Ik heb hem, m'n iPhone......

  • 7 oktober 2013
  • 52 reacties
  • 15891 Bekeken

Reputatie 6
Het heeft even een tijd geduurd, maar ik heb m'n iPhone. Niet de iPhone 4S 8Gb nieuw of 16GB gebruikt, omdat de 4S toch stiekem wel een beetje de mooiste is, maar een fonkelnieuwe iPhone 5 16GB. Vandaag overgenomen van een mede-Tweaker. De iPhone 5 was brandnew en het doosje was nog gesealed. Het serienummer gaf een nog niet geactiveerde iPhone 5 aan. Dus nog minimaal een jaar garantie. Ik ben er toch stieken wel heel erg blij mee.

Maar nu eerst even een nano-sim gaan aanvragen.....

52 reacties

Badge +1
Leuk man! Veel plezier ermee 🙂
Reputatie 6
Hahaha, dank je! Mijn post terugziend realiseer ik mij dat ik m'n avatar ook zal moeten gaan aanpassen...;-)
Reputatie 5
Badge +10
Dit zullen de Android liefhebbers niet leuk vinden.

Ik heb laatst trouwens een klein quizje gehouden hier bij Simyo. 1 van de vragen hield in dat je de avatars moest koppelen aan de forum gebruikers. Die van jou gaat dus binnenkort niet meer op ;)

Veel plezier met je iPhone.
Reputatie 6
Sorry, Android liefhebbers........ :rolleyes:. Ik ben het ook een heel erg lange tijd geweest, nog steeds wel hoor. Ik heb Android bijna vanaf het begin meegemaakt.

Ik heb nu nog geen plezier van mijn iPhone. Ik moet eerst nog even op de nanosimkaart wachten...........
Reputatie 5
Badge +9

Ik heb laatst trouwens een klein quizje gehouden hier bij Simyo. 1 van de vragen hield in dat je de avatars moest koppelen aan de forum gebruikers. .


Vertel....was zeker grote hilariteit...forumgebruikers onder de loep / loupe :o

RicoK, gefeliciteerd met de aankoop. Heppie lang naar uitgekeken. Veul plezier ermee. Laat effe wat gebruikerservaringen horen. :)

PS de 4S blijft inderdaad mooier, qua looks.

Enne...Android...daar zitten zeker handige kanten aan.
Reputatie 6
Dank.

Ik zal gebruikerservaringen posten.
Reputatie 5
Badge +9
Wel even oppassen. Vanaf morgen gaat het harder waaien. Dus die nano fladdert zo weg uit je brievenbus. Klein ding.  😃 😛
Reputatie 4
Badge +8
Van harte gefeliciteerd RicoK, mooie koop!
Ben heel benieuwd naar je ervaringen op camera gebied!
Wel gelijk de Hipstamatic app kopen hoor!:DBen benieuwd naar dat quizje van Alex overigens!
Wisten ze wie die koeienkop was? lolol
Badge
Gefeliciteerd RicoK! Ik wacht nog even op de 5S, wil graag gebruik maken van de functie om video's in 120 fps op te nemen voor mijn werk. Maar anders zou ik ook voor de 5 gaan. Scheelt een hoop centjes.
Reputatie 6
@koorelle2; dank je.

@Sandertju; dank je. In eerste instantie wilde ik gaan voor de 4S, omdat ik dit 'oermodel' qua vormgeving toch net wat mooier vind dan het uitgerekte model van de 5 en diens opvolger(s). Maar de 5 kruiste mijn pad in mijn zoektocht. Deze was dus nieuw, gesealed. ongeactiveerd en voor een zéér schappelijke prijsstelling al zeg ik het zelf... Tja en die kans kon ik dus niet laten lopen. :p
Reputatie 6
Zojuist met het thuisfront gebeld, mijn vervangende simkaart is ontvangen.
Reputatie 5
Badge +9


 wilde ik gaan voor de 4S, omdat ik dit 'oermodel' qua vormgeving toch net wat mooier vind dan het uitgerekte model van de 5 en diens opvolger(s).


