Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Wat kan er gedaan worden aan deze kosten?

  • 13 oktober 2019
  • 4 reacties
  • 311 Bekeken

Badge
Ik ben al jaren klant bij Simyo en heb altijd en overal, dus dag en nacht en in het buitenland, mijn 4G aanstaan, zodat ik altijd appjes kan ontvangen, ook als ik geen WiFi heb. Tot 2 weken geleden is dit altijd goed gegaan en bleef ik ruim binnen mijn bundel. Maar opeens had ik volgens de Simyo app een hele dag door bijna elke 5 minuten 59 mB verbruikt. Gelukkig zag ik de sms op tijd en kon mijn 4G op tijd uitzetten. En omdat ik toen geappt heb, kreeg ik 1000 mB cadeau om de rest van de maand mee door te komen, daar was ik heel tevreden over.
Wel was ik bang dat het nog een keer zou gebeuren, en jawel hoor, gisteren precies hetzelfde. Terwijl ik achter het stuur zat kreeg ik die sms jes binnen dat ik over mijn bundel heen zat, maar aangezien ik aan het autorijden was, heb ik die natuurlijk niet gelezen, dus kwam ik er later achter dat ik voor €30 bovenop mijn abonnementskosten heb verbruikt!! Hier baalde ik enorm van, dus heb meteen geappt. Maar nu kreeg ik dus als antwoord dat dat mijn eigen schuld is en daarmee is de kous af. Ik ben hier enorm boos om, want ik kan hier echt niks aan doen en nu heb ik dus ook de rest van de maand geen mb’s meer.
Graag zou ik willen dat ik die €30 niet hoef te betalen.
Mvg, Linata Koenraad
icon

Beste antwoord door maikel.twinnie 14 oktober 2019, 01:02

Beste Linata,Onze mobieltjes hebben soms een eigen willetje.

Soms gebruiken wij best veel data. Aan je verhaal te zien zou ik haast gaan denken aan een real time navigatie app of updates die op de achtergrond hebben gedraaid en daardoor voor deze hoge kosten hebben gezorgd.Hier heb ik in ieder geval een blog artikel hoe je zuinig kan zijn met je MB's.Persoonlijk vind ik het al een mooi gebaar van Simyo dat zij je al 1000 MB cadeau hebben gegeven.

Ik snap dat je baalt dat het soms zo snel gaat maar wij als mensen maken ook de keuze dat we 4G altijd aan willen hebben staan. En dan kan het soms zijn dat je soms meer gebruikt dan je wil verbruiken. Of omdat het een machine is dingen op de achtergrond gebeuren.Ik zou er, ik ben zelf ook een Simyo klant, vanuit gaan dat je deze 30 euro gewoon moet betalen, je hebt immers al 1 keer coulance gekregen. Vind je 2 keer coulance in de zelfde maand ook niet veel?

Zijn eigenlijk 2 gevallen waar Simyo weinig aan kon doen en zoals je bij die extra kosten al aangaf had je geen tijd om je SMS te bekijken (Wat eigenlijk ook wel goed is om niet naar je mobiel te kijken achter het stuur.)
Bekijk originele reactie

4 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Beste Linata,

Onze mobieltjes hebben soms een eigen willetje.
Soms gebruiken wij best veel data. Aan je verhaal te zien zou ik haast gaan denken aan een real time navigatie app of updates die op de achtergrond hebben gedraaid en daardoor voor deze hoge kosten hebben gezorgd.

Hier heb ik in ieder geval een blog artikel hoe je zuinig kan zijn met je MB's.

Persoonlijk vind ik het al een mooi gebaar van Simyo dat zij je al 1000 MB cadeau hebben gegeven.
Ik snap dat je baalt dat het soms zo snel gaat maar wij als mensen maken ook de keuze dat we 4G altijd aan willen hebben staan. En dan kan het soms zijn dat je soms meer gebruikt dan je wil verbruiken. Of omdat het een machine is dingen op de achtergrond gebeuren.

Ik zou er, ik ben zelf ook een Simyo klant, vanuit gaan dat je deze 30 euro gewoon moet betalen, je hebt immers al 1 keer coulance gekregen. Vind je 2 keer coulance in de zelfde maand ook niet veel?
Zijn eigenlijk 2 gevallen waar Simyo weinig aan kon doen en zoals je bij die extra kosten al aangaf had je geen tijd om je SMS te bekijken (Wat eigenlijk ook wel goed is om niet naar je mobiel te kijken achter het stuur.)
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Linata, Welkom op het Simyo Forum! Logisch dat je daarvan baalt! Niemand wordt vrolijk van extra kosten. Ik zie inderdaad dat jij 1000 MB's hebt gehad als cadeautje, en dat je nu ongeveer € 30,- aan buitenbundelkosten hebt. Echter klopt het helemaal wat [user=20967]maikel.twinnie[/user] aangeeft: die smartphones waar we allemaal zo van houden, verbruiken soms ook MB's zonder dat je dat bewust zelf doet. Maikel heeft ook een link meegestuurd van een heel handig [url=https://www.simyo.nl/blog/bespaar-data-met-deze-handige-apps/]artikel[/url], waar je tips in kunt vinden om je telefoon zodanig in te stellen om dergelijke situaties te voorkomen. Sorry, het zal niet lukken om die kosten weg te maken. Het verbruik heeft immers echt plaatsgevonden, en je had bijvoorbeeld ook extra MB's kunnen kopen toen je de sms kreeg over dat je bundel op 80% zat. Is het misschien een idee om een grotere internetbundel te nemen? Je kunt bij ons elke maand je bundels aanpassen namelijk! Groetjes, Jihane
Badge

Waarschijnlijk heb je mijn verhaal niet goed gelezen. Ik zat achter het stuur toen ik die sms'jes kreeg, anders had ik natuurlijk wel mB's gekocht of in ieder geval mijn 4G uitgezet. En waarom gaat het jaren goed en nu opeens helemaal fout?????

Vanaf nu ga ik natuurlijk heel veel mijn 4G uitzetten. En continue kijken of ik er niet overheen zit. Heel irritant, want ik heb jaren veel plezier gehad. En ik hoef geen grotere bundel, want ik verbruik normaal maar 100-200 mB per maand. Ik heb zelfs een hele rit naar Oostenrijk op mijn 4G gezeten voor een paar mB. En nu zat ik niet eens op mijn telefoon en is in 1,5 uur tijd mijn bundel op en dus ook nog heel veel er overheen. Ik vind dit echt raar en zonde.

Het valt me tegen dat jullie mijn bericht niet goed hebben gelezen en mijn frustratie niet begrijpen. Kunnen we dan ook niet fifty fifty doen? Ieder €15? Of dat mijn zoon wat extra beltegoed krijgt (die heeft prepaid).

Groetjes Linata

 

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Linata,

 

Excuus dat jij je niet begrepen voelt, we snappen echt dat dit niet de bedoeling is geweest. Echter zoals Maikel.twinnie en Jihane al eerder aangaven verbruikt je toestel zelf het internet en dit kan ook gebeuren wanneer je hier niet zelf bewust mee bezig bent. Blijkbaar is toch iets in je toestel geweest wat onopgemerkt wat meer internet heeft verbruikt. 

 

Groetjes,

Daisy

Reageer