Hey allemaal,
Eten is heeeurlijk! Heb jij laatst nog een heel lekkere nieuwe schotel gemaakt of een overheerlijk recept ontdekt die je met ons wil delen? Laat het hier achter.
Ik ben zelf niet zo'n koker, dus de wereldgerechten rijzen de pan uit bij mij thuis. Maar ik ben niet te beroerd om wat van jullie te leren.
Wat is nou echt een aanrader?
Bladzijde 2 / 4
Zeg eh, de leon, heb je daar een recept voor, zou je dat met ons willen delen? :eek:
En ze heeft ook een sterretje......maar die's niet van Michelin. :p:D
Whoooohahahaha
In de voorruit van de auto zittie...... maar kan geen kwaad zegt de meneer van de garage.
3 sterren heb je dus, als ik het goed begrijp, WoW......
Drie sterren???????????
Fotografeer-ster, kook-ster, voorruit-ster.
Sterrenbeeld kan ik niet meetellen, sterren = meervoud.
Sterrenbeeld kan ik niet meetellen, sterren = meervoud.
Ahaaaaop due fietster!
Die kleine k lettertjes ook op de phone:
Ik bedoelde : ahaaa op die fietster
Ik bedoelde : ahaaa op die fietster
Krijg de indruk, wordt wel een beetje melig, nietwaar simyo-gebruikster? :D
Je sterretje in de voorruit? Dat zal bekijks trekken. :p:D
En dan nu weer even lichtelijk ontopic:
Ik zit met smart te wachten op een recept van onze -Naomi...
Ik zit met smart te wachten op een recept van onze -Naomi...
Eend met Whisky
Benodigheden
· Een eend van 5 kilo
· 2 grote felssen Schotse Whisky
· 500 gram spekreepjes
· 1 fles olijfolie
· peper en zout
Bereiding
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 5-6)
Een longdrinkglas voor de helft met whisky vullen.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel liggen en het tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinden ende eend inde oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glasen vulben met whisky.
Beide glaven opdrinken en schereven van de eerste glaz opraape. Nog een glaz inscencke en opdrikle.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekken.
Blantwondesalf in de batkamer gaan nale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Den hoven een sjop geeve.
Twee glave wizzki insjenke en de middelste glaz leegdrinke.
De nove opedoen naadatte eerste glass leeg gis en de sjotel vasstpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van rectehand doenn dan de deend opraape.
Deend nogis opraape en met nun hantdoek de bwntwondesalfvan deend feege.
Ze hande ontfette met wizzkey en de tupe salff weer oprape.
Tkapotte glazz opveege en deeend trug in de hove duwen.
Deend uitschellde en harder duuwe.
Den hovedeur eers opedoen en deend drinduwe
De twwede flez wizzke opedoen en weer ofeeindzette.
Opstaan fan de floer en toch maa bleiffe sitte. Uitde flerz dinke all glazz sijn kapot.
Den ove uitsette duh ogen sluite en omfalle.
Benodigheden
· Een eend van 5 kilo
· 2 grote felssen Schotse Whisky
· 500 gram spekreepjes
· 1 fles olijfolie
· peper en zout
Bereiding
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 5-6)
Een longdrinkglas voor de helft met whisky vullen.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel liggen en het tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinden ende eend inde oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glasen vulben met whisky.
Beide glaven opdrinken en schereven van de eerste glaz opraape. Nog een glaz inscencke en opdrikle.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekken.
Blantwondesalf in de batkamer gaan nale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Den hoven een sjop geeve.
Twee glave wizzki insjenke en de middelste glaz leegdrinke.
De nove opedoen naadatte eerste glass leeg gis en de sjotel vasstpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van rectehand doenn dan de deend opraape.
Deend nogis opraape en met nun hantdoek de bwntwondesalfvan deend feege.
Ze hande ontfette met wizzkey en de tupe salff weer oprape.
Tkapotte glazz opveege en deeend trug in de hove duwen.
Deend uitschellde en harder duuwe.
Den hovedeur eers opedoen en deend drinduwe
De twwede flez wizzke opedoen en weer ofeeindzette.
Opstaan fan de floer en toch maa bleiffe sitte. Uitde flerz dinke all glazz sijn kapot.
Den ove uitsette duh ogen sluite en omfalle.
KLassiek geval van - even Apeldoorn bellen - of 112, snel mensuh, di gi nie goe. :(:D
Benodigheden
· Een eend van 5 kilo
· 2 grote felssen Schotse Whisky
· 500 gram spekreepjes
· 1 fles olijfolie
· peper en zout
Bereiding
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 5-6)
Een longdrinkglas voor de helft met whisky vullen.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel liggen en het tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinden ende eend inde oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glasen vulben met whisky.