Vind ik dus ook. Nog steeds. 

Maar inderdaad, zo'n kans mag je niet laten lopen.

Tis geen fake, hè?  Jou kennende haal je vast niet zoiets in huis. :p

Een iPhone met Android erop...http://www.millan.net/minimations/smileys/laugh3.gif
Reputatie 6
Ik heb m'n iPhone 5 nog niet aan gehad........:(

Maar de doos gaf een serienummer aan welk nummer ik heb gechecked op de applesite en de helingsite en daar was deze respectievelijk nog ongeactiveerd en niet bekend.....🆒
Reputatie 6
Ik heb m'n iPhone 5 draaiend. Eerste ervaring is wel geweldig. Ook het activeren van de vervangende simkaart verliep (vanzelfsprekend) probleemloos 😉.
Reputatie 4
Badge +8
Ik heb m'n iPhone 5 draaiend. Eerste ervaring is wel geweldig. Ook het activeren van de vervangende simkaart verliep (vanzelfsprekend) probleemloos 😉.

Werkt lekker he? Althans mijn inmiddels antieke 4 wel, op wat haperingen na die buiten mijn schuld om zijn ontstaan doordat Apple IOS 7 moest uitbrengen.
Reputatie 6
Ja, echt, het werkt super. Zeer 'smooth' en het voelt zo bedrijfszeker. Dat was met mijn van een Custom Rom voorziene Huawei Ascend G300 wel even anders. Nu ja, die heb ik nu weer voorzien van een Stockrom en gaat naar mijn vrouw ter vervanging van haar antieke samsung Galaxy Gio....
Badge +8
Dit zullen de Android liefhebbers niet leuk vinden.

Ik heb laatst trouwens een klein quizje gehouden hier bij Simyo. 1 van de vragen hield in dat je de avatars moest koppelen aan de forum gebruikers. Die van jou gaat dus binnenkort niet meer op ;)

Veel plezier met je iPhone.


Hoi RicoK,

Ik had je goed! En daar heb ik de quiz op gewonnen. Dus bedankt nog 🆒 Grappig hè, in mijn hoofd ben jij een groen mannetje, heeft De Leon altijd een masker op, en typt Scotsman zeer heldere reacties voor een peuter ;)
Dus kies je avatar goed......

Groetjes,
Charlene
Badge +1
Van Android naar iPhone? Plasphemy! Ik bedoel... leuk :D

Hoe bevalt het verschil? Ik heb momenteel de iPhone 4 in bruikleen. Er is erg veel wat ik ontzettend goed vind, maar zeker nu ik de Mega heb vind ik het scherm gewoon echt te iel. Als er nu een 5.5" uitkwam... en als iPhone eindelijk widgets, browser naar keuze (Chrome!), toetsenbord naar keuze (Swype!) enz toe liet, dan was de keuze heel wat moeilijker :)

