Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Vraag

Slimme tips

 • 9 april 2013
 • 35 reacties
 • 20341 Bekeken

Reputatie 5
Badge +10
 • Oud Community Manager
 • 6701 reacties
Beste Simyo klanten,

Via verschillende kanalen zijn we al een tijdje bezig om slimme tips met jullie te delen. Op onze Facebook pagina hebben jullie de ‘Gewoon slim test’ kunnen doen zodat je kon zien wat voor type slim bij jou past.

We willen op het forum graag enkele tips met jullie delen. Ook komen we hier op het forum regelmatig handige tips tegen. We willen zoveel mogelijk slimme tips gaan verzamelen, waarmee we Simyo klanten kunnen helpen. Dit hoeven niet alleen tips te zijn welke betrekking hebben tot een Simyo aansluiting, maar bijvoorbeeld ook tips voor je mobiele telefoon.

Slimme tips

- de vakantietijd komt er binnenkort aan. Om te kunnen bellen in het buitenland moet de optie 'bellen in en naar het buitenland' aan staan. Vergeet deze optie daarom niet aan te zetten via je persoonlijke pagina.

- je kunt via je persoonlijke pagina je bundel altijd kosteloos omhoog of omlaag wijzigen. Je kunt je bundels dus eenvoudig naar je belgedrag instellen.

Meer slimme tips kun je hier vinden.

Hebben jullie nog tips voor andere gebruikers?

35 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Tips: internet en email in buitenland:

Schaf een prepaidkaart aan van een provider in het buitenland, zorg dat internet geactiveerd is. Vraag de SMTP-instellingen op van die provider voor het beantwoorden/verzenden van email.

Koop je kaartje bij een telefoonwinkel, niet bij een warenhuis (daar is meestal geen kennis aanwezig en taalbarriere).

Uiteraard moet je telefoon voldoen aan de netwerkeisen, heel goedkope toestellen hebben vaak dual-band (900 en 1800 MHz), in veel landen, o.a. de USA, Latijns-Amerika en delen van Azië, gebruikt men de 1900 MHz band. Dus in deze landen een toestel met triple-band of hoger.
Japan kent nog een eigen versie..

Voor meer details: http://www.frequentieland.nl/gsm/gsm_buiten.htm

Ik hoop dat deze tips je helpen bij een fijne vakantie.


Frans
Reputatie 5
Badge +10
Enkele tips om je batterij langer te laten meegaan. Met dank aan Webfanatic, GingerHD, datiswous en NielsieJJJ92.

- Als je wifi hebt zet dan dataverkeer uit en andersom, beide functies vreten stroom.
- Zet de gps en bluetooth alleen aan als je ze wilt gebruiken.
- Helderheid scherm is een belangrijke bron. Als je veel binnen werkt is een lage stand vaak voldoende.
- Gebruik widgets op je hoofdscherm om snel dit soort functies in en uit te schakelen.

Groetjes,

Alex
Reputatie 7
Badge +9
Tip: levensduur batterij:

Je batterij pas opladen wanneer het nodig is, een batterij kent een maximaal aantal keren dat deze opgeladen kan worden, meestal ongeveer 1000 keer, wanneer je oplaadt terwijl er nog 40% energie aanwezig is gaat het tellertje toch met 1 omlaag.
Neem je oplader dus mee naar je werk (indien mogelijk) en laad deze daar op als je op minder dan 10 tot 15% capaciteit zit en niet de avond van te voren als deze nog op 40 of 50% staat.

Moet je toch vervangen, kies dan voor de originele merkbatterij, de imitaties gaan (mijn ervaring) veel korter mee (ook al beloven de diverse shops dat ze gelijkwaardig zijn).
Badge +6
Hoi,

Dat zijn slimme en handige tips.
Reputatie 7
Badge +9
Nog een paar tips voor je accu!

Zet je live-wallpaper (bewegende beelden achtergrond) uit en vervang die door een mooie foto of een andere achtergrond.

