Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Mijn PUK-code werkt niet. Hoe kan dat?

  • 29 oktober 2019
  • 32 reacties
  • 770 Bekeken

Ik heb de PUK-code op deze website opgezocht en ingevoerd, maar het werkt niet. Wat nu?

icon

Beste antwoord door RicoK 30 oktober 2019, 09:37

Wat gek, want de PUK-code verandert niet. Alleen de simpin kun je veranderen in je toestel, waardoor de simpin bij je Mijn Simyo niet meer de juiste is.

Misschien kun je hier wat meer info vinden?: https://www.simyo.nl/blog/pukcode-pincode-simkaart/

Bekijk originele reactie

32 reacties

Reputatie 7

Wat gek, want de PUK-code verandert niet. Alleen de simpin kun je veranderen in je toestel, waardoor de simpin bij je Mijn Simyo niet meer de juiste is.

Misschien kun je hier wat meer info vinden?: https://www.simyo.nl/blog/pukcode-pincode-simkaart/

Reputatie 6
Badge +4

Hoi VvdG, 

Welkom op ons forum! :blush:

Hoe vaak heb je je PUK-code inmiddels verkeerd ingevoerd? Want als je dat tien keer fout doet dan is je simkaart definitief geblokkeerd. Kunnen wij zelfs niks meer aan doen dan!

Zou je misschien even kunnen dubbelchecken dat het simkaartnummer op je simkaart overeenkomt met het simkaartnummer op Mijn Simyo? Dan weten we in ieder geval zeker dat je de juiste PUK-code gebruikt :wink:

Groetjes, 
Bas

Zou je misschien even kunnen dubbelchecken dat het simkaartnummer op je simkaart overeenkomt met het simkaartnummer op Mijn Simyo? Dan weten we in ieder geval zeker dat je de juiste PUK-code gebruikt :wink:

 

Beste Bas, dank je voor je antwoord. Ik heb het simkaartnummer gecontroleerd en dat klopt. En de PUK-code die op mijn SIM-kaart-instellingen-pagina staat werd dus al drie keer afgekeurd. Hoe nu verder?

Reputatie 7
Badge +10

Dat is merkwaardig, Vvdg!

 

Wil jij je simkaart in een ander toestel stoppen en het dan nogmaals proberen? Werkt het dan wél, of nog steeds niet?

 

Groetjes,

Jihane

Dat is merkwaardig, Vvdg!

 

Wil jij je simkaart in een ander toestel stoppen en het dan nogmaals proberen? Werkt het dan wél, of nog steeds niet?

 

Groetjes,

Jihane

Ik heb de simkaart in een andere iPhone, zelfde versie, gedaan, en daar werkt de PUK-code wel. Terug in het oorspronkelijke toestel weer niet. Wat nu? Ik voer de codes echt juist in.

Wanneer je in de andere telefoon de pukcode succesvol invoert dan kun je de pincode via dat toestel vervangen in een nieuwe pincode. 

Die pincode zorgvuldig bewaren. 

Wanneer je in de andere telefoon de pukcode succesvol invoert dan kun je de pincode via dat toestel vervangen in een nieuwe pincode. 

Die pincode zorgvuldig bewaren. 

 

De pincode is niet het probleem. De puk-code werkt niet op de telefoon waar de simkaart voor bedoeld is...

Dat kan zijn, maar als je een nieuwe pincode instelt dan zou dat de oplossing zijn. Je hebt dan weer toegang tot gebruik van de simkaart. 

Reputatie 7

Wanneer je in de andere telefoon de pukcode succesvol invoert dan kun je de pincode via dat toestel vervangen in een nieuwe pincode. 

Die pincode zorgvuldig bewaren. 

 

De pincode is niet het probleem. De puk-code werkt niet op de telefoon waar de simkaart voor bedoeld is...

De pukcode heb je nodig als je de pincode 3x foutief hebt ingevoerd. Dus als je de pukcode in het toestel invoert waar hij wel werkt zul je dus een nieuwe pincode moet invoeren. 

 

De pincode is / was dus eigenlijk wel het probleem anders is de vraag voor de pukcode er niet. 

Wanneer je in de andere telefoon de pukcode succesvol invoert dan kun je de pincode via dat toestel vervangen in een nieuwe pincode. 

Die pincode zorgvuldig bewaren. 

 

De pincode is niet het probleem. De puk-code werkt niet op de telefoon waar de simkaart voor bedoeld is...

