Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Is VoWiFi ook al beschikbaar voor Simyo Prepaid klanten?


Iemand dit al aan de praat op prepaid? Ik heb al wel 4g en mn s10 biedt de mogelijkheid om het in te schakelen, maar als het netwerk wegvalt, werkt het nog niet...
icon

Beste antwoord door Niels 15 mei 2019, 14:08

Hi Schmeisser,Welkom op het Simyo Forum!Leuk dat je als Prepaid klant al gebruik kan maken van 4G 🙂 We zijn dit momenteel aan het uitrollen onder onze gebruikers.Zoals Ray en Groentjuh aangeeft staat het toestel nog niet op onze ondersteunde lijst. Daarnaast kan het nog tot eind mei duren voordat VoWiFi ook bij jou werkt. Meer informatie is te vinden op deze pagina.Bedankt voor jullie antwoorden, Ray en Groentjuh :)Groetjes,

Niels
Bekijk originele reactie

28 reacties

Reputatie 7
De S10 staat nog niet op de lijst voor Volte en VoWifi, daarom werkt het (nog) niet.

https://www.simyo.nl/4g/volte-4g-bellen
Dat verklaart een hoop 😉 bij KPN al wel maar blijkbaar bij Simyo dus.niet. Thanks
Reputatie 7
Badge +9
Daarnaast worden (volgens mij) 4G bij prepaid en VoLTE/VoWIFI apart uitgerold. Het kan best zijn dat je over een maand of zo ineens wel VoLTE/VoWIFI hebt.
Reputatie 7
Dat verklaart een hoop 😉 bij KPN al wel maar blijkbaar bij Simyo dus.niet. Thanks


Dat zie ik nu ook. KPN heeft een wijziging doorgevoerd en toont geen lijst meer met geschikte toestellen voor 4G bellen. Voor VoWifi is die er wel en daar staat de S10 er wel bij.

Daarnaast ga ik mee in de reactie van @Groentjuh, 4G voor prepaid is onlangs pas beschikbaar dus kan mij voorstellen dat dit later wordt uitgerold.
Reputatie 6
Badge +5
Hi Schmeisser,

Welkom op het Simyo Forum!

Leuk dat je als Prepaid klant al gebruik kan maken van 4G 🙂 We zijn dit momenteel aan het uitrollen onder onze gebruikers.

Zoals Ray en Groentjuh aangeeft staat het toestel nog niet op onze ondersteunde lijst. Daarnaast kan het nog tot eind mei duren voordat VoWiFi ook bij jou werkt. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Bedankt voor jullie antwoorden, Ray en Groentjuh :)

Groetjes,
Niels
Reputatie 7
@Niels

Klopt dat de lijst met geschikte telefoons van KPN en Simyo niet meer hetzelfde is?
Overigens.... volgens de toestel lijst zou 4g ook niet moeten werken op mn S10, maar dat doet het wel...

Mss dat de toestel lijst van Simyo wat achter loopt? Iif tov die van KPN...
Reputatie 7
4G is wat anders dan 4G bellen.
Klopt, alhoewel bij Simyo blijkbaar wel "mobiel internet" moet aanstaan om 4g te kunnen bellen....
Reputatie 7
Mobiel internet hoeft niet aan te staan. Je belt namelijk gewoon als vanouds vanuit je belbundel of beltegoed (prepaid).

Hier een reactie van een moderator die hetzelfde schreef.

4G bellen topic
Reputatie 6
Badge +5
Hi Ray en Schmeisser,

Ik heb het nog even nagevraagd, het kan inderdaad zo zijn dat het lijstje nog niet helemaal is bijgewerkt. Overigens houden wij hier ook het lijst van KPN aan, wat daar in staat, werkt bij ons ook.

Zoals Ray aangeeft hoeft mobiel internet niet aan te staan om met 4G te kunnen bellen, Verder nog vragen? Ik hoor het graag!

Groetjes,
Niels
Ik ben benieuwd hoe dat dan in de praktijk werkt. Als ik in Mijn Simyo de internet toegang uitzet, gaat mijn mobiele verbinding van 4G naar 3G ( en andersom)...

Wordt er dan bij 4G bellen alsnog een 4G verbinding gelegd?
Reputatie 5
Badge +4
Hoi Schmeisser,

Als de optie internet uit staat op Mijn Simyo, heb je geen 3G of 4G internetverbinding staan in je scherm. Beide zijn daarmee namelijk afgesloten. Bij bellen via 4G is er inderdaad een 4G verbinding voor bellen maar hiervoor worden geen MB's verrekend maar gewoon belminuten. Dit kan ook wanneer de optie internet bij ons volledig uit staat.

