Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom kan ik alleen whatts appen bij WiFi verbinding?

  • 3 oktober 2017
  • 20 reacties
  • 365 Bekeken

Reputatie 2
Badge
Appjes versturen lukt mij maar heel zelden als ik geen verbinding heb met WiFi. Mobiele gegevens staat dan wel aan. Ook internet werkt buiten WiFi maar een enkele keer. Moet ik nog wat anders instellen?
icon

Beste antwoord door Friesian 5 oktober 2017, 20:40

Ah kijk, nu vertel je iets belangrijks. Wanneer alles al stond ingevuld kan het zijn dat er nog een paar dingen ontbreken.
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord GPRS (of gprs)
Opnieuw herstarten.

(Data) roaming staat aan?
Mijn Simyo (sim only) internet in buitenland aan? [ Netwerk ] instellingen
Werkt het niet meteen probeer handmatig netwerk selectie.

Voor de zekerheid de link.

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/hoe-werkt-internetten-in-het-buitenland-bij-s-2575?c=412

Bij prepaid kun je geen data gebruiken in het buitenland behalve via wifi of een buitenlandse sim.
Bellen in en naar het buitenland staat aan? Mijn simyo en dus ook internet in buitenland?
Bekijk originele reactie

20 reacties

Mogelijk heeft dat te maken met apn instellingen. Geef maar even aan welk toestel je hebt.
Reputatie 2
Badge
Samsung Core 2
Doorloop even deze stappen van deze core. Core 2 stond er niet bij.

https://www.simyo.nl/klantenservice/toestelhulp#/device/samsung/galaxy-core-i8260/topic/internet/handmatig-instellen

Niet vergeten daarna uit en weer aan.

Laat je weten of het werkt?
Reputatie 2
Badge
Dank je Frisian. Het lukt nog niet direct, ik ga er vanavond verder aan werken.
Reputatie 5
Badge +5
Hoi Alouette,

Wat onhandig dat je internet buiten de wifi niet goed werkt. Sinds wanneer heb je hier last van?

Ik zie dat Friesian je al aardig op weg heeft geholpen door je naar de juiste instellingen te verwijzen. Is het al gelukt om deze opnieuw in te stellen op je telefoon?

Voor de zekerheid heb ik de instellingen voor internet op je simkaart gereset. Zou je jouw telefoon voor vijf minuten willen uitzetten om dit helemaal op je simkaart door te voeren? Hij wordt namelijk opnieuw aangemeld bij het netwerk.

Laat je me weten wat hier uit komt? :)

@ Friesian, bedankt voor de hulp tot zo ver!

Groetjes,
Els
Reputatie 2
Badge
@Friesian: Ik probeer de stappen te volgen, maar steeds gaat het bij punt 15 mis. Ik heb alles ingevoerd, maar na klikken op menu komt er geen mogelijkheid op te slaan en wat ik dan ook doe, ik kom altijd weer bij een scherm waar de pagina's verkleind worden weergegeven. Ik kan dan kiezen tussen een icoontje van een cirkel die in enkele punten verdeeld is of een soort van textregels met een kruisje. Beide brengen me weer bij het beginscherm. Als ik dan opnieuw begin staat er al ingevuld KPN portalmmm.nl en kan ik daar niet verder. Als ik probeer met het plusje een nieuw toeganspunt te maken kom ik ook niet meer verder dan punt 15.
Misschien is er nog een andere oplossing?
Reputatie 2
Badge
@Els: dank voor het resetten, helaas heeft het niet de oplosssig gebracht.
Nadat je punt 14 hebt gedaan en je de hometoets hebt ingedrukt. Probeer dan eens via de power knop ingedrukt houden tot er verschijnt - afsluiten, vliegtuigstand, opnieuw herstarten - selecteer herstarten

Wordt na de herstart de gedane instellingen dan wel goed weergegeven?