De pukcode heb je nodig als je de pincode 3x foutief hebt ingevoerd. Dus als je de pukcode in het toestel invoert waar hij wel werkt zul je dus een nieuwe pincode moet invoeren. 

 

De pincode is / was dus eigenlijk wel het probleem anders is de vraag voor de pukcode er niet. 

 

Het apparaat waar het over gaat vraagt eerst op de pincode, die weten we, en dan om de PUK-code, en die weten we ook, maar die doet het niet. Wel in een ander toestel. Maar dat maakt het raadsel alleen maar groter. 

Zonder de PUK-code maakt het apparaat geen verbinding met het mobiele netwerk.

Beste @VvdG.

 

Dit klopt niet. De pukcode is het redmiddel als de pincode onjuist is ingevuld, te vaak. Door in het andere toestel de pukcode succesvol in te voeren en daarna een nieuwe pincode te gebruiken krijg je weer toegang tot het netwerk.

 

Via de pincode krijg je toegang tot het netwerk, niet via de pukcode.

 

Lees (en huiver niet. 😉🙂

Beste @VvdG.

 

Dit klopt niet. De pukcode is het redmiddel als de pincode onjuist is ingevuld, te vaak. Door in het andere toestel de pukcode succesvol in te voeren en daarna een nieuwe pincode te gebruiken krijg je weer toegang tot het netwerk.

 

Via de pincode krijg je toegang tot het netwerk, niet via de pukcode.

 

Lees (en huiver niet. 😉🙂

 

Dank je voor je bijdragen, maar wat je zegt is niet juist. Als ik die telefoon aanzet, wordt om zowel de pincode als de PUK-code gevraagd. De pincode wordt geaccepteerd, de PUK niet. Dat is hoe het gaat, elke keer dat ik het heb geprobeerd. En in een ander toestel, zoals gezegd, wordt de PUK wel geaccepteerd. 

Is er iemand van Simyo die hier een oplossing voor kan bieden? 

Dat is merkwaardig, Vvdg!

 

Wil jij je simkaart in een ander toestel stoppen en het dan nogmaals proberen? Werkt het dan wél, of nog steeds niet?

 

Groetjes,

Jihane

Het is nog steeds niet opgelost, zoals je kunt lezen… zou je ernaar willen kijken voor me?

Hoi VvdG, 

Welkom op ons forum! :blush:

Hoe vaak heb je je PUK-code inmiddels verkeerd ingevoerd? Want als je dat tien keer fout doet dan is je simkaart definitief geblokkeerd. Kunnen wij zelfs niks meer aan doen dan!

Zou je misschien even kunnen dubbelchecken dat het simkaartnummer op je simkaart overeenkomt met het simkaartnummer op Mijn Simyo? Dan weten we in ieder geval zeker dat je de juiste PUK-code gebruikt :wink:

Groetjes, 
Bas

 

Beste Bas, het is nog steeds niet opgelost. In een andere telefoon van hetzelfde type (iPhone 7) wordt de PUK-code wel geaccepteerd, maar in het toestel waar het om gaat nog steeds niet. Ik voer alles zorgvuldig in, maar het werkt niet.

Beste @VvdG. 

 

Lees (en huiver niet. 😉🙂

 

. En in een ander toestel, zoals gezegd, wordt de PUK wel geaccepteerd. 

 

 

Heb je al geprobeerd om in het ander toestel eerst de pukcode in te voeren, daarna een nieuwe pincode?

 

Gevolgd door de simkaart in jouw toestel te plaatsen en dan de nieuwe pincode gebruiken? 

Reputatie 7

Beste @VvdG.

 

Dit klopt niet. De pukcode is het redmiddel als de pincode onjuist is ingevuld, te vaak. Door in het andere toestel de pukcode succesvol in te voeren en daarna een nieuwe pincode te gebruiken krijg je weer toegang tot het netwerk.

 

Via de pincode krijg je toegang tot het netwerk, niet via de pukcode.

 

Lees (en huiver niet. 😉🙂

 

Dank je voor je bijdragen, maar wat je zegt is niet juist. Als ik die telefoon aanzet, wordt om zowel de pincode als de PUK-code gevraagd. De pincode wordt geaccepteerd, de PUK niet. Dat is hoe het gaat, elke keer dat ik het heb geprobeerd. En in een ander toestel, zoals gezegd, wordt de PUK wel geaccepteerd. 

Is er iemand van Simyo die hier een oplossing voor kan bieden? 

