Skip to main content
Beste simyanen,



Sinds ik op 4g zit werkt het internet super snel en goed echt top! Echter op een plek waar ik geen 4g bereik heb en me iPhone 5s alleen 3G heeft zegt me iPhone vaak dat ie geen verbinding heeft , voordat ik 4g had (en dus nog niet de kpn4g.nl APN gebruikte) had ik hier geen last van . Weet iemand of er hier iets aan te doen is? Of een andere APN weet zodat ik op beide netwerken goed internet heb? Ik ben IT'er van beroep dus een technisch verhaal is geen probleem
Hoi MadhouseNL, welkom op het Simyo forum! 🙂



Het is best vreemd dat je iPhone 5s moeite heeft met de omschakeling van 3G naar 4G! Ik heb meteen de telefoon opgepakt en contact opgenomen met de KPN netwerkspecialisten. Zij geven aan dat het lijkt alsof je iPhone is vastgezet op het 4G netwerk. Het is mij een raadsel hoe je dit zou moeten instellen en er ook weer kan afhalen, want volgens mij is dit niet eens mogelijk in een iPhone.



Ik heb het idee dat het komt door de APN: KPN4G.NL. Zou je die APN eens weg willen halen en er portalmmm.nl willen neerzetten? Dit is uit eigen ervaring een APN die beter werkt en zeker op het 3G netwerk 😉



Wil je me laten weten of dit het verschil heeft gemaakt?
Beste Tiury,



Aller eerst bedankt voor je snelle reactie!



Ik heb de APN aangepast naar portalmmm.nl sterker nog , ik moest wel aangezien ik anders geen internet had op 3G . Het omschakelen gaat nu meestal wel goed maar nog niet altijd , pas na de telefoon op vliegtuigstand te hebben gezet is het 9 van de 10 keer weer prima (net alsof je de iPhone even moet helpen) maar soms gaat het ook weer wel goed en regelt ie het helemaal zelf , kortom het lijkt erop dat de kpn4g.nl APN ook alleen 4g bied.
Hoi MadhouseNL,



Bedankt voor je terugkoppeling 🙂 Wel fijn dat de iPhone het nu wel vaak uit zichzelf doet. Het blijft toch wel een beetje een vreemd verhaal... Als de APN portalmmm.nl goed werkt, zou ik die blijven gebruiken.

Reageer