.

Vraag

Straling van GSM?

  • 26 March 2012
  • 1 reactie
  • 1005 Bekeken

Badge +1
http://www.stopumts.nl/


Bovenstaande website kun je meer informatie vinden over straling. Ik had van iemand gehoord dat ze bij het onderzoek, de schadelijkheid van de straling hiervan gedaan hebben op een lagere frequentie dan waar UMTS daadwerkelijk op uitzendt? Er zijn mensen die gevoellig zijn voor straling. Zij zoeken dan woningen op waar het stralingsvrij is. Is er wel een gedegen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de straling op UMTS gebied? Een microgolf ovel (magnetron) zendt ook uit op hoge frequenties. Als je in een magnetron een kat zou doen (NIET DOEN) dan zou hij ziek worden, mens ook. Leukenemie kun je dan krijgen toch? De straling van een magnetron is schadelijk. Nu blijven die stralen in de magnetron zelf. De straling van een magnetron is veel sterker dan die van een UMTS mast natuurlijk maar kunnen we dit niet met elkaar vergelijken?Zie ook: http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/6235/leeuwarden_sick_building_syndroom_in_de_nabijheid_van_een_zendmast_voor_mobiele_telefonie.

1 reactie

Reputatie 3
Badge +5
Websites als deze zijn eerder om je bang te maken en hun stralingsmeters te kunnen verkopen/verhuren.
Ja straling is niet gezond maar heeft niet direct gezondsheidseffecten. Misschien wel over een lange termijn.
Wel bewezen is dat mobieltje/wifi vooral bij jonge kinderen erg schadelijk kunnen zijn. En algemene tips zoals het niet te lang bellen en ook telefoon niet 's nachts aan bij je bed naast je hoofd kun je in acht nemen als je je er echt zorgen over maakt.
Helaas worden veel onderzoeken gefinancierd door de telecom industrie waarvan je je dus afvraagt of het wel betrouwbaar is.
Misschien vindt je dit ook interessant: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1261572

Reageer