In het begin zet je natuurlijk veel apps op je (nieuwe) toestel, kijk van tijd tot tijd eens welke je echt gebruikt en welke echt nooit. Veel apps gebruiken, zonder dat je het weet, toch energie!
Badge +6
Hoi Franswon,

Dat is zeker een handige en slimme tip. Hoe meer app's des te meer energie dat kost.
Beperking van mobiel dataverbruik

Misschien trap ik open deuren in, maar tips voor de beperking van 'onbewust' (en onbedoeld) omvangrijk dataverkeer met een smartphone heb ik nog niet gevonden. Daarom heb ik zelf een paar instellingen uitgezocht, waarmee je volgens mij de kans op 'verrassingen' van hoge rekeningen voor omvangrijk dataverkeer kunt beperken. Deze instellingen zijn van toepassing op de Nokia Lumia 920; andere smartphones hebben wellicht soortgelijke instellingen.
 1. Natuurlijk staat je WiFi altijd AAN;
 2. Je zet 'gedeeld internet' UIT; zo voorkom je dat andere computerapparatuur gebruik kan maken van de mobiele internetverbinding van je smartphone (want dat kan veel dataverkeer veroorzaken)!
 3. Je Mobiele Netwerk laat je roamen NIET toestaan; zo vermijd je rekeningen van andere providers, als je buiten het bereik van KPN (Simyo) bent;
 4. Je kunt de mobiele dataverbinding UIT zetten als je die niet nodig hebt. Zo vermijd je dat er via je mobiele internetverbinding back-ups worden gemaakt van de bestanden op je smartphone naar b.v. 'de cloud': Met een paar foto's en/of filmpjes loopt dat al gauw in de MB's!;
 5. Je kunt de vliegtuigstand AAN zetten; je mobiele telefoon is dan wel onbereikbaar (en soms is dat handig);
 6. Voor telefoonupdates zet je 'Waarschuwen als er nieuwe updates zijn voor mijn telefoon' AAN, maar 'Updates automatisch downloaden' zet je UIT; die downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 7. Feedback met technische gegevens over je smartphone naar de fabrikant zet je UIT (ik had daarmee al 0,12 MB verbruikt in 4 dagen!); eventueel zet je die af en toe aan terwijl je WiFi hebt;
 8. Je back-up van je applijst & instellingen, je SMS-berichten en zeker van je foto's en video's zet je UIT; die uploadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 9. In je e-mail zet je de synchronisatie Instellingen voor 'Nieuwe items downloaden' op 'Handmatig'; je mail downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt.
Heb ik nog iets gemist?
Badge +8
Beperking van mobiel dataverbruik

Misschien trap ik open deuren in, maar tips voor de beperking van 'onbewust' (en onbedoeld) omvangrijk dataverkeer met een smartphone heb ik nog niet gevonden. Daarom heb ik zelf een paar instellingen uitgezocht, waarmee je volgens mij de kans op 'verrassingen' van hoge rekeningen voor omvangrijk dataverkeer kunt beperken. Deze instellingen zijn van toepassing op de Nokia Lumia 920; andere smartphones hebben wellicht soortgelijke instellingen.
 1. Natuurlijk staat je WiFi altijd AAN;
 2. Je zet 'gedeeld internet' UIT; zo voorkom je dat andere computerapparatuur gebruik kan maken van de mobiele internetverbinding van je smartphone (want dat kan veel dataverkeer veroorzaken)!
 3. Je Mobiele Netwerk laat je roamen NIET toestaan; zo vermijd je rekeningen van andere providers, als je buiten het bereik van KPN (Simyo) bent;
 4. Je kunt de mobiele dataverbinding UIT zetten als je die niet nodig hebt. Zo vermijd je dat er via je mobiele internetverbinding back-ups worden gemaakt van de bestanden op je smartphone naar b.v. 'de cloud': Met een paar foto's en/of filmpjes loopt dat al gauw in de MB's!;
 5. Je kunt de vliegtuigstand AAN zetten; je mobiele telefoon is dan wel onbereikbaar (en soms is dat handig);
 6. Voor telefoonupdates zet je 'Waarschuwen als er nieuwe updates zijn voor mijn telefoon' AAN, maar 'Updates automatisch downloaden' zet je UIT; die downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 7. Feedback met technische gegevens over je smartphone naar de fabrikant zet je UIT (ik had daarmee al 0,12 MB verbruikt in 4 dagen!); eventueel zet je die af en toe aan terwijl je WiFi hebt;
 8. Je back-up van je applijst & instellingen, je SMS-berichten en zeker van je foto's en video's zet je UIT; die uploadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 9. In je e-mail zet je de synchronisatie Instellingen voor 'Nieuwe items downloaden' op 'Handmatig'; je mail downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt.
Heb ik nog iets gemist?


Mooie post, MennoF! 🆒

Vind je het goed als ik deze opsla, om mensen de tips te kunnen doormailen als me dat handig lijkt? Wellicht kunen andere forumgebruikers ze blijven aanvullen, want ongewenst dataverbruik is toch wel één van de meest frustrerende dingen bij telecomgebruikers, denk ik. Maar als je 'Gewoon slim' bent, kun je inderdaad een hoop verrassingen voorkomen.

