Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sticky

Voorstellen. Wie ben jij?

 • 20 December 2011
 • 867 reacties
 • 45239 Bekeken

Reputatie 5
Badge +10
 • Oud Community Manager
 • 6701 reacties
Dit topic is bedoeld om iedereen de gelegenheid te geven om wat over zichzelf te vertellen. Hoe oud ben je, wat is je naam, wat houdt je bezig (hobby's, werk etc.)

Ik zal even aftrappen. Ik ben Alex 25 jaar, woonachtig in Haarlem en ben moderator op dit forum. Verder houd ik me bezig met voetbal, films, muziek photoshop en filmbewerking. Ik studeer communicatie aan Hogeschool INHolland. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons en telefonie. Qua uitgaan ben ik vaak te vinden in Haarlem.

Hopelijk ontwikkelt het Simyo forum zich snel tot een vraagbaak voor klanten, maar is het ook een manier om wat meer te weten te komen over elkaar.

867 reacties

Reputatie 3
Badge +5
19 jaar oude student, studeer in Zwolle voor een ICT opleiding.
Telecom en internet/ict heeft me altijd al geboeid en het is zeer interessant om de ontwikkelingen te volgen en gadgets enzo uit te proberen.
In mijn vrije tijd doe ik leuke dingen met vrienden/familie en ben een echte filmliefhebber. Bloggen over allerlei onderwerpen doe ik ook graag.
Hoop over 1 jaar mijn diploma gehaald te hebben om dan door te gaan naar het HBO :)


Ik zal proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden op dit forum, soms lukt dat even niet vanwege drukte maar dan maak ik wel een inhaalslag

Badge +1
Hoi,
Mijn naam is Martine, 35 jaar oud, en werkende in de procesindustrie. Vrije tijd breng ik door met mijn gezin, en studerend (Vapro 😎. Dit forum is inderdaad een goede vraagbaak voor klanten. Ik heb zelf ook al het een en ander gevraagd, en antwoord gekregen. Echt handig!


Wie o wie schrijft hier ook iets over zichzelf??

Reputatie 3
Badge +5
Ja, inderdaad. Het loopt nog niet echt storm

Badge +2
Hi Niels, Martine en Alex,

Leuk dat jullie je hebben voorgesteld!

Ik ben Ellen, woonachtig in A'dam en help Simyo momenteel met het forum. Dit doe ik nadat ik 16 maanden met een rugzak over de wereld ben gereist. Ja, het was fantastisch 🙂

Naast reizen, ben ik geinteresseerd in de nieuwste gadgets, technologie, watersport (wakeboarden, kitesurfen), fotografie en lees ik graag.

Ik hoop ook dat we via dit forum, en sociale media, Simyo klanten kunnen helpen en kunnen inspireren om bijvoorbeeld meer uit hun telefoon te halen.

Grt. Ellen
Badge +1
Ik ben Dennis, woonachtig in Emmen en heb sindskort prepaid bij Simyo.
Ben overgestapt met nummerbehoud; alles was goed geregeld, dus een eerste zeer goede indruk!

Hoop niet gauw een vraag te hoeven stellen, maar een online forum is toch wel erg handig, voor het geval dat...
Allen veel succes op het forum en veel bel- en smsplezier bij Simyo.
Reputatie 5
Badge +10
Welkom op het forum chemdennis,

Leuk dat je je even voorstelt en goed om te horen dat alles goed is verlopen. Vragen, op of aanmerkingen of andere bijdrages worden gewaardeerd hier.

Heb je btw een Dj kat?

Groetjes,

Alex
Badge +1
Alex,

Bedankt voor je reactie.
Wat de dj kat betreft: Ik ben een zeer grote liefhebber van muziek. Momenteel draai ik weer veel lp's. Het lijkt erop dat m'n kat de muziek die ik draai over het algemeen ook wel kan waarderen. Ze komt er namelijk dan bijliggen en heeft de oren dan vaak gericht naar de platenspeler gedraaid,
Heb eens een kiekje gemaakt en gebruik deze veelal als avatar.


Groetjes,

Dennis
Badge +2
Wat een leuk verhaal Dennis! En mooie foto ook. Kan me voorstellen dat je die vaker als avatar gebruikt! 🙂
Ben benieuwd of je op een dag gaat merken dat ze bepaalde platen liever hoort dan andere. Leuk in ieder geval zo'n muzikale kat!
Reputatie 5
Badge +10
Leuk verhaal inderdaad Dennis. Ook leuk om te zien dat de lp's tegenwoordig weer populair worden. Zou mooi zijn als andere forum gebruikers ook een avatar gaan gebruiken.

