.

Vraag

Plots extreem hoog dataverbruik + afsluiting + geen service. Wat moet ik doen?


Goedemorgen,

Het topic komt vaker voor zie ik, maar heb op dit forum nog geen sluitende oplossing gezien, toch?

Ook ik werd gisteren verrast door een afsluiting van mijn SIM kaart door plotseling extreem hoog dataverbruik. Dataverbruik dat niet is te herleiden, ook niet door allerlei processen die door zouden gaan op de achtergrond waarbij wifi zou zijn uitgevallen. 

Het enorme verbruik zou volgens Simyo vanaf 9.30 uur hebben plaatsgevonden. Op dat moment was ik thuis en luisterde muziek via mijn hifi systeem dat echt alleen maar via wifi werkt. Wifi is dus niet per ongeluk uitgevallen. 
 

Je schrikt je een ongeluk: er staat meteen een rekening open van € 3000,-!! En je krijgt bericht dat je daar een aanbetaling op moet doen, anders word je SIM niet gedeblokkeerd. 

Eindeloos in de wacht bij de klantenservice, ene Rick getroffen en die zou het regelen. Heeft hij gedaan (moest toch nog €250,- aftikken op de volgende rekening, waarom?), maar het probleem ontstaat accuut weer als ik mijn iphone aanzet. Nu staat er wéér een torenhoge rekening, ben ik wéér geblokkeerd en is er geen coulance regeling meer.

Zelfs medewerker Rutger leek het geen goed idee om een aanbetaling te doen om de boel weer te deblokkeren, want dan zou het probleem acuut weer spelen. Ik moest maar naar de Apple specialist.

Daar heb ik contact mee gehad, maar die ziet geen app die extreme data verbruikt buiten wifi om. Hij gaf aan dat de e-SIM wel eens de boosdoener kon zijn, moet ik laten checken. Straks dus naar de Apple Store (40km rijden).

Ik deel het gevoel dat je eindeloos (steeds weer opnieuw dramatisch lang) moet wachten bij de klantenservice, om vervolgens te horen dat het aan je telefoon ligt. 

Ik heb géén activiteiten uitgevoerd op het moment van de dataexplosie, er zijn géén instellingen veranderd (ook niet per ongeluk) en ik had aantoonbaar connectie via wifi.

 

Ik ben compleet onthand, kan niets meer op de telefoon, terwijl ik er voor mijn werk van afhankelijk ben. En Simyo zou me terug bellen naar raadpleging technische dienst, maar niet dus.

alles wordt en blijft geblokkeerd door die extreem hoge rekening, en ik ben ten einde raad. 
iemand een goede suggestie?
 


49 reacties

Ik zou een Android nemen die geeft een betere bescherming dan Simyo of IOS. Simyo ontvangt de gegevens met vertraging. De 80 en 100% sms zijn leidend. 

Dit gezegd hebbende, serieus nu. Wat een ellende om mee te maken. Kan me voorstellen dat je hier niet vrolijk van wordt.

In het geval van een IPhone kun je het beste een extra datamanager app installeren. Die kan een waarschuwing geven en ook inzicht in dataverbruik.

Lees DIT alvast even door met goede tips.

En ter overvloede de bescherming vanuit Simyo kan veel beter, wij als FE strijden hier al lang voor. Maar Simyo wil niet en dat zie ik ook niet veranderen. Een moderator, medewerker van de klantenservice zal verder ook nog reageren.

Ik hoop dat je een datamanager plaatst die goed werk zal leveren en meer inzicht kan geven want meestal is data de grote kostenpost. €0,15 per MB en dat tikt aardig aan. 

Met dank voor je snelle reactie! Dir datamanager gaat er zeker komen (prima tip!), maar voor nu moet ik dit acute probleem oplossen.

Simyo zegt dat ze één keer coulance hebben betracht, maar dat nu niet weer gaan doen. Er staat wéér een rekening van tegen de € 3000,-, en ik was niet van plan die te gaan betalen. Ook met een eerste aflossing van € 221,- op mijn volgende nota zal ik niet akkoord gaan.

