Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Ben d'r weer eens ingetrapt hoor.

  • 30 november 2020
  • 27 reacties
  • 373 Bekeken

Reputatie 6
Badge +9

Hallo Simyoten, ik kreeg onlangs een paar keer via de mail berichtjes dat ik een probleem heb opgelost op het forum. Oude topics zijn het, volgens mij heb ik hier namelijk al 180 jaar niets meer opgelost. :thinking: 
Anyway, dacht ga er dan toch maar eens even kijken. Weer eens behoorlijk forummoe de afgelopen maanden.

O ja, ben er weer eens ingetrapt, in een aanbiedinkje van Simyo. :thinking: Daar ging het om. Ik heb mijn databundel opgehoogd van 6 naar 15 Giegels. God / Buddha mag weten waarom. Ik gebruikte van die 6 al amper wat. :thinking::sweat_smile: . Ik denk dat het de hebberigheid in de mens is. Ja, dat moet het zijn. :laughing:

 


27 reacties

Reputatie 7

Hey die @de leon, leuk je weer eens te zien!! Ik (her)ken dat van dat forummoe, maar de laatste lange tijd ben ik en blijf ik wel constant actief :wink:.

Omdat ik afgelopen zomer een Apple CarPlay unit had geïnstalleerd in mijn auto en ik derhalve nog meer gebruik ging maken van Spotify maar ook van digitale online radio en dus meer data zou gaan gebruiken had ik mijn databundel al verhoogd naar 15GB en nu dus vanaf morgen dezelfde bundel voor EUR 2 minder :muscle_tone2: .

Tot over 180 jaar dan weer @de leon 😛

Reputatie 6
Badge +9

Hey Rico! Heb je ze weer eens aan het werk gezet hier bij Simyo? :laughing:

Kom je een beetje uit met die 15 Giegels per maand met Spotify enz.? Ik luister graag naar podcasts. Doe ik meestal thuis. Misschien nu eens wat voor onderweg (op de fiets). Ik zal dan wel een bluetooth koptelefoon moeten kopen. Want Apple heeft bedacht dat met de nieuwere iPhones een koptelefoon met draad moet aangesloten worden via de lightning aansluiting. :thinking: . Moet je weer zo'n duur koppelstukje van hen kopen dus.

Ik ga maar eens kijken voor een bluetooth koptelefoon. Een Apple watch lijkt me ook wel wat. Heb jij die? Allejezus duur.:drooling_face: Anders misschien een fitbit. Nu nog ff niet want de hele stad lijkt de lokale MediaMarkt nering te overspoelen de laatste dagen. :thinking:

Tja, 't is net als met een nieuwe stoel kopen. Voordat je het weet zijn alle muren geverfd en staat je huis vol met ander nieuw meubilair. :smile:

Reputatie 7

Hey @de leon, ja, we blijven scherp! Misschien heb je de laatste reacties gezien met wat screendumps mijnerzijds in het WiFi Calling(-dat het nog steeds niet doet)topic.

Ik kom er ruimschoots mee uit met mijn 15 gig :stuck_out_tongue_winking_eye: . Nee, ik houd elke maand veels te veel over, maar dit komt dan ook voor een groot deel dat ik niet meer naar kantoor mag sinds de tweede (semi-)lockdown. Ik rijd dus veel en veel minder. Maar ach, het voelt wel fijn, dat ik niet meer zo snel buiten mijn bundel kan gaan komen zo. :smile:

Ja, ik heb een AW4. Ik heb deze nu zo'n 2 jaar jaar denk ik. Bevalt erg goed. Nu zijn er de AW6 en de AW SE. Die laatste is een betaalbaar model, waarbij net als met de iPhone SE, relatief nieuwe techniek in een ouder jasje zit. Ik meen de techniek van een AW5 in een AW3 jasje, maar dat weet ik niet zeker. 

 

Wat is een AW?