Voor de zekerheid heb ik ook een kijkje genomen op KPN
*Edit
Er ging iets mis bij de KPN link.

https://www.kpn.com/service/mobiel/instellen/hulp-bij-instellen.htm?campaignid=so#!/device/samsung/galaxy-core-lte-4g-sm-g386f/topic/internet/handmatig-instellen/1

Wat je nog eventueel ook kunt doen is een sms naar 1300 met het woordje - ja -

Er zal zich wederom een moderator melden bij je, ik hoop dat je hiermee alvast geholpen bent.
Reputatie 2
Badge
Helaas, het lukt ook ook nu niet. Ik heb het allemaal geprobeerd, ook de nieuwe link gevolgd, maar op hetzelfde punt blijft hij weer hangen. Ik heb een sms gestuurd naar 1300. Krijg een berichtje terug dat Simyo de terminalconfiguratie zal verzenden (?).
Ik hoop dat ik hiermee geen extra kosten krijg, want ik ben in het buitenland.

Volgende bericht: uw telefoon is nu geconfigureerd voor WAP Browsing GPRS.

Maar hij doet het nog steeds niet. Zal hem even uit en aanzetten.
Reputatie 2
Badge
Nee, niet gelukt.
Ah kijk, nu vertel je iets belangrijks. Wanneer alles al stond ingevuld kan het zijn dat er nog een paar dingen ontbreken.
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord GPRS (of gprs)
Opnieuw herstarten.

(Data) roaming staat aan?
Mijn Simyo (sim only) internet in buitenland aan? [ Netwerk ] instellingen
Werkt het niet meteen probeer handmatig netwerk selectie.

Voor de zekerheid de link.

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/hoe-werkt-internetten-in-het-buitenland-bij-s-2575?c=412

Bij prepaid kun je geen data gebruiken in het buitenland behalve via wifi of een buitenlandse sim.
Bellen in en naar het buitenland staat aan? Mijn simyo en dus ook internet in buitenland?
Reputatie 2
Badge
Ah kijk, nu vertel je iets belangrijks. Wanneer alles al stond ingevuld kan het zijn dat er nog een paar dingen ontbreken.
Gebruikersnaam: KPN
Wachtwoord GPRS (of gprs)
Opnieuw herstarten.

(Data) roaming staat aan?
Mijn Simyo (sim only) internet in buitenland aan? [ Netwerk ] instellingen
Werkt het niet meteen probeer handmatig netwerk selectie.

Voor de zekerheid de link.

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/hoe-werkt-internetten-in-het-buitenland-bij-s-2575?c=412

Bij prepaid kun je geen data gebruiken in het buitenland behalve via wifi of een buitenlandse sim.
Bellen in en naar het buitenland staat aan? Mijn simyo en dus ook internet in buitenland?


Dank je Friesian, ik heb zojuist een mailtje kunnen versturen zonder WiFi. Internet in het buitenland stond uit. Ik denk dat het nu in orde is. Wat mij betreft was dit het beste antwoord,😃 👍 maar dat mag ik zelf niet kiezen: ☹ 👎
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Alouette,

Gelukkig is het intussen opgelost 🙂 Trek je aan de bel als je in de toekomst nog 's ergens tegenaan loopt?

Groetjes,
Jihane
Reputatie 2
Badge
😃
Reputatie 7
Hoi Alouette,

Gelukkig is het intussen opgelost 🙂 Trek je aan de bel als je in de toekomst nog 's ergens tegenaan loopt?

Groetjes,
Jihane


Wie aan de bel trekt hoort een rondje te geven.. 😉
@Ray trek eens even aan de bel, een stuk of 5 x. 😀
Reputatie 7
5x nog wel.. 😛
En dankjewel Friesian 😀 voor je goede hulp, als Jihane het niet doet moet ik het maar doen..
😋😉 😎 🙂
Reputatie 6
Badge +7
Hoi Friesian,

Oeh, erg bedankt voor je hulp natuurlijk! :D

Groetjes,
Asma
Trek je aan de bel als je in de toekomst nog 's ergens tegenaan loopt?

Groetjes,
Jihane

Kdacht al, trek ff. Soms moet je ondeugend zijn..
😀

Reageer