Groetjes,

Alex
Badge +2
Inderdaad Alex. Een avatar is toch wel leuker dan zo'n standaard afbeelding... Dus kom op mensen, plaats een avatar!
Badge +1
Hallo 3llen,

Het valt me wel op dat ze bij bepaalde nummers wel gaat spelen en rennen door de kamer. Dit is op gaan vallen aangezien ze dit vaker doet bij dezelfde liedjes. Wel apart...
Badge +2
Haha, dat is grappig! Heb je ook bepaalde slaapliedjes voor ze, voor als je een rustmomentje zoekt? Of speel je alleen maar activerende nummers voor ze 😉
Badge +6
Ik ben Natascha en woonachtig in Amsterdam
Ben moderator op dit forum.
Mijn hobby's zijn lezen, uitslapen, winkelen en lekker eten.
Ben al heel lang met mobiele telefonie bezig en volg het op de voet.
Badge +4
Hoi allemaal,

Ik zal me ook even voorstellen.

Mijn naam is Kim, ben 28 en woonachtig in Almere.
In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij mijn paard waar ik fanatiek wedstrijden mee rijdt, daarnaast mountainbike ik ook nog en houdt ik uiteraard van lekker uit eten gaan en op zijn tijd eens gezellig stappen.

Sinds januari 2010 werk ik bij Simyo en heb dan ook aan de wieg van het forum gestaan.
Tussen januari en Juli 2012 ben ik even weggeweest bij Simyo, maar nu ben ik weer terug en ook als moderator.

Ik hoop iedereen waar nodig te kunnen helpen en voor vragen weten jullie me te vinden.
Badge +1
@ Ellen,

Ik draai zeer gevarieerd. Hoe het ook zij: ze vindt het in ieder geval geen kattegejank... Of juist wel, haha!
Badge
hallo allemaal,

Zal me ook even voorstellen. Ik ben Piet alweer 46 jaar, woonachtig in friesland en daar werk ik als insteller/programeur van cnc machines. In m'n schaarse vrije tijd men ik graag (das met paard en wagen) en ontwikkel / maak ik onderdelen voor racemotoren. Ook heb ik ooit gedanst (wedstrijden) maar das al een hele tijd geleden. Dit ben ik in't kort en ben altijd bereid dieper op dingen in te gaan, vragen mag.
Badge +2
Hoi Piet,

Leuk dat je je even voorstelt! En wat gaaf dat je met racemotoren bezig bent! Rij zelf een chopper, maar alles op twee wielen vind ik fantastisch! Als je met race motoren bezig bent dan ken je Burt Munro wellicht ook wel? Voor degene die 'm niet kennen: Burt Munro is een Nieuw-Zeelandse legende die nog steeds het wereldrecord houdt met 295 km/u (en iets van 330 onofficieel geloof ik). Hij heeft dit gedaan op 63 jarige leeftijd en een zelfgemaakte motor (zonder remmen geloof ik). Echt een legende die man, zooo ontzettend gaaf! In de film ' The World's Fastest Indian' zie en leer je meer over hem. Vond het zelf een fantastische film en wil 'm dan ook iedereen aanraden.

Enfin, ik draag een beetje door 🙂 Wat voor een dans wedstrijden heb je gedaan? En ben je (extra) trots op de Friesen op de Olympische Spelen?

Grtz Ellen

PS @Chemdennis: goeie over dat kattegejank! Ik denk dat het wel meevalt.. 😉 Misschien kun je binnenkort wat bijverdienen met een kattendisco. Nodig je de buurtkatten uit en vraag je de baasjes een kleine bijdrage. Moet kunnen anno 2012 toch?
Badge +2
@Piet: Wat zijn CNC machines trouwens??
Badge
cnc staat voor Computer numerical control en houdt in dat een computer regelt wat er zoal moet gebeuren en die machine kan een draaibank, freesbank of een bewerkingsstation zijn. Dit is een kleine greep, er zijn verschillende machines die op deze manier werken. ik doe er een linkje bij van een zelfde bewerkingsstation als waar ik mijn kunstjes aan vertoon:D (tis niet de mijne maar't is precies dezelfde)