Het is toch bizar dat je met zoiets geconfronteerd wordt, en er niet eens een troubleshooter is die een individueel geval op kan pakken. Alles moet via klantenservice medewerkers die strikte regels hanteren. En de wachttijden zijn al net zo bizar….

ik wacht dan nog even op een reactie van Simyo op dit forum. Maar als het niet wordt opgelost ga ik er wel werk van maken; ik ben jurist en daarnaast helpt de kracht social media vast ook.

Dit kun je mensen niet aandoen!

Reputatie 7
Badge +6

Wat me wel bevreemdt in dit verhaal is dat  normaal gesproken de iPhone het verbruik per app haarfijn registreert.

Als ik het goed begrijp is dit in jouw geval niet te achterhalen, Ben benieuwd wat de Apple specialist zegt en hoe dit verder afloopt.

Ik laat het je weten zodra ik er geweest ben. En dan thuis via wifi…..

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Dick179,

Bedankt voor je bericht. Ik kan begrijpen dat je enorm schrikt van zulke extreme hoge kosten. Het is ook niet fijn dat je steeds lang hebt moeten wachten. Op dit moment is het extreem druk waardoor de wachttijd inderdaad op kan kopen. Mijn welgemeende excuses hiervoor.

Wij sturen altijd twee waarschuwing sms'jes bij 80% en 100% verbruik van de internet bundel. In de laatste sms geven wij ook duidelijk aan wat vanaf dat moment het tarief is (€ 0.15 per MB) en dat het verstandig is om het internet uit te zetten of een internetbundel bij te kopen. Vanuit Simyo doen wij ons best om onze klanten op tijd te waarschuwen. Heb je deze sms'jes gezien? 

Het lijkt mij inderdaad verstandig om te achterhalen wat er voor heeft gezorgd dat je zoveel MB's hebt verbruikt. Je geeft aan dat je straks naar de Apple Store rijdt. Zou je ons op de hoogte kunnen houden van jouw bevindingen? Zelf heb ik nog nooit gehoord dat de eSIM een boosdoener zou kunnen zijn voor hoogverbruik. Ik raad je ook zeker aan om de blog te lezen die @Friesian (bedankt)  heeft gelinkt. Daarin kun je veel handige informatie teruglezen over je verbruikt en hoe je een datamanager kan installeren. 

Ik heb je aansluiting er bij gepakt en ik zie dat je inderdaad al een tegemoetkoming hebt gehad vanuit onze klantenservice. Ik kan begrijpen dat je €200 vooralsnog erg veel vindt. In overleg met de financiële afdeling heb ik kunnen regelen dat wij over deze tegemoetkoming nogmaals een 50% vergoeding zullen bieden. Deze vergoeding heb ik gelijk voor je doorgezet. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Groetjes,
Seren

Reputatie 7
Badge +6

Wat me wel bevreemdt in dit verhaal is dat  normaal gesproken de iPhone het verbruik per app haarfijn registreert.

Als ik het goed begrijp is dit in jouw geval niet te achterhalen, Ben benieuwd wat de Apple specialist zegt en hoe dit verder afloopt.

Dat vind ik inderdaad ook erg vreemd @Ron H. Ben erg benieuwd wat er uitkomt. 

Dag Seren,

 

Dank voor je bericht en ook dank aan alle anderen. Ik heb zojuist een bezoek gebracht aan CARD Services Utrecht, een wat vreemde naam voor toch echt de allerbeste Apple specialist die Nederland rijk is. Beter dan de mensen van de grote Apple stores (met alle respect).

Men heeft mijn iPhone allereerst onderworpen aan een diagnostische test voor wat betreft de hardware. Daaruit blijkt dat alles in de telefoon functioneert zoals het hoort - dus zeker ook de wifi antenne. Er is ook geen (tijdelijke) uitval geweest bij welk onderdeel dan ook.

Daarnaast heeft men gekeken naar het dataverbruik van het toestel. Sinds ik het ding heb (rond de jaarwisseling, dus een half jaar), is er 92,5 GB aan mobiele data verbruikt, waarvan 12,8 GB aan roaming. Met een bundel van eerst 12 GB per maand en later 24 GB per maand, mag dat geen probleem opleveren.

