Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom wordt mijn simkaart niet herkend?


Hallo iedereen,

Sinds laatst heb ik mijn nieuwe Simyo prepaid simkaart ontvangen. Na ontvangst heb ik de simkaart meteen in mijn telefoon gestopt, alleen het probleem is dat hij niet wordt herkent. De telefoon bedraagt een iPhone 5s. deze dingen heb ik al geprobeerd: telefoon aan/uitzetten, netwerkinstellingen herstellen, geforceerd rebooten, sim eruit halen en er weer in zetten en ook heb ik de sim in mijn oude iPhone 4s gestopt (door de nano-sim weer in de micro-sim vorm te stoppen) maar ook de 4s gaf aan dat er geen simkaart erin zat. De huidige situatie is dus nu als volgt: in mijn oude 4s heb ik weer mijn vorige simkaart gestopt omdat ik anders niet bereikbaar zou zijn (de oude sim herkent hij dus wel) en in de 5s zit nu de Simyo simkaart die dus niet wordt herkent. De telefoons zijn gekoppeld aan dezelfde Apple ID (misschien gaat er daardoor iets fout:?) op Mijn Simyo staat dat de simkaart actief is. verder had ik bij het bestellen ook nummerbehoud aangevraagd en dat bevindt zich nog in de eerste status zoals het staat in Mijn Simyo. ligt het probleem dan aan de simkaart zelf? of zie ik iets over het hoofd?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden 😳
icon

Beste antwoord door Caspar 16 april 2016, 10:59

Hoi badoyel,Welkom op het forum!Wat raar dat je simkaart niet herkend werd. Kan ik uit je tweede bericht begrijpen dat het probleem opgelost is?Zo niet, dan ga ik kijken of ik het kan oplossen. Het kan namelijk zo zijn dat de simkaart stuk is. Ik heb je simkaart voor de zekerheid gereset en opnieuw aangesloten op het netwerk. Wordt hij nu wel herkend?Ik hoor graag van je!Groetjes,

Caspar
Bekijk originele reactie

11 reacties

N.B. het kan zijn dat ik deze vraag te snel heb getypt :8
Reputatie 5
Badge +9
Hoi badoyel,

Welkom op het forum!

Wat raar dat je simkaart niet herkend werd. Kan ik uit je tweede bericht begrijpen dat het probleem opgelost is?

Zo niet, dan ga ik kijken of ik het kan oplossen. Het kan namelijk zo zijn dat de simkaart stuk is. Ik heb je simkaart voor de zekerheid gereset en opnieuw aangesloten op het netwerk. Wordt hij nu wel herkend?

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Caspar
Hallo Caspar,

Wat fijn dat je me wilt helpen. Met mijn tweede bericht bedoelde ik dat er door het te snel typen spelfouten in de tekst zouden kunnen zitten. Maar om even terug te komen op het probleem: blijkbaar heeft de simkaart reset niet geholpen, want de telefoon blijft maar zeggen dat er geen simkaart in zit. Ook na het eruit halen en het erin zetten van de simkaart en na een reboot van mijn telefoon blijft hij zeggen dat er geen simkaart in zit. Ik durf geen snelle conclusies te trekken, maar zou het inderdaad kunnen dat het aan de simkaart ligt?

Groetjes,
Badoyel
Weet je zeker dat de 5S simlockvrij is?
Hallo Scotsman,

Ik ben er 70% zeker van dat de 5s simlockvrij is, maar ik ga proberen om een andere simkaart in de 5s te stoppen en kijken of hij die simkaart dan wel pakt, maar is het niet zo dat als een telefoon een simlock heeft, en je stopt er een andere simkaart in, dat je dan een bericht krijgt dat zoiets zegt als: plaats geldige sim? En als de 5s dan toch een simlock zou hebben, zou ik het wel erg raar vinden dat mijn oude 4s de Simyo simkaart ook niet pakt, terwijl die gewoon 100% simlockvrij is en andere simkaarten wel pakt. Beide telefoons zeggen dat er geen simkaart is geinstaleerd en laten in de linkerbovenhoek de tekst 'Geen simkaart' zien. Er wordt op beide telefoons ook niet om een PIN-code gevraagd.

Hoor graag van jullie!
Inmiddels heb ik de Simyo simkaart ook in een iPhone 3GS geplaats (door de nano sim in de micro vorm in de normale vorm te plaatsen) maar tevergeefs, ook de 3GS zegt dat er geen simkaart is geïnstalleerd. De 3GS is gewoon simlockvrij.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Badoyel,

Het lijkt mij duidelijk dat de simkaart simpelweg niet werkt. Vooral nadat je hem in zoveel telefoons hebt geprobeerd. Om die reden heb ik kosteloos een nieuwe simkaart opgestuurd. Omdat het vandaag zondag is, en op maandag geen post bezorgd wordt verwacht ik dat de simkaart dinsdag op zijn vroegst bij je is. Houd je ons op de hoogte?

Groetjes,
Angela
Ah, wat fijn hartstikke bedankt. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte. Maar zal mijn nummerbehoud nog wel doorgaan als ik de nieuwe Simyo simkaart in gebruik neem?

Groetjes badoyel
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Badoyel,

Daar hoef jij je geen zorgen over te maken 🙂 De nummerbehoud aanvraag is al goedgekeurd. De nieuwe simkaart heeft dus verder geen invloed op de aanvraag. Ik heb de simkaart aangevraagd op je huidige tijdelijke nummer. Deze zal dus op de vervangende simkaart gezet worden waarop uiteindelijk jouw te behouden nummer gezet gaat worden.

Fijn dat je ons op de hoogte wilt houden :)

Groetjes,
Angela
Hallo allemaal,

Goed nieuws! ik heb de nieuwe simkaart ontvangen en hij werkt!
Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de goede hulp en service. :D

Groetjes,
badoyel
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Badoyel,

Hoera! Dat is zeker goed nieuws. Bedankt voor het laten weten 🙂 Ik denk dat ik namens iedereen die geholpen heeft in dit topic kan zeggen: graag gedaan! Mocht je in de toekomst nog eens hulp nodig hebben, dan zien we je graag terug op het forum. Als je gewoon gezellig een praatje wilt maken mag dit natuurlijk ook ;)

Groetjes,
Angela

Reageer