Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Hoelang al een mobiele telefoon

  • 12 december 2012
  • 27 reacties
  • 2964 Bekeken

Badge +1
Ik zal aftrappen ik heb sinds 1994 al de beschikking over een mobiele telefoon de eerste die ik had was een grote kast woog bijna 8 kilo en was nog analoog dus iedereen met een scanner kon meeluisteren, een twee jaar later had ik een telefoon was toen heel wat had toen alleen een hoorn dus niet meer de hele kast akkoord ging 3 uur mee en was heel snel leeg toen was het een zeldzaamheid dat je een mobiele telefoon had nu weet je niet beter, sinds wanneer hebben jullie een mobiel telefoon

27 reacties

Reputatie 4
Badge +8
Ha leuk Eric!
Ik begon in 1996 bij de Primafoon te werken en koos voor de Figaro (ATF net) dat was dus mijn eerste!!!
Daarna een Kermit en toen een hele rits toestellen die op het GSM net werkten.
Van Siemens, Nokia, Sony Ericsson (vele modellen) tot momenteel iPhone en Sony Experia Mini als reservetoestel.
Heb nog wat oude toestelletjes in een la liggen, die ik af en toe oplaad.
Ook veel toestellen weggegeven en naar de kringloopwinkel gebracht.
Leip dus ook op dit gebied hihihi.
Badge +1
Kermist heb ik ook heel even gehad maar je kon alleen maar bellen en niet gebeld worden
Was toen geen optie dus heb mij. Aft telefoon erbij gehouden
Reputatie 6
Badge +9
Sinds 2000 denk ik. Mijn eerste was een Philips Savvy. Onding. Maar je kon ermee bellen en sms-en en aan dat laatste had je een dagtaak.

http://3.bp.blogspot.com/_34293Dr8rgU/S0-A2hJL-0I/AAAAAAAAAhI/7niexD9lSY8/s400/philips-savvy.jpg

Daarna eigenlijk altijd toestellen van Sony Ericsson gehad. Prettig menu hadden die. De gebruiksaanwijzing kon altijd in de doos blijven. Nu een Apple 4S. Heel tevreden mee.
Badge +1
Die Philips heb ik ook of heel even gehad wat een drama was dat
Reputatie 4
Badge +8
Weet je welke ik een mooie vond?
De Nokia 6110.
Was er in twee kleuren.
Groenig/bruinig, soort kattenoog kleur.
En de blauwe. Beiden metallic eigenlijk.
Dat soort metallic was nieuw.
Heb er veel van verkocht, vooral omdat ik de mijne dan te voorschijn haalde in de Primafoon winkel. ;)
Gaaf toestel, zal hem eens opladen, kijken of ie het nog doet.
Badge +1
Heb helaas al mijn oude toestellen weggedaan nu toch wel spijt van vooral de eerste gsm die in me zak kon doen was er een met een klepje en
Antenne die ik moest uitscheuven als ik wilde bellen, die kast die ik ervoor had zat een antenne aan vast aan de zijkant, kan mee ook nog de tijd heel goed herinneren zonder mobiel had ik een semafoon bij me en als die afging een telefooncel zoeken en dan de planning bellen, nu als ik me telefoon vergeet dan ben je wel ineens heel erg ongelukkig je neemt dat ding werkelijk overal mee naartoe en niet alleen om te bellen kijk veel op facebook en twitter ik een achttien jaar geleden niet bedenken
Reputatie 5
Badge +10
Leuk topic. Mijn eerste telefoon kreeg ik toen ik 13 was volgens mij. In ieder geval toen ik in de brugklas zat. Een Nokia 3210.
Reputatie 6
Badge +9
Heb helaas al mijn oude toestellen weggedaan nu toch wel spijt van

Ik heb ze allemaal nog in de la liggen. Alleen dat Philips onding werkt al lang ziet meer met die koej van een accu erin. Waardeloos ding.
De andere toestellen, allemaal Sony Ericsson's, werken ook allemaal nog. Sterker....in 2 ervan zit een Simyo prepaid kaartje. 1 Voor in de auto als extra....een mens kan maar beter goed voorbereid zijn..🆒. En de ander ligt in de la...voor het geval dat. Beiden prima toestellen en een paar jaar geleden de betere klasse. De W910i en de W995i. Zien eruit als nieuw.  Accu gaat rustig een kleine week mee. Is wel wat anders dan met de smartphones. Da's elke dag opladen.
Prettig bij Simyo is, dat je maar 1 keer per half jaar hoeft te bellen en dat je prepaid beltegoed gewoon behouden blijft. Dus niet steeds elk half jaar verplicht opwaarderen. Dus dat is prima voor het doel waar die 2 toestelletjes ingezet worden.
Reputatie 7
Leuk topic.

Ik maak sinds 1999 gebruik van een mobiele telefoon. Mijn eerste was een Prepaid KPN Pocketline Swing. Wat was ik hier trots op!! Daarna diverse Nokia's, o.a. de 3310, een Sony Ericsson W302, een HTC Legend en nu sinds kort een Huawei Ascend G300.

Al mijn toestellen heb ik weggeven en/of verkocht. Alleen mijn SE W302 heb ik nog liggen. Deze dient als backup voor als van mijn vrouw of ik om wat voor reden dan ook geen gebruik meer kunnen maken van ons huidige toestel. Ook had ik deze vorig jaar zomer mee als backup toen ik een paar dagen in de middle of nowhere ben gaan camperen en mountainbiken.