Men heeft vervolgens ook gekeken of er de laatste dagen een grote hoeveelheid data door het toestel is binnengetrokken. Dat blijkt NIET zo te zijn. De enige conclusie die volgens de specialisten van CARD Services te trekken is, is dat er iets of iemand meelift op mijn abonnement. Dat kan een administratief probleem zijn, maar ook een technisch probleem bij de provider, maar het zit hem in ieder geval NIET in het toestel. Bijgevoegd vind je het console rapport van CARD Services, waaruit blijkt dat de hardware ok is. Daarnaast een screenshot van mijn mobiele data, die ook niets vreemds laat zien.

Je aanbod is vooralsnog prima als je ervan uit zou gaan dat mijn toestel die data inderdaad heeft binnengetrokken. Nu dat niet zo blijkt te zijn, komt een en ander in een ander daglicht te staan.

Daarbij is het probleem daarmee niet opgelost: zouden jullie mijn SIM kaart nu deblokkeren, dan gaat het natuurlijk subiet weer mis. 

Ik zou het volgende graag zien gebeuren:

  • een echt degelijke check-up door jullie technische afdeling mèt rapportage van hun bevindingen
  • een volledige reset van mijn abonnement
  • een nieuwe e-SIM
  • het intrekken van alle kosten die met dit verhaal te maken hebben, dus ook de extra kostenpost, al dan niet met 50% korting.
  • het deblokkeren van mijn SIM
  • tevens het deblokkeren van mijn prepaid kaart (snap echt niet waarom die ook geblokkeerd moest worden, daar gaat geen dataverkeer overheen en staat los van alles
  • ik zou graag hebben dat iemand van jullie meteen meekijkt met wat er gebeurt zodra ik de gedeblokkeerde Sim weer in gebruik neem. Als er dan meteen weer een databom ontploft kan er getraceerd worden.

Ik begrijp goed dat dit een extra effort van jullie kant betekent, maar ik denk dat het ook voor jullie van belang is te achterhalen hoe dit soort dingen nu ontstaan. En blijkbaar ben ik niet de enige die dit overkomt.

Omdat ik de telefoon keihard nodig heb voor mijn werk als ZZP-er, lijdt ik inmiddels schade door de blokkade. Niet hard te maken, maar ook pijnlijk is dat ik de afgelopen dagen niet bereikbaar was bij een drama in de familie. Als je dan niet door Simyo teruggebeld wordt, er geen antwoord komt op whatapps en contact sowieso nauwelijks mogelijk is, is dat uiterst tergend.

Als jullie met bovenstaande bullets niet kunnen werken is er ook nog een andere oplossing: dat ik overstap naar een andere provider, mèt nummerbehoud. Omdat mij in dit verhaal geen blaam treft wil ik dan ook dat zaak wordt afgesloten zonder extra kosten. Dat vind ik, zeker ook door alle ellende ik die ik hier meemaak en de effort die ik er moest insteken (80 km op en neer naar Utrecht + alle uren die ermee gemoeid zijn - ZZP-er, weet je nog, da’s gewoon gemiste omzet), niet meer dan redelijk.

Ik ben zeer benieuwd naar je reactie. Ik moet zeggen dat het vertrouwen in Simyo nu wel tot een dieptepunt is gedaald. Zou mooi zijn als dit op een nette manier zou worden opgelost.

 

Groeten,
Dick


PS 1: ik zie dat ik het diagnostische rapport en de schermafdeling niet kan meezenden met dit bericht. Geef me een e-mail adres en ik stuur het je toe.

PS2: de medewerker van CARD Services heet Kevin en is te bereiken op 030-7609966. Als je meer informatie wil hebben over mijn toestel en zijn bevindingen, staat hij je graag te woord.

By the way: de waarschuwing sms-jes heb ik gezien en ik heb ook meteen MB’s bijgekocht. Die zijn ook meteen verdwenen….