Beide glaven opdrinken en schereven van de eerste glaz opraape. Nog een glaz inscencke en opdrikle.
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekken.
Blantwondesalf in de batkamer gaan nale en op de bovekant van de linkehand doenn.
Den hoven een sjop geeve.
Twee glave wizzki insjenke en de middelste glaz leegdrinke.
De nove opedoen naadatte eerste glass leeg gis en de sjotel vasstpakke.
Blantwondesalf op de binnekant van rectehand doenn dan de deend opraape.
Deend nogis opraape en met nun hantdoek de bwntwondesalfvan deend feege.
Ze hande ontfette met wizzkey en de tupe salff weer oprape.
Tkapotte glazz opveege en deeend trug in de hove duwen.
Deend uitschellde en harder duuwe.
Den hovedeur eers opedoen en deend drinduwe
De twwede flez wizzke opedoen en weer ofeeindzette.
Opstaan fan de floer en toch maa bleiffe sitte. Uitde flerz dinke all glazz sijn kapot.
Den ove uitsette duh ogen sluite en omfalle.
Dit is een bekend Schots recept. Maar ik maak het niet meer sinds ik de laatste keer op een gegeven moment het onderscheid tussen de flessen olijfolie en whisky niet meer zag. Ik heb toen per ongeluk een hele fles olijfolie geconsumeerd met alle gevolgen van dien (met name de volgende dag). De symptomen waren vergelijkbaar met die van Haarlemmer olie.
hahaha, wat een leuke reactie Scotsman
Hoi Frans,
Zou je de volgende keer die eend niet als mise en place, insmeren met zonnebrandcrème 300.
Wat me opgevallen is larderen, bij hoeveel mensen zou er een lardeernaald in huis zijn?
Groet,
Friesian.
Zou je de volgende keer die eend niet als mise en place, insmeren met zonnebrandcrème 300.
Wat me opgevallen is larderen, bij hoeveel mensen zou er een lardeernaald in huis zijn?
Groet,
Friesian.
Do you remember?
Haha Friesian i remember 😉 Bij deze...
Sinds ik een oven heb, maak ik daar regelmatig gebruik van. Bij deze dus ook een ovengerecht! Tja de hoeveelheden zijn voor mij een beetje lastig om op te schrijven. Ik doe alles meer op mijn gevoel. Ik heb wel geprobeerd de hoeveelheden erbij te schrijven. Vooral bij de kruiden is het toevoegen naar smaak. Je kan dit recept ook zonder gehakt maken en alleen met chorizo. Ik had te weinig chorizo, vandaar ook rundergehakt erbij gedaan. Voor de verbeelding ook even een fotootje toegevoegd 😉 Ben benieuwd wat jullie van 't recept vinden!
Hartige taart met broccoli en chorizo (en gehakt)
- 5 plakjes hartige taart (Koopmans)
- rode paprikapoeder, peterselie, cayennepeper, kerrie (toevoegen naar smaak)
- peper & zout
- stuk chorizo
- rundergehakt (voor 1 à 2 personen)
- broccoli (voor 1 à 2 personen)
- kleine groene paprika & kleine rode paprika (of 1 grote rode paprika)
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eiwitten (of 2 eieren)
- 1 beschuit (of paneermeel)
Zet de oven op 180-220 °C om voor te verwarmen. Taartschaal insmeren met olijfolie (of boter). Bedek de bodem en zijkant met de plakjes hartige taart. In de bodem een aantal gaatjes maken, bijvoorbeeld met een vork. Beschuit (of paneermeel) fijn maken en over de bodem strooien.
Chorizo in kleine blokjes (of dunne plakjes) snijden. Chorizo even in de pan doen totdat het krokant is. De chorizo blokjes apart houden. Vervolgens gehakt in de pan rullen. Rode paprikapoeder, peterselie, cayennepeper, kerrie, peper en zout toevoegen. Groene en rode paprika in blokjes snijden. Als het gehakt gaar is toevoegen. Alles even gaar en zacht laten worden (kan klein beetje water toevoegen). Wanneer dit klaar is chorizo blokjes toevoegen. Pan van het vuur halen. De broccoli snijden in stukjes. In een aparte pan broccoli stukjes (half) gaar laten koken.
Griekse yoghurt in een apart bakje doen. 3 eiwitten (of 2 eieren) toevoegen. Door elkaar roeren. Rode paprika, cayennepeper (niet teveel), peper en zout toevoegen. Goed roeren.
