.

Beantwoord

De Samsung S4 herkent mijn simkaart niet, wat nu?


Hallo,

Ik heb een Samsung galaxy S4 mini overgenomen die sim Lock vrij is.
Als ik er een sim kaart van Simyo in doe dan geeft de telefoon aan dat er geen sim kaart in zit.
Als ik de originele sim kaart er weer in doe van de oude eigenaar werkt het wel.
Wat kan dit zijn / hoe kan ik e.e.a. controleren / oplossen?
De Simyo sim kaart werkt wel normaal in een ander toestel (bv S5).
icon

Beste antwoord door Caspar 24 May 2016, 11:00

Bekijk originele reactie

40 reacties

Reputatie 5
Badge +9
Hoi Lucab,

Welkom op het forum :D

Wat vervelend dat je simkaart niet werkt in je S4.

Het komt wel eens voor dat die toestellen onze simkaarten niet pakken en een dikkere simkaart nodig hebben. Deze zal ik je opsturen. Je zult de simkaart deze week nog binnen hebben! Heb je hier nog vragen over?

Groetjes,
Caspar
Hallo,

Bedankt, ik heb de kaart ontvangen en geactiveerd volgens de procedure.
Krijg echter nog steeds dezelfde melding (geen sim).

Alvast dank voor de reply.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Lucab,

Wat vreemd dat deze dikkere simkaart niet werkt. Dit is namelijk eigenlijk in alle gevallen de oplossing geweest 😞. Ik weet nog één trucje die het zou kunnen oplossen, die ik je wil vragen om te testen.

Kun je in de telefoon gaan naar Instellingen > Verbindingen > Meer netwerken > Mobiele Netwerken > Netwerkmodus > en die op WCDMA/GSM zetten? Verstandig is om daarna even de telefoon opnieuw op te starten.

Als het goed is wordt de simkaart dan wel gezien 🙂.

Groetjes, Tiury
Hallo, ik heb hetzelfde probleem. Simkaart werd niet meer herkent. Ik heb een Samsung S4. Al verschillende acties ondernomen; simkaart eruit, schoongeblazen, accu verwijderd en terug, nieuwe simkaart besteld en nog steeds wordt de simkaart niet herkent.
Bovenstaande tip uitgeprobeerd, maar ook dit werkt niet. Bij Mobiele netwerken krijg ik de melding: SIMkaart plaatsen. En kom dus niet verder. Als dit een bekend probleem is van Samsung S4, dan zou het wellicht garantie kunnen zijn?
Ik kan mijn telefoon echter niet missen (zakelijke bereikbaarheid) Heeft iemand een oplossing?
Reputatie 7
Badge +10
Hoi E. van Barschot,

Wat ontzettend vervelend dat je toestel je simkaart niet herkent! Heb je dit probleem altijd al gehad, of is dit recentelijk pas opgedoken? Ik wil jou ook graag een dikkere simkaart toesturen. Lijkt dat je wat? Zodra jij hierop reageert, stuur ik 'm naar je op, goed?

Groetjes,
Jihane
Het probleem ontstond plotseling. Ik ben heel zuinig op mijn spullen, Er was totaal nog geen schade aan de telefoon.
Als een dikkere simkaart het probleem zou oplossen, zou dat heel fijn zijn. Echter heb ik (om bereikbaar te kunnen zijn) een nieuwe Samsung A5 gekocht. Hierin werkt de normale simkaart van Simyo wel.
Mijn oude mobiel wil ik als extra telefoon gaan gebruiken. Kan ik bij het bestellen van een nieuwe simkaart (Prepaid of sim only) ook een dikkere krijgen?
Groetjes Noortje
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Noortje,

Ah, wat fijn dat je simkaart wel werkt in een andere telefoon. Dit is vaak het geval. De dikkere simkaart is in de meeste gevallen alleen nodig bij Samsung Galaxy S4 telefoons. Je zult zien dat als je een klein stukje papier op de simkaart plakt, de simkaart zou moeten werken in je telefoon.

Het is niet mogelijk om direct een nieuwe dikkere simkaart te krijgen bij je bestelling. Dit omdat de standaard meegeleverde simkaart een 3-in-1 simkaart is. Als je een nieuwe bestelling doet, de nieuwe simkaart activeert en ons daarna een seintje geeft, regelen wij dat er alsnog een dikkere simkaart jouw kant op komt :)

Heb je hier nog vragen over?