Kleine aanvulling al: Op Mijn Simyo kun je de optie 'Internet op je mobiel' ook uitschakelen. Die voorkomt dat je via het netwerk gebruik kan maken van internet.

Dankjewel voor deze bijdrage:)

Groetjes,
Charlene
Charlene,

Je vraagt: "Vind je het goed als ik deze opsla, om mensen de tips te kunnen doormailen als
me dat handig lijkt? Wellicht kunen andere forumgebruikers ze blijven aanvullen,
want ongewenst dataverbruik is toch wel één van de meest frustrerende dingen bij
telecomgebruikers, denk ik. Maar als je 'Gewoon slim' bent, kun je inderdaad een
hoop verrassingen voorkomen." Het is mijn bedoeling dat dit wordt aangeboden aan andere gebruikers van het forum; je zou het ook op een algemeen toegankelijke site kunnen zetten; dat lijkt me voor iedereen makkelijker.

Ik heb gezocht naar een compromis tussen mobiel internet helemaal uit zetten op de website van "mijn simyo" (als je een abonnement hebt, dan wil je daarvan immers ook gebruik kunnen maken) en "alles open zetten", waardoor de software van de smartphone van alles gaat doen waarvan je je niet bewust bent (zoals in mijn geval, het maken van een back-up van mijn foto's & video's in 'the cloud'; dat kostte heel wat MB's!)

Groet, Menno

Beperking van mobiel dataverbruik

Misschien trap ik open deuren in, maar tips voor de beperking van 'onbewust' (en onbedoeld) omvangrijk dataverkeer met een smartphone heb ik nog niet gevonden. Daarom heb ik zelf een paar instellingen uitgezocht, waarmee je volgens mij de kans op 'verrassingen' van hoge rekeningen voor omvangrijk dataverkeer kunt beperken. Deze instellingen zijn van toepassing op de Nokia Lumia 920; andere smartphones hebben wellicht soortgelijke instellingen.
 1. Natuurlijk staat je WiFi altijd AAN;
 2. Je zet 'gedeeld internet' UIT; zo voorkom je dat andere computerapparatuur gebruik kan maken van de mobiele internetverbinding van je smartphone (want dat kan veel dataverkeer veroorzaken)!
 3. Je Mobiele Netwerk laat je roamen NIET toestaan; zo vermijd je rekeningen van andere providers, als je buiten het bereik van KPN (Simyo) bent;
 4. Je kunt de mobiele dataverbinding UIT zetten als je die niet nodig hebt. Zo vermijd je dat er via je mobiele internetverbinding back-ups worden gemaakt van de bestanden op je smartphone naar b.v. 'de cloud': Met een paar foto's en/of filmpjes loopt dat al gauw in de MB's!;
 5. Je kunt de vliegtuigstand AAN zetten; je mobiele telefoon is dan wel onbereikbaar (en soms is dat handig);
 6. Voor telefoonupdates zet je 'Waarschuwen als er nieuwe updates zijn voor mijn telefoon' AAN, maar 'Updates automatisch downloaden' zet je UIT; die downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 7. Feedback met technische gegevens over je smartphone naar de fabrikant zet je UIT (ik had daarmee al 0,12 MB verbruikt in 4 dagen!); eventueel zet je die af en toe aan terwijl je WiFi hebt;
 8. Je back-up van je applijst & instellingen, je SMS-berichten en zeker van je foto's en video's zet je UIT; die uploadt je alleen terwijl je WiFi hebt;
 9. In je e-mail zet je de synchronisatie Instellingen voor 'Nieuwe items downloaden' op 'Handmatig'; je mail downloadt je alleen terwijl je WiFi hebt.
Heb ik nog iets gemist?


Mooie post, MennoF! 🆒

Vind je het goed als ik deze opsla, om mensen de tips te kunnen doormailen als me dat handig lijkt? Wellicht kunen andere forumgebruikers ze blijven aanvullen, want ongewenst dataverbruik is toch wel één van de meest frustrerende dingen bij telecomgebruikers, denk ik. Maar als je 'Gewoon slim' bent, kun je inderdaad een hoop verrassingen voorkomen.

Kleine aanvulling al: Op Mijn Simyo kun je de optie 'Internet op je mobiel' ook uitschakelen. Die voorkomt dat je via het netwerk gebruik kan maken van internet.

