.

Beantwoord

doorlopend lastig gevallen worden door verschillende nummers. Wat kan ik doen?

  • 21 January 2021
  • 16 reacties
  • 5105 Bekeken

Ik word elke dag minstens 10 keer gebeld door verschillende telefoonnummers voornamelijk uit Verenigd Koninkrijk 0044 maar ook 06, 020 of uit  Finland om gek van te worden. Ik blokkeer het nummer en 3 minuten later wordt er weer gebeld met een ander nummer. Dit gaat nu al een paar maanden zo.

Ik neem geen enkel nummer meer op die ik niet ken maar hierdoor mis ik ook telefoontjes die ik wel op moet nemen. Heel soms neem ik op en dan hoor ik niets.

Wat kan ik doen behalve een nieuw nummer nemen wat zakelijk gezien niet handig is.

icon

Beste antwoord door Daisy 21 January 2021, 14:28

Bekijk originele reactie

16 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hoi Corryvo,

 

Wat super vervelend dat je word lastig gevallen door verschillende nummers.

 

Naast het blokkeren van de nummers kun je niet heel veel doen. In sommige gevallen kunnen we oproepen onderzoeken en de provider van het nummer contacten maar omdat het in jouw geval verschillende nummers zijn denk ik niet dat dit een oplossing is. Mocht dit wel zo zijn dan kun je het volgende doen:

  1. verzamel 3 inkomende gesprekken en/of sms-berichten die maximaal 4 weken oud zijn.
    1. Het is belangrijk dat het ontvangen gesprekken zijn, de klant moet dus hebben opgenomen. Bij gemiste oproepen is er namelijk geen sprake van een verbinding, waardoor ze niet zichtbaar zijn op het netwerk.
    2. De ontvangen sms'jes of gesprekken mogen niet ouder zijn dan 4 weken. Want alleen deze zijn nog zichtbaar voor onze specialisten.
    3. Het maakt niet uit of het een bekend of privenummer is, waarmee de plager belt

Aan de hand hiervan kunnen we dit dan verder onderzoeken en contact opnemen met de provider en zij kunnen dan een waarschuwing geven. Ik snap dat een nieuw nummer niet wenselijk is maar mocht je hier toch behoefte aan hebben is dat wel mogelijk. Stuur mij dan even een privebericht en dan maak ik het voor je in orde.

 

Groetjes,

Daisy

Reputatie 7

Even een klein beetje off-topic, ik heb exact hetzelfde, maar dan met mijn vaste, niet-KPN, aansluiting. Zeer (on)regelmatig, dan weer dagelijks, dan weer dagen niet, word ik (gelukkig alleen overdag) gebeld door de meest exotisch lange nummers, waarvan de laatste 2 keer landcode 0032 (= België) hadden. Ik heb dit even bijgehouden, maar het zijn ook steeds verschillende nummers. Ik heb wel eens opgenomen waarbij je dan of niets hoort of geluiden die nog het meest lijken op een (oud) fax-nummer, maar dan toch weer net niet.

Erg vervelend, maar, omdat het dus steeds verschillende nummers zijn, heb ik mij er maar bij neergelegd :frowning2: .

Reputatie 7
Badge +9

@RicoK Onze huistelefoon heeft een voorziening die dit soort ongewenste telefoontjes heel effectief tegenhoudt. Een beller waarvan het nummer niet in het adresboek van de telefoon voorkomt (of op onze lijst met goedgekeurde nummers staat) krijgt een bandje te horen dat hij zijn naam moet inspreken gevolgd door het intoetsen van hekje. Waarna bij ons de bel overgaat en wij al dan niet het gesprek kunnen accepteren. Alleen menselijke wezens begrijpen deze procedure maar als de beller een computer is of een faxmachine dan komt hij er niet door.

Reputatie 7

@Scotsman Dat klinkt inderdaad wel heel erg effectief!

Als ik zo vrij mag zijn te vragen, welk merk en/of model biedt deze functionaliteit?

Reputatie 7
Badge +9

@RicoK Het is een BT 8500, niet meer verkrijgbaar maar voor info zie hier. We hebben hem al heel wat jaren ik gebruik. Er is inmiddels een nieuwer model. Ik weet niet of het merk BT ook in Nederland te koop is. Als dat niet zo is dan zijn er vast andere merken die dezelfde call blocking functionaliteit bieden.

Reputatie 7
Badge +6

Wat handig Scotsman!

Reputatie 7

Off topic (want geen Simyo aansluiting).

Ja, hoor, het is vandaag weer zo'n dag… :( Vandaag op de vaste lijn al twee keer gebeld door totaal verschillende nummers. Googlen leverde niets op.

Deze nummers zijn: 003228713457 (lijkt uit België te komen) en 09291373. Dit laatste nummer ziet er wel héél erg bijzonder uit.