Groetjes,
Angela
`De simkaart die werkt, is wel een nieuw bestelde simkaart, dus voor een ongemak van Samsung moest ik 5 euro betalen en was het probleem niet opgelost in mijn S4. Dat stukje papier op de simkaart had ik ook al geprobeerd met mijn oude simkaart, helaas werkte dat ook niet.De telefoon was verder nog helemaal in orde. Hier kunnen jullie van Simyo ook niets aan doen. Ik zal je berichten als ik een nieuwe bestelling heb gedaan.
Reputatie 3
Badge +5
Hoi E. van Barschot,

Uiteraard snap ik dat het vervelend is dat het lang duurt én dat je moet betalen voor iets waar jij niets aan had kunnen doen! Wij zullen je natuurlijk op een goede manier tegemoetkomen.

We wachten je bericht af!

Groetjes,
Ilias
Hallo,

Ik heb een s4 gekocht maar ook mijn telefoon pakt de simkaart niet. De simyo simkaart van mijn dochter (een oudere kaart) doet het wel. Mijn simkaart doet het ook in mijn oude telefoon. Kunt u mij een dikkere simkaart opsturen?

Groeten Piet
Reputatie 5
Badge +9
Hoi mopploep,

Welkom op 't forum.

Wat vervelend dat je simkaart het niet doet in de Samsung S4. Het klopt dat jij een dikkere simkaart nodig hebt. Ik heb je deze gelijk opgestuurd! Je zult 'm deze week nog binnen hebben. Kun je me laten weten of die nieuwe simkaart wel goed werkt in het toestel?

Groetjes,
Caspar
Bedankt voor je snelle reactie. Zodra de kaart er is probeer ik het en laat het je weten.
Groet Piet
Badge +7
Hoi mopploep,

Super! We wachten je reactie af 🙂

Groetjes,
Samantha
De kaar een tijdje terug ontvangen. Jammer genoeg doet ook die simkaart het niet. Weer een simkaart van mijn dochter geprobeerd ( heeft een oude simyo simkaart ) en geen enkel probleem . De telefoon werkt dan prima.
Heb ook al een simkaarthouder laten vervangen maar ook dat biedt geen oplossing voor mijn simyo kaartje. Ik word er wel verdrietig van zolangzamerhand.
Ik ga ook een kaartje van een andere provider proberen om te kijkenof dat wel wil.
Reputatie 6
Badge +7
Hoi mopploep,

Ik snap heel goed dat je hier langzamerhand verdrietig van wordt.. Het is natuurlijk niet fijn om onbereikbaar te zijn!

Het is wel erg gek dat je nieuwe simkaart niet werkt op je telefoon. Om dit probleem voor je te verhelpen, heb ik je simkaart gereset. Kun je me laten weten of het probleem is verholpen door je telefoon uit- en aan te zetten? Als het probleem blijft bestaan, dan kun je mij laten weten welke foutmelding je krijgt.

Ik hoor het graag van je!

Groetjes,
Asma
Zojuist geprobeerd. De telefoon geeft aan: geen simkaart, alleen noodoproep
Reputatie 6
Badge +7
Hoi mopploep,

O jee, dat is niet fijn! :(

Kun je mij laten weten of je nieuwe simkaart wel werkt in een andere telefoon?

Ik hoor het graag van je.

Groetjes,
Asma
Ik heb mijn nieuwe simkaart geprobeerd in een s3. Dan werkt hij prima. Alleen niet in mijn s4
Ondertussen heb ik ook kaartjes van KPN en tmobile geprobeerd. Die doen het prima in mijn S4
Ook de oude symio van mijn dochter doet het goed.
Het lijkt steeds duidlijker dat het probleem toch bij simyo zit , in elk geval de simkaartjes van simyo.
Ondertussen een maand gen bereik, wel betaald.
Ik denk dat we nu maar een duidelijke oplossing moeten maken.
Reputatie 7
Dag mopploep, hoe kun jij nu stelen dat het probleem bij Simyo ligt? Ik kan de situatie begrijpen. Deze ziet er tamelijk hopeloos uit... Echter, als jouw simkaart het wel in andere telefoons doet, maar niet in die van jou zelf, dan denk ik toch dat het euvel moet worden gezocht in jouw telefoon. Ook al doen simkaarten van andere providers het wel in jouw telefoon, als de simkaart van Simyo het wel in andere telefoons doet dan lijkt er met de simkaart én de aansluiting niets mis te zijn. Toch?