NB Al die mensen die klagen over de accuduur van de hedendaagse smartphones hebben nooit een Pocketline Swing gehad. Die haalde niet eens zo lang na verloop van tijd de dag niet eens......
Reputatie 5
Badge +10
Ja, maar ik vind wel dat een toestel, ook wanneer het intensief wordt gebruikt, zeker een dag mee mag gaan. Dat is helaas vaak niet het geval.
Reputatie 4
Badge +8
Haha ja de Swing die heb ik ook gehad!
Leutig toestel! Met of zonder schuifje! Ik had een lichtblauwe, maar volgens mij kon je er kanger dan een dag mee doen!
Reputatie 4
Badge +8
Langer bedoel ik ..... Due kleine k lettertjes op de iPhone grrrrr
Reputatie 7
@koorelle2. Dan heb jij de opvolger van de oerswing gehad. Deze opvolger was in een andere kleurstelling leverbaar o.a. in, zoals jij aangeeft, lichtblauw. Ik had de grijze met inderdaad het 'schuifje'. De accucapaciteit van mijn Swing ging in een heel rap tempo achteruit.

Mijn swing had nog de uittrekbare antenne. De latere swings hadden een vaste antenne.
Reputatie 6
Badge +9
De eerste.

ehttp://www.simonlydeals.co.uk/pics/mobile-payphone-01.jpg
Badge +6
Hoi,

Op het moment dat ik mijn abonnement kan verlengen dan kies ik altijd voor een nieuw toestel. Ik heb dus een toestel altijd 2 jaar.
Reputatie 5
Badge +10
De eerste.

ehttp://www.simonlydeals.co.uk/pics/mobile-payphone-01.jpg


Haha de leon
Badge
Ik weet niet precies meer wanneer ik mijn eerste mobiel kocht. Heb het ook heel lang uitgesteld. Kon niet echt een slimme reden bedenken waarom ik hem nodig zou hebben. Heb hem zelfs nu nog steeds (bijna) niet nodig. Ik heb er ondertussen wel een paar (4 incl. de huidige) gehad. De nokia razor vond ik erg gaaf. Ik heb nu al een aantal jaren de nokia 6300. Super simpel. Je kunt er mee bellen én gebelt worden (hoewel dit laatste slechts zelden voorkomt), heeft voor een groot gedeelte een metalen behuizing en dat is dan weer handig in het geval van frustraties. Toestel nummer 5 schaf ik waarschijnlijk aan in 2020, maar dat is meer omdat ik dat wel een leuk jaartal vind.
Badge +6
Hoi,

Mijn eerste toestel was een Nokia 5110. Heb toen een aantal Nokia's gehad tot dat ik overging op de smartphone.
Reputatie 6
Badge +9
het ook heel lang uitgesteld. Kon niet echt een slimme reden bedenken waarom ik hem nodig zou hebben. Heb hem zelfs nu nog steeds (bijna) niet nodig. Ik heb er ondertussen wel een paar (4 incl. de huidige) gehad. .

Ik herken me hier wel in. Ben ook niet zo een bellurd en wordt er liever ook niet constant op gebeld. Ik verbaas me nog steeds zeer over al die blabla gesprekken die je regelmatig om je heen hoort. Bijvoorbeeld in supermarkten. Heb altijd nog zoiets van kan dat niet tot thuis wachten? 
Reputatie 7
Badge +9
1995 - Motorola 3200, loodzwaar ding, daarna de Motorola TimePort (triple band) i.v.m. gebruik in o.a. Latijns-Amerika, daarna allemaal Nokia's, nu de E7-00, heerlijk toestel, maar het OS zal wel verdwijnen, ik heb als reserve ook nog een Aldi (Wolfgang) Dual-Sim (Android), maar dat toestel bevalt me niet zo.
Reputatie 2
Badge +1
Hey franswon,

Wat is de reden dat de Wolfgang jou niet bevalt?
Reputatie 7
Badge +9
Hoi Wayne,

Ik heb de eerste versie AT-AS43D, bij SMS ontbreekt de enter/return toets (vervangen door smiley), knop aan de zijkant is onhandig (aan/uit). Volgens boekje zou er een filter binnenkomende gesprekken opzitten, niet dus, telefoongeheugen erg klein, diverse apps zijn niet te verplaatsen naar SD, ik heb nog geen goede root-app gevonden om de phone te rooten zodat ik diverse apps wel naar SD kan verplaatsen.

Frans
Badge
Leuk Topic :D

Zomer van 1999, in de ochtend nog mijn buurmeisje voor gek verklaard omdat ze een mobiele telefoon had gekocht, dezelfde middag had bijna de hele straat een pocketline swing(2de versie) inclusief mijzelf.

Pocketline Swing(2de versie)
Nokia 5110
Nokia 3210
Nokia 6110i

SE W800i
SE W960i

HTC Magic
HTC Desire
Samsung Galaxy Nexus - Present
LG Nexus 4??
Reputatie 5
Badge +10
Leuk Topic :D

Zomer van 1999, in de ochtend nog mijn buurmeisje voor gek verklaard omdat ze een mobiele telefoon had gekocht, dezelfde middag had bijna de hele straat een pocketline swing(2de versie) inclusief mijzelf.Haha. Ik verklaarde een vriend van mij ook voor gek toen hij met een mobiele telefoon kwam aanzetten.
Reputatie 7
Badge +9
En nu verdien je er je brood mee Alex. 🙂

Reageer