@Scotsman Misschien toch maar eens gaan uitkijken naar zo'n telefoon met een callblocking functionaliteit….

Edit: 3e nummer 09488456. Heb deze nog niet gegoogled..

Edit 2: en dat is 4 :( : 003229324717...

Reputatie 6
Badge +6

Wat vervelend dat je zo gespamd wordt vandaag! Hopelijk houdt het snel weer op 😅 

Reputatie 7

Edit 3: en dat is 5 :( 003229364725.

Voeg er maar bij 6.😁 Gisteren op mijn Simyo nr ook een Belgische beller. Hoe are you today? Meteen opgegooid en geblokkeerd.

 

Reputatie 7

Dat is vervelend. Ik neem al niet meer op. Een keer gedaan dan en toen kreeg ik iets aan de lijn wat het meest weg had van een ouderwets faxapparaat.

Note voor de millenials: een faxapparaat is een kopieermachine op afstand ;)

 

Op 4 januari 2022 werd ik gebeld en geappt met nummer +31633506121. Deze persoon zegt dat hij/zij P.F. Kranenburg is op het adres Tuinstraat 6, 4532 AA Terneuzen. Hij laat een Rabo pas zien waar deze naam op staat. De Rabo pas is waarschijnlijk gestolen. Deze persoon probeert wat van jouw te kopen dat jij op ‘Marktplaats’ hebt gezet. Hij wil een foto van jouw bankpas en vraagt of je jouw kastje erbij wilt pakken. Dat is een kastje waar je jouw bankpas in moet doen. DIT MOET JE DUS NOOIT DOEN.

Reputatie 7

@Gvh Herkenbaar…. :sweat: . Zo was ik ook eens, gelukkig al weer heel wat jaren geleden, waardoor het weg heeft kunnen slijten, op Marktplaats opgelicht doordat iemand mij zijn ID Bewijs én Bankpas liet zien, waarna ik de betaling doodleuk overmaakte. Ik werd te verblind, naïef en dom. Inmiddels beter door de wol geverfd.

Op 4 januari 2022 kreeg ik een WhatsApp bericht van nummer +31687014021. Hij/zij deed net of het mijn zoon was. Mijn zoon zijn toestel was stuk, hij had nu een ander nummer, of ik dit maar op wilde slaan. 

Dit doet mij denken aan het TV programma ‘Opgelicht’ , daar zie je dit ook.

De volgende stap zou kunnen zijn, dat hij om geld vraagt of een rekening voor hem wil betalen. DAAR OP INGAAN LIJKT MIJ SUPER DOM, ik geef mijn kinderen zo wie zo geen geld via de telefoon. Maar bij Opgelicht zie je toch dat mensen hier intrappen, vooral als de verkeerde man een vrouw gaat oplichten als zij verliefd op hem is geworden, meestal via een datingsite. 

Dit gebeuren kwam kort nadat ik een oplichter had opgespoord die twee dingen op Marktplaats van mij wilde kopen. Ik vermoed dat hij/zij het nu op een andere manier probeerde om mij op te lichten.

Aan het taalgebruik te zien, zijn het nieuwe Nederlanders, ze kunnen in een ver buitenland zitten en een algoritme het werk laten doen, als ze eenmaal je 06 nummer hebben. Ik had mijn 06 nummer bij mijn advertentie op ‘Marktplaats gezet’ . Ik overweeg om voortaan mijn 06 nummer niet meer te vermelden, via mijn email kan een koper mij ook bereiken, dan kan ik alsnog mijn 06 nummer geven.

Reputatie 5
Badge +3

Hoi @GHV,

 

Bedankt voor je bericht. Hier heb ik toevallig gister op Facebook een bericht over gelezen. Trap hier inderdaad nooit in. Ze zullen zelfs elke stap zorgvuldig met je doornemen totdat ze te pakken krijgen wat ze willen hebben. WATCH OUT 😓!

 

Groetjes,

 

Nihad

Hoi @GHV,

 

Bedankt voor je bericht. Hier heb ik toevallig gister op Facebook een bericht over gelezen. Trap hier inderdaad nooit in. Ze zullen zelfs elke stap zorgvuldig met je doornemen totdat ze te pakken krijgen wat ze willen hebben. WATCH OUT 😓!

 

Groetjes,

 

Nihad

Over het nummer +316 33506121 , alias Kranenburg, staat wel heel veel op internet geschreven.( zoeken met Google). De site heet ‘Wie heeft gebeld.nl ‘ Over het nummer +31687014021 is nog niets te vinden. Ik vermoed dat dezelfde lui er achter zitten als de Alias Kranenburg. Ze zullen wel in het buitenland zitten en mobiele nummers zijn overal te koop.

Reageer