Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

doorlopend lastig gevallen worden door verschillende nummers. Wat kan ik doen?

 • 21 januari 2021
 • 11 reacties
 • 373 Bekeken

Ik word elke dag minstens 10 keer gebeld door verschillende telefoonnummers voornamelijk uit Verenigd Koninkrijk 0044 maar ook 06, 020 of uit  Finland om gek van te worden. Ik blokkeer het nummer en 3 minuten later wordt er weer gebeld met een ander nummer. Dit gaat nu al een paar maanden zo.

Ik neem geen enkel nummer meer op die ik niet ken maar hierdoor mis ik ook telefoontjes die ik wel op moet nemen. Heel soms neem ik op en dan hoor ik niets.

Wat kan ik doen behalve een nieuw nummer nemen wat zakelijk gezien niet handig is.

icon

Beste antwoord door Daisy 21 januari 2021, 14:28

Hoi Corryvo,

 

Wat super vervelend dat je word lastig gevallen door verschillende nummers.

 

Naast het blokkeren van de nummers kun je niet heel veel doen. In sommige gevallen kunnen we oproepen onderzoeken en de provider van het nummer contacten maar omdat het in jouw geval verschillende nummers zijn denk ik niet dat dit een oplossing is. Mocht dit wel zo zijn dan kun je het volgende doen:

 1. verzamel 3 inkomende gesprekken en/of sms-berichten die maximaal 4 weken oud zijn.
  1. Het is belangrijk dat het ontvangen gesprekken zijn, de klant moet dus hebben opgenomen. Bij gemiste oproepen is er namelijk geen sprake van een verbinding, waardoor ze niet zichtbaar zijn op het netwerk.
  2. De ontvangen sms'jes of gesprekken mogen niet ouder zijn dan 4 weken. Want alleen deze zijn nog zichtbaar voor onze specialisten.
  3. Het maakt niet uit of het een bekend of privenummer is, waarmee de plager belt

Aan de hand hiervan kunnen we dit dan verder onderzoeken en contact opnemen met de provider en zij kunnen dan een waarschuwing geven. Ik snap dat een nieuw nummer niet wenselijk is maar mocht je hier toch behoefte aan hebben is dat wel mogelijk. Stuur mij dan even een privebericht en dan maak ik het voor je in orde.

 

Groetjes,

Daisy

Bekijk originele reactie

11 reacties

Reputatie 7
Badge +5

Hoi Corryvo,

 

Wat super vervelend dat je word lastig gevallen door verschillende nummers.

 

Naast het blokkeren van de nummers kun je niet heel veel doen. In sommige gevallen kunnen we oproepen onderzoeken en de provider van het nummer contacten maar omdat het in jouw geval verschillende nummers zijn denk ik niet dat dit een oplossing is. Mocht dit wel zo zijn dan kun je het volgende doen:

 1. verzamel 3 inkomende gesprekken en/of sms-berichten die maximaal 4 weken oud zijn.
  1. Het is belangrijk dat het ontvangen gesprekken zijn, de klant moet dus hebben opgenomen. Bij gemiste oproepen is er namelijk geen sprake van een verbinding, waardoor ze niet zichtbaar zijn op het netwerk.
  2. De ontvangen sms'jes of gesprekken mogen niet ouder zijn dan 4 weken. Want alleen deze zijn nog zichtbaar voor onze specialisten.
  3. Het maakt niet uit of het een bekend of privenummer is, waarmee de plager belt

Aan de hand hiervan kunnen we dit dan verder onderzoeken en contact opnemen met de provider en zij kunnen dan een waarschuwing geven. Ik snap dat een nieuw nummer niet wenselijk is maar mocht je hier toch behoefte aan hebben is dat wel mogelijk. Stuur mij dan even een privebericht en dan maak ik het voor je in orde.

 

Groetjes,

Daisy

Reputatie 7

Even een klein beetje off-topic, ik heb exact hetzelfde, maar dan met mijn vaste, niet-KPN, aansluiting. Zeer (on)regelmatig, dan weer dagelijks, dan weer dagen niet, word ik (gelukkig alleen overdag) gebeld door de meest exotisch lange nummers, waarvan de laatste 2 keer landcode 0032 (= België) hadden. Ik heb dit even bijgehouden, maar het zijn ook steeds verschillende nummers. Ik heb wel eens opgenomen waarbij je dan of niets hoort of geluiden die nog het meest lijken op een (oud) fax-nummer, maar dan toch weer net niet.

Erg vervelend, maar, omdat het dus steeds verschillende nummers zijn, heb ik mij er maar bij neergelegd :frowning2: .

@RicoK Onze huistelefoon heeft een voorziening die dit soort ongewenste telefoontjes heel effectief tegenhoudt. Een beller waarvan het nummer niet in het adresboek van de telefoon voorkomt (of op onze lijst met goedgekeurde nummers staat) krijgt een bandje te horen dat hij zijn naam moet inspreken gevolgd door het intoetsen van hekje. Waarna bij ons de bel overgaat en wij al dan niet het gesprek kunnen accepteren. Alleen menselijke wezens begrijpen deze procedure maar als de beller een computer is of een faxmachine dan komt hij er niet door.

Reputatie 7

@Scotsman Dat klinkt inderdaad wel heel erg effectief!

Als ik zo vrij mag zijn te vragen, welk merk en/of model biedt deze functionaliteit?

@RicoK Het is een BT 8500, niet meer verkrijgbaar maar voor info zie hier. We hebben hem al heel wat jaren ik gebruik. Er is inmiddels een nieuwer model. Ik weet niet of het merk BT ook in Nederland te koop is. Als dat niet zo is dan zijn er vast andere merken die dezelfde call blocking functionaliteit bieden.

Reputatie 7
Badge +5

Wat handig Scotsman!

Reputatie 7

Off topic (want geen Simyo aansluiting).

Ja, hoor, het is vandaag weer zo'n dag… :( Vandaag op de vaste lijn al twee keer gebeld door totaal verschillende nummers. Googlen leverde niets op.

Deze nummers zijn: 003228713457 (lijkt uit België te komen) en 09291373. Dit laatste nummer ziet er wel héél erg bijzonder uit.

@Scotsman Misschien toch maar eens gaan uitkijken naar zo'n telefoon met een callblocking functionaliteit….

Edit: 3e nummer 09488456. Heb deze nog niet gegoogled..

Edit 2: en dat is 4 :( : 003229324717...

Reputatie 6
Badge +4

Wat vervelend dat je zo gespamd wordt vandaag! Hopelijk houdt het snel weer op 😅 

Reputatie 7

Edit 3: en dat is 5 :( 003229364725.

Voeg er maar bij 6.😁 Gisteren op mijn Simyo nr ook een Belgische beller. Hoe are you today? Meteen opgegooid en geblokkeerd.

 

Reputatie 7

Dat is vervelend. Ik neem al niet meer op. Een keer gedaan dan en toen kreeg ik iets aan de lijn wat het meest weg had van een ouderwets faxapparaat.

Note voor de millenials: een faxapparaat is een kopieermachine op afstand ;)

 

Reageer