Ik kan zo van deze afstand geen oplossing bedenken, maar dat er iets met jouw toestel aan de hand lijkt te zijn schijnt wel het euvel te zijn....
Tsja. Zo ken ik er nog wel wat.
Feit is dat veel Samsung s4 telefoons dit euvel met een simkaart van symio hebben.
Blijkbaar is het simkaartjes van simyo niet geschikt voor de s4, die van oude symio types wel en van andere providers .
Mijn telefoon doet het prima met andere simkaartjes dus wat is dan mis met mijn telefoon. Zelf de simkaart lezer is vernieuwd achteraf was dat niet nodig geweest want de telefoon is aantoonbaar niet kapot.
Ik begin mij zolangzamerhand wel te ergeren .

Alleen het nieuwe simkaartjes van symio werkt niet in mijn telefoon. Dan is voor mij de conclusie duidelijk.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Mopploep,

Ik begrijp je punt heel goed 😞 Als deze simkaart alleen in jouw telefoon niet werkt, maar ondertussen alle andere simkaarten wel in jouw telefoon werken, dan word je daar moedeloos van. Is het een mogelijkheid om een andere telefoon in gebruik te nemen? Of kan dat echt niet?

Groetjes,
Jihane
Ik kan niet zomaar een andere telefoon kopen dat kost mij te veel. Voor deze telefoon heb ik ook al veel betaald.
Is het een optie om de nummers van het kaartje van mijn dochter te wisselen met het nummer van mijn kaartje. Dan kan ik haar kaartje gebruiken van symio ( dat oude kaartje werkt wel) met mijn nummer en zij kan mijn kaartje met haar nummer gebruiken.
Een andere optie is dat het contract met symio ontbonden gaat worden met werderzijds goedvinden. Dan kan ik,een andere provider zoeken
Reputatie 5
Badge +9
Hoi mopploeg,

Jeetje, wat een vreemde situatie. De simkaart die jij hebt ontvangen werkt niet in je toestel, maar hij werkt wel in andere toestellen. Andere simkaarten, inclusief eentje van Simyo, werken wel in jouw toestel.

Heel erg bedankt voor je suggesties. Helaas is het wisselen van de nummers van beiden simkaarten technisch gezien niet mogelijk. Ik wil toch nog proberen om een geschikte simkaart voor je te vinden. We gaan dus nog een simkaart naar je toe sturen, maar nu is de grote vraag: wat voor soort simkaart kunnen we het beste sturen?

Ik heb je een dikkere simkaart opgestuurd. Deze werkt niet in jouw toestel. De dikkere simkaart zou het probleem moeten oplossen, maar dit heeft niet gewerkt. Nu ben ik zeer benieuwd wat voor simkaart jouw dochter heeft. Is dit net zo een dikkere simkaart als jij hebt of een 'normale' simkaart? En klopt het dat deze simkaart werkt in de Samsung S4 van jou? Wat voor telefoon heeft zij?

Dit is belangrijke informatie voor ons, want het zou kunnen betekenen dat je een normale simkaart nodig hebt.

Verder heb ik nog een vraag. Merk je dat de simkaart die je laatst hebt ontvangen los in het toestel zit of zit die stevig? Je zou altijd nog kunnen proberen om er een papiertje tussen te doen. In dit geval kan de simkaart wat vaster gaan zitten, zodat de telefoon de simkaart kan lezen.

Ik hoor graag van je!

Groetjes,
Caspar
Reputatie 7
Leg de simkaartjes eens op elkaar, misschien merk je verschil.

Feit is wel dat de simkaartsleuf van de S4 groter is dan normaal. Ik ben dan ook van mening dat het probleem een combi is van beide. De sleuf van de S4 en de simkaartjes van Simyo. Al geven niet elke simkaartjes problemen bkijkt wel.

Reageer