Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Deel hier je favoriete recept


Reputatie 5
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 6701 reacties
Hey allemaal,

Eten is heeeurlijk! Heb jij laatst nog een heel lekkere nieuwe schotel gemaakt of een overheerlijk recept ontdekt die je met ons wil delen? Laat het hier achter.

Ik ben zelf niet zo'n koker, dus de wereldgerechten rijzen de pan uit bij mij thuis. Maar ik ben niet te beroerd om wat van jullie te leren.

Wat is nou echt een aanrader?

81 reacties

Hoi Alex.

Mijn favoriet zijn er eigenlijk meerdere, waaronder uiensoep, rösti en 1 pansmaaltijd.

De eenvoudigste is Rösti.

1 ui snipperen.
In een een grote sauteuse (je kent die beter als koekenpan) licht fruiten
1 Helft van een pakje gerookte, gezouten spekblokjes.
Dit mee sauteren.
Dan de rösti erbij en bakken, officieel tot een koek.
Maar ik doe het altijd meerdere keren omgooien.
Alles gebeurt op groot vuur.
Op het laatst wat zout toevoegen.

En smullen maar. 🆒
Ik ben vergeten te beginnen met....
Doe een scheut zonnebloemolie in de sauteuse.
Reputatie 5
Badge +11
Ingrediënten voor 4 persoons maaltijd

250 gram bloem
1 mespuntje zout
2 grote eieren
0.5 l melk
boter om te bakken

Bereidingswijze
Doe de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken.
Herhaal tot het beslag op is.
Hoi Ernst,

Ziet er goed uit.
Ik zou er een eetlepel suiker.
En 10 gram (zakje) vanillesuiker bij doen.
En beginnen op klein vuur om de bloem gaar te laten worden.
Reputatie 5
Badge +11
Hey Friesian,
Welke variant is dat?
Hey Friesian,
Welke variant is dat?


Dat is geen variant.
Ik zou zeggen probeer het maar eens, ben benieuwd wat je ervan vindt.
Het geeft een dosis extra smaak.
Reputatie 5
Badge +10
Leuk zo die recepten hier 🙂. Heeft iemand nog een geniaal vegetarisch recept?
Hoi Alex.

Dan heb ik nog iets waarmee je verschillende vegetarische salades kunt maken.

Franse dressing.

1 deel azijn
3 delen zonnebloemolie
zout
peper
gesnipperde 1/2 ui
 1/2 eetlepel peterselie
1 kwart eetlepel suiker
1 theelepel mosterd

Begin met 100 ml azijn en zout te mengen.
Let wel, nooit olie en zout als begin want dan gaat het vlokken.

Dan de rest er bij doen, goed mengen.(dus ook 300 ml zonnebloemolie)

Voorbeelden waar je dit een scheutje bij doet, wel goed schudden (fles) voordat je het erbij doet.
*Schijfjes komkommer > komkommersalade
*Schijfjes Tomaat > tomatensalade
*En julienne gesneden wortel >wortelsalade
*En julienne gesneden selderij (knolselderij) > selderijsalade
*Sla, en brunoise gesneden augurk, stukjes hardgekookt ei (10 min) zilveruitjes, eventueel kwart schijfjes tomaat.> slasalade

Dit zijn enkele van de vele voorbeelden die er zijn.

En voor wie het niet weet.
En julienne is in kleine reepjes. (zoals lucifers)
En brunoise is in kleine blokjes. 🆒

Groet,
Friesian
Reputatie 5
Badge +2
uiensoep

http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/stinker.gif
Ik begrijp uit je reactie dat je een recept wil van uiensoep.
Wat je nodig hebt is. (voor 2 liter soep)

5 uien
boter
2 eetlepels bloem
2 liter koud water
4 runderbouillonblokken
2 theelepels sambal
ketjap
vetsin
worcestershiresaus
1 1/4 eetlepel geraspte parmesaanse kaas

Snijd de uien in halve ringen. (dus uit elkaar halen daarna)
Fruit ze in boter (niet te veel en niet te weinig) tot ze een beetje bruin worden. (op groot vuur)
Dan de bloem toevoegen, op klein vuur een roux maken en zorg dat die goed gaar is!!! (ongeveer 4 a 5 minuten en goed in beweging houden en ook met bijvoorbeeld een spatel uit elkaar drukken)
Koud water toevoegen, aan de kook brengen, regelmatig roeren
Wanneer het bijna kookt:
bouillonblokken, sambal en een beetje vetsin toevoegen
Ketjap toevoegen tot het geheel een beetje bruin (niet lichtbruin maar net iets meer) wordt (zorg dat ketjap niet overheerst Qua smaak)
Als laatste de parmesaanse kaas toevoegen, en zachtje laten "trekken" tot de kaas helemaal is gesmolten. (kan een half uur duren, regelmatig roeren)
En wil je de soep pittiger, je kent de werking van sambal, voorzichtig dus.

Groet,
Friesian
Reputatie 5
Badge +2
http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/fart.gif
Reputatie 4
Badge +7
Ik begrijp uit je reactie dat je een recept wil van uiensoep.
Wat je nodig hebt is. (voor 2 liter soep)

5 uien
boter
2 eetlepels bloem
2 liter koud water
4 runderbouillonblokken
2 theelepels sambal
ketjap
vetsin
worcestershiresaus
1 1/4 eetlepel geraspte parmesaanse kaas

Snijd de uien in halve ringen. (dus uit elkaar halen daarna)
Fruit ze in boter (niet te veel en niet te weinig) tot ze een beetje bruin worden. (op groot vuur)
Dan de bloem toevoegen, op klein vuur een roux maken en zorg dat die goed gaar is!!! (ongeveer 4 a 5 minuten en goed in beweging houden en ook met bijvoorbeeld een spatel uit elkaar drukken)
Koud water toevoegen, aan de kook brengen, regelmatig roeren
Wanneer het bijna kookt:
bouillonblokken, sambal en een beetje vetsin toevoegen
Ketjap toevoegen tot het geheel een beetje bruin (niet lichtbruin maar net iets meer) wordt (zorg dat ketjap niet overheerst Qua smaak)
Als laatste de parmesaanse kaas toevoegen, en zachtje laten "trekken" tot de kaas helemaal is gesmolten. (kan een half uur duren, regelmatig roeren)
En wil je de soep pittiger, je kent de werking van sambal, voorzichtig dus.