*Edit*

Ojee, je bedoeld denk ik een Apple Watch. Ik kwam via Google uit bij versnellingsbakken. Ik snapte d'r niks van haha. 😁

Reputatie 6
Badge +9

Hey @de leon, ja, we blijven scherp! Misschien heb je de laatste reacties gezien met wat screendumps mijnerzijds in het WiFi Calling(-dat het nog steeds niet doet)topic.

 

 

Nee, nog niet gezien. Zal er eens even kijken. Hier ook geen verandering hoor. WiFi calling doet het soms wel maar meestal niet. Ik heb het opgegeven. Het is een van de facts of Life waar we mee zullen moeten leren leven. :grin:

BTW die AW4 was indertijd ook geen goedkoopje herinner ik me. Wel heel goed spul maar (ik las) wel accu 'zuigerdjes’. Ik zal er nog eens over nadenken, zijnde een echte horloge fetisjist. :smile:

Reputatie 7

@de leon Ja, langer dan 2 dagen red je het niet op een acculading. Ik haal wel altijd de 2 dagen, althans de ochtend van de stroom en dan de avond de volgende dag weer aan de stroom. En dan haal ik dit dikwijls met moeite. De ‘echte’ groot-gebruikers die moeten hun AW elke avond aan de stroom hangen.

@Friesian haha, ja, sorry, voor de Apple Fanboys is dit wel direct duidelijk, net als een ATV (Apple TV), een AE (Apple Airport Express = router), etc etc. ;)

Reputatie 6
Badge +9

 

@Friesian haha, ja, sorry, voor de Apple Fanboys is dit wel direct duidelijk, net als een ATV (Apple TV), een AE (Apple Airport Express = router), etc etc. ;)

Yep, elke andere aanname wordt gezien als blasfemie en zal door Apple fanboys zwaar bestraft worden.

BTW @RicoK Ik heb even gereageerd in die WiFi calling topic. Moest even graven maar gevonden. Hoop doet leven. :laughing: Mis het niet maar werken zal het!

Reputatie 7

@de leon Ik zag je post al :wink:

Op zich mis ik WiFi Calling ook niet direct, maar het moet doen wat het zou moeten doen! Ik heb thuis een goed bereik en daardoor een goede gesprekskwaliteit. Echter, ik werk in een toren op de 19e etage, waar dikwijls hierdoor een erg slechte gesprekskwaliteit is. Bij een raam aan de juiste zijde van het kantoor valt wel nog enige winst te behalen. Op zulke momenten zou WiFi Calling moeten bijspringen. Het tegendeel is echter helaas waar….

Reputatie 6
Badge +9

 Echter, ik werk in een toren op de 19e etage, waar dikwijls hierdoor een erg slechte gesprekskwaliteit is. Bij een raam aan de juiste zijde van het kantoor valt wel nog enige winst te behalen. Op zulke momenten zou WiFi Calling moeten bijspringen. Het tegendeel is echter helaas waar….

Yep, op mijn werk ook een doet ‘ie het wel / doet ‘ie het niet verhaal. En ook daar vaker doet niet wat ‘ie moet doen.

BTW mooi uitzicht van de 19e verdieping. Dat dan weer wel.

Ik zal nog eens naar een Apple Watch kijken maar heb dit jaar zo allemachtig veel geld uitgegeven dat het geen prio heeft. De goedkopere Fitbit komt eerder in beeld, denk ik. Ook al zijn ze niet te vergelijken natuurlijk.

Ik zal er maar weer eens een staatslotje aan wagen…...:smiley:

Reputatie 6
Badge +9

2 Weken geleden was er een monteur van ZIGGO bij de Leon om wat problemen te fixen. Hij liet een voordelig ‘aanbod’ van ZIGGO achter om met hun maatje Vodafone te gaan bellen, zijnde dat je een ZIGGO klant bent. Verdubbeling van Gigabytes enz. Na e.e.a. bestudeerd te hebben, valt het met dat voordeel wel mee of tegen zoals je wilt. Ik blijf dus bij Simyo.

