.

Hoe kan het dat mijn smartphone zo warm wordt?

  • 9 September 2015
  • 0 reacties
  • 26226 Bekeken

Reputatie 5
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 6701 reacties
Soms kan je telefoon tijdens het opladen, het afspelen van muziek of het spelen van een app erg warm aanvoelen.

Hoe komt dit?

De warmte van de telefoon is eigenlijk heel eenvoudig te verklaren. Dat je telefoon na langdurig gebruik warm wordt is normaal. Hoe harder je smartphone werkt, hoe warmer hij wordt. Als je een telefoon gebruikt, loopt er stroom door het elektronisch circuit van het apparaat. Hoe meer je hem gebruikt, hoe harder hij werkt en dus hoe meer stroom er wordt verbruikt.

Stroom is verplaatsing van elektronen. Deze elektronen kunnen zich niet vrij bewegen binnen je telefoon. Hierdoor botsen ze binnen je smartphone tegen elkaar en op onzuiverheden. Bij deze botsingen ontstaat warmte. Dit is vergelijkbaar met het wrijven in je handen. Wanneer je dus tegelijk gebruikt maakt van gps, apps en bluetooth zullen er dus meer elektronen door je smartphone gaan en ontstaan er dus meer botsingen.

Daarnaast kan je smartphone ook sneller warm worden door een slechte ventilatie of veel vuil in je smartphone.

Hoe kan ik de warmte voorkomen?

Je kan voorkomen dat je smartphone warm wordt door alle apps af te sluiten die op de achtergrond nog actief zijn. Daarnaast helpt het als je al je draadloze connecties (wifi, bluetooth en GPS) afsluit waar je op dat moment geen gebruik van maakt.

0 reacties

Geen reactie

Reageer