Groet,
Friesian


Om het nog lekkerder te maken, gebruiken wij Kampernaren uitsluitend Kamper uien. De soep dient bij ons als voorgerecht bij de beroemde (en waar Kampen om bekend staat) Kamper steur.
Hey allemaal,

Eten is heeeurlijk! Heb jij laatst nog een heel lekkere nieuwe schotel gemaakt of een overheerlijk recept ontdekt die je met ons wil delen? Laat het hier achter.

Ik ben zelf niet zo'n koker, dus de wereldgerechten rijzen de pan uit bij mij thuis. Maar ik ben niet te beroerd om wat van jullie te leren.

Wat is nou echt een aanrader?

@ Alex

Zijn/waren de recepten uitgetest?

Even dit.
Voor de veiligheid (eenvoud) heb ik niks gezegd over Omelette Siberienne of Omelette Vesuvius :D

@ -Naomi.

@Friesian: haha, het is een kwestie van tijd wanneer je mijn favoriete recept hier aantreft

Do you remember? 🆒
Reputatie 5
Badge +11
Ja, -Naomi... Waar blijft jóuw recept?
We horen wel dat je zo goed bezig bent met kokkerellen de laatste tijd, maar recepten 'ho maar'...
Reputatie 6
Badge +9

We horen wel dat je zo goed bezig bent met kokkerellen.


Horen dat iemand goed bezig is met kokkerellen zegt nog niks over de feitelijke situatie natuurlijk..:p

http://www.cruiselawnews.com/uploads/image/Dirty%20Kitchen.jpg
Reputatie 4
Badge +8
Je keuken ziet er nog hetzelfde uit als 4 jaar gelee....
Doe d'r nou eens iets aan broer.

enfin, een makkelijk receptje voor een avondje met vrienden of gewoon zo bij een versgebakken broodje tussen de middag.

Zakje Conimex Nasikruiden, niet alleen dat poeder maar ook met gedroogde groenten d'r in.
200/250 gram mager rundergehakt liefst biologisch.
Nasikruiden even wellen volgens de bruksanvisnung op het pakje in een steelpannetje met wat water.
Goed doorroeren en laten afkoelen.

Gehakt met de kruiderijen en theelepel kerrie doorkneden en een beschuit erdoor kruimelen (heel fijn)
Kleine balletjes van maken met een doorsnee van ongeveer 3 cm.
Je houdt ongeveer 24 balletjes over op deze manier.
De helft hiervan op hoogste stand in de magnetron in daarvoor geschikt bakje doen met deksel erop.
2 minuten. Eruithalen en op zeefje laten afkoelen.
Tweede lading erin en ook laten afkoelen.

Daarna op het door jou gewenste tijdstip opeten nadat je ze even hebt opgewarmd in de magnetron,
of gelijk na de bereiding bij de borrel geven.

Is niet alleen vetarm, maar ook nog eens berenlekker.
Reputatie 5
Badge +11
Klinkt goed, koorelle!
Enne, de leon; ruim je keuken eens op 😛
Klinkt goed, koorelle!
Enne, de leon; ruim je keuken eens op :p

Idd, wie weet straks komt deze persoon langs! Brrrr. 🆒

http://cdn.omgfacts.com/2014/7/13/f7dba577ffda263b3519ae1bcf61bd59.jpg
Wel wat meer werk dan het recept van koorelle, maar toch.

Huzarensalade

200 gram aardappelen                           - aardappelen en brunoise snijden
100 gram gekookte ham                        - blancheren, daarna afspoelen onder koud water, op een doek laten afkoelen
100 gram augurken                               - gekookte ham, augurken, uien en appel in blokjes snijden.
100 gram appel                                     - aardappelen, ham, uien en appel mengen met eerder gemelde Franse dressing                                                                                                                                                             (met mate)
50 gram uien                                        
 mayonaise                                            dresseren op een bord met sla, augurk, zilveruitjes, plakjes ei en stukjes tomaat.                                            
1 krop sla

Als garnituur.                                                 Over de salade wat mayonaise en bestrooien met gehakte peterselie.
12 zilveruitjes
4 plakjes augurk                                **********************************************
2 eieren                                    Eveneens
8 plakjes tomaat                                Berenlekker 🆒
Reputatie 4
Badge +8
Wies die vent Friesian???
Een geweldige kok, bezit meerdere sterren, idem restaurants.
Gordon Ramsay.
Reputatie 7
Badge +9
Kan ook goed vloeken (maar die worden hier op de TV wegge*bliept*).
Reputatie 4
Badge +8
Och wat jammer Scotsman. Ik hou wel van een een knoop zo nu en dan!
Och wat jammer Scotsman. Ik hou wel van een een knoop zo nu en dan!

N.v.t. :p Niet alleen de messen zijn vlijmscherp. :D:D
Reputatie 6
Badge +9
Klinkt goed, koorelle!
Enne, de leon; ruim je keuken eens op :p



Yep, ze noemen d'r daarom ook wel es koo(ke)relle.

enne Ernst, die keuken is opgeruimd. Je zou 'm moeten zien nádat er gekookt is. Dan is het pas een puinhoop. :eek:

Reageer