.

6 tips zodat je weet of een app écht het geld waard is

  • 16 July 2014
  • 0 reacties
  • 2328 Bekeken

Reputatie 5
Badge +11
  • Oud-moderator
  • 6296 reacties
Er zijn inmiddels meer dan 1 miljoen applicaties in zowel de Google Play Store als de iTunes Store! Met zoveel applicaties is er veel verschil in de kwaliteit. Als je overweegt er een te kopen, wil je uiteraard wel weten of deze het geld waard is. Volg onze 6 tips:

1. Kijk naar beoordelingen en recensies in de app winkels

In de stores van Android, Apple en Windows staan beoordelingen in de vorm van sterretjes en recensies. Lees deze recensies van andere gebruikers, om makkelijk een indruk te krijgen van de kwaliteit.

In de Google Play Store geldt over het algemeen dat hoe meer +1’tjes en aantal downloads hoe beter. Verder is er het speciale Android ‘Top Developer’s logo.

Dit zijn ontwikkelaars die door Google worden gewaardeerd vanwege hun waardevolle toevoegingen aan de Play Store en zeer betrouwbaar zijn.
Als laatst kun je naar andere apps van de ontwikkelaar kijken, zodat je een beeld krijgt van de kwaliteit van de ontwikkelaar.

2. Probeer eerst een gratis versie

Van veel applicaties is ook een gratis versie beschikbaar los van de betaalde versie. Zo kunnen ontwikkelaars mensen kennis laten maken met een app, en hen overtuigen van de (premium) functionaliteiten. Op Windows Phone zit zelfs een ‘proberen’ functionaliteit, waarbij je de volledige functionaliteit krijgt voor een beperkt aantal dagen. Download deze versies om een eerste indruk te krijgen.


Wil je meer tips lezen? Bekijk de andere tips dan op ons blog.

0 reacties

Geen reactie

Reageer