.

[Poll]Welke bescherming zouden jullie waarderen/willen tegen hoge datakosten?


  • Anonymous
  • 0 reacties
Hallo forummers,

Stel Simyo zou plannen smeden om iets te doen aan bescherming tegen hoogverbruik door data.
Wat zou jullie voorkeur hebben?

  • Een dataplafond.
  • Geen dataplafond.
  • Dataverkeer knijpen bij bereik van limiet, optioneel data los bij kunnen kopen. (Geen buitenbundel kosten)
  • Geen mening.
  • Anders, omschrijf.

Graag jullie reactie.

Bescherming hoge kosten vanwege datagebruik.


67 reacties

Reputatie 7
Badge +10
Klopt @Friesian, maar het is wel de wand die wellicht het onderwerp van jouw topic mogelijk kan gaan maken. Dus is het wel fijn om te weten hoe het werkt en dat jullie punten niet zomaar wegwaaien 😉

@Wimj12, onze 'Wall-of-Change-leader' Wayne zorgt ervoor dat alle post-its in een overzichtelijk bestand komen te staan. Hij is dan ook direct verantwoordelijk voor het delen van deze gegevens met ons, het uitwerken van de ideeën en dit dan presenteren aan management. Zo komt het in alle lagen terecht. Er worden brainstorms georganiseerd zodat we met meerdere koppen ons kunnen buigen over alle suggesties :)

Wie weet, is dit het volgende mooie idee wat uitgewerkt kan worden!
Reputatie 7
Badge +7
Kijk, ik ben weer helemaal gerust gesteld.
Wall-Of Change-Leader is wel een mooie functienaam
Reputatie 7
Badge +10
Gelukkig maar 😉 Volgens mij is het in de volksmond 'projectmanager' maar ik vind mijn creatie mooier!

Wat betreft het onderwerp van het topic; Zou je er alsnog voor kiezen om bij te kopen als je tegen lage snelheid door kan internetten? Ik doe dat persoonlijk wel omdat ik die lage snelheid niet kan uitstaan.
Weet je nog? De vacature aanwijzingen bord persoon. 😉 Ik ben ook benieuwd naar wimj12 zijn voorkeur(en).
Reputatie 7
Badge +10
Hoi allemaal!

Hahaha Friesian 😃 Aanwijzingen bord persoon.

De Wall of Change is echt ontzettend handig en behulpzaam. Elk idee wordt ook serieus bekeken, en zelfs als het idee zelf misschien niet haalbaar is, wordt er wel gekeken naar wat de mogelijkheden precies zijn. Soms kan hetzelfde resultaat via een andere weg ook behaald worden.

Groetjes,
Jihane
Gewoon data knijpen of blokken en extra mb's kopen als dat gewenst is. Nu is het gewoon een cashcow voor Simyo. Niet klant vriendelijk in mijn ogen.
Je kan al bijkopen.
Reputatie 7
Badge +10
Hi Tinus,

Ik snap dat je op dat moment niet gelukkig was! Ik begrijp dat er nu een oplossing is gevonden 🙂 Je kunt inderdaad bijkopen etc! Dat is vooral slim om te doen als je de sms-berichten krijgt met een waarschuwing over het opraken van je bundel.

Groetjes,
Jihane
Badge

De spanning is om te snijden. 😛

Gedaan, ik hoop echt op een plafond .

Op is op...

Reputatie 1
Badge +1

Ik ook:thumbsup:

Reputatie 7
Badge +6

Bedankt Desiree1980 en netvista voor jullie reactie!

Reputatie 5
Badge +3

Ik zou graag, net als bij KPN, de mogelijkheid hebbben om ‘bescherming aan naar 1266’ te kunnen activeren voor onze beide Simyo sim-only-abo's.

Of bestaat er al zoiets bij Simyo, dan heb ik dat nog niet kunnen o/ntdekken?

 

Reputatie 7
Badge +9

Ik zou graag, net als bij KPN, de mogelijkheid hebbben om ‘bescherming aan naar 1266’ te kunnen activeren voor onze beide Simyo sim-only-abo's.

Of bestaat er al zoiets bij Simyo, dan heb ik dat nog niet kunnen o/ntdekken?

 

Helaas heeft Simyo op dit moment alleen een optie om al het data-roamen uit te zetten. Het alleen voor alle landen buiten de bundel uitzetten is er helaas nog steeds niet.

Reputatie 5
Badge +3

Bedankt voor je reactie @Groentjuh .

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @J.D.L.,

Bedankt voor je bericht. Goed dat je hier even contact over hebt opgenomen! 

Wij hebben helaas geen dataplafond. Wij raden altijd aan om je internet uit te schakelen of MB's bij te kopen zodra je de sms ontvangt waarin wordt vermeldt dat je 100% van je bundel hebt verbruik.

Je kan soms wel in je telefoon zelf een datalimiet instellen als je een Android telefoon hebt. Als je een iPhone hebt dan wil ik je verwijzen naar dit topic, je kunt sinds iOS 17 namelijk instellen dat je mobiele data stopt zodra je onze waarschuwingssms ontvangt. Hopelijk kan dit je toch een beetje helpen. 🙂

Bedankt voor je hulp! @Groentjuh 

Groetjes,
Roeqajja

Reputatie 7
Badge +9

 @Roeqajja, "bescherming aan” naar 1266 bij KPN zet de dataroaming-limiet op 0 euro i.p.v. 60,50 euro! Dat is net iets anders dan het niet hebben van een dataplafond.

Er is geen enkel toestel mij bekend, waarbij ik op het toestel kan instellen dat ik geen data in zone 2, 3 en 4 wil gebruiken. Jouw tip over het instellen geldt voor binnen Nederland en zone 1 landen. Zelfs met dat netje ingesteld, heb je al heel snel 60,50 euro staan op de volgende factuur indien je geen verdere stappen neemt en bijvoorbeeld op een veerpont stapt. Of vliegtuigstand uitzet in een zone 2, 3 of 4 zonder dataroaming op jouw mobiel uit te zetten.

En dan heb ik het niet eens over de vele gevallen waarbij ik adviezen zie, die aanraden om "Internet op jouw mobiel - Buitenland” aan te zetten als je je in een zone 2, 3 of 4 land bevindt om te zorgen dat je verbinding kan maken met de mobiele netwerken daar, omdat het met die optie uit niet werkt.

Reputatie 7
Badge +6

Hi @Groentjuh,

Thanks voor je uitleg! Ik heb inderdaad verkeerd begrepen wat de “bescherming aan” naar 1266 betekent. Het is mij nu duidelijk wat er werd bedoelt!

Het klopt dat wij geen mogelijkheid hebben om je data buiten zone 1 gebied uit te schakelen. Zelf zou ik dit een hele goede optie vinden, ik heb deze tip daarom een tijdje geleden op onze Wall of Change gezet. Ik heb alleen te horen gekregen dat wij dit niet op korte termijn zullen toepassen. Wie weet zullen wij deze optie in de toekomst wel hebben. 🙂

Groetjes,
Roeqajja

Reageer