Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Bellen werkt niet ondanks positief beltegoed; kan wel gebeld worden. Wat nu?


Badge
Via mijn simyo heb ik een tijd geleden 10 euro beltegoed opgewaardeerd; ik kan nu nog niet zelf bellen, maar wel gebeld worden(zelfde geld voor sms'en) wat is hier mis?
icon

Beste antwoord door Kevin 26 juli 2019, 11:07

Hoi ananas,Welkom op het Simyo forum!Ik heb meteen even voor je nagekeken wat hier de reden van is. Ik zie dat er inderdaad iets op de achtergrond fout gegaan is. Na je laatste opwaardering is de blokkade niet automatisch van het nummer gegaan. Ik heb dit nu handmatig voor je geregeld. Als je je toestel even opnieuw opstart dan zal alles weer werken! Excuses voor het ongemak!Groetjes,Kevin
Bekijk originele reactie

15 reacties

Reputatie 5
Badge +4
Hoi ananas,

Welkom op het Simyo forum!

Ik heb meteen even voor je nagekeken wat hier de reden van is. Ik zie dat er inderdaad iets op de achtergrond fout gegaan is. Na je laatste opwaardering is de blokkade niet automatisch van het nummer gegaan. Ik heb dit nu handmatig voor je geregeld. Als je je toestel even opnieuw opstart dan zal alles weer werken! Excuses voor het ongemak!

Groetjes,

Kevin
Badge
dit nummer is om administratieve reden afgesloten. Er is niets veranderd?
Reputatie 5
Badge +4
Hoi Ananas,

Deze melding krijg je alleen wanneer je beltegoed op is, of wanneer de blokkade er niet automatisch vanaf gegaan is. Deze is er gisteren vanaf gehaald. Heb je je toestel al wel helemaal opnieuw opgestart? Je toestel moet dus echt uitstaan zodat deze vraagt naar de pincode van je toestel.

Groetjes,

Kevin
Badge
Op mijn simyo staat 10 euro en als ik iemand bel hoor ik "deze aansluiting is om administratieve redenen afgesloten" dus er moet iets anders zijn qua blokkade dan.
Badge
Heb hem nu meerdere malen aan-uit gezet, simkaart verwijderd, sim-code verandert, niets werkt
Reputatie 5
Badge +7
Kan het niet zijn dat “deze aansluiting” niet slaat op jouw nummer, maar op het nummer dat je probeert te bellen?

Met andere woorden: heb je geprobeerd of er meerdere nummers zijn die je niet kan bellen?
Reputatie 5
Badge +4
Hoi Ananas,

Goed punt van wimj12! Zou je dat eens uit willen proberen? Voor de zekerheid heb ik ook nog even een reset uitgevoerd op je simkaart. Wil je dus ook je toestel even opnieuw opstarten als je dit leest?

Groetjes,

Kevin
Badge
Nee ligt zeker niet aan de nummers die ik probeer te bereiken. Kan ik een nieuwe simkaart krijgen? Dit lijkt nergens naar te gaan.
Reputatie 7
Badge +5
Hoi Ananas,

Heb je ook je toestel opnieuw opgestart na het lezen van het berichtje van Kevin? Het probleem zou niet verholpen zijn met een nieuwe simkaart, ben je wel gewoon verbonden met het netwerk?

Groetjes,

Daisy
Badge
Daisy, bedankt voor het proberen maar dit bericht is compleet nutteloos. Alles doet het gewoon en zoals ik al zei en telefoon uitzetten heeft ook geen zin na de tiende keer. Geen idee waarom ik hier 2 weken aan heb verspilt. Kan ik in ieder geval de 10 euro terugkrijgen die ik voor niets heb opgewaardeerd?
Hoi Ananas.

Zou je voor de zekerheid even de simkaart uit de telefoon kunnen halen en op deze pagina controleren of alles klopt?

Juiste simkaart, juiste simkaartnummer?
Reputatie 7
Daisy, bedankt voor het proberen maar dit bericht is compleet nutteloos. Alles doet het gewoon en zoals ik al zei en telefoon uitzetten heeft ook geen zin na de tiende keer. Geen idee waarom ik hier 2 weken aan heb verspilt. Kan ik in ieder geval de 10 euro terugkrijgen die ik voor niets heb opgewaardeerd?


Dat herstarten na een reset door een moderator is wel nodig om je simkaart opnieuw aan te melden bij het netwerk. Dus moderators zeggen dat niet zomaar.
Reputatie 6
Badge +4
Hoi ananas,

Ik heb nogmaals onze netwerkspecialisten gebeld en op het netwerk is er in ieder geval niets wat jou belemmert om een uitgaande oproep te kunnen doen.

Zou je in je toestel even naar Instellingen > Algemeen > Herstel netwerkinstellingen kunnen gaan en dit proberen? Het alternatief is dat je een kruistest doet zodat we kunnen vaststellen of het probleem in het toestel zit of de simkaart.

Groetjes,

Bas
Badge
Hoi ananas,

Ik heb nogmaals onze netwerkspecialisten gebeld en op het netwerk is er in ieder geval niets wat jou belemmert om een uitgaande oproep te kunnen doen.

Zou je in je toestel even naar Instellingen > Algemeen > Herstel netwerkinstellingen kunnen gaan en dit proberen? Het alternatief is dat je een kruistest doet zodat we kunnen vaststellen of het probleem in het toestel zit of de simkaart.

Groetjes,

Bas

Ik heb overigens bij Simyo al eerder een nieuwe simkaart moeten aanvragen omdat die gewoon wordt afgesloten na een tijd geen gebruik/opwaardering. Het ligt aan de simkaart aangezien mijn simkaarten van Vodafone/Ziggo en Tele2 wel gewoon werken. Nieuwe simkaart is al besteld, ik zie niet echt een rede om hier nog meer tijd aan te verspillen. Kan ik de voor niets opgewaardeerde 10 euro teruggestort krijgen of is dit telaat?
Reputatie 6
Badge +4
Hoi ananas,

Naar aanleiding van je bovenstaande bericht heb ik maar besloten om je laatste opwaardering van € 10,- terug te storten op je creditcard. Je ziet het bedrag één dezer dagen verschijnen!

Kan ik verder nog iets voor je doen?

Groetjes,

Bas

Reageer