Reputatie 6
Badge +9

 

Ja, ik heb een AW4. Ik heb deze nu zo'n 2 jaar jaar denk ik. Bevalt erg goed. Nu zijn er de AW6 en de AW SE. Die laatste is een betaalbaar model, waarbij net als met de iPhone SE, relatief nieuwe techniek in een ouder jasje zit. Ik meen de techniek van een AW5 in een AW3 jasje, maar dat weet ik niet zeker. 

 

Het is vooralsnog toch maar een Fitbit geworden. Leuk om e.e.a. bij te houden. De AW stel ik nog even uit.

Reputatie 7

@de leon Mijn vrouw is een jaar of twee geleden om die reden wel overgestapt naar Vodafone/ZIGGO. 
Op zich heeft ze wel een goede deal, want voor EUR 12,37 heeft ze Start L met 150 min en 4GB data. Deze 4GB data wordt elke maand verdubbeld naar 8GB ÉN, dat was eigenlijk de voornaamste reden, nu hebben we gelijk ook Ziggo Sport Zender met 6 zenders sport a EUR 14,95/mnd gratis, waaronder internationaal voetbal, voor onze zoon. 

Dus al met al wel een goede deal ;)

Reputatie 7

Het is vooralsnog toch maar een Fitbit geworden. Leuk om e.e.a. bij te houden. De AW stel ik nog even uit.

Nice!

Omdat het huidige model van de AW sinds de AW4, die ik heb, dat is 3 jaar geleden, ongewzijgd is gebleven, wordt in de wandelgangen de verwachting of de hoop geuit, dat in september dit jaar, de AW7 een modelaanpassing zal krijgen. Ook gaat deze, eveneens afkomstig uit de wandelgangen, wellicht de mogelijkheid krijgen om bloedsuikerwaardes te kunnen bepalen. 

Ik ben hierdoor getriggerd en houd de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten ;)

Reputatie 6
Badge +9

@de leon Mijn vrouw is een jaar of twee geleden om die reden wel overgestapt naar Vodafone/ZIGGO. 
Op zich heeft ze wel een goede deal, want voor EUR 12,37 heeft ze Start L met 150 min en 4GB data. Deze 4GB data wordt elke maand verdubbeld naar 8GB ÉN, dat was eigenlijk de voornaamste reden,

Nu is dat EUR 15,-.
Voor EUR 18,- heb ik meer bij Simyo nu. Onbeperkt bellen en 16 Gieg.

Reputatie 7

Nu is dat EUR 15,-.
Voor EUR 18,- heb ik meer bij Simyo nu. Onbeperkt bellen en 16 Gieg.

De voornaamste reden was ook het extra zenderpakket bij Ziggo ;)

Reputatie 6
Badge +9

Het is vooralsnog toch maar een Fitbit geworden. Leuk om e.e.a. bij te houden. De AW stel ik nog even uit.

Nice!

Omdat het huidige model van de AW sinds de AW4, die ik heb, dat is 3 jaar geleden, ongewzijgd is gebleven, wordt in de wandelgangen de verwachting of de hoop geuit, dat in september dit jaar, de AW7 een modelaanpassing zal krijgen. Ook gaat deze, eveneens afkomstig uit de wandelgangen, wellicht de mogelijkheid krijgen om bloedsuikerwaardes te kunnen bepalen. 

Ik ben hierdoor getriggerd en houd de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten ;)

En ff doorsparen….want ‘t is toch een hoop geld. :grin:

Reputatie 6
Badge +9

Nu is dat EUR 15,-.
Voor EUR 18,- heb ik meer bij Simyo nu. Onbeperkt bellen en 16 Gieg.

De voornaamste reden was ook het extra zenderpakket bij Ziggo ;)


Daar heeft die monteur het niet over gehad. Maar volgens mij zou het voor hem ook wat opleveren want hij dreunde een heel ‘soort van’ ingestudeerd verhaaltje op.