Is er al ergens een draadje over het verschil tussen iPhone, Android, Windows en Blackberry? Ik ben in het bezit van alle 4 soorten (iPhone 4, Lumia 520, Q10, Nexus, S4, Mega, Archos 10" en nog een paar) momenteel, dus ik kan meepraten 😃
Reputatie 5
Badge +9
. en als iPhone eindelijk widgets, browser naar keuze (Chrome!), toetsenbord naar keuze (Swype!) enz toe liet, dan was de keuze heel wat moeilijker :)Uhm....SophiaB, Chrome is gewoon beschikbaar voor iOS hoor. 😃
Badge +1
Oh is dat zo? Dat is weer een meevallertje dan 😃
Reputatie 5
Badge +9
Even de app erop en klaar.🆒
Reputatie 6
Hallo SophiaB, de iPhone5 bevalt mij héél erg goed. Het gevoel is goed. Alles doet het. En doet dit zeer smooth. Ik heb jarenlang gebruik gemaakt van Android en de diverse versie aan de lijve ondervonden. Elke versie werd wéér beter, maar nog steeds niet helemaal. 
Hét grote probleem bij Android is de versplintering. Google heeft geen (harde) eisen aan de hardware gesteld, waardoor je én een woud aan schermdiagonalen, resoluties etc. kreeg, waardoor de Android-ervaring per toestel enorm kan verschillen. Ook, en dit heeft mij in hoge mate geïrriteerd, wil (bijna) elke fabrikant zijn stempel op Android drukken door er weer een spetterende schil omheen te leggen. 
Ik heb mij de laatste maanden bezig gehouden van het installeren van 'customroms'. Dit zijn alternatieve Android versies. Veelal hogere versies dan dat de fabrikant nog uitbrengt voor het betreffende toestel. Dit vond ik erg leuk. Je moet een toestel dan 'Rooten' om 'Rotaccess' te krijgen om zo een andere os-versie erop te zetten. Leuk, maar elke Custom Rom had weer zo zijn beperkingen. Om gek van te worden.
Wat ik zocht voor mijn Huawei Ascend G300 was de mogelijkheid om 'Bluetooth te tetheren' het delen van de internetverbinding via Bluetooth i.p.v. WiFi of USB. De Customroms voorzagen wel in deze mogelijkheid, maar de hardware van mijn Huawei G300 was de beperkende factor. De iPhone kan wel Bluetooth tetheren. Super.

De iPhone5 heeft een 4" scherm. Dit vind ik wel een mooie maat, maar het toestel had van mij wel iets breder mogen zijn. Maar in ieder geval, nogmaals, ik ben er erg gelukkig mee. Ook is de batterij duur (nog) top. Ik haal er zo met gemak twee dagen mee. 
Badge +1
Leuke review 🙂 Ik ben zelf erg gek op Android, maar kom inderdaad toch elke keer weer terug bij Nexus toestellen. Al die schillen en bloatware die andere fabrikanten erop gooien hoeft voor mij ook niet zo! Mijn eerste smartphone was de Nexus One, daar gooide ik inderdaad ook allerlei custom ROMs op (favoriet: CyanogenMod). De Galaxy Nexus heb ik nog wel geroot, maar toen vond ik stock al goed genoeg om er verder niets meer mee te willen "rotzooien".

Nu heb ik de Mega, ok die heeft weer allerlei Samsung toeters en bellen wat niet zo hoeft voor mij, maar WAT een heerlijk ding! Alleen de schermgrootte al, de iPhone 4 is nu echt een minuscuul dingetje, haha. Maar de 5 heeft een groter scherm inderdaad.

Zelf zou ik al die Chinese Androids ook niet gauw kopen, maar de meesten zouden hier toch niet (volledig) werken, is allemaal gericht op de Europese bands 🙂
Reputatie 5
Badge +9

Nu heb ik de Mega, ok die heeft weer allerlei Samsung toeters en bellen wat niet zo hoeft voor mij, maar WAT een heerlijk ding! Alleen de schermgrootte al, de iPhone 4 is nu echt een minuscuul dingetje, haha. Maar de 5 heeft een groter scherm inderdaad.


Gebruik je die ook om te bellen? Of meer als tablet? Phablet?
Persoonlijk vind ik het nooit zo'n gezicht. Laatst zag ik weer zo'n spichtig tienermeisje lopen met zo'n enorm ding. Ze zakte bijna door haar hoeven ermee, op haar dunne beentjes. 😃 En ze kunnen hem ook nergens instoppen, past nergens in,  tenzij je een hutkoffer achter je aansleept. Alleen maar in de handen houden, kunnen ze 'm. 😛 Ocherm......
Badge +1
Hahahahahaha! Ik zie het voor me 😃 Ik ben niet zo'n beller, dan moet er echt een reden zijn (bijvoorbeeld aangekomen op het vliegveld, zoiets). Dan maakt het me niet zo uit hoe het eruit ziet. En ik ben geen jong meisje dus ik heb altijd een handtas bij me (geen hutkoffer maar... overdrijven is ook een kunst he)  :D

Reageer