Bekeken

Heeft er al iemand een iPhone 12 besteld?


36 reacties

Reputatie 7

@Scotsman Nee, dat heb ik niet gedaan. Omdat ik nog een erg goede telefoon heb, de 11 Pro Max, zal ik deze ook niet gaan bestellen/aanschaffen. Maar dat zeg ik nu. Niets is zo veranderlijk als een mens…. Ik heb de 12 nog niet in het echt gezien, maar erg mooi is deze wel van de plaatjes. 

Jij gaat wel de 12 bestellen? En welke? 
 

@Scotsman ik heb onlangs wel een telefoon gekocht. Kostte me een rib uit mijn lijf maar vond het niet nodig om daarom een topic te maken.

De smartphone heeft me €9,63 gekost... 😬😁

@RicoK Ik heb de blauwe mini besteld, uiteraard zonder hem in levenden lijve gezien te hebben, ik verwacht hem aanstaande vrijdag. Ik ben nog steeds heel trevreden met mijn XR, maar ben toch gezwicht om drie redenen. Ten eerste ondanks dat de XR een prima telefoon is, vind ik hem wat zwaar en wat aan de grote kant. Qua gewicht en formaat lijkt de mini ideaal. Ten tweede krijg ik nu nog een aardige prijs voor mijn XR. Apple wil hem wel terugkopen bij aanschaf van een 12 maar ik heb gezien dat ik zo’n 20-30 pond meer krijg elders. Ten derde is ons geplande bezoek aan Nederland rond kerst en oud en nieuw door corona de grond ingeboord, en als pleister op de wond heb ik besloten mijn geld dan maar aan een nieuwe 12 mini uit te geven. Je moet toch wat in deze kommervolle tijden… Nu maar hopen dat het omzetten van de Simyo eSIM van de XR naar de mini zonder problemen zal verlopen.

@Friesian dat klinkt heel erg smart!

Reputatie 7
Badge +5

Hoi!

 

Tof dat je voor de iphone 12 gaat Scotsman! Ben erg benieuwd hoe je het gaat ervaren! Ik ga er zelf momenteel niet een nieuwe aanschaffen, ik heb zelf een iphone 7 plus die nog prima werkt (op de mankementen na die ieder toestel wel heeft na jaren intensief gebruik). Maar vind ze wel super mooi! Mocht mijn toestel het begeven zal ik het zeker overwegen, maar het is wel inderdaad een rib uit je lijf als je niet de leuke extraatjes hebt die jij hebt nu. Wellicht met Black Friday een goede deal?🤔

 

Friesian, welk toestel heb jij op de kop getikt voor die prijs? Of betaal je dat per maand voor het toestel?

 

 

Hoi!

Friesian, welk toestel heb jij op de kop getikt voor die prijs? Of betaal je dat per maand voor het toestel?

HoiHoi Daisy. 

Het is een Motorola One Macro. En nee geen maandabbo. Nogal erg gesukkeld met de Xiaomi, voor batterij probleem meerdere malen opgestuurd maar nooit goed verholpen. Ik mocht een nieuwe daarvoor in plaats kiezen. Vond deze stock Android meer specs hebben dan de Samsung alternatieve. 

Was maar een beetje dat ik moest (bij)betalen. 

 

:nerd:

 

Reputatie 6
Badge +6

Na jaren trouwe dienst ga ik dit jaar nog mijn iPhone 6 vervangen voor een iPhone 12 mini, Ben benieuwd hoe hij bij jou bevalt Scotsman.

Reputatie 7

@Ron H En dát zal een grote stap zijn!

Na jaren trouwe dienst ga ik dit jaar nog mijn iPhone 6 vervangen voor een iPhone 12 mini, Ben benieuwd hoe hij bij jou bevalt Scotsman.

Dat beloofd een leuk toestel te zijn. 

Reputatie 7

@Scotsman @Ron H Omdat jullie in de markt zijn voor een iPhone 12, hierbij wat leesvoer: https://tweakers.net/reviews/8324/iphone-12-pro-max-en-12-mini-review-de-grootste-en-kleinste-iphone-getest.html

Ik heb nu vier dagen met mijn blauwe iPhone 12 mini kunnen spelen en ik kan zeggen dat hij aan al mijn verwachtingen voldoet. Wat kleiner en lichter dan de XR en een scherm dat nog net even scherper en contrastrijker is. Verder is de mini merkbaar sneller dan de XP. Ik heb 5G nog niet kunnen uitproberen want dat is hier op mijn locatie nog niet uitgerold. Het overzetten van de eSIM van Simyo (via de app) ging zonder problemen. Ik verwacht dat bellen via wifi met Simyo net als met de XP ook niet werkt (een bekend probleem) maar dat weet ik pas als ik weer in Nederland ben.

Reputatie 6
Badge +3

Leuk dat je zo tevreden bent met de iPhone 12 Scotsman! Ben benieuwd of de features die je noemt (goed) gaan werken…

 

 Ik zit zelf nog wel even goed met mijn Huawei P30 Pro. :yum:

Moch iemand nog een klein duwtje nodig hebben om tot aanschaf van de mini over te gaan, lees dan dit. De iPhone 12 Mini is daar uitgeroepen tot ‘King of small phones’. Het klopt dat het scherm iets aan de kleine kant is maar dat maakt voor mij niet uit want ik gebruik mijn telefoon niet om lange teksten te lezen of te schrijven, of om een anderhalf uur durende film te bekijken.

