Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Verbruikskosten terwijl ik binnen me bundel blijft?

  • 26 oktober 2013
  • 11 reacties
  • 6407 Bekeken

Badge
Ik bel of internet nooit buiten me bundel alleen ik zie ineens bij me verbruikskosten dat ik 0,38ct moet betalen voor gesprekken naar mobiele nummers. Alle nummers die op een rij staan, sta er 0,00ct bij en dan juist de onderste staat 0,07ct hoe kan dat? Want dat is namelijk ook gewoon een mobiele nummer.
en dat is dus ook zo het geval bellen naar vaste nummers staat ook de laatste nummer huistelefoon nummer met een bedrag erachter?

Dat is toch gewoon binnen je bundel? 

Ik hoor het graag
icon

Beste antwoord door Natascha 28 oktober 2013, 12:15

Ik bel of internet nooit buiten me bundel alleen ik zie ineens bij me verbruikskosten dat ik 0,38ct moet betalen voor gesprekken naar mobiele nummers. Alle nummers die op een rij staan, sta er 0,00ct bij en dan juist de onderste staat 0,07ct hoe kan dat? Want dat is namelijk ook gewoon een mobiele nummer.

en dat is dus ook zo het geval bellen naar vaste nummers staat ook de laatste nummer huistelefoon nummer met een bedrag erachter?Dat is toch gewoon binnen je bundel? Ik hoor het graag
Hoi Lovely87,Welkom op het forum!

Ik zie in het systeem dat je later in de maand klant bent geworden en daardoor heb je minder minuten gekregen tot het einde van de maand. Alle gesprekken worden bij Simyo naar boven afgerond. Een gesprek van 4 seconden wordt afgerond naar een gehele minuut. Elke 1ste van de maand ontvangen je nieuwe minuten/mb's.
Bekijk originele reactie

11 reacties

Ook ik zag tot mijn verbazing dat ik meer moet betalen dan de gebruikelijke 6 euro voor 200 minuten. Het gaat maar om een paar cent en daar gaat het me niet om. Als ik volgens de verbruiksgegevens hier op de site slechts 186 eenheden gebruik (bellen en sms'en) kan de rekening toch niet hoger uitvallen dan 6 euro.
Graag duidelijkheid hierover.
Ik heb een zeer vergelijkbare situatie. Ook ik ben binnen mijn bundel gebleven qua aantal minuten en sms'jes (196 belminuten verbruikt en 2 smsjes bij een bundel van 200) maar moet toch betalen voor gebruikskosten van 'Gesprekken naar mobiele nummers', 'Gesprekken naar simyo klanten' en voor 'Gesprekken naar vaste nummers'. 
Ik begrijp dat ik dien te betalen voor gesprekken gevoerd vanuit het buitenland en voor service nummers ed maar weet iemand waarom ik hiervoor moet betalen?
Badge +6
Ik bel of internet nooit buiten me bundel alleen ik zie ineens bij me verbruikskosten dat ik 0,38ct moet betalen voor gesprekken naar mobiele nummers. Alle nummers die op een rij staan, sta er 0,00ct bij en dan juist de onderste staat 0,07ct hoe kan dat? Want dat is namelijk ook gewoon een mobiele nummer.
en dat is dus ook zo het geval bellen naar vaste nummers staat ook de laatste nummer huistelefoon nummer met een bedrag erachter?

Dat is toch gewoon binnen je bundel? 

Ik hoor het graag


Hoi Lovely87,

Welkom op het forum!
Ik zie in het systeem dat je later in de maand klant bent geworden en daardoor heb je minder minuten gekregen tot het einde van de maand. Alle gesprekken worden bij Simyo naar boven afgerond. Een gesprek van 4 seconden wordt afgerond naar een gehele minuut. Elke 1ste van de maand ontvangen je nieuwe minuten/mb's.
Badge +6
Ook ik zag tot mijn verbazing dat ik meer moet betalen dan de gebruikelijke 6 euro voor 200 minuten. Het gaat maar om een paar cent en daar gaat het me niet om. Als ik volgens de verbruiksgegevens hier op de site slechts 186 eenheden gebruik (bellen en sms'en) kan de rekening toch niet hoger uitvallen dan 6 euro.
Graag duidelijkheid hierover.


Hoi Diapason,

Alle gesprekken worden bij Simyo naar gehele minuten afgerond. Toen je laatste gesprek werd verwerkt had je nog minuten over en is er 2 cent buiten de bundel gerekend. Dat is de reden dat je 2 cent verbruikskosten hebt.
Badge +6
Ik heb een zeer vergelijkbare situatie. Ook ik ben binnen mijn bundel gebleven qua aantal minuten en sms'jes (196 belminuten verbruikt en 2 smsjes bij een bundel van 200) maar moet toch betalen voor gebruikskosten van 'Gesprekken naar mobiele nummers', 'Gesprekken naar simyo klanten' en voor 'Gesprekken naar vaste nummers'. 
Ik begrijp dat ik dien te betalen voor gesprekken gevoerd vanuit het buitenland en voor service nummers ed maar weet iemand waarom ik hiervoor moet betalen?


Hoi Geutjes,

Welkom op het forum!
Ik heb de factuur van de maand september voor je bekeken. Ik zie dat je buiten je bundel bent gegaan met het internet voor €3,20 en voor 22 cent hebt betaald voor een 0900 nummer. Dat is de reden je buiten bundel kosten ziet op je factuur.
Verbruiksoverzicht misleidend

Ik vind dat de weergave van het verbruik op mijn Simyo misleidend is.
Ik kan niet bijhouden elk gesprek op hele minuten te gaan afronden,
Een actuele weergave van de factuurbetaling in het gebruik moet zichtbaar zijn op Mijn simyo.