Werd drie dagen later ook nog eens gebeld met een tel. nummer van Vodafone. Heb het nummer geblokkeerd want geen zin in verkooppraatjes. :grinning: . Ik blijf bij Simyo. Het is toch een soort van sekte waarin je terecht bent gekomen. :grinning:

Reputatie 7

@de leon Ik blijf ook bij Simyo. Aan een extra zenderpakket hebben we genoeg..;)

Reputatie 6
Badge +3

Hi Mannen! 

Ik snap die combi wel hoor, van Ziggo en Vodafone. Mijn zus wilde dat ook aanschaffen voor het extra movies en series pakket. Zelf mag ik gelukkig meeliften op het abonnement van mijn ouders en kan ik daar ook de films en HBO series op kijken. Toch heel leuk om te lezen dat bij een vergelijking Simyo toch de beste optie blijft! :grin:

 

Tof dat je nu een Fitbit hebt de leon! Kun je ook ‘stappen’ wedstrijdjes gaan doen met andere Fitbit eigenaren. Of andere uitdagingen….

 

Groetjes,

Tessanne 

 

 

Reputatie 6
Badge +9

 Toch heel leuk om te lezen dat bij een vergelijking Simyo toch de beste optie blijft! :grin:

Groetjes,

Tessanne 

 

 

Tja, ik vrees dat we er voorgoed aan vast zitten. Ik zelfs met 3 aansluitingen.10 Jaar geleden door mijn internet’zus’ Elle hier naartoe gelokt en tot op heden niet gelukt om te ontsnappen. Voor die tijd had ik er nog nooit van gehoord, van dat hele Simyo niet. :grin:

Reputatie 7

Hi Mannen! 

Ik snap die combi wel hoor, van Ziggo en Vodafone. Mijn zus wilde dat ook aanschaffen voor het extra movies en series pakket. Zelf mag ik gelukkig meeliften op het abonnement van mijn ouders en kan ik daar ook de films en HBO series op kijken. Toch heel leuk om te lezen dat bij een vergelijking Simyo toch de beste optie blijft! :grin:

 

Tof dat je nu een Fitbit hebt de leon! Kun je ook ‘stappen’ wedstrijdjes gaan doen met andere Fitbit eigenaren. Of andere uitdagingen….

 

Groetjes,

Tessanne 

 

 

Heb jij een Fitbit @Tessanne ?

Reputatie 6
Badge +9

 

 

Tof dat je nu een Fitbit hebt de leon! Kun je ook ‘stappen’ wedstrijdjes gaan doen met andere Fitbit eigenaren. Of andere uitdagingen….

 

Groetjes,

Tessanne 

 

 

Mit oder ohne Fitbit beweeg ik genoeg maar wel leuk om het bij te houden,  Tessanne.

Reputatie 6
Badge +3

@ Ray Zelf heb ik helaas geen Fitbit, ik draag veel te graag mijn lievelingshorloge en wil niet mijn hele arm vol hangen. :grin:

 

Maar een heleboel mensen in mijn omgeving hebben er eentje en doen veel van die uitdagingen. Dat is vooral nu heel goed vanwege de omstandigheden, maar zo te horen @ de leon ben jij al goed bezig! 

Reputatie 6
Badge +9

@Tessanne Tja, een mens mot wat om de Corona pondjes te slim af te zijn. Fietsen, lopen (vanaf zondag elke dag de nodige kilometers door de sneeuw, heel lekker is dat in de natuur) en zwemmen. Maar ja dat laatste is een beetje een dingetje geworden. Het grote zwembad hier is dicht-open-dicht-open-dicht-open en nu dus alweer twee maanden dicht onderhand. :unamused: . En dat is jammer maar weinig aan te doen. Laten we hopen op een z.s.m. nieuw oud normaal.  Dus mensen ga een spuitje halen, als het tijd voor je prikje is. Spuitjes doen geen pijn en zijn niet om bang voor te zijn. Enne...je hoeft ook niet bang te zijn voor wat het op de lange duur met je doet. Zeker niet als je van de sigaretjes bent, of van de mooi gekleurde pilletjes, of nogal van de alcohol bent en / of houdt van ‘poedersuiker’ snuiven op zijn tijd enz…..….

Reageer