 

Dit is echt héél erg merkwaardig. Zoals meerdere malen uiteengezet in dit topic, een PUK-code is een laatste redmiddel voor als je je pincode meerdere malen onjuist hebt ingevoerd. Een telefoon vraagt (in principe) niet om een PUK-code en zeker niet nadat je je correcte pincode hebt ingevoerd.

Ik ben al een lange tijd klant bij Simyo en heb inmiddels al aardig wat iPhones gehad. Nog nimmer werd bij het aanzetten om zowel mijn pincode als mijn pukcode gevraagd.

Kan het zijn dat je zaken door elkaar haalt? Zoals de toestelpin en de simpin? Bij mijn iPhone(s) zet ik altijd een van de twee pincodes uit, omdat één pincode, zeker in combinatie met de vingerafdruk, genoeg is voor mij ;)

Kun je het nog eens checken?

Welke telefoon heb je?

Omschrijf de stappen eens en wat je te zien krijgt bij het opstarten van je telefoon.

Reputatie 7

Kun je een tweetal foto's maken van het toestel waar het niet werkt. De eerste waar de pincode wordt gevraagd en vervolgens waar dan de pukcode gevraagd wordt. Ben zeer benieuwd hoe dit eruit ziet.  

Reputatie 6
Badge +4

Hoi VvdG, 

Heel bijzonder dit!

Weet je zeker dat je niet dingen door elkaar haalt? Ik zou zelf ook wel graag foto's willen zien zoals Ray aangeeft :blush:

Groetjes, 
Bas

Hoi VvdG, 

Heel bijzonder dit!

Weet je zeker dat je niet dingen door elkaar haalt? Ik zou zelf ook wel graag foto's willen zien zoals Ray aangeeft :blush:

Groetjes, 
Bas

 

Hier zijn een paar fotootjes. Zoals je ziet vraagt de iPhone na de gewone login-code (van de telefoon) ook om de code om de simkaart mee te ontgrendelen. Dat is, meen ik, de PUK-code. Die voer ik foutloos in, en op mijn eigen iPhone (zelfde model) werkt dat, maar op die andere, van mijn zoon, waar het hier om gaat, dus niet. Helpt dit?

Reputatie 7

Het eerste wat mij nu te binnen schiet, is dit toestel wel simlockvrij?

Reputatie 7

Als de telefoon om een pukcode vraagt staat dat er ook. Dat is in dit geval dus niet zo zoals de foto's aantonen. 

 

De code (Touch ID) waar nu in eerste foto om gevraagd wordt is de code om je toestel te ontgrendelen. Naast een code kan er ook in vingerafdruk ingesteld zijn.

 

De 2e foto vraagt om je sim pincode. 

 

(deze info heb ik van een collega die iPhone gebruiker is en heeft mij de werking ook getoond)

 

Als de telefoon om een pukcode vraagt staat dat er ook. Dat is in dit geval dus niet zo zoals de foto's aantonen. 

 

De code (Touch ID) waar nu in eerste foto om gevraagd wordt is de code om je toestel te ontgrendelen. Naast een code kan er ook in vingerafdruk ingesteld zijn.

 

De 2e foto vraagt om je sim pincode. 

 

(deze info heb ik van een collega die iPhone gebruiker is en heeft mij de werking ook getoond)

 

Opgelost! Nadat ik nog een keer een verkeerde code had ingevoerd, kwam ik op een scherm terecht dat met zoveel woorden om mijn PUK-code vroeg. Toen ik die invoerde, kon ik een nieuwe sim-pincode kiezen. Nu werkt het. Dank aan iedereen die heeft geholpen!

 

Reputatie 7

Top dat het werkt. 

 

Maar waarom niet de juiste pincode gebruikt? Die staat net als je pukcode op je MijnSimyo. 

 

Of was de simpincode al eens gewijzigd?

Top dat het werkt. 

 

Maar waarom niet de juiste pincode gebruikt? Die staat net als je pukcode op je MijnSimyo. 

 

Of was de simpincode al eens gewijzigd?

Het was mij niet duidelijk dat er zoiets bestond als een simpincode. Ik dacht dat je je eigen pincode koos, waarmee je de code die op MijnSimyo staat dan verving, waarna die er dan niet meer toe deed. Maar er zijn dus drie codes: eigen pin, simpin en PUK. Dat kan misschien wat duidelijker worden vermeld.

Ik laat het hierbij, nogmaals dank aan de behulpzame forumdeelnemers.

Reageer