Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe krijg ik mijn contacten weer terug?

 • 19 december 2016
 • 11 reacties
 • 29163 Bekeken

Badge
 • Startend Simyaan
 • 13 reacties
Beste forummers,

Sinds gisteren heb ik het probleem dat ik de namen van mijn contacten opeens kwijtraak. De nummers staan (gelukkig) nog wel op mijn whatsapp dus ik weet wel wie wie is. Maar zodra ik deze nummers weer toevoeg, verdwijnen ze weer na een paar uur en staan er weer alleen nummers. Dit heb ik al een aantal keren gedaan maar de namen blijven dus verdwijnen.

Ik heb al gekeken bij zichtbare contacten en daar staat 'alle contacten' aangevinkt dus dat kan niet het probleem zijn.

Wie heeft hier een mogelijke oplossing?
Ik heb trouwens een Motorola moto G4.

Met vriendelijke groet,
Chun4
icon

Beste antwoord door De Tijger 20 december 2016, 11:35

Om de goede volgorde te hanteren in het kort (include de tip van Raytje)1) Zet je telefoon uit en start het opnieuw op,

2) Verwijder Whatsapp en herinstalleer het (alleen als het probleem blijft ontstaan),

3) Zet je Mobiel terug naar fabriek instellingen (je zult wss whatsapp moeten installeren weer)

mocht het nog niet werken)

4) Mocht het probleem ontstaan, haal dan even een virusscanner eroverheen.

Check voor virussen, malware etc (verschillende scanners)

5) Mocht er geen van de bovenstaande opties werken, dan heb ik geen raad meer =)Wellicht kan er een chip beschadigd zijn maar daar ga ik in ieder geval niet op uit.Hopelijk werkt het snel weer.Mvg Tijger
Bekijk originele reactie

11 reacties

Reputatie 3
Badge +2
Hoi Chun4,

Wat vervelend dat de namen verdwijnen. Zover ik weet kan het aan 2 dingen liggen.
1) er zit een malware/virus op je telefoon of
2) een fout in je contacten link

Is het de eerste, dan kun je een scanner eroverheen halen (de kan hierop is klein)
als je geen internet gebruikt

met 2 bedoel ik je contacten naar whatsapp niet goed werkt. Indien dit het geval is
kun je mobiel terugzetten na fabrieksinstellingen.

gr Tijger.
Reputatie 7
Ik zou bij optie 2 van De Tijger eerst eens kijken bij de contacten van je telefoon zelf. Staat het daar goed dan kan je alvorens de stap om je telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen eerst de telefoon opnieuw opstarten en/of whatsapp opnieuw installeren. Ik heb dat namelijk ook eens gehad en was voor mij de oplossing.
Reputatie 3
Badge +2
Om de goede volgorde te hanteren in het kort (include de tip van Raytje)

1) Zet je telefoon uit en start het opnieuw op,
2) Verwijder Whatsapp en herinstalleer het (alleen als het probleem blijft ontstaan),
3) Zet je Mobiel terug naar fabriek instellingen (je zult wss whatsapp moeten installeren weer)
mocht het nog niet werken)
4) Mocht het probleem ontstaan, haal dan even een virusscanner eroverheen.
Check voor virussen, malware etc (verschillende scanners)
5) Mocht er geen van de bovenstaande opties werken, dan heb ik geen raad meer =)

Wellicht kan er een chip beschadigd zijn maar daar ga ik in ieder geval niet op uit.

Hopelijk werkt het snel weer.

Mvg Tijger
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Chun4.

Wat lastig dat je contacten plotseling weg zijn.

Gelukkig hebben Raytje en De Tijger al wat goede tips gegeven. Heeft een van deze adviezen je probleem opgelost?

Mocht je na de reset en het herinstalleren van WhatsApp nog steeds je contacten kwijt zijn, dan is het slim om even langs een telefoonzaak te gaan. Daar kunnen ze je ongetwijfeld verder helpen.

Hou je ons op de hoogte?

Groetjes,
Sean

@Raytje en De Tijger, hartelijk dan voor jullie hulp!
Badge
Bedankt allemaal voor jullie reacties.
Nadat ik de telefoon op fabrieksinstellingen heb gezet, lijkt het probleem opgelost. Nadat ik een paar contacten had toegevoegd, zijn deze niet meer verdwenen.
Ik moet wel iedereen weer opnieuw toevoegen maar dat heb ik er wel voor over.

Groetjes,
Chun4
Reputatie 3
Badge +2
Hoi Chun4,

Ben blij dat het is opgelost. Hoop dat het niet weer snel gebeurd in de toekomst.

mvg Tijger
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Chun4.

Graag gedaan! Heel fijn dat het is gelukt.

Succes met het toevoegen van je contacten en alvast fijne kerstdagen :D

Groetjes,
Sean
Badge
Beste allemaal,

Nog even een laatste dingetje, doordat ik mijn telefoon op fabrieksinstellingen heb gezet, moest ik ook de wifi opnieuw instellen. Dit laatste is niet helemaal goed gegaan waardoor bij het herdownloaden van de apps gebruik werd gemaakt van mijn internetbundel in plaats van wifi... Resultaat: 300 mb (30% van mijn bundel) in een keer verbruikt. Dit is ook terug te zien in mijn verbruik van deze maand.

Is het mogelijk om een deel van dit weggegooide deel terug te krijgen? Het is uiteraard voor een groot deel mijn eigen schuld maar aan de andere kant was het nooit gebeurd als mijn contacten niet waren verdwenen, want dan had ik nooit alle apps opnieuw hoeven downloaden.

Groetjes,
Chun4
Reputatie 6
Badge +7
Hoi chun4,

Wat vervelend dat je Apps zijn gedownload via het mobiele netwerk. Ik snap heel goed dat dit niet fijn voor je is!

Ik heb je aansluiting erbij gepakt en zie dat je gelukkig nog 161 MB's hebt tot het einde van de maand. Omdat het bijna Kerst is en je extra MB's wel nodig zult hebben, heb ik je uit coulance 1000 gratis MB's gegeven. Je kunt deze gratis MB's uitpakken via Mijn Simyo onder het tabblad Overzicht. Als je eigen bundel op is gaan de gratis MB's automatisch in. De gratis MB's zijn geldig tot het einde van de maand.

Houd er rekening mee dat je wel een waarschuwingssms ontvangt als je originele bundel opraakt. Dit kun je gewoon negeren! 😉 Als de gratis MB's op zijn dan sturen we ook een waarschuwingssms om kosten buiten je bundel te voorkomen.

Laat je het mij weten als je hier vragen over hebt?

Ik wens je alvast fijne feestdagen toe!

Groetjes,
Asma
Badge
Hoi Asma,

Super bedankt voor je reactie en je hulp!
1000 MB moet meer dan genoeg zijn om deze maand door te komen, inmiddels heb ik ze al uitgepakt want anders haal ik het einde van deze maand niet.
Ik zal in het vervolg sowieso extra voorzichtig zijn wanneer ik ook maar iets download.

Bedankt voor al jullie hulp allemaal en fijne feestdagen toegewenst!

Groetjes,
Chun4
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Chun4.

Super dat het zo is opgelost. Graag gedaan namens mijn collega :D

Veel internetplezier en alvast een fijne jaarwisseling!

Groetjes,
Sean

Reageer