Groetjes,

Kevin
Reputatie 7
Hi Ray en Schmeisser,

Ik heb het nog even nagevraagd, het kan inderdaad zo zijn dat het lijstje nog niet helemaal is bijgewerkt. Overigens houden wij hier ook het lijst van KPN aan, wat daar in staat, werkt bij ons ook.Groetjes,
NielsHoi Niels,

Zoals je hier kunt lezen zijn daar wat vragen over. Ik kwam er achter dat bij KPN iedereen met een voor Volte geschikte telefoon daar nu gebruik kan maken. Het lijstje voor Volte bestaat niet meer. Dit heb ik gisteren op Twitter aangekaart bij jullie, nadat ik de bevestiging van KPN had gekregen. @Jihane heeft dit opgepakt en men is daar nu mee bezig om uit te zoeken hoe het precies zit. Zij beloofde eind van de week duidelijkheid.
Hoi Schmeisser,

Als de optie internet uit staat op Mijn Simyo, heb je geen 3G of 4G internetverbinding staan in je scherm. Beide zijn daarmee namelijk afgesloten. Bij bellen via 4G is er inderdaad een 4G verbinding voor bellen maar hiervoor worden geen MB's verrekend maar gewoon belminuten. Dit kan ook wanneer de optie internet bij ons volledig uit staat.

Groetjes,

Kevin

Laat ik het anders zeggen:,
Als ik in de app mobiel internet uitzet, heb ik een standby UMTS verbinding met het Simyo mobiele netwerk en als ik mobiel internet aanzet, dan pas krijg ik een LTE verbinding. En ik kan me niet voorstellen dat mn mobiel bij een spraakoproep dan eerst opschakelt naar LTE, maar goed, dat kan ik niet testen want mijn S10 is nog niet VoLTE gecertificeerd bij Simyo...
Reputatie 7
Als je nu belt. Kun je dat zonder je mobiel internet aan te hebben?

Ja dat kan, want je belt zolang je geen Volte hebt over het 3G netwerk.

Dus waarom zou je dan bij Volte wel je mobiel internet aan moeten hebben? Ik ben benieuwd naar jouw gedachte daarin.
VoLTE werkt niet over UMTS en alleen over een LTE verbinding.
Aangezien mijn mobiel geen standby LTE verbinding heeft (wanneer ik mobiel internet uitzet in de Simyo app) maar alleen een standby UMTS verbinding, ben ik dus benieuwd of ik die LTE verbinding dan wel krijg als ik een VoLTE call wil plaatsen. Ik kan het niet uittesten.
Reputatie 7
VoLTE werkt niet over UMTS en alleen over een LTE verbinding.


Heb ik ook nergens geschreven.

VoLTE werkt niet over UMTS en alleen over een LTE verbinding.
Heb ik ook nergens geschreven.

Dus lijkt me dat je een LTE verbinding nodig hebt wil VoLTE werken. En die krijg ik alleen als ik mobiel internet aanzet in de Simyo App. Zet ik dat nuey aand, dan krijg ik alleen maximaal een UMTS verbinding.

Ik weet echt niet hoe ik het nog duidelijker kan uitleggen, sorry.....
Inmiddels is VoWiFi bij mij werkend.... en ik kan nu bevestigen dat het alleen maar werkt als.ik in de Simyo app mobiel internet aanzet.

Als ik mobiel internet in de app uitzet, werkt VoWiFi niet meer.

@Niels kan jij.mss uitleggen hoe dit kan?
@Schmeisser

Hier (Samsung Galaxy S10+, prepaid) hetzelfde.

Ik had internetten in Nederland uitstaan omdat ik alleen internet via wifi. Geen symbolen op het scherm die 4G en VoWifi toonden. Dacht dat het aan de uitrol van 7 mei lag, maar ik kwam er 21 mei pas achter dat internetten in Nederland aan moet staan (na contact met de helpdesk via WhatsApp (overigens prima geholpen!) om met 4G te kunnen telefoneren.
Dus dan is het geen incident. @Niels zou mooi zijn als Simyo dit aanpast bij de beschrijving op de webpagina's. Scheelt anderen een hoop uitzoekwerk.

Ik heb nu mobiel internet in de app aan en op mn mobiel uit (omdat ik geen simyo internet wil gebruiken maar wel VoLTE en VoWiFi) en dat werkt prima!
Reputatie 7
En toch lees ik hier wat anders.

Is wel Engelstalig.

https://www.quora.com/Do-VoLTE-calls-work-with-data-switched-off
@Ray , dat zeg ik toch? Als ik data op mn mobiel uitzet, werkt VoLTE en WoWIFI prima.

Het gekke is dat mobiele data in de Simyo App aan moet staan. Als je dàt uitzet, dan werkt het niet meer...

Misschien een configuratiefout van Simyo? Zou fijn zijn als @Niels zou kunnen reageren...
Reputatie 7
Sorry, op dat punt verkeerd begrepen.

Maar dat hoort dus niet zo te zijn. 4G bellen staat los van het internetten zoals eerder benoemt.

Laat dit inderdaad maar door Simyo uitzoeken.

Reageer