http://www.youtube.com/watch?v=LZKk7OYM_ns
Badge
enne natuurlijk ken ik Burt en z'n Munro special (indian scout) en heb ook veel bewondering voor'm hoe hij met éénvoudige middelen, inzet en vakmanschap zijn dromen kon waarmaken. ik heb vooral ballroom gedaan en natuurlijk ook wel latin american maar minder. natuurlijk ben ik trots op wat er door de friezen gepresteerd worden maar niet alleen de friezen hoor.
Badge +2
Hee Piet! Leuk dat filmpje. Heb gelijk een beeld! En goed dat je Burt Munro kent, ik had 'm voordat ik naar Nieuw-Zeeland ging eigenlijk nog nooit van hem gehoord.. Shame on me, ik weet het 😉 En leuk dat dansen! Geen zin meer in of gewoon even op een laag pitje? En het mag nog een keer gezegd worden hoor, die prestatie van Epke Zonderland is echt fe-no-menaal! Wow!
Badge
ja das zeker super wat Epke gepresteerd heeft. tja helaas heeft de motor sport zo z'n tol geeist bij me heb ik helaas afscheid moeten nemen van de danse sport een aantal jaren geleden. ik heb m'n knieen een anatal jaren geleden in gruis gereden en dat betekende automatisch een einde als topklasse danser. ach ik waag nog wel's een dansje hoor maar hou't dan lekker éénvoudig.
Badge +2
Ik geniet nog steeds van de momenten dat je zijn prestatie op TV ziet. En dan vooral ook als je het buitenlands commentaar eronder hoort. Maakt je toch wel een trotse Nedelander. En jeetje wat heftig van je knieen! Wat dat betreft is de motorsport toch wel echt gevaarlijk! Bah, mijn en menig motorrijders grote nachtmerrie! Een eenvoudig dansje is in ieder geval ook nooit weg 🙂
Badge
De ene hobby brengt nou éénmaal meer gevaar met zich mee als de ander dat is toch iets waar je als coureur rekening meehoudt. Je moet van te voren de afweging maken of het gevaar opweegt tegen alle mooie dingen die je meemaakt en de stoere verhalen voor later om aan je kinderen te vertellen. Ik hier zo'n driehonderd bekers staan staan die me een hele stoere pappa maken. Het is natuurlijk wel zo dat ik mijn gewone dagelijkse dingen gewoon doe, ik moet alleen rekening houden met bijzondere bewegingen zoals je die o.a. in het dansen maakt. Op zich valt het dus best wel mee allemaal
Reputatie 7
Hallo,

Na mij enkele keren te hebben gemengd in enkele vragen/topics/discussies op dit forum acht ik de tijd nu wel rijp dat ik iets van mij loslaat.

Ik ben sinds eind augustus overgestapt op Simyo. Ik ben jarenlang klant geweest bij Vodafone. Op zich wel naar tevredenheid, maar ik merkte, zeker de laatste tijd, dat de dekking niet meer zo volledig was. De vervelende storingen van het laatste jaar daargelaten nog niet eens meenemende......... Ook had ik een bundel waarvan ik nog niet eens de helft verbruikte. Ik heb een tijdje gelet op wat ik nu maandelijks aan data en belminuten verstookte en dat was 'maar' enkele honderden MB's. Ik ben dus geen grootgebruiker, ook al staat mijn dataverbinding 24/7 aan. Mijn vrouw maakt al weer langere tijd gebruik van Simyo. Van de maandelijkse besparing van enkele tientallen euro's t.o.v. Vodafone wil ik op korte termijn een nieuwe mobiel gaan aanschaffen.

Ik ben geboren in 1973. Ik woon al weer een erg lange tijd in Lelystad en heb al zeg ik het zelf een prachtig gezin met twee jonge kinderen. Ik werk nu nog als Financial Coordinator bij een bedrijf in Almere. Ik zeg nog, omdat het over enkele maanden voor mij ophoudt.

Ik probeer zo'n beetje alles te volgen op het gebied van ICT en bezoek meerdere malen per dag sites als Tweakers.net en hardwareinfo.nl.
Verder ben ik vrij sportief. Ik squash minimaal tweemaal per week en probeer ik zo vaak als mogelijk een mooie mountainbikeroute te rijden. Ook gooi ik zo en dan nog wel eens een hengeltje uit, maar de aantallen keren nemen de laatste jaren sterk af.

Reageer