M.i. gaan veel mensen bijbetalen omdat ze uitgaan van de onjuiste weergave van Mijn Simyo
Ik kijk regelmatig om Mijn Simyo of ik binnen de bundel blijf, toch moet ik soms bijbetalen.

mijn verzoek is een actuele/ reële weergave van de kosten
m vr gr Jos de Haan
06-xxxxxxxx
Badge +8
Verbruiksoverzicht misleidend

Ik vind dat de weergave van het verbruik op mijn Simyo misleidend is.
Ik kan niet bijhouden elk gesprek op hele minuten te gaan afronden,
Een actuele weergave van de factuurbetaling in het gebruik moet zichtbaar zijn op Mijn simyo.

M.i. gaan veel mensen bijbetalen omdat ze uitgaan van de onjuiste weergave van Mijn Simyo
Ik kijk regelmatig om Mijn Simyo of ik binnen de bundel blijf, toch moet ik soms bijbetalen.

mijn verzoek is een actuele/ reële weergave van de kosten
m vr gr Jos de Haan
06-xxxxxxxx


Hoi Jos de Haan,

Wanneer je inlogt op Mijn Simyo zie je staan hoeveel minuten/smsjes MB's je nog over hebt die maand. Daar zijn de gesprekken afgerond van afgetrokken. Hoe het kan komen dat je ziet dat je nog over hebt, en er dan toch overheen gaat, heeft te maken met de vertraging van de verwerking van de verbruiksgegevens. Die krijgen we niet Real time binnen. Onder je tegoed staat vermeld wanneer de laatste update is geweest.
Nauwkeuriger dan dit kunnen we het op dit moment niet weergeven. Maar wat u ziet staan, is dus daadwerkelijk wat u nog hebt, gevoerde gesprekken zijn daar afgerond afgetrokken.

Groetjes, Charlene
Verbruiksoverzicht misleidend

Ik vind dat de weergave van het verbruik op mijn Simyo misleidend is.
Ik kan niet bijhouden elk gesprek op hele minuten te gaan afronden,
Een actuele weergave van de factuurbetaling in het gebruik moet zichtbaar zijn op Mijn simyo.

M.i. gaan veel mensen bijbetalen omdat ze uitgaan van de onjuiste weergave van Mijn Simyo
Ik kijk regelmatig om Mijn Simyo of ik binnen de bundel blijf, toch moet ik soms bijbetalen.

mijn verzoek is een actuele/ reële weergave van de kosten
m vr gr Jos de Haan
06-xxxxxxxx


Hoi Jos de Haan,

Wanneer je inlogt op Mijn Simyo zie je staan hoeveel minuten/smsjes MB's je nog over hebt die maand. Daar zijn de gesprkeken afgerond van afgetrokken. Hoe het kan komen dat je ziet dat je nog over hebt, en er dan toch overheen gaat, heeft te maken met de vertraging van de verwerking van de verbruiksgegevens. Die krijgen we niet Real time binnen. Onder je tegoed staat vermeld wanneer de laatste update is geweest.
Nauwkeuriger dan dit kunnen we het op dit moment niet weergeven. Maar wat u ziet staan, is dus daadwerkelijk wat u nog hebt, gevoerde gesprekken zijn daar afgerond afgetrokken.

Groetjes, Charlene

Hoi Charlene,
Dat er niet realtime inzicht wordt geboden in het verbruik is mij bekend, maar blijkbaar wordt het verbruik aan het eind van de maand niet meer bijgewerkt. Voor september staat er bij mij namelijk nog steeds een verbruik van 188 eenheden, terwijl ik wel moet bij betalen.
Groet,
Diapason
Reputatie 5
Badge +11
Hoi diapason,

De grafieken van een maand worden gesloten op het moment dat de volgende maand begint. De nieuwe grafieken met de nieuwe bundels moeten namelijk echt op dat moment beschikbaar zijn.

Helaas resulteert dit in een grijs gebiedje tijden de laatste uren van een maand. Je hebt namelijk op de avond van 30 september een telefoongesprek gevoerd welke pas na 00.00 uur is geregistreerd. Deze kon niet meer worden opgenomen in de grafiek van september omdat die van oktober al was 'geopend', maar daar kan het natuurlijk ook niet op, want je gesprek wás niet in oktober.

Er zijn wel mensen over aan het nadenken hoe dit op te lossen is, maar het schijnt een nogal ingewikkelde kwestie te zijn 😞
Hoi diapason,

De grafieken van een maand worden gesloten op het moment dat de volgende maand begint. De nieuwe grafieken met de nieuwe bundels moeten namelijk echt op dat moment beschikbaar zijn.

Helaas resulteert dit in een grijs gebiedje tijden de laatste uren van een maand. Je hebt namelijk op de avond van 30 september een telefoongesprek gevoerd welke pas na 00.00 uur is geregistreerd. Deze kon niet meer worden opgenomen in de grafiek van september omdat die van oktober al was 'geopend', maar daar kan het natuurlijk ook niet op, want je gesprek wás niet in oktober.

Er zijn wel mensen over aan het nadenken hoe dit op te lossen is, maar het schijnt een nogal ingewikkelde kwestie te zijn :(

Hoi Ernst,
Bedankt voor je uitleg. En hopelijk worden we dan binnen niet al te lange tijd verrast door een juiste weergave van het verbruik aan het eind van de maand 😉. Voorlopig zelf maar even alert zijn.
Groet,
Diapason
Badge +6
Hoi Ernst,
Bedankt voor je uitleg. En hopelijk worden we dan binnen niet al te lange tijd verrast door een juiste weergave van het verbruik aan het eind van de maand 😉. Voorlopig zelf maar even alert zijn.
Groet,
Diapason


Hoi Diapason,

Graag gedaan en een fijn weekend.

Reageer