Dankjewel voor deze bijdrage:)

Groetjes,
Charlene
Badge +8
Charlene,

Je vraagt: "Vind je het goed als ik deze opsla, om mensen de tips te kunnen doormailen als
me dat handig lijkt? Wellicht kunen andere forumgebruikers ze blijven aanvullen,
want ongewenst dataverbruik is toch wel één van de meest frustrerende dingen bij
telecomgebruikers, denk ik. Maar als je 'Gewoon slim' bent, kun je inderdaad een
hoop verrassingen voorkomen." Het is mijn bedoeling dat dit wordt aangeboden aan andere gebruikers van het forum; je zou het ook op een algemeen toegankelijke site kunnen zetten; dat lijkt me voor iedereen makkelijker.

Ik heb gezocht naar een compromis tussen mobiel internet helemaal uit zetten op de website van "mijn simyo" (als je een abonnement hebt, dan wil je daarvan immers ook gebruik kunnen maken) en "alles open zetten", waardoor de software van de smartphone van alles gaat doen waarvan je je niet bewust bent (zoals in mijn geval, het maken van een back-up van mijn foto's & video's in 'the cloud'; dat kostte heel wat MB's!)

Groet, Menno


Hoi MenooF,

Dat is inderdaad de balans om naar te blijven zoeken.
We zullen een sticky topic maken van jouw reactie, dan zullen veel forumgebruikers hem zien :D

Groetjes,
Charlene
OK, en waar vind ik dat 'sticky topic'?

Menno

Hoi MenooF,

Dat is inderdaad de balans om naar te blijven zoeken.
We zullen een sticky topic maken van jouw reactie, dan zullen veel forumgebruikers hem zien :D

Groetjes,
Charlene
Reputatie 5
Badge +10
Hoi MennoF,

Ik heb het topic hier geplaatst. Heel erg bedankt voor je input.

Groetjes,

Alex
Reputatie 3
Badge +5
Tips: internet en email in buitenland:

Schaf een prepaidkaart aan van een provider in het buitenland, zorg dat internet geactiveerd is. Vraag de SMTP-instellingen op van die provider voor het beantwoorden/verzenden van email.

Koop je kaartje bij een telefoonwinkel, niet bij een warenhuis (daar is meestal geen kennis aanwezig en taalbarriere).

Uiteraard moet je telefoon voldoen aan de netwerkeisen, heel goedkope toestellen hebben vaak dual-band (900 en 1800 MHz), in veel landen, o.a. de USA, Latijns-Amerika en delen van Azië, gebruikt men de 1900 MHz band. Dus in deze landen een toestel met triple-band of hoger.
Japan kent nog een eigen versie..

Voor meer details: http://www.frequentieland.nl/gsm/gsm_buiten.htm

Ik hoop dat deze tips je helpen bij een fijne vakantie.


Frans


Japan is toch gewoon 3G 2100 Mhz of niet?
Reputatie 7
Badge +9
Japan heeft zowel 1700 als 2100 3G, hier een compleet overzicht.
Reputatie 7
Badge +9
Als de overname van KPN doorgaat kan dit topic omgedoopt worden naar: "Gewoon van Slim" 🙂
Badge +8
Als de overname van KPN doorgaat kan dit topic omgedoopt worden naar: "Gewoon van Slim" :)

Hahaha, Frans.. ik ga maar gauw spaans leren, en dan hopen dat er in Mexico ook plek voor me is ;)

Groetjes,
Charlene
Reputatie 7
Badge +9
Ay Charlene,

Español no es difícil 🙂
Badge +6
Ay Charlene,

Español no es difícil :)


Denk dat wij dan allemaal Spaans moeten gaan leren. Zal de baas dit voor ons betalen?? 😃.
Reputatie 7
Badge +9
Dat zou wel Slim zijn 🙂
Badge +8
Dat zou wel Slim zijn :)

Afortunadamente soy bueno para los idiomas. En is er Google translate 😉
Reputatie 7
Badge +9
La verda !
Reputatie 7
Badge +9
La verdad dus... teipvaudtje (laat dat maar eens door Google vertalen :))
Reputatie 5
Badge +11
Bueno, por suerte podemos provisionalmente holandés lejos. Por lo menos los próximos 24 meses, sin embargo.
Aparentemente KPN poco inteligente como Slim 😛
Reputatie 7
Badge +9
Bueno, por suerte podemos provisionalmente holandés lejos. Por lo menos los próximos 24 meses, sin embargo.
Aparentemente KPN poco inteligente como Slim :p


Je bedoelt: leyes (wetten) denk ik.
lejos is weg zoals away in het Engels......
Reputatie 6
Badge +9
hormigas follando :o

Reageer