Over de bodem van de taartschaal de broccoli stukjes leggen. Ook de chorizo met paprika. Vervolgens de Griekse yoghurt mix hierover heen. Zet in de oven. Ongeveer 50 minuten.
http://i58.tinypic.com/339hmj8.jpg
Hoi Naomi,
Lijkt mij heerlijk, Ik ga het zeker een keer maken.
Probeer ook een keer mijn variant.
In plaats van chorizo, blokjes ham
In plaats van brocili, prei of spruitjes (je moet er wel van houden)
verdere bereiding hetzelfde, alleen de laatste tien minuten geraspte kaas erover tot het smelt.
Eet smakelijk,
Vriendelijke groet,
Frans
Lijkt mij heerlijk, Ik ga het zeker een keer maken.
Probeer ook een keer mijn variant.
In plaats van chorizo, blokjes ham
In plaats van brocili, prei of spruitjes (je moet er wel van houden)
verdere bereiding hetzelfde, alleen de laatste tien minuten geraspte kaas erover tot het smelt.
Eet smakelijk,
Vriendelijke groet,
Frans
Ziet er goed uit Naomi en lijkt me ook verrukkuluk!!!
Bedenk me door jouw recept dat ik ook nog een aantal leuke ovenrecepten heb!
Zal eens in mijn kooknotities gaan spitten!
Dankjewel!
Bedenk me door jouw recept dat ik ook nog een aantal leuke ovenrecepten heb!
Zal eens in mijn kooknotities gaan spitten!
Dankjewel!
Hoi Naomi.
Ziet er goed uit, lijkt me echt een smultaart. Wat je schrijft van op smaak brengen op gevoel, dat is juist het geheim van elke kok.
Erg verstandig dat je onderin met een vork gaatjes maakt, daarmee zorg je dat er lucht uit kan.
Bij ovenschotels zijn verschillende variaties mogelijk wat dat betreft.
Van mij krijg je net als koorelle ook een sterretje. :)
Zo'n oven is idd handig, zelf maak ik wel eens kippenragout, en van sneetjes brood maak ik dan toast in de oven op de hoogste temperatuurstand.
Werkt beter/is lekkerder dan met een broodtoaster.
Groet,
Friesian
Ziet er goed uit, lijkt me echt een smultaart. Wat je schrijft van op smaak brengen op gevoel, dat is juist het geheim van elke kok.
Erg verstandig dat je onderin met een vork gaatjes maakt, daarmee zorg je dat er lucht uit kan.
Bij ovenschotels zijn verschillende variaties mogelijk wat dat betreft.
Van mij krijg je net als koorelle ook een sterretje. :)
Zo'n oven is idd handig, zelf maak ik wel eens kippenragout, en van sneetjes brood maak ik dan toast in de oven op de hoogste temperatuurstand.
Werkt beter/is lekkerder dan met een broodtoaster.
Groet,
Friesian
En willen jullie geloven dat -Naomi niets heeft meegenomen voor ons... 😞
En willen jullie geloven dat -Naomi niets heeft meegenomen voor ons... :(
Zelfs geen stralende glimlach? Lijkt me sterk, Ernst.:D
Ik vrees dat als er een taart wordt gebakken dat die weg is, voor je kunt roepen...
http://www.shirtshop.nl/media/configurator/resized//swatch/s/p/515x320_speedy_gonzales.png
Zelfs een paerd als Friesian weet dat. http://vrouwenpower.nl/smilies/forumsmiley2730.gif
Dank jullie wel 😮 Ik hoor het graag als iemand het heeft geprobeerd. Frans Steffin je kan inderdaad veel variaties maken. Ik ga die van jou zeker eens proberen!
Ernst het is ook wat.. Deze 😃 heb ik zeker even gegeven Friesian 😉
Ernst het is ook wat.. Deze 😃 heb ik zeker even gegeven Friesian 😉
Ik denk dat er wel mensen zijn die dit kennen, maar plaats het toch.
Sneetje Hawaii.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snee brood met daar op......
Een plak gekookte ham
Schijf ananas
Plak kaas
Daarna bestrooien met rode paprikapoeder.
In de oven 5 minuten ongeveer.
Klaar.
Easy, einfach, kind kan de was doen.:D
Sneetje Hawaii.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snee brood met daar op......
Een plak gekookte ham
Schijf ananas
Plak kaas
Daarna bestrooien met rode paprikapoeder.
In de oven 5 minuten ongeveer.
Klaar.
Easy, einfach, kind kan de was doen.:D
Reageer
Meld je aan
Heb je al een account? Inloggen
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.