Reputatie 7

Nice @Scotsman! Weer terug naar de iPhone 5 ;)

Ook al begrijp ik deels wel de keuze van Apple, uit milieu overwegingen, maar ook een kostenbesparing, om geen oplader meer mee te leveren, toch vind ik dit wel een gemis. Want wat doe je dan nu met de oude iPhone? Normaal gesproken verkoop ik deze door voorzien van alle originele accessoires, maar dat gaat dan nu niet. Of een nieuwe oplader dient apart te worden aangeschaft.

@RicoK Ik heb mijn vorige iPhone (een XR) opgestuurd naar een bekende Britse recycling site (MusicMagpie) die er £250 voor over had. Ze hebben alleen belangstelling voor de telefoon en niet voor eventuele accessoires, dus de oplader van de XR (die compatibel is met de Mini via de lightning aansluiting) heb ik gehouden.

Reputatie 6
Badge +9

Aye Scottie, gefeliciteerd met je nieuwe iPhone 12 mini. Ook namens de Apple fanboys.

Tja, van dit soort berichten wordt een mens hebberig. :smile: Maar ik houd het voorlopig nog even op mijn XR .:sunglasses:
Kostte toch een poep centen vorig jaar en ik ben er dik tevreden mee.
Ik herken wel wat je zegt, wat aan de grote kant en zwaar. Maar ik heb ermee leren leven….:wink::grinning:

Verder herken ik wat je schrijft over zuunige Apple. Ik heb er wel eens (in de store) een mooie iPhone aangeboden. Zag er als nieuw uit (Die van de Leon zijn altijd als nieuw want worden 150 keer per dag gepoetst). Ze boden er te weinig voor.

Reputatie 7

@Scotsman 

Hoe zijn de foto’s van de iPhone 12 mini? Ik had wel gelezen dat video erg top is op de iPhone 12 modellen. 

@Scotsman

Hoe zijn de foto’s van de iPhone 12 mini? Ik had wel gelezen dat video erg top is op de iPhone 12 modellen. 

De camera is absolute top. Zowel voor video als foto’s. Maar de camera van de XR was ook al zeer goed. De Mini heeft ook een groothoeklens maar daar heb ik nog niet echt mee gespeeld. De camera doet het met name erg goed ‘s avonds, ik liep vorige week toen het al bijna donker was langs de oude vissershaven hier en een kiekje geschoten. Verbazingwekkend hoe de Mini onder die omstandigheden er toch nog iets moois van kan maken. Ik kan later later hier wel wat foto’s plaatsen, als daar belangstelling voor is.

Reputatie 7

Ja, die nachtmodus van de iPhone is erg bijzonder. Ik ben er echter niet altijd even kapot van. Ik had eens wat test foto's gemaakt van een bomenpartij in het donker. Het was toen goed donker, maar door die nachtmodus leek het net alsof er een paar spotlights op deze bomen stonden gericht. Dit vond ik er onnatuurlijk uitzien, waar de rest van het gezelschap wel erg enthousiast over was. Smaken verschillen… ;)

Reputatie 7

Ik heb wel interesse in een paar foto's.. :smiley:

Reputatie 7

@Ray ; weliswaar niet met de 12 gemaakt, maar met de 11 Pro Max.

Hierbij enkele voorbeeld foto's van Apple's nachtmodus:

 

 

 

Let op: Het was hier gewoon donker! Dit was op Landal Hoog Vaals begin dit jaar. Op deze vakantieparken hangt hooguit wat sfeerverlichting, maar geen spotlights of bouwlampen.

Net alsof een grote lantaarn/spotlight de weg op foto 3 verlicht. Deze weg was echt donker. Géén lantaarn of iets dergelijks. Tevens werd de boom op foto 3 niet beschenen met een lamp terwijl dit wel zo lijkt.

De nachtmodus geeft heus leuke effecten, maar ik vind de software er wel wat te ver in doorslaan.

Edit: By the way, ik fotografeer niet of nauwelijks zonder flitser, omdat flitslicht een foto veelal onnatuurlijk belicht. Alleen bij tegenlicht wil ik nog wel eens een invulflits gebruiken. Dus de (ver)lichte straat op de voorgrond op foto 3 is geen flitslamp.

Reputatie 7

@RicoK 

Ik vind het wel mooie foto's. Wat betreft die nachtmodus is dat inderdaad een kwestie van smaak. :smiley:  

Reputatie 7

@Ray Ja, zeker, het is een kwestie van smaak.

Nu ben ik wel benieuwd of de nacht-modus van de 12 misschien anders is ingesteld (@Scotsman?).

Ik ben er nog niet uit of ik de nachtmodus wel of niet mooi vind. Gelukkig kun je die - tenminste op de 12 Mini - gewoon uitzetten. De ene keer pakt het beter uit dan de andere keer, maar de foto’s met nachtmodus gemaakt zien er vaak wat overbelicht uit. Afijn hier een paar avond shots die ik zojuist hier in de buurt gemaakt heb (zonder nachtmodus).

 

Reputatie 7

Mooie sfeerplaten @Scotsman 

Reageer