Dit is toch niet meer met logica te bevatten. Ik zou benieuwd zijn wat er met een fysieke simkaart aan verbruik gebeurt en dan de proef met zowel IOS als een Android telefoon. Want ergens moet de fout zitten en gevonden kunnen worden.

En fijn dat je je verhaal plaatst omdat zeker de mensen van de Apple store ook heel kundig zijn wat ik erover heb gelezen als actief forumbezoeker. 

Reputatie 7
Badge +7

Dat roept bij mij dan weer de vraag op of TS de enige is in Nederland die dit probleem heeft.

Als er sprake is van een hack, een technisch probleem of wat dan ook dat zijn er welicht meer mensen met dit probleem.

Nieuwe maand, en plotseling is mijn sim weer gedeblokkeerd. Maar ik durf mijn mobiele data niet aan te zetten, anders begint het feest weer opnieuw.

@Simyo en @Seren: kan ik vandaag een definitief antwoord krijgen op mijn vragen? En wanneer verdwijnt de nog steeds onterechte €221,- van mijn volgende factuur?

Waarom moet deze communicatie zo moeilijk? Waarom kan Simyo - nota bene een telecom club - me niet gewoon bellen om dit op te lossen?

En die oplossing dan ook schriftelijk bevestigen?

Reputatie 7
Badge +6

Wat een bizar verhaal zeg.

ik ga er vanuit dat simyo dit tot op de bodem uitzoekt wie of wat de boosdoener is.

en dit op het forum communiceert.

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Dick179,

Bedankt voor alle genomen moeite om te achterhalen waardoor dit komt. Omdat je hier zoveel tijd en energie hebt ingestoken (zie 80 KM rijden etc. wil ik jou graag in een keer een goede reactie geven.

Op dit moment zou ik je heel graag binnen twee werkdagen een volledige reactie willen geven, echter word dit een grote uitdaging gezien de drukte op de afdeling en complexiteit van deze case. Op dit moment kan ik je vertellen dat we je bericht en genomen moeite uiterst serieus nemen. Om aan jouw verwachtingen te voldoen, kan ik jou verzekeren dat we jou een service willen verlenen die je van Simyo gewent bent.

We zullen gezamenlijk moeten wachten tot meer bekend is. Ik heb dit in ieder geval doorgezet naar de technische afdeling. Graag ontvang ik ook het diagnostische rapport en de schermafdelingen zodat ik deze ook kan aanleveren aan onze technische afdeling. Deze documenten kun je mailen naar webcare@simyo.nl. Zodra ik een terugkoppeling heb zul jij als eerst hierover worden ingelicht. Uiteraard zal dit ook via het forum worden gedeeld. 

Tot er nog een definitief antwoord en besluit is gevormd naar aanleiding van het onderzoek kunnen we geen aanpassingen doen op de factuur.

Nogmaals ontzettend bedankt voor de genomen moeite.

Groetjes,
Seren

Dag Seren,

Ik heb zojuist de documenten verstuurd naar het door jou opgegeven mailadres.

Twee werkdagen wachten op uitsluitsel heb ik er wel voor over; vooral als dat ook andere gedupeerden kan helpen.

Jammer dat Simyo in je laatste zinnetje aangeeft nog niet te willen bewegen wat betreft de factuur; de juridische vraag is of ik moet bewijzen dat er geen data verbruikt is, of dat jullie moeten bewijzen dat dat wel zo is. Vooralsnog is het duidelijk en aantoonbaar dat ik nog nooit in mijn leven zo’n groot verbruik in één keer heb gehad.

Maar laten we zien wat er uit jullie onderzoek komt en vervolgens een nette oplossing vinden.

 

Reputatie 7
Badge +7

Ik hoop dat de uitkomst hier gedeeld wordt, en dan niet met de gebruikelijke opmerking dat er onderling iets is afgesproken.

 

Ik moet trouwens aan dit topic denken.

https://forum.simyo.nl/internet-4g-62/hoe-kan-het-dat-ik-zoveel-internet-verbruikt-heb-in-de-nacht-34504

 

Reputatie 7
Badge +6

Precies vandaar mijn laatste reactie in dit topic 😉

Zodra ik een terugkoppeling heb zul jij als eerst hierover worden ingelicht. Uiteraard zal dit ook via het forum worden gedeeld. 

Staat in het laatste bericht van @Seren 

Reputatie 7
Badge +6

Dankjewel @Ray

Ik zal inderdaad de uitkomsten delen in dit topic @wimj12 en @Ron H.

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Dick179 (en natuurlijk de Forum Experts),

Zoals beloofd zou ik een update geven. 

Op vrijdag 1 juli 2022 heeft @Dick179 ons een e-mail gestuurd met het Diagnostic Console rapport en een schermafbeelding van zijn verbruik. In overleg met @Dick179 heeft hij toestemming gegeven om deze documenten ook met jullie te delen. Deze zal ik onder aan mijn post plaatsten voor meer overzicht. Zowel de technische afdeling als ikzelf hebben gekeken naar de documenten die je ons hebt aangeleverd.

Je gaf in jouw post het volgende aan: 

Men heeft mijn iPhone allereerst onderworpen aan een diagnostische test voor wat betreft de hardware. Daaruit blijkt dat alles in de telefoon functioneert zoals het hoort - dus zeker ook de wifi antenne. Er is ook geen (tijdelijke) uitval geweest bij welk onderdeel dan ook.

Daarnaast heeft men gekeken naar het dataverbruik van het toestel. Sinds ik het ding heb (rond de jaarwisseling, dus een half jaar), is er 92,5 GB aan mobiele data verbruikt, waarvan 12,8 GB aan roaming. Met een bundel van eerst 12 GB per maand en later 24 GB per maand, mag dat geen probleem opleveren.

In jouw schermafbeelding kunnen wij inderdaad teruglezen dat de huidige periode van het verbruik vanaf 20-09-2021 is. In deze periode heb je 92.5 GB verbruikt. Waarvan 44.0 GB is verbruikt aan muziek. Wij kunnen niet gedetailleerd inzien op jouw toestel of dit verbruik de afgelopen maand is geweest of in de laatste 3 maanden. Je gaf in jouw topic aan dat je op het moment van het extreme verbruik muziek aan het luisteren was. Het zou heel goed kunnen dat je op dat moment dus wel gebruik hebt gemaakt van de 4G verbinding. Ongeacht of deze optie nu uitstaat. Wij kunnen namelijk ook niet inzien wanneer deze optie is uitgezet. Het is fijn om te horen dat jouw Wi-Fi antenne goed functioneert. Echter is dit niet relevant wanneer jouw Wi-Fi thuis uitvalt want jouw telefoon zou dan automatisch overspringen op het 4G netwerk. 
 

Men heeft vervolgens ook gekeken of er de laatste dagen een grote hoeveelheid data door het toestel is binnengetrokken. Dat blijkt NIET zo te zijn. De enige conclusie die volgens de specialisten van CARD Services te trekken is, is dat er iets of iemand meelift op mijn abonnement. Dat kan een administratief probleem zijn, maar ook een technisch probleem bij de provider, maar het zit hem in ieder geval NIET in het toestel. Bijgevoegd vind je het console rapport van CARD Services, waaruit blijkt dat de hardware ok is. Daarnaast een screenshot van mijn mobiele data, die ook niets vreemds laat zien.

 

Het Diagnostic Console rapport bestaat uit één pagina met de verschillende onderdelen die zijn getest. Het Diagnostic Console rapport geeft alleen aan dat de verschillende onderdelen in jouw toestel werken. Hieruit kunnen wij niet concluderen dat er de laatste dagen geen grote hoeveelheid data is verbruikt. Mag ik vragen waaruit ze dit hebben geconcludeerd? Wij kunnen dit namelijk nergens terug zien. 

Op dit moment kan ik je niet meer vertellen dan dat er niks of niemand meelift op jouw abonnement en dat deze kosten terecht zijn. Jouw simkaart heeft dit verbruik geregistreerd. Een simkaart registreert alleen verbruik als hier opdracht voor word gegeven vanuit het toestel. Ik kan nogmaals begrijpen dat je uit eigen initiatief hier veel effort in hebt gestoken en dat je hoopt op een nette oplossing. Echter zijn wij van mening dat wij (Simyo) jou zeer goed zijn tegemoetgekomen. Naast dat wij een datacoulance hebben aangeboden, heb ik in overleg ook kunnen regelen dat het openstaande bedrag gehalveerd werd. Meer dan dit kunnen wij op dit moment niet voor je betekenen. 

Ik hoop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. 

Diagnostic Console 
Schermafbeelding verbruik
Schermafbeelding periode verbruik
​​​​​​


Groetjes,
Seren

Seren,

Dit is niet correct! 
 

Als ik thuis muziek luister, dan doe ik dat over mijn wifi installatie (iPhone zendt muziek naar installatie, die het naar mijn hifi set stuurt). Zou de wifi uitvallen, dan merk ik dat meteen, want dan houdt subiet de muziek op. Voor mij is dit het bewijs dat er niet ‘per ongeluk’ is overgegaan naar 4G.

 

Ook juridisch is dit niet correct. Je claimt dat de sim kaart het data verbruik registreert, maar ik als klant kan daar niets mee. Ik moet bewijzen dat de datastroom niet heeft plaatsgevonden, maar jullie bewijzen niet dat deze wèl heeft plaatsgevonden. En dus moet ik jullie coulance regeling maar accepteren.

 

Dit alles is niet terecht, klantonvriendelijk en uiterst frustrerend. Ik verzoek je dan ook me toe te staan zonder opzegtermijn over te laten stappen naar een andere provider. Ik zal die 50% dan - ONDER PROTEST - betalen, maar wil dan zo snel mogelijk van jullie af zijn.

Beste mensen,

 

Een update van mijn kant, want ik begin in paniek te raken.

 

Ik ben ZZP-er. Op het moment durf ik mijn mobiele data niet aan te zetten, want ik kan me het risico van weer afgesloten worden niet veroorloven. 

 

De afgelopen week is killing geweest. Mensen die mij belden kregen een bandje met “dit nummer is vanwege administratieve redenen afgesloten”. Enig idee wat dat doet bij mijn klanten? Ik krijg vragen of het financieel nog wel goed met me gaat. Of ze nog wel op me kunnen rekenen. 

Ik lijd simpelweg schade.

 

En dan: onderweg kan ik mijn auto niet parkeren met een mobiele app. Ik kan mijn mail niet binnenhalen of verzenden. En ik kan andere dingen niet meer, dingen die we met z’n allen zo gewoon vinden.

 

Simyo kiest ervoor om niet persoonlijk in contact te treden. Bizar. De enige communicatie gaat over dit forum. Ik vind dat niet fatsoenlijk.

 

Ik heb in een paar bullets een voorstel gedaan om zaken op te lossen. Daar wordt niet op gereageerd. Ik zoek begeleiding om, wanneer ik de mobiele data weer aanzet, samen te zien wat er nou precies gebeurt. Niet alleen in mijn belang, maar ook dat van anderen. Zoals gezegd: geen reactie.

 

Ik kan het hier niet bij laten zitten. Op mijn laatste voorstel wordt ook niet gereageerd, en ik blijf in de problemen zitten.

 

Daarom een besluit: als ik vandaag van Simyo geen fatsoenlijk voorstel krijg om op een normale manier snel uit elkaar te gaan, heb ik geen andere keus dan de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten in te schakelen. 

 

Ik zal jullie op de hoogte houden van iedere stap in dat proces. Omdat het me menens is, zal ik een en ander ook delen op Twitter, Facebook en Radar. Dat is niet bedoeld als chantage, maar ik voel me volledig machteloos en mijn probleem wordt gewoon niet opgelost. Er wordt niet eens direct met me gecommuniceerd!

 

Alleen de sim deblokkeren en een (niet afdoende) financieel voorstel lost het probleem niet op. Want zodra ik de mobiele data weer aanzet bestaat het risico dat het weer mis gaat. En de financiële- en imagoschade is dan wederom voor mij.

 

Als iemand suggesties heeft hoe ik dit anders/beter kan aanpakken? Let me know.

Ik ben zo’n beetje ten einde raad.

Reputatie 7
Badge +7

Lastig probleem, en ik heb ook niet de oplossing paraat, vooral niet omdat er niet zoiets bestaat als “de” oplossing, Maar ik waag een poging.

Je hebt (minimaal) twee problemen die je m.i. apart moet behandelen.

  1. Zo snel mogelijk, zonder immense kosten, of de kans daarop, online komen.
  2. Het in jouw ogen ten onrechte betaalde geld terug halen. 

(1) lijkt me belangrijk en heeft haast. (2) heeft minder haast, even onder de aanname dat je reserves hebt om het op te vangen, in ieder geval voorlopig.

Ik concentreer me dan ook even op (1). Om zo snel mogelijk weer online te zijn heb je verschillende opties. Nieuwe sim, nieuw toestel of een factory reset van je toestel.

Om een probleem met je toestel uit te sluiten zou ik als eerste een prepaid sim regelen bij AH, Blokker of wat dan ook. Stop die in je toestel, en kijk wat er gebeurt.  Wordt je Saldo dan ook in notime leeg gehaald dan is er iets met je toestel. Factory reset is dan het eerste waaraan ik denk. Zorg er in ieder geval voor dat de Simyo sim uit je toestel is. Hoe dat werkt voor een esim weet ik niet.

Na deze test hebben we je toestel uitgesloten. Of juist niet.

Ik laat het even hierbij. Laat maar weten of je deze test kan en wil uitvoeren, of dat het niet kan of dat je hem nutteloos vindt.

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Dick179,

Jammer om te lezen dat je aangeeft dat ik niet direct met jou communiceer. Vanaf het begin heb ik zowel via het Forum als via mail contact met jou gehad. Mag ik vragen wat je niet fatsoenlijk vind aan de communicatie via het Forum? Ten slotte heb jij dit topic zelf geopend en is het mijn taak om hier op te reageren (op een transparante manier, onder jouw topic). Ook ben ik van mening dat wij wel degelijk hebben geantwoord op jouw vragen en met een goede tegemoetkoming zijn gekomen (jouw buitenbundel kosten van €3000 naar €121,00 verlaagd). 

Erg spijtig om te vernemen dat je wilt opzeggen, maar dat kan ik mij goed voorstellen. Het verzoek om voortijdig je contract te beëindigen heb ik bij deze voor je kunnen regelen. Je einddatum is zojuist verwijderd van het contract en je kunt kosteloos overstappen. Ondanks alles wil ik je veel succes wensen met je nieuwe provider.

Groetjes,
Seren

@wimj12 : dank voor het meedenken! Ik heb inderdaad al een AH sim geplaatst en er gebeurt dan niets geks. Met het toestel is niets mis, dat is mij zo langzamerhand wel duidelijk.

 

@Seren : inderdaad jammer dat het zo moet lopen. Ook nog steeds jammer dat een en ander technisch niet opgelost is, dat had ik graag voor andere Simyo klanten anders gezien. En jammer dat het niet mogelijk bleek om gewoon telefonisch de problemen te bespreken en - bijvoorbeeld met een troubleshooter - stap voor stap mijn probleem aan te pakken.

Over fatsoen: ik heb geen enkele directe reactie gezien op mijn bullets. En dat terwijl ik echt aan heb gegeven diep in de shit te zitten.

Maar mooi dat ik nu dus direct kan overstappen, zonder verder nog kosten. Ik ga er van uit dat ik verder dus geen facturen meer hoef te verwachten.

Reputatie 7
Badge +7

Ik begrijp dat je gaat overstappen nu. Ik vind het merkwaardig dat de AH sim geen problemen geeft. 

Maar het lijkt, mede door je overstap, niet verder mogelijk om de Simyo sim (of Esim) verder te onderzoeken. En ook zonder overstap had dit natuurlijk een risico volle stap geweest. 

Wat er nu verder aan de hand is geweest kan ik alleen maar naar raden. Wil je delen naar welke provider je gaat en (vooral) of je daar een esim hebt of niet? Want Esim of niet is een van de verschillen tussen je Simyo